![]() |
#31 |
BAN stały
|
Dot.: Tracę przyjaciółkę po urodzeniu dziecka
|
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
jestę wieszczę
|
To jakbym nagle się zafiksowała na temacie XIX wiecznej literatury angielskiej i ciągle chciała o tym z kimś gadać
![]()
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2020-03-06 o 22:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#34 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Czego oczekiwałaś po osobie, która jasno mówi, że nie lubi dzieci? Że nagle odwali jej tak jak Tobie? No nie. Ona po prostu robi to, co wcześniej i to Twoje życie się zmieniło. I nie sądzę, że tak bardzo na lepsze skoro irytuje Cię to, że przyszła umalowana. Mam identyczne podejście do niej. Też zlewam dzieci koleżanek jak już muszę do nich iść. Nie będę się bawić z czyimś dzieckiem, skoro nie mam na to ochoty. Mam mało dzieciatych koleżanek, więc problem z głowy. I komfort moich zwierząt jest dla mnie priorytetem. Jak jakieś dziecko chce się pobawić ze świnką to proszę bardzo, ale na moich zasadach. Jak je złamie to zwierząt dotykać nie będzie. Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
Z doświadczenia wiem, że nie ma co młodym matkom zajmować się dzieckiem. Raz to zrobisz, a potem uznają to za Twój obowiązek. Raz pomogłam koleżance, to potem oczekiwała, że będę się zwalniać z pracy do jej dzieciaka, bo nie ma go z kim zostawić, a ma coś na mieście do ogarnięcia.Mało tego, oczekiwała, że zajmę się nim pomimo choroby.
Poza tym nie lubię wrzasku i płaczu dzieci, doprowadza mnie on do szewskiej pasji. Jak umawiam się z koleżanką, to nie po to, by bawić jej dziecko. |
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Wizażowy Kot Igor
|
[1=69d5782cb96c44b77f6e0ec 22c8f79bc60c635f6_65a5448 a32992;87640336]Owszem, to jest normalne. Komfort jej zwierzęcia jest dla niej ważny - czego nie rozumiesz? Ja też dbam o komfort moich kotów. I ryku dzieci też nie znoszę słuchać
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Heh, widocznie też jestem lambadziarą, tylko o tym nie wiedziałam. Jakoś nie wyobrażam sobie dzieci znajomych polujących na nasze koty i ciągnacych je za ogony i piszczacych i drących się na ich widok. Ich komfort jakoś też jest dla mnie ważniejszy, niż widok niemowlęcia koleżanki.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Niezła ,,przyjaciółka". Mając takich ,,przyjaciół" nie trzeba mieć wrogów
![]() Nie trać cennego czasu, podziękuj jej ładnie i znajdź kogoś normalnego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 | |
Femme fatale
|
Cytat:
Ona nie musi lubić Twojego dziecka czy Twoich dzieci, nie ma takiego obowiązku. Ona wybrała sobie życie być może bez zobowiązań, albo bez większych zobowiązań, a Ty nie, więc nie możesz mieć pretensji w stosunku do niej. Żadnych. Gdyby zachowywała się źle przy Twoim dziecku (paliła na przykład papierosy, gdybyś Ty poprosiła ją o pomoc przy dziecku, aby spojrzeć na nie bo Ty jesteś czymś zajęta, a ona by tego nie zrobiła, albo wtedy to dziecko ogólnie miałoby w ![]() Wiesz, w sumie ja nie mam koleżanek, które są dzieciąte, ale gdybym miała takie, które mają dzieci, to logiczne, że odwiedzam koleżankę/znajomą, a nie odwiedzam to dziecko. Matka musi dziecku poświęcić czas i uwagę, jak ją stać finansowo to może też poprosić nianie, żeby mogła sobie z koleżanką porozmawiać i wypić kawkę. Nie rozumiem o co cały ten szum. Doczytałam coś połowicznie o tym, że gdy poszłaś do firmy jej i męża, któreś z nich paliło papierosa, więc zwraca się uwagę takiej osobie. Niezależnie czy to Twoja znajoma/koleżanka czy jej mąż, którego dajmy na to słabo znasz. Także...tak by to wyglądało. Myślisz jak madka, nie jak matka, a to różnica. Zajeżdża u Ciebie po za tym trollem, nie poważnym problemem. Masz jakiś ból czterech liter i tyle. Gdyby oni obydwoje nienawidzili dzieci to raczej mieliby inny stosunek do dzieci i być moze do Ciebie. Popracuj nad kompleksami, bo te wszystkie ciąże w których byłaś i w których chcesz być Tobie jakoś dały na łeb. Zazdrość Cię bierze, że Ty siedzisz w dzieckiem w domu, jesteś cała w kupach i wymiocinach być może, nie ubrana, nie przywiązujesz uwagi do stroju i być może higieny, a Twoja koleżanka wręcz przeciwnie. Naprawdę pomyśl o jakimś psychologu jeśli będzie się to tak długo w dalszym ciągu utrzymywać.
