|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie.
Cytat:
mi się udało tydzień temu złapać rano w sklepie internetowym superpharm. |
|
|
|
|
#1622 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mowa jest o makaronach, mydłach , papierze toaletowym. Choć ja i płyny dezynfekcyjne kupiłam tydzień temu w małej osiedlowej aptece. Fakt ze za 1 szt 16 zeta sczesali. ![]() I mieli mydła Protex, i chusteczki antybakteryjne . Czy dalej mają nie wiem, ale może warto pójść gdzieś indziej niż w kółko rossman? Natomiast mąż pogrzebał w biurze i wywlekł ponad litrowa butle specjalistycznego żelu dezynfekcyjnego do rak, to jesteśmy uratowani. kochani klienci którzy przynoszą próbki a potem nigdy po nie nie wracają.
|
|
#1624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1625 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1626 |
|
Czarna owca
|
Ja miałam wczoraj problem tylko z kupnem bananów i wędzonego tofu, ale poszłam na zakupy późnym wieczorem. Dziś nadrobiłam i nawet zaniosłam do domu paczkę papieru toaletowego. Mogłam sobie wybrać! Moi rodzice mieszkają w mniejszym mieście i też nie narzekają, także ja nie wiem, jak to jest, że te braki się tak nierównomiernie rozkładają. Oczywiście produktów antybakteryjnych nie ma nigdzie ale o tym to nawet nie mówię
Sent from my Mi A2 using Tapatalk |
|
|
|
#1627 |
|
Przyczajenie
|
Ja obstawiam, że będzie jeszcze większa niepotrzebna panika :/
|
#1628 |
|
Czarna owca
|
Co. FB_IMG_1561100157132.jpg
Sent from my Mi A2 using Tapatalk |
|
|
|
#1629 |
|
Zakorzenienie
|
Pisałam dziś, że koleżanka otrzymała informację, że szkoła odwołała wszystkie wyjścia oprócz rekolekcji. Spieszę donieść, że rekolekcje jednak też odwołano.
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
|
|
|
#1630 |
|
Konto usunięte
|
Ani u mnie, ani u córki nie odwołano.
Za to planuję odwołać wycieczkę, która miała być z końcem marca. Niefortunnie w miejsce, do którego przyjeżdża ogrom dzieci z całego województwa. |
|
|
|
#1631 |
|
BAN stały
|
Szkoły,żłobki też zamknięte i to coraz więcej
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1632 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;87649516]Ani u mnie, ani u córki nie odwołano.
Za to planuję odwołać wycieczkę, która miała być z końcem marca. Niefortunnie w miejsce, do którego przyjeżdża ogrom dzieci z całego województwa.[/QUOTE] No u nas zamknięto baseny, domy kultury, muzea, teatry i wszelkie miejskie obiekty typu ZOO, palmiarnia, lodowiska, hale. Uniwersytet też się zawiesił.Pewnie dlatego i te rekolekcje w końcu odwołano.
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
|
|
|
#1633 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1634 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1635 |
|
Konto usunięte
|
U mnie też tłumy na siłowni i jodze.
Ja tam żyje normalnie i nie zamykam się w domu. Ale ogólnie pracy mam tyle, że nie wiem w co ręce włożyć. Jak mamuśki pójdą na zwolnienie, bo pozamykają wszystkie żłobki i przedszkola, to się serio załamie i dopiero to wszystko odczuje. :/ Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1636 |
|
Konto usunięte
|
W carrefourze były (przynajmniej miały być według gazetki)
|
|
|
|
#1637 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1638 |
|
Zakorzenienie
|
[1=bafa65383b74e1029ccef70 174e4f68b71e8a0f7_646950f 23ada7;87649536]U mnie też tłumy na siłowni i jodze.
Ja tam żyje normalnie i nie zamykam się w domu. Ale ogólnie pracy mam tyle, że nie wiem w co ręce włożyć. Jak mamuśki pójdą na zwolnienie, bo pozamykają wszystkie żłobki i przedszkola, to się serio załamie i dopiero to wszystko odczuje. :/ Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Ja się boję ze mi jednak zamkną siłke, bo baseny, uniwerek zamknięte u nas. No nic, zejdę do piwnicy. Mam tam wszystko. I sztangę i weki. I też żyje normalnie. Wprowadziłam kilka zmian i tyle. Piorę dużo częściej odzież wierzchnia: płaszcz, kurtkę, szaliki. Noszę na siłke swoją matę, myje ręce pierdyliard razy dziennie więcej - zawsze jak gdzieś wchodzę a potem stamtąd wychodzę, nie nosze makijazu żeby moc umyć także twarz. A ludzie dalej rak nie myją. Weszłam na zajęcia , nikogo przy umywalkach , wyszłam z zajęć, nikogo przy umywalkach. A już mam obsesje i specjalnie grażynię i patrzę .
