|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 | |||
|
BAN stały
|
Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie.
Cytat:
A dlaczego nie? I co ma do tego mieszkanie w bloku albo w domu? 10 letnie dziecko to już chyba potrafi odgrzać sobie jedzenie albo zrobić jakąś prostą potrawę i zająć się sobą przez kilka godzin. Internety, telefony, telewizje, gry, książki - to mnóstwo opcji jak spędzić czas wolny w domu. [1=837577522c61f12fd19d267 21bfa89a63d19e6ec_63eec38 21f71b;87653218]Na Węgrzech zrobili tylko 600 testów.[/QUOTE] Okej, to może być trop. Ludzie chorują, ale oficjalnie nie na koronawirusa. Cytat:
Też tak sądzę, ale obawiam się, że jeszcze potrwa zanim to nastąpi. Tak naprawdę to od nas wszystkich zależy jak potoczy się sytuacja. Jak będziemy stosować się do zaleceń i przepisów to przejdziemy przez to mniej boleśnie niż jak będziemy kozaczyć. [1=837577522c61f12fd19d267 21bfa89a63d19e6ec_63eec38 21f71b;87653278]Minister Zdrowia przewiduje, że za tydzień może być 1000 przypadków. Nie ma się co dziwić, jak się np. czyta o ludziach, którzy uciekają z kwarantann. A słyszałyście o rodzinie z Niedrzwicy? Syn pod koniec lutego pojechał do Mediolanu (wtedy we Włoszech było ok 100 osób zarażonych tylko), wrócił i zaraził ojca, który teraz leży na intensywnej terapii w Bełżycach. Dzisiaj okazało się, że zaraził całą rodzinę. Ojciec przy pierwszych symptomach choroby poszedł normalnie do przychodni do lekarza i nie powiedział, że jego syn był zagranicą. Jest biznesmenem, więc miał kontakt z wieloma ludźmi. Matka dyrektorka szkoły! do ostatniego dnia przed zabraniem męża do szpitala chodziła do pracy. Syn-nosiciel to student, starsza córka studentka, młodsza córka uczennica podstawówki. Wszyscy do ostatniego momentu normalnie żyli i rozsiewali wirusa.[/QUOTE] Właśnie o tym mówię, skandaliczne działanie. Szkoda, że nikt ze znajomych nie zaalarmował służb, bo nie wierzę, że nikt nie wiedział jaka jest u nich sytuacja. Cytat:
Bo obserwuje co się dzieje w social mediach. Może w latach 80. ludzie zamykali się w akademikach i piwkowali. Dzisiaj skrzykują się na fb na imprezy do klubów albo plenerowe imprezki urządzane pod hasłem apokalipsy. Dopóki galerie handlowe będą czynne to studenci na pewno też tam pójdą. Eeee, właśnie jak jest kwarantanna to nie wolno wyjść do rodziców czy wyskoczyć do sklepu .
|
|||
|
|
|
#2252 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
[1=3d23842983a6357ec11121c 0b2dc0194ed81d40b_604ff51 fe6891;87653398]Ja trochę liczę na to, że jak ludzie już narobią zapasów to wtedy dołożą towary już normalnie i ja sobie zrobię zakupy kulturalnie. Zawsze stosuję strategię przeczekania w życiu, tylko czasem zostaję z niczym.
[/QUOTE]Hahahaha xdIdentycznie ja, ale dobrze to ubralas w słowa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2253 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez zwykle przeczekuje, ale teraz wole nie. Nie mam ochoty byc glodna, czy jezdzic od sklepu do sklepu, bo ludzie wszystko wykupia. W Berlinie podobno wszystko wykupili. No i co, ci co nie maja zapasow, to co niby jedzą?
|
|
|
|
#2254 |
|
Konto usunięte
|
Dzis z rana w bierze po tofu. Kupilam 6 wedzonych (byly w duze kartony, wiec nie jestem Januszem Tofu
). Przy kasie jakas kobieta - 10 opakowan z papierem, 6 mak i mieszanek, kawy, zapas slodyczy, karton mleka....
|
|
|
|
#2255 |
|
Konto usunięte
|
Akurat w Berlinie nie mieszkam ale ogolnie w Niemczech panika jest o wieeeeele mniejsza niz w Polsce mimo ze przypadkow jest o wiele wiecej. Jezeli gdzies zabraknie np. Papieru toaletowego to np. W piatek zabraknie a w poniedzialek juz jest. Ogolnie to niczego nie brakuje na tyle zeby czlowiek musial byc glodny. A jak w Niemczech bylo tyle przypadkow co teraz jest w Polsce to w ogole nikt nie mowil o koronawirusie i nikt sie nim nie przejmowal.
|
|
|
|
#2256 |
|
Wtajemniczenie
|
No rozumiem, ale przykladowo jesli mialabym nie miec papieru toaletowego od piatku do poniedzialku, to wole go kupic teraz
To troche takie zamkniete kolo.
|
|
|
|
#2257 |
|
Zakorzenienie
|
[1=3d23842983a6357ec11121c 0b2dc0194ed81d40b_604ff51 fe6891;87653398]Ja trochę liczę na to, że jak ludzie już narobią zapasów to wtedy dołożą towary już normalnie i ja sobie zrobię zakupy kulturalnie. Zawsze stosuję strategię przeczekania w życiu, tylko czasem zostaję z niczym.
[/QUOTE]Ja też nie robię zapasów, ale ludzi pogrzalo i jestem przekonana, że będą codziennie biegać po sklepach i robić te zapasy jak powaleni. Na zasadzie, że pani Jadzia kupi dzisiaj 10kg mąki i jutro też, pojutrze znowu, bo co jak sklepy zamkną, jedzenia braknie i umrzemy z głodu. Ehhh...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Mąż idzie dzisiaj do sklepu po winko, ciekawa jestem co zastanie po wczorajszym armageddonie jak tu mieszkam 5 lat, tak nigdy nie widzialam takiej masakry na ulicach i parkingach, nawet przed świętami. Ale jest plus tej ogólnej paniki, bo lekarz wystawił mi e-recepte, nie muszę więc dymać po nią do przychodni ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2258 |