1. Lepiej być nielubianą za to, kim jesteś niż być kochaną za to kim nie jesteś. 2. Ludzie nie rodzą się dobrzy albo źli. Rodzą się z pewnymi skłonnościami, ale liczy się sposób, w jaki żyją. I to, jakich ludzi poznają. Edytowane przez MsN Czas edycji: 2020-03-07 o 08:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#40 | |
Femme fatale
|
Cytat:
![]() Sama jestem ciekawa, dlaczego jej przyjaciółka niby jest nienormalna ![]()
1. Lepiej być nielubianą za to, kim jesteś niż być kochaną za to kim nie jesteś. 2. Ludzie nie rodzą się dobrzy albo źli. Rodzą się z pewnymi skłonnościami, ale liczy się sposób, w jaki żyją. I to, jakich ludzi poznają. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
live your passion
|
Jeżeli to nie jest trollowy wątek (w co ciężko uwierzyć), to po prostu zmieniły Wam się priorytety. W Twoim centrum wszechświata jest dziecko, a w jej centrum są podróże i dbanie o siebie. I tu jest zgrzyt, bo równie dobrze ona mogłaby napisać, że chciała z Tobą pogadać o wyjeździe itd., a Ty tylko dziecko i dziecko i dziecko zamiast poprzeglądać z nią najlepsze oferty i doradzić co ma zabrać. I nawet nie można z Tobą nigdzie wyjść. Ona nie lubi dzieci, a Ty chcesz by Twoje było ważniejsze od wszystkiego. Gdybyś jej powiedziała, że nie lubisz psów, bo się np. boisz, a ona by przygarnęła ze schroniska jednego (z perspektywą na kolejne), bez przerwy o nim szczebiotała i kazała Ci go głaskać czy zmieniać coś u siebie by zapewnić mu komfort to też nie byłabyś zadowolona. Bądźmy szczerzy, wy się nawet nie lubicie.
#42 |
BAN stały
|
Kiedyś prosiłam żeby została z moim dzieckiem zebym mogła iść do lekarza i odmówiła bo ona nie po to nie ma dzieci żeby się zajmować. Ona zawsze była taka że jak tylko dziecko w sklepie zapłakało to już się krzywila a jak wypiła to mówiła że nigdy sobie nie zrobi jak to ona mówiła bachora. A jak ostatnio zadzwoniłam i chciałam się wygadać bo nie spałam całą noc to powiedziała że nie będzie gadać bo z mężem film ogląda i się rozłączyła.
|
![]() ![]() |
![]() |
#43 | |
BAN stały
|
Cytat:
poza tym nie wiem czego oczekiwałaś... sama piszesz, że dziewczyna jest taka OD ZAWSZE. czego więc po niej oczekiwałaś? że zmieni zdanie bo Ty masz dzieci? ona się nie zmieniła, ona jest taka sama jak była. to Ty nagle zaczęłaś mieć z tym problem. rozwiązanie jest w zasadzie tylko jedno - albo Ty się pogodzisz z tym, że dziewczyna nie będzie się zajmować i zachwycać Twoimi dziećmi, albo to będzie koniec przyjaźni. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#44 | |
live your passion
|
]
Cytat:
![]() |
#45 |
BAN stały
|
Mąż pracuje jeździ z towarem i nie zawsze jest w domu
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#47 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Pomijając całą sprawą z Twoim macierzyństwem to według mnie już dawno nie jesteście przyjaciółkami Autorko. Nie wyobrażam sobie żeby moja przyjaciółka nie odwiedzała mnie gdy jestem w czasie ciąży ,ani nie była przy mnie w czasie porodu ani nie przyjmowała w ogóle do swojego mieszkania mojego dziecka czy cały czas okazywała pogardę w stosunku do niego. Pomijając komentarze odnośnie wyglądu albo tego czy mam posprzątane w mieszkaniu,czy pozwalanie na palenie przy dziecku. Można nie lubić dzieci OK ale to co wyczynia ta Twoja przyjaciółka się w głowie nie miesić .Zerwij z nią kontakty zamiast zastanawiać się jak naprawić tą chorą relacje. Edytowane przez Beata2828 Czas edycji: 2020-03-07 o 12:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
W życiu nie zostałabym z czyimś dzieckiem, bo po pierwsze dzieci nie lubię a po drugie nawet nie wiedziałabym jak się nim zająć, jakby zaczęło ryczeć, zrobiłoby kupę czy coś jeszcze innego. I też nie zamierzam mieć dzieci.
|
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
BAN stały
|
Jakieś dziwne uprzedzenia macie do dzieci zauważyłam po tym wątku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
Konto usunięte
|
Nie radzisz sobie z jednym dzieckiem a chcesz drugie i trzecie ?
