|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie.
Podejrzenie koronawirusa u osoby z mojego miasta
już jest przewieziony do szpitala zakaźnegoWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1682 | |
|
Czarna owca
|
Cytat:
Sent from my Mi A2 using Tapatalk |
|
|
|
|
#1683 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Wiecie co, mi się wydaje że te testy jednak się robi. Wsrod znajomych znajomych mam takie przypadki, gdzie test był robiony (przynajmniej tak powiedzieli chorym). Jeden przypadek faceta, który miesiąc temu miał kontakt z osobą która wróciła z Wuhan(i przeszła pozytywnie kwarantannę) - więc mała szansa żeby się zaraził i był na to chory a test miał zrobiony.
Druga sprawa, gość nie miał żadnych podejrzanych kontaktów, a miał objawy takie plus coś z sercem. Jemu i jego synowi zrobili test. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1687 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież ludzie na państwowych posadkach też są potrzebni. A jak im tak dobrze, to niech Edan zapier... do urzędu albo szkoły, skoro tak go to boli. Nie mówiąc o tym, że cudów nie ma, przecież będzie odrabianie w lipcu.w szkołach i na uczelniach. Dziewczyna nie wspominała? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1689 |
|
Wtajemniczenie
|
Choćbyśmy mieli 40 milionów respiratorów i 40 milionów testów na wirusa to z głupotą nic nie wygra. Ludzie objęci kwarantanną wychodzą sobie "na chwilkę" do sklepu czy na spacer.
https://fakty.interia.pl/raporty/rap...da,nId,4375259 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1690 |
|
Konto usunięte
|
U mnie w mieście narazie spokój, dzieci chodzą do szkoły, do przedszkola. Wczoraj odbierałam mojego z przedszkola to nawet byłam zdziwiona, bo prawie pełna grupa była. Organizują nawet wyjście na jakieś przedstawienie (to samo miasto) w przyszłym tygodniu i się zastanawiam czy go puścić...wykańczamy też dom i muszę non stop jeździć po sklepach typu leroy czy inna ikea więc zostaje tylko zachowanie higieny i ukinanie chorych. Kurczę no narazie nie chce sie wylogować z życia codziennego i czekać na apokalipsę. Muszę szybko kończyć chatę. jakby mnie mieli zamknąć na kwarantanne to nie chce utknąć w małym mieszkaniu. I co z psem wtedy? A przy domu to na ogród chociaż wyjdzie i nie trzeba oddawać gdzieś tam (ciekawe gdzie skoro gdybym ja była na kwarantannie to cała nasza rodzina również).
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1691 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzis godz 10. konferencja prasowa z posiedzenia rzadowego zespolu zarzadzania kryzysowego, na zywo w tok fm. Ciekawe czy podejma dodatkowe srodki ochrony w calym kraju.
|
|
|
|
#1692 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Nie wiem czy zamykanie wybiórcze jest takie dobre. Serio myślisz, że studenci będą siedzieć grzecznie w pokojach i się uczyć? Moim zdaniem to są pozorowane działania, że niby coś się robi, ale w rzeczywistości wirus i tak będzie hulał. |
|
|
|
|
#1693 |
|
Konto usunięte
|
Pracuje w bibliotece w Warszawie, gdzie kilka przypadków jest. Dyrekcja od tygodnia nie jest w stanie dać na płynu do dezynfekcji. A wirus na książkach utrzymuje się 48 godzin...
---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Chociaż z tymi 48 godzinami to nie mam linki do badań w sumie nie sądzę że takie są, pewnie na zasadzie podobieństwa do innego przypadku ktoś to policzył. Ale nie o to chodzi. Nie rozumiem dlaczego miejsca bez których społeczeństwo może funkcjonować nie zostały zamknięte natychmiast. Przecież wtedy o wiele mniej ludzi w komunikacji miejskiej i w ogóle... Będziemy czekać aż zrobią się to Włochy czy jak |
|
|
|
#1694 |
|
Zadomowienie
|
Przed chwilą kaszlała na mnie koleżanka z pracy przez 2 h, siedziałysmy obok siebie i musiałyśmy dotykać tych samych rzeczy. Usta zasłaniała dłonią ale niedokładnie. Kobieta ok 50. Mówi, że to alergia, a jej tata leży w szpitalu na zapalenie płuc i najgorsze, że nie może go odwiedzić.