|
Zakorzenienie
|
To ja pewnie zaraz bede wygladac jak z tych zdjec, dostalam polecebie od przelozonego skoczyc na zakupy i kupic zapas kaw, mleka, cukru i papieru toaletowego... I to najlepiej tyle zeby jak cos kazdy z pracy mogl sobie wziac do domu
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2260 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2262 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
#2263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma mydła. Więc jak już stałam pod Rossmannem i po otwarciu wzięłam udział w wyścigu po mydło, to wzięłam 3 opakowania po 900ml, chociaż normalnie bym kupiła maksymalnie jedno. I tak pomyśleli wszyscy. I nagle nie ma mydła. To samo z makaronem - jak już dorwę gdzieś makaron, to kupuję, nawet jak mam. Bo jak mi się potem zachce makaronu, to będę latać do 3/4 sklepów i szukać. Ja na szczęście jem ten z zielonego groszku i z soczewicy, bo zwykłego nie mogę (tego też nie, ale jak mam cheat day...), więc takiej biedy dla mnie nie ma, bo to niedobre i droższe. Mleko to samo - kupuję migdałowe (jeszcze niedawno piłam z krowim na zmianę, ale byłam u lekarza i mi zabronił na amen, więc ), więc jest. Ale jak się skończy zwykłe, to się pewnie ludzie przerzucą z braku laku.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2265 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Studia skończyłam rok temu, najpierw wymajmowalam mieszkanie, mieszkałam z 7 osobami- jedna była typu wyjscia do klubów. Reszta jak tylko mogła zamawiała żarcie do domu i wszyscy siedzieliśmy zaszyci. Jak pradu brakło (było też zimno bo ogrzewanie na prąd) to grzalismy się przy świecach grając w pokera xd no ale nie o tym. Potem w akademiku też ludzie woleli siedzieć w pokojach . Nie każdy jest taki sam i myślę, że mówienie o rzeczy studentów wałęsających się po ulicach jest krzywdzące . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2266 |
|
Zakorzenienie
|
Ci studenci to się przede wszystkim w większości porozjezdzaja po kraju, do domow.
|
|
#2267 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale wlasnie o to chodzi
po co mam zmieniac nawyki, bo mi sie do sklepu nie chcialo isc? Bo jestem taka wyzwolona? Dla mnie wlasnie najgorzej wyjda ci co to sie smieja z innych, a sami zostana z reka w nocniku. Ja nie kupuje 10kg maki, w zasadzie nie kupilam ani 1 kg maki wzielam dwa makarony, papier, soki itp.
|
|
|
|
#2268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2269 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jaka jest różnica narażania dzisiaj od narażania w piątek? |
|
|
|
|
#2270 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2272 |
|
Wtajemniczenie
|
Za te kilka dni to bedzie duzo wiecej zarazen i wtedy pojscie do sklepu jest wiekszym zagrozeniem w mojej ocenie.
|
|
|
|
#2273 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2274 |
|
Konto usunięte
|
Najgorzej, że ja mam opór zakupów do domu - wykonczeniówka typu jakieś listwy, kontakty etc. I jeszcze część mebli plus NA JUŻ sprzęt do kuchni. Chyba jutro z rana podjadę cos wybrać (np. Zmywarkę to chce obejrzeć żywo bo nie chce takiej plastikowej srodku) i zamówię online. A reszta to nie wiem, może poczekam do konca marca żeby sie teraz nie włóczyć po tych marketach a co muszę to zamówię online...
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2275 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;87653488]Czyli teraz naraża ludzi bardziej, a potem już nie?
![]() Jaka jest różnica narażania dzisiaj od narażania w piątek?[/QUOTE] Cytat:
|
|
|
#2276 |
|
Wtajemniczenie
|
No rozumiem, ale jesc trzeba. Tak czy siak kiedys po te zakupy trzeba isc. Kupisz wiecej, to mniej razy narazisz sie na skupiska ludzi w sklepie.
|
|
|
|
#2277 |
|
BAN stały
|
Nie mogę pojąć na lotniskach zero kontroli,a zamykają szkoły,kina itd.
Gdzie tu sens w ogóle? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2278 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak kupiła sobie 3 paczki srajtasmy i nie musi wiecej kupować jedzenia to może na kolejne zakupy iść np. za tydzien lub nawet 2 i znowu zrobić zapasy. Wtedy mniej naraża siebie i innych. |
|
|
|
|
#2279 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
#2280 |
|
Konto usunięte
|
Też tak uważam, tym bardziej, że jutro może nie być i ktoś bedzie musiał latać po sklepach i szukać. Wtedy to dopiero narażanie ludzi i siebie...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:42.

.

[/QUOTE]Hahahaha xd
To troche takie zamkniete kolo.
jak tu mieszkam 5 lat, tak nigdy nie widzialam takiej masakry na ulicach i parkingach, nawet przed świętami. 

26.08.2023

), więc jest. Ale jak się skończy zwykłe, to się pewnie ludzie przerzucą z braku laku.
.