Edytowane przez 749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 Czas edycji: 2020-03-07 o 12:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#51 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale tylko swoje Czyjes dzieci sa mi obojetne w wiekszosci a czasem denerwujace tez nie zajmowalabym się cudzym dzieckiem zwłaszcza niemowlakiem (za darmo) Za kasę mogę w końcu to praca |
|
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
BAN stały
|
Nie lubić a mieć jakąś fobie w tym temacie to co innego.Jak by mi koleżanka powiedziała że nie będę do ciebie przychodzić do domu bo niemowlę w nim jest to bym ją wysłała do jakiegoś psychologa od razu no sorki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Zadomowienie
|
Ja bym w życiu z czyimś dzieckiem nie została, bo to jest ogromna odpowiedzialność. Jak temu dziecku coś się stanie jak ze mną będzie to ja będę mieć problemy i o ile się nie mylę to też prawne. Abstrahując już od lubienia czy też nie dzieci. A gdyby któraś z moich przyjaciółek stwierdziła, że mam być przy porodzie to bym się zastanawiała co z nią jest nie tak. Wszystkie moje przyjaciółki wiedzą, że dla mnie cała fizjologia ciąży i porodu jest obrzydliwa i za nic nie chciałabym tego oglądać. Poza tym gdzie jest ojciec dziecka? To raczej on powinien tam być.
I owszem, gdyby zaczęła rodzić przy mnie to zawiozłabym ją do szpitala lub wezwała karetkę, ale na salę porodową bym nie weszła. Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
Niemożliwe jest tylko to, co sami takim uczynimy... Edytowane przez Shar14 Czas edycji: 2020-03-07 o 12:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#55 | |
Zakorzenienie
|
Dobra, pewnie wątek jest trollowy, ale ja nie rozumiem.
Nie przepadam za dziećmi, mam alergię na kobiety publikujące zdjęcia swoich pociech i na takie, które mają jeden temat - dzieci, ale nie wiem, takie naturalne wydaje mi się odwiedzenie przyjaciółki w ciąży, kupienie jakiegoś prezentu w takim ważnym dla kogoś momencie życia, odwiedziny w szpitalu itd. Jak nie ma chęci w ogóle żadnej na jakikolwiek gest, to jaka byłaby to przyjaźń? Tak samo z jakimś dzieckiem w wieku powiedzmy lat 5+ zostałabym dla jakiejkolwiek bliskiej mi osoby (kuzynki np.) w awaryjnej sytuacji, czasami zrobię komuś przysługę, jak nie mam na to ochoty, przecież to nie mowa o jakichś obcych osobach całkiem. Cytat:
Mowa o odwiedzinach w ciąży (jak np. ciężarna jest w domu) czy w szpitalu po urodzeniu. Edytowane przez sublips Czas edycji: 2020-03-07 o 12:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
Pamiętam jak koleżanka w pracy urodziła dziecko i przyszła z nim. Wszyscy oprócz mnie rzucili się do oglądania dziecka i gaworzenia i potem się dowiedziałam, że ona mi miała za złe, że nawet nie podeszłam zobaczyć i stwierdziła, że jakaś dziwna jestem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mi wysyłała np. kuzynka zdjęcie swojego dziecka. Nie za bardzo mnie to obchodzi, ale odpisałam jakimś tam zdaniem, emotką, zapytałam, jak się czuje. Nie wiem, po co miałabym wszystkim okazywać swoją niechęć wobec dzieci. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#58 | ||
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#59 | |
live your passion
|
Cytat:
Dziewczyna 1: lubi podróżować, dbać o siebie, imprezować, nie chce dzieci (i od zawsze o tym wiedziała, bo ją irytują itd), Dziewczyna 2: ma dziecko, drugie w drodze, chce dzwonić i żalić się na zarwaną nockę (pewnie przez dziecko), chce by tamta zajęła się dzieckiem, przytulała i była ciocią, sama nie odbiera przez tydzień, bo dziecko itd. Po prostu ich drogi się rozeszły. Życie dziewczyny 2 krąży wokół dziecka, a dziewczyna 1 nie chce być w to wmieszana. Sama na wsparcie też nie może liczyć (ten tydzień nieodbierania, a jakby coś się stało?). Gdybym miała przyjaciółkę, która od zawsze bardzo boi się psów to nie kazałabym jej zostać ze swoim, bo muszę gdzieś iść i nie miałabym pretensji, że nie chce go głaskać ani się z nim bawić. Nie opowiadałabym jej co je, jak się bawi z innymi, ile u weterynarza wydałam, na co chorował itd. Nie kazałabym jej nic mieniać u siebie, bo pies ani nie miałabym nic przeciwko, że z powodu psa nie chce mnie odwiedzać. Po prostu spotkanie byłoby gdzieś indziej.
![]() |
#60 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.