|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie.
Cytat:
Nie wiem czy ludzie mysla, ze w szpitalu to personel lata co 5 minut myc rece? Ja w trakcie 8-godzinnego dyzuru myje rece jakies 5 razy. Dezynfekuje za to niezliczona ilosc razy. Takie sa zalecenia fachowcow do spraw higieny. Rece myc jak najrzadziej (przed i po pracy, przy wyraznym zabrudzeniu, po skorzystaniu z toalety), dezynfekowac jak najczesciej. No i pozostaje droga kropelkowa. |
|
|
|
|
#1022 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde nasza giełda dalej dołuje, a dopiero 11 przypadków u nas... Ludzie się o ryż czy makaron na półkach martwią, a na rynkach finansowych dopiero jest panika, która może nam zaszkodzic :/
Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
#1023 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1025 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Sorki jedno myśle a pisze drugie. Byłam na mieście. I mydeł w płynie brak. W kostce tylko Dove i to jeden rząd. A takie droższe tez prawie wykupione. ![]() ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
Zgadzam sie. Niestety ale oby to cos zmieniło sie w uk. Bo przyznam, ze strasznie mnie to denerwuje kiedy dzieci chore maja chodzić do szkoły. Jak ma gorączkę to rodzic ma dać syrop i normalnie so szkoły posłać dziecko. ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
Widziałam filmy jak ludzie specjalnie kichali, pluli na guziki w windzie... nie wiem czy to aktualnie chodzi o rozsianie wirusa czy kiedyś indziej to było. Ale dla mnie to chore... Cieżko mi stwierdzić czy te filmy sa prawdziwe czy fake. |
|||
|
|
|
#1026 |
|
Konto usunięte
|
Ja nie jestem panikarą ale w maju mieliśmy jechać do Disneyland’s we Francji.
I tak szczerze to nie wiem czy jechać... Z jednej strony nikt nie mowi, ze zamknięte jest. A z drugiej tam jest mnóstwo ludzi... moze do tego czasu będzie juz Ok. |
|
|
|
#1027 |
|
BAN stały
|
Jestem przerażona. Co robi PiS aby powstrzymać falę wirusa w Polsce? Nie ma dnia aby nie było wielu nowych przypadków chorych na tą bardzo groźną chorobę. Za granicą coś robią a u nas ciągle się podwaja liczba chorych. Mamy dwa ciężkie przypadki a chorych 15. Daje to nam śmiercionośne statystki gdzie jedna na siedem osób umiera. Nigdzie na świecie ten wirus nie zbiera tak potężnego żniwa jak w Kaczystanie.
Róbcie zapasy, ostrzegam was. Ja już mam na kilka miesięcy. PiS pod pretekstem wirusa zamknie granice aby powstrzymać fale emigracji i nikt nie będzie już wiedzieć jak PiS się z nami rozprawia. Odwołają wybory, bo już widać że to jak PiS przegrywa z wirusem wpływa na sondaże i już tylko cud mógłby spowodować że Duda wygra z naszą pierwszą kobietą prezydent, panią Kidawą. |
|
|
|
#1028 |
|
BAN stały
|
Rzeczywiscie, 15 chorych i 0 ofiar smiertelnych na 40-milionowy kraj to smiertelne statystyki
|
|
|
|
#1029 |
|
Zakorzenienie
|
Mąż mi niedawno pokazywał jak Polak w Chinach żyjący się dezynfekuje - facet ma jakiś kanał na YT - przyciski w windzie przyciska kluczem, otwiera drzwi w miejscu gdzie Chińczycy nie sięgają - najwyżej
- w domu w korytarzu dezynfekuje się od góry do dołu psikaczem (spirytus?), ściąga i wyrzuca maseczkę do kosza, ubrania do prania od razu, dezynfekuje ręce i klucze.
|
#1030 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ej no, poniosło Cię
|
|
#1032 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1034 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie grzeb ludzi żywcem, nikt nie umarł. Należy się liczyć z tym, że w Polsce będziemy mieć bardzo dużo przypadków, bo Polacy są bardzo mobilni i często podróżują. Jeżeli tak się martwisz, to przeprowadź się do Korei Północnej, tam nie ma ani jednego przypadku i jest bezpiecznie.
|
|
|
|
|
#1035 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() 🤣. Chora kampania wyborcza. Bo to niemożliwie, żeby człowiek niezwiązany z rządem takie rzeczy pisał ![]() .Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z obu stron takie pierdy się wydostają, po prostu polityka już dawno sięgnęła dna i jest to jedynie cyrk pajaców na pokaz. ![]() Nie jestem fanka PiSu i chętnie napluję na nich za cień czegokolwiek, ale akurat działania naszego nieudolnego rządu nijak nie odbiegają od działań rządów innych państw. Poza Chinami, ale tam jest inna sytuacja, demokracja ma swoje zalety ale i poważne wady.