O siebie się nie martwię ale rodziny nie zamierzam odwiedzać dopóki wirus nie ucichnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1695 |
|
Rozeznanie
|
[1=4b27789c826749bd4d16893 be0ab05cdfb4777a2_659f2fa 2a88b4;87650144]Pracuje w bibliotece w Warszawie, gdzie kilka przypadków jest. Dyrekcja od tygodnia nie jest w stanie dać na płynu do dezynfekcji. A wirus na książkach utrzymuje się 48 godzin...
---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Chociaż z tymi 48 godzinami to nie mam linki do badań w sumie nie sądzę że takie są, pewnie na zasadzie podobieństwa do innego przypadku ktoś to policzył. Ale nie o to chodzi. Nie rozumiem dlaczego miejsca bez których społeczeństwo może funkcjonować nie zostały zamknięte natychmiast. Przecież wtedy o wiele mniej ludzi w komunikacji miejskiej i w ogóle... Będziemy czekać aż zrobią się to Włochy czy jak[/QUOTE] Pracuję w Wawie w Urzędzie, przychodzą ludzie i nawet nie mamy żalu antybakteryjnego ogólnodostępnego ani żadnego... Edytowane przez wiki977 Czas edycji: 2020-03-11 o 09:34 |
|
|
|
#1696 |
|
Wtajemniczenie
|
Takie braki w zaopatrzeniu to porażka w takiej sytuacji. Ważne żeby nie dotykać swojej śluzówki. Czy można obsługiwać papiery w urzędzie w rękawiczkach, tych takich cienkich? Ja bym o tym pomyślała w sumie w takiej sytuacji.
|
|
|
|
#1697 |
|
Konto usunięte
|
No to jest skrajna nieodpowiedzialność...
Miałam jechać na weekend do Lublina do rodziny. Co prawda zarezerwowałam bla bla car żeby nie jechać pociągiem ale i tak jakoś się dygam, że jak pojadę to przykładam rękę do tego. Boje się że np. warszawa zostanie odcięta a ja tu nie mam nikogo bliskiego. Albo że będę musiała mieć kwarantannę i nawet nie ma nic kto zakupów zrobić XD a z drugiej strony wiem że nie da się totalnie zamknąć w domu... |
|
|
|
#1698 |
|
Zakorzenienie
|
Jakich cienkich? Lateksowych, polivinylowych czy z jakiejś bawełny? Jeśli chodzi o te 2 pierwsze, to to nie ma sensu, żadne rękawiczki nie chronią w 100%, bo mają mikropory, przez które coś i tak się może przedostać, a poza tym noszenie ich przez dłuższy czas jest szkodliwe dla skóry, z takiego samego powodu, dla którego prawie nikt nie uważa za sensowne chodzić godzinami w gumowym kombinezonie.
|
|
|
|
#1699 |
|
Rozeznanie
|
Gorzej mają osoby, które cały dzień siedzą w okienku i mają kontakt z interesantami, ale nawet osoby stojące w kolejce mogą zostawić wirusy w pomieszczeniu, więc to za dużo nie da. Możliwe, że jeśli pojawi się więcej przypadków ludzie zrezygnują z załatwiania spraw w urzędach...mam nadzieję...
---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- [1=4b27789c826749bd4d16893 be0ab05cdfb4777a2_659f2fa 2a88b4;87650182]No to jest skrajna nieodpowiedzialność... Miałam jechać na weekend do Lublina do rodziny. Co prawda zarezerwowałam bla bla car żeby nie jechać pociągiem ale i tak jakoś się dygam, że jak pojadę to przykładam rękę do tego. Boje się że np. warszawa zostanie odcięta a ja tu nie mam nikogo bliskiego. Albo że będę musiała mieć kwarantannę i nawet nie ma nic kto zakupów zrobić XD a z drugiej strony wiem że nie da się totalnie zamknąć w domu...[/QUOTE] Dlatego warto kupić kilka butelek wody i parę produktów, które poleżą w razie sytuacji kiedy będziesz musiała zostać w domu. Nie mówię o kupowaniu 10kg mąki ale parę rzeczy warto kupić na wszelki wypadek. Trzeba się liczyć, że ta liczba przypadków w Wawie wzrośnie i to znacząco. |
|
|
|
#1700 |
|
Konto usunięte
|
Tak tak. Oczywiście mam tam jakieś 'zapasy', ale jakieś to dla mnie abstrakcyjnie i tak. Do tego mieszkam w wynajmowanym mieszkaniu z obcymi ludźmi i cholera wie co oni robią i z kim.