Cava Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety. Liz Williams Edytowane przez cava Czas edycji: 2020-03-10 o 22:11 |
|
|
|
#1639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiele naszych klientów (polskich/zagranicznych) również odwołało wszystkie spotkania. We fri_sco nie zostało za wiele i nie da się zamówić ani papieru ani chusteczek ani fasolki (haha). Terminy dostawy najwcześniej na niedzielę. Ale chyba po prostu w Warszawie większa szansa, że nas ewakuują i wyślą przymusowo do domu (Bo np w biurowcu wykryją przypadek) i wtedy nie powinno się wychodzić z domu przez 2/3 tyg nawet na zakupy. Stąd też robienie zapasów. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1640 |
|
Rozeznanie
|
Wszystkim wyjdzie bokiem ta sytuacja zwiazana z koronawirusem. Jak mądre głowy sobie usiądą i przekalkulują jak ta głupia panika wpłynęła na gospodarkę to już o żadnym więcej wirusie się nie dowiemy, bo będzie to tak ukrywane.
Wydaję mi się, że aktualnie mamy duże prawdopodobieństwo kryzysu i już współczuję ludziom, którzy mają kredyty. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1641 |
|
Konto usunięte
|
U nas wczoraj w małej biedronce ok 18ej tylko ręczników kuchennych brakowalo, papier toaletowy przetrzebiony. Spirytus byl na wykonczrniu 😉
"Przewodniczący Konferencji Episkopatu Polski abp Stanisław Gądecki prosi o zwiększenie - w miarę możliwości - liczby niedzielnych Mszy Świętych w kościołach, aby jednorazowo w liturgiach mogła uczestniczyć liczba wiernych odpowiednia do wytycznych służb sanitarnych" ( z Onetu info) Widzieliście? A na Słowacji msze odwołane do 23 marca. |
|
|
|
#1642 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mysle, że nie tak szybo będzie nakaz zamykania prywatnych biznesów. Państwowe firmy sobie dadzą radę, prywatne może to pogrążyć. No, chyba że przestaną mieć nad tym kontrolę jak we Włoszech. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez bafa65383b74e1029ccef70174e4f68b71e8a0f7_646950f23ada7 Czas edycji: 2020-03-10 o 22:11 |
|
|
|
|
#1643 |
|
BAN stały
|
Tylko do 8 roku życia. A nie wyobrażam sobie zostawić 10 latkę samą na 24h
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1644 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1645 |
|
BAN stały
|
Dokładnie tak.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1646 |
|
Konto usunięte
|
No właśnie, a co z kredytami w sytuacji kryzysowej gdzie firmy się zamkną i ludzie nie będą zarabiać? (Oby do tego nie doszło).
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1648 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;87649623]No właśnie, a co z kredytami w sytuacji kryzysowej gdzie firmy się zamkną i ludzie nie będą zarabiać? (Oby do tego nie doszło).
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Z tego co słyszałem w radiu to np. we Włoszech zawieszono spłaty kredytów hipotecznych. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1649 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1650 |
|
Konto usunięte
|
Kurczę ale będą jaja jak to potrwa dłużej, piękny kryzysik gospodarczy się kroi. Ja naprawdę mam wielką nadzieję, że to się uspokoi za jakiś czas i nie staniemy w obliczu takiego kryzysu jak Włochy. Nie jestem fanką obozu rządzącego ale wydaje mi się, że dość radykalnie działają i może coś to da w kwestii opanowania rozprzestrzeniania wirusa. ALE z drugiej strony mam ogromne wątpliwości jak ogarną to szpitale, po prostu uważam, że nie damy rady udźwignąć epidemii jak u Włochów. Mam też wątpliwości czy przeprowadza się odpowiednią liczbę testów.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Edytowane przez 07f49d5297ed442eaa63bdc5e3365630f1fe1bde_620d9001ec3ce Czas edycji: 2020-03-10 o 22:48 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:10.

kochani klienci którzy przynoszą próbki a potem nigdy po nie nie wracają.