|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie.
Cytat:
Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
|
|
|
|
#1262 |
|
Zakorzenienie
|
Słysze w radio ze ruszyły kontrole sanitarne na granicach.
No ale jakie one mają sens, jak kontrolują tylko pojazdy przewożące od 8 osób i puszczają wszytkich z gorączka poniżej 38 st. ![]() U mnie np. 38st to już jest bardzo wysoka gorączka i choroba musi już mocno hulać, żebym taka osiągnęła. Dlaczego nie zawracają wszystkich wykazujących stan podgorączkowy 37 st? Poza tym, nawet chora na grypę jak się nafaszerowała rownolegle ibupromem i paracetamolem to gorączka spadała poniżej 38 st. To co to za wielkie mi testy, ludzi jak sobie wbija do łba ze pojadą to się nafaszerowała 8 gripexami i lodem obłożą żeby w punkt kontrole gorączki przejść.![]() Słuchałam też, ze nawet droga kropelkowa nie jest aż tak łatwo się zarazić. Potrzebna jest ekspozycja twarzą w twarz około 15 minut z niezbyt dużej odległości. Wiec wizje ze chory przejdzie obok nas ulicą i kaplica, są jednak nadmiernie panikarskie. To by też jednak wyjaśniało ta jego niska jednak zaraźliwość. Na giełdach padaka. + ja zestrachana bo jutro- pojutrze ma wyjść od nas transport do Francji i trzęsę porami czy się uda i czy dojedzie terminowo.
|
#1263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1264 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Jak by był zakaz opuszczania domu to ja sobie tego nie wyobrażam bo do lekarzy chodzić muszę,zresztą pieniędze żeby opłacić mieszkanie itd. Też trzeba mieć więc nie wiem jak Ci Włosi mają to ogarnąć Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1265 | |
|
Czarna owca
|
Cytat:
Sent from my Mi A2 using Tapatalk |
|
|
|
|
#1266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cava, to trochę pocieszające co napisałaś, ale skąd w takim razie tylu zarażonych? W tym ludzie jadący po prostu tym samym autobusem? I czemu te ochronne skafandry? Serio pytam, bez kpiny. Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
|
|
|
|
#1268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślałam, że 33zł to płacę za jeden bilet. A to za dwa plus opłata internetowa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1270 |
|
Zakorzenienie
|
Bo ludzie to brudasy i kichają i kaszlą jeden na drugiego. Nacharchają sobie na dłoń, dotkną poręczy, potem dotknie kto inny i wsadzi palucha do oka. A skafandry zapewne po to, żeby nie zarazić się od chorego charchacza. Zresztą łatwiej nosić skafander i go później zdezynfekować niż zmieniać ciuchy co jakiś czas i je prać po każdym zdjęciu.
|
|
|
|
#1271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam siedzieć i się umartwiać, bo wirus? Jak miałam objawy choroby to tak, na wszelki siedziałam w domu i poinformowałam osoby, z którymi mam bliski kontakt, żeby uważały. Ale jak jestem zdrowa, to dopóki nie ma epidemii trzeba normalnie żyć, tylko dbać o higienę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1272 |
|
Konto usunięte
|
Słyszeliście, że stan pacjenta zero się pogorszył?
https://wiadomosci.onet.pl/kraj/pier...rocila/5mcvcn7 Pozatym trochę mnie zdołowała relacja włoskiego lekarza z Bergamo, który relacjonuje "kulisy walki z koronawirusem. https://www.google.com/amp/s/wiadomo...ie/hweppxp.amp Nie znoszę tej paniki, ale przyznam szczerze, że miewam czasem niefajne myśli. Chciałabym żeby sytuacja się poprawiła, a nie mam pojęcia kiedy to może nastąpić... Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Autobus to małe pomieszczenie zamknięte w którym ludzie przebywają długi czas- no tu niestety, nawet jak nie siedzisz z kimś twarzą w twarz to oddychasz godzinami tym samym powietrzem. Kombinezony to chyb standard, przecież służbom medycznym i okolomedycznym należy się wzmożona ochrona bo i stykają się z chorymi potencjalnie częściej i bliżej i chroni się w ten sposób ich ubrania żeby wirusa potencjalnego nie roznosili. No jak inaczej miałoby to wyglądać? Myślę też zeto działanie psychologiczne, wzbudzają strojami respekt wiec pewnie mniej afer i awantur musza znieść. ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- [1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;87647510]Słyszeliście, że stan pacjenta zero się pogorszył? [[/QUOTE] W Polsce nie ma pacjenta Zero. Pacjent Zero to jest pierwsza osoba w ogóle, od której zaczyna się epidemia.
|
|
#1274 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1275 |
|
Zakorzenienie
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;87647510]Słyszeliście, że stan pacjenta zero się pogorszył?
https://wiadomosci.onet.pl/kraj/pier...rocila/5mcvcn7 Pozatym trochę mnie zdołowała relacja włoskiego lekarza z Bergamo, który relacjonuje "kulisy walki z koronawirusem. https://www.google.com/amp/s/wiadomo...ie/hweppxp.amp Nie znoszę tej paniki, ale przyznam szczerze, że miewam czasem niefajne myśli. Chciałabym żeby sytuacja się poprawiła, a nie mam pojęcia kiedy to może nastąpić... Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Ta informacja wyszła wczoraj i została zdementowana w tv. Na ile to prawda, to nie wiem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1276 |