|
|
|
|
#1701 |
|
Zakorzenienie
|
W całej tej sytuacji przeraża mnie bezmyślność ludzi, a przede wszystkim służb. Jeśli tacy ludzie mają u nas kontrolować epidemię to za chwilę będzie gorzej niż Włoszech: https://spottedlublin.pl/koronawirus...cja-ratownika/
|
#1702 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1703 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1704 |
|
Rozeznanie
|
[1=4b27789c826749bd4d16893 be0ab05cdfb4777a2_659f2fa 2a88b4;87650196]Tak tak. Oczywiście mam tam jakieś 'zapasy', ale jakieś to dla mnie abstrakcyjnie i tak. Do tego mieszkam w wynajmowanym mieszkaniu z obcymi ludźmi i cholera wie co oni robią i z kim.[/QUOTE]
Również kupiłam kilka dodatkowych produktów, ale na pewno nie jestem przygotowana na 2tyg kwarantanny. ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Ja bym raczej na to nie liczyła lepiej się samemu przygotować. Z tego co słyszałam to jeśli będą strefy zamknięte to rząd jest zobowiązany zapewnić jakieś produkty, ale w przypadku dużego miasta wydaje mi się to niemożliwe, żeby do każdego dotarli |
|
|
|
#1705 |
|
Konto usunięte
|
Bezmyslnosc wLublinie polegala na tym, ze pani podczas wywiazdu z ratoniwkiem medycznym nie przynzala sie do kontktu z kims z wloch. okazalo sie, ze została zarażona.
|
|
|
|
#1706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1707 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=4b27789c826749bd4d16893 be0ab05cdfb4777a2_659f2fa 2a88b4;87650144]Pracuje w bibliotece w Warszawie, gdzie kilka przypadków jest. Dyrekcja od tygodnia nie jest w stanie dać na płynu do dezynfekcji. A wirus na książkach utrzymuje się 48 godzin...[COLOR="Silver"][/QUOTE]
Cytat:
Przez te wszystkie tematy wirusowe jestem strasznie zdekoncentrowana i nie mogę skupić się na pracy. Na szczęście nie muszę mieć kontaktu z klientami i mogę sobie pracować w domu, ale dawno nie byłam tak "rozlazła zadaniowo".
|
|
|
|
|
#1708 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
masakra.
|
|
|
|
|
#1709 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=4b27789c826749bd4d16893 be0ab05cdfb4777a2_659f2fa 2a88b4;87650234]Bezmyslnosc wLublinie polegala na tym, ze pani podczas wywiazdu z ratoniwkiem medycznym nie przynzala sie do kontktu z kims z wloch. okazalo sie, ze została zarażona.[/QUOTE]
Ja zrozumialam, ze to zona tego pacjenta z Belzyc sie nie przyznala.. ale ona nie jest zarazona, tzn jeszcze nie wiadomo czekaja na wyniki testu? |
|
|
|
#1710 |
|
Zakorzenienie
|
[1=4b27789c826749bd4d16893 be0ab05cdfb4777a2_659f2fa 2a88b4;87650241]jakiej woli? jakoś moja kierowniczka wczoraj za własne pieniadze dala rade kupic...
masakra.[/QUOTE]To już taka głupota, bo jeśli kierowniczce zależy na bezpieczeństwie to serio postarałaby się o coś dla wszystkich. Przecież nie zamknie się ona jedna i jedyna w sterylnym gabinecie i nie odetnie się od bakterii. Im więcej osób używa tym lepiej.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:20.

już jest przewieziony do szpitala zakaźnego
26.08.2023

Na szczęście nie muszę mieć kontaktu z klientami i mogę sobie pracować w domu, ale dawno nie byłam tak "rozlazła zadaniowo".