|
|
#1037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1038 |
|
BAN stały
|
Przeczytałam informacje, podającą, że rzecznik rządu nie wyklucza zamknięcia szkół i uczelni w ciągu najbliższych dni. Wszystko ma zależeć od liczby chorych, no a moim zdaniem wiadomo, że ta liczba jeszcze wzrośnie. I teraz zastanawiam się czy taka decyzja ma w ogóle sens. Przecież rodzice dzieci będą chodzić do pracy dalej, to dzieci mogą się zarazić. Poza tym co, wszyscy wezmą urlopy, żeby z dziećmi w domu siedzieć? Wątpię też, że studenci grzecznie będą siedzieć w domach i akademikach, bo zajęcia odwołane. Dla mnie to takie pozorowane działanie i jeśli naprawdę rząd myśli o zamykaniu szkół i uczelni to powinien też zamknąć kina, teatry, restauracje, galerie handlowe, biurowce, a przede wszystkim zakazać wyjazdów zagranicznych, które nie są konieczne. Bo inaczej to jakieś działanie po omacku i wzbudzanie paniki, a nie prewencja.
|
|
|
|
#1039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1040 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zamykanie szkół nie jest dobrym pomysłem dla mnie. Mam też mieszane uczucia co do zamkniętych szkół bo jedna osoba była chora... czy teraz te dzieci, nauczyciele siedzą w domach. Czy rodzice tych dzieci też siedzą w domach bo przeciez mogły się zarazić od dzieci? |
|
|
|
|
#1041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
|
|
|
|
#1042 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Jeszcze a propos absurdów. Do szkoły mojej siostry po feriach wróciła z Włoch nauczycielka, w stanie wyraźnie wskazującym na chorobę. Poniedziałek była, siostra siedziała na pierwszej ławce, ta kaszlała itp. na drugi dzień jej nie było, ale w środę już pracowała. Moja siostra najpewniej zaraziła się od niej, bo w domu wszyscy zdrowi. Ogólnie nie chodziła do szkoły, tylko któregoś dnia poszła na klasówkę. Oczywiście dostała ochrzan od dyrektora że do szkoły przyszla. Z nauczycielką nie zrobił nic... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
|
#1044 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;87645598]Gospodarka już cierpi, a co dopiero kiedy dzieci wolne, rodzic wolne bo z dziecmi musi siedzieć... kto bedzie pracował?
Zamykanie szkół nie jest dobrym pomysłem dla mnie. Mam też mieszane uczucia co do zamkniętych szkół bo jedna osoba była chora... czy teraz te dzieci, nauczyciele siedzą w domach. Czy rodzice tych dzieci też siedzą w domach bo przeciez mogły się zarazić od dzieci?[/QUOTE] Takze nie rozumiem, czemu akurat szkoly maja byc zamykane, a reszta to co? Poza tym domowa kwarantanna jest w wielu przypadkach nie do skontrolowania. Dzisiaj moja kolezanka byla swiadkiem sytuacji, kiedy facet, ktory powinien siedziec w domu w ramach kwarantanny, przyszedl sobie do sklepu zrobic zakupy. |
|
|
|
#1045 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak cię zwolnią z pracy albo twojego męza z powodu braku pieniedzy w firmie i koniecznosci radykalnego cięcia kosztów to może przestaniesz panikowac o tego wirusa a zaczniesz myśleć za co i jak zyć. Ja juz zwolniłam, bo niestety sytuacja w realnym swiecie wyglada tak, ze od początku roku z powodu koronawirusa jest bardzo mało pracy i trzeba ciąc koszty na gwałt. I niestety juz planuje kolejne zwolnienia. A nie parcuję ani w turystyce ani przy imprezach masowych, ani w transporcie ludzi. Nie wchodzą zlecenia od korporacji, bo z Chin nie ma dostaw towarów, nie ma czego sprzedawać.
|
|
#1047 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1048 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Zapewne jakiś procent ludzi którzy mają siedzieć w domach wychodzi. Bo on wie lepiej, ze nic mu nie jest. Jest to nie do skontrolowania niestety. |
|
|
|
|
#1049 | |
|
BAN stały
|
[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;87645598]Gospodarka już cierpi, a co dopiero kiedy dzieci wolne, rodzic wolne bo z dziecmi musi siedzieć... kto bedzie pracował?
Zamykanie szkół nie jest dobrym pomysłem dla mnie. Mam też mieszane uczucia co do zamkniętych szkół bo jedna osoba była chora... czy teraz te dzieci, nauczyciele siedzą w domach. Czy rodzice tych dzieci też siedzą w domach bo przeciez mogły się zarazić od dzieci?[/QUOTE] Moim zdaniem to też nietrafiony pomysł. I dziwię się, że rząd rozważa taki scenariusz w ogóle. Cytat:
Nie wiem czy wszystko powinno stanąć, nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, dlatego ludzie sami powinni się ogarnąć i jak mają zalecona domową kwarantanne to jej przestrzegać. Tak samo nie rozumiem osób, które koniecznie muszą teraz na urlop do Włoch. |
|
|
|
|
#1050 |
|
Konto usunięte
|
[1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;87645642]No tak, ale najpierw mówili, że nie trzeba panikować i robić zapasów, a potem zamykają ludzi w kwarantannie. Jak ktoś rzeczywiście nie zrobił zapasów, to co ma jeść.
[/QUOTE]Podobno takim ludziom dostarczają jedzenie. Zawsze można zrobić zakupy online... Pomimo wirusa to jeszcze dużo rzeczy funkcjonuje jak należy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:50.

jedno myśle a pisze drugie. 

- w domu w korytarzu dezynfekuje się od góry do dołu psikaczem (spirytus?), ściąga i wyrzuca maseczkę do kosza, ubrania do prania od razu, dezynfekuje ręce i klucze.