|
Zakorzenienie
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;87647537]Wiem, wiem ale tak go część mediów ochrzciła więc powtarzam
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Nie powtarzaj po nieukach dziennikarskich.
|
#1277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» Edytowane przez Paprotka_ Czas edycji: 2020-03-10 o 08:52 |
|
|
|
|
#1278 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1279 |
|
BAN stały
|
O, to ciekawe, że niby Bergamo zamknięte, skoro ja jutro tam wyjeżdżam.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1280 |
|
Zakorzenienie
|
A jakże. Przez tych co są "ponad to" i "nie panikują" będzie się to gówno dalej rozsiewać. Idealny czas na podróże.Moja firma na szczęście odwołała wszystkie delegacje i konferencje.
Szkoły informują o odwołaniu wyjść do kin i teatrów ale, uwaga, rekolekcje odbędą się wg planu ![]() Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#1281 | |
|
... choć nie Westwood
|
Jak wygląda kwestia pracownicza na kwarantannie? Jakie pracownik ma prawa, gdy musi siedzieć w domu- dostaje zwolnienie, jakąś nieobecność usprawiedliwiona, musi wybrać Cały urlop (o ile go ma)?
Cytat:
Nie wiem czy tu było linkowanie, ale całkiem fajna wypowiedź: https://m.youtube.com/watch?feature=...&v=zFvsYoKL5C8 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1282 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka
|
|
|
|
#1284 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gdzieś czytalam że ZUS ma płacić od 1 dnia kwarantanny.. że to takie specjalne wirusowe chorobowe. Ale ile w tym prawdy 🤷 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Większość ludzi skupia się na tym, co się we Włoszech dzieje, a w takiej Danii od wczoraj z 35 przypadków osób zarażonych zrobiło się dzisiaj 113. W Polsce może być podobnie, wiele zależy od naszej samodyscypliny jako społeczeństwa i zdrowego rozsądku. |
|
|
|
|
#1287 |
|
Wtajemniczenie
|
Wycieczki to bym sobie darowała, no ale wyjscie do kina, serio? Moim zdaniem juz bez przesady, w sklepie czasem spedza sie ponad 1h, w autobusie rowniez, co tam jakies kino gdzie ludzie raczej nie rozmawiaja i chorzy nie chadzaja?
Mnie jedyne co martwi, to to ze nie spotkalalam sie nigdy z czasami, aby zamykac miasta. Na grype nikt calych miast nie zamyka. Takze moim zdaniem - zdrowi niech sobie chodza do sklepu i kina, podziębieni/wycieczkowice i ludzie z ktorymi sie widzieli siedzą w domu. |
|
|
|
#1288 |
|
Konto usunięte
|
W sobotę laziłam ponad godzinę koło domu z majstrem od tarasu i tak mnie wywiało, że ała...i oczywiście dostałam kataru. Nie jakiś straszny, ale jednak. Mam nadzieję, że się nie pochoruję
w tym momencie to aż strach, że mnie zawiną na jakąś kwarantanne Znajoma lekarka mi mówiła, że teraz to strach kaszlnąć czy kichnać (nie że kichnać non stop z powodu ewidentnej choroby tylko jeden czy tam 2 razy). zrobiłam miksturę z cebuli, kurkumy, imbiru, czosnku i miodu. Będę się tym raczyć w nadziei, że oddali widmo przeziębienia. Minus - mam całe żółte hybrydy (a były nude). Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1289 |
|
Zakorzenienie
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;87647645]W sobotę laziłam ponad godzinę koło domu z majstrem od tarasu i tak mnie wywiało, że ała...i oczywiście dostałam kataru. Nie jakiś straszny, ale jednak. Mam nadzieję, że się nie pochoruję
w tym momencie to aż strach, że mnie zawiną na jakąś kwarantanne Znajoma lekarka mi mówiła, że teraz to strach kaszlnąć czy kichnać (nie że kichnać non stop z powodu ewidentnej choroby tylko jeden czy tam 2 razy). zrobiłam miksturę z cebuli, kurkumy, imbiru, czosnku i miodu. Będę się tym raczyć w nadziei, że oddali widmo przeziębienia. Minus - mam całe żółte hybrydy (a były nude). Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Jeśli masz katar to wirus już Cię zaatakował.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwolnienie jest wysyłane do pracodawcy online, pracownik nawet nie musi pojawiać się u lekarza - mam właśnie taką sytuację w pracy, więc jestem na bieżąco. Dodatkowo firmy mogą wprowadzać swoje wytyczne - u mnie jest HO na 14 dni po powrocie z podróży zagranicznej lub jeśli nie może z powodu stanowiska świadczyć home officeu to jest zwolniony ze świadczenia pracy, dostaje normalnie wynagrodzenie. Edytowane przez pempek Czas edycji: 2020-03-10 o 09:29 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:55.

To co to za wielkie mi testy, ludzi jak sobie wbija do łba ze pojadą to się nafaszerowała 8 gripexami i lodem obłożą żeby w punkt kontrole gorączki przejść.

26.08.2023

Nie powtarzaj po nieukach dziennikarskich.

w tym momencie to aż strach, że mnie zawiną na jakąś kwarantanne
Znajoma lekarka mi mówiła, że teraz to strach kaszlnąć czy kichnać (nie że kichnać non stop z powodu ewidentnej choroby tylko jeden czy tam 2 razy). zrobiłam miksturę z cebuli, kurkumy, imbiru, czosnku i miodu. Będę się tym raczyć w nadziei, że oddali widmo przeziębienia. Minus - mam całe żółte hybrydy (a były nude).