|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | ||
|
BAN stały
|
Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2192 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
U nas obecnie jest obowiązkowa kwarantanna po powrocie z jakichś krajów? Być może ta informacja mi umknęła.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2193 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem w centrum handlowym. Byłam w Naturze, Hebe.
Byłam już w Biedronce i w Lidlu. Teraz czekam aż otworzą Rossmanna o 10. Może tam będzie mydło, bo mi się, kurczę skończyło na amen. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2195 |
|
Zadomowienie
|
Jak ktoś w rodzinie zarazi się wirusem, albo nosicielem będzie bezobjawowo dziecko, jest większa szansa że zamknie się to w obrębie jednej rodziny. Jak pójdzie do żłobka/ szkoły/ przedszkola, całkiem prawdopodobne jest, że zarazi resztę dzieci, a oni zarażą swoje rodziny. Takie grupy małych dzieci do bomby biologiczne, wsadza rękę do ust, wymacają zabawki, a za nim drugi dzieciak zrobi to samo. W ferworze zabawy zapominają o jakiejkolwiek higienie. Wsadzi palec do nosa i za przeproszeniem zjada gluty. Starsze dzieci i ludzie dorośli utrzymują większy dystans i potrafią zadbać o higiene.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez pandemonium4 Czas edycji: 2020-03-12 o 09:33 |
|
|
|
#2196 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Minister zdrowia przewiduje szczyt zachorowan w Pl na koniec przyszlego tygodnia/poczatek kolejnego. Trzymajcie sie
|
|
|
|
|
#2197 |
|
jestem kotem
|
Już 47. Najbardziej martwi mnie, że jest już w okolicach moich rodziców
|
#2198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2200 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2201 |
|
BAN stały
|
Zastanawiam się, dlaczego np. na Węgrzech mają tak mało zachorowań (13 bodajże), a u nas jednak to się roznosi. Byłam przeciwna zamykaniu szkół i uniwersytetów, ale widzę, że chyba jednak to była słuszna decyzja. Tylko teraz powinni zamknąć też centra handlowe, bo ludzie na bank tam pójdą zamiast siedzieć w domach. Myślę, że lepsze dla wszystkich byłoby już przemęczenie się przez 2-3 tygodnie niż takie radosne roznoszenie zarazków. A co do dzieci to cóż, dziwi mnie, że 10 letnie dzieci nie mogą zostać same w domu tylko rodzice zwalniają się z pracy albo zawożą je do dziadków. No sorry, ale 10 latek to już chyba ogarnia na tyle, żeby zostać w domu.
|
|
|
|
#2202 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja na stronie YOPE zamówiłam sobie mydła, bo je lubię.
---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2203 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czesto po odwiedzinach dzieci u rodziny jestem potem chora. Mądra po szkodzie unikam ich w takich sytuacjach. Jak bylam piekna i mloda to mnie nie zarazaly, a teraz sie chyba starzeje juz xd Patrzylam na ten Yope w Lidlu, ale to dosc drogo jednak bylo 18zl za jakies mydlo? Nieee
|
|
|
|
|
#2204 |
|
Konto usunięte
|
Kurcze co mnie dziwi w jakiś sposób to takie wpisy na fb: NIE CHCE siać paniki ALE jestem lekarzem, ogolnie dramat, kiła i mogiła, nie ma nic, zadnych testów, wszyscy umrzemy, świat sie skończy, nie ma reaspiratorów, w województwie są może ze 2 miejsca na oiom, ogolnie dramat, bedzie gorzej niz we wloszech ogolnie masakra, ale nie chce siać paniki ps. Udostępniajcie.
I oczywiście milion komentarzy, super lajki i teksty przerazonych ludzi "jutro lece na tygodniowe zakupy i zamykamy sie całkowicie w domu na 2 tygodnie". Ja wiem, ze trzeba zachowac rozwagę i uważać i nie włóczyć się bez sensu ale po prostu takie wpisy to jest woda na młyn i mega nakręcanie. Ja po kilku chwilach w necie mam ochotę uciec na księżyc i po prostu mam trochę dość. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2205 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz pewnie zacznie rosnąć w szybkim tempie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2207 |
|
Zakorzenienie
|
Huehuehue to mam powód, żeby kupić sobie ładne drogie mydełka w internetach i mąż nie będzie sapał, że czy nie mogę taniej w Biedrze
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2208 |
|
Zakorzenienie
|
W Chinach już podobno wszystko się uspokaja, ludzie normalnie pracują. Sądzę, że u nas będzie to samo.
|
|
#2209 |
|
Konto usunięte
|
Nie wiem czy iść na hybryde w sobotę czy nie
![]() Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2210 |
|
Zakorzenienie
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;87653238]Nie wiem czy iść na hybryde w sobotę czy nie
![]() Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Jeśli jesteś zdrowa to idź. U mnie kosmetyczki mówią żeby chorym nie przychodzić i przełożyć wizytę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Ja mam wrażenie, że ludzie panikują jakby co najmniej ktoś umarł na tego koronawirusa w Polsce. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2211 | |
|
Czarna owca
|
Cytat:
Sent from my Mi A2 using Tapatalk |
|
|
|
|
#2212 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;87653238]Nie wiem czy iść na hybryde w sobotę czy nie
![]() Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]A czemu nie... Szansa zarażenia taka jak w sklepie czy innym kontakcie z jakąkolwiek pojedyncza osoba. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie w mieście od wczoraj szał, bo byl facet z podejrzeniem. Nie ma koronawirusa, ale zamieszanie zrobili. Największe lokalne portale internetowe. W Kauflandzie mieli większy utarg niż w okresie przedświątecznym Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2214 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2215 |
|
Konto usunięte
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;87653104]To rzeczywiście dużo. Jeden cudzoziemiec na całą Polskę. W kontekście kwarantanny dla wracających z zza granicy.[/QUOTE]
No znajoma z Kirgistanu mówiła, że jeszcze na kilka dni przed pojawieniem się wirusa w Polsce obsługa w sklepach i podobjych miejscach nagle zrobiła się dla niej bardzo niemiła. I zdaje się że więcej osób z różnych azjatyckich krajów ma podobne doświadczenia. Ja tam się boję tylko Włochów i ich k u l t u r y. ![]() Tato mi coś panikuje, tylko nie przed koronawirusem, a przed zamykaniem kraju. Najpierw mi pisze że słyszał że mają zakazać podróżowania po kraju, potem że Poznań mają zamknąć. Gdzie oni im tak mówią, w telewizji może? Musimy dzisiaj odwiedzić Lidla, ciekawa jestem jak tam sytuacja. Na szczęście jakby jedzenie na świecie wyparowało to mamy jeszcze parę opakowań Huela, ehehe. Lepsze to niż makaron z ryżem!
|
|
|
|
#2216 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedy był potwierdzony pierwszy przypadek w Polsce? Na początku marca?
|
|
#2217 |
|
Czarna owca
|
SoFanny, przypomniałaś mi o Huelu!
ciekawe, czy odnotowali wzrost zamówień Sent from my Mi A2 using Tapatalk |
|
|
|
#2218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2219 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Zastanawiam się kto i na jakiej podstawie wyciąga wniosek że u osoby, która widzi na jakiejś krótkiej trasie stwierdza się podejrzenie koronawirusa... Bo kaszle? Chyba jak kilka procent społeczeństwa w tym okresie, już nie mówiąc o niektórych palaczach.
|
#2220 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie ma się co dziwić, jak się np. czyta o ludziach, którzy uciekają z kwarantann. A słyszałyście o rodzinie z Niedrzwicy? Syn pod koniec lutego pojechał do Mediolanu (wtedy we Włoszech było ok 100 osób zarażonych tylko), wrócił i zaraził ojca, który teraz leży na intensywnej terapii w Bełżycach. Dzisiaj okazało się, że zaraził całą rodzinę. Ojciec przy pierwszych symptomach choroby poszedł normalnie do przychodni do lekarza i nie powiedział, że jego syn był zagranicą. Jest biznesmenem, więc miał kontakt z wieloma ludźmi. Matka dyrektorka szkoły! do ostatniego dnia przed zabraniem męża do szpitala chodziła do pracy. Syn-nosiciel to student, starsza córka studentka, młodsza córka uczennica podstawówki. Wszyscy do ostatniego momentu normalnie żyli i rozsiewali wirusa. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:14.

na lotnisku po przylocie każdemu temperaturę sprawdzali i dopiero wtedy przepuszczali. 

26.08.2023

Czesto po odwiedzinach dzieci u rodziny jestem potem chora. Mądra po szkodzie unikam ich w takich sytuacjach. Jak bylam piekna i mloda to mnie nie zarazaly, a teraz sie chyba starzeje juz xd 

Na szczęście jakby jedzenie na świecie wyparowało to mamy jeszcze parę opakowań Huela, ehehe. Lepsze to niż makaron z ryżem!