|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie.
|
|
|
|
#3452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3453 |
|
Zakorzenienie
|
Jak wygląda kwarantanna? Szpital? Czy po prostu dojeżdżasz do domu i nie wychodzisz przez 2 tygodnie?
Wysłane z mojego moto g(7) power przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3454 |
|
Konto usunięte
|
Ale mnie to wku***. Ile to jeszcze potrwa, zwariować idzie. Czym się ratować żeby nie zwariować? Wszystko sparaliżowane. Właśnie dostałam telefon, źe nie dostaniemy drzwi wewnętrznych do domu. Czekam na nie już pnad 2 miechy, to se jeszcze pewnie ze 2 poczekam.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3455 |
|
BAN stały
|
[1=4b27789c826749bd4d16893 be0ab05cdfb4777a2_659f2fa 2a88b4;87658699]Wizazanka - jesteś w ciąży i w dupie miej że komuś się może nie podobać twoje prawo do pierwszeństwa. Nie jesteś odpowiedzialna tylko za siebie. Pomagaj sobie jeśli możesz
[/QUOTE]Masz rację Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3456 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Izolacja - przeniesienie do osobnego pokoju, albo w szpitalu albo w miejscu wyznaczonym przez władze Kwarantanna - siedzenie 14 dni w domu (choć to też niewiele daje,skoro w jednym domu są dzieci/rodzice/dziadkowie) |
|
|
|
|
#3457 |
|
BAN stały
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;87658750]Ale mnie to wku***. Ile to jeszcze potrwa, zwariować idzie. Czym się ratować żeby nie zwariować? Wszystko sparaliżowane. Właśnie dostałam telefon, źe nie dostaniemy drzwi wewnętrznych do domu. Czekam na nie już pnad 2 miechy, to se jeszcze pewnie ze 2 poczekam.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Wydaje mi się,że długo zachorowań coraz więcej podobno kumulacja ma być w maju mam nadzieję,że się mylą i to tylko plotki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3458 |
|
Zadomowienie
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;87658750]Ale mnie to wku***. Ile to jeszcze potrwa, zwariować idzie. Czym się ratować żeby nie zwariować? Wszystko sparaliżowane. Właśnie dostałam telefon, źe nie dostaniemy drzwi wewnętrznych do domu. Czekam na nie już pnad 2 miechy, to se jeszcze pewnie ze 2 poczekam.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Ja właśnie się zorientowałam, że nie mam szkieł kontaktowych, a okularów nie posiadam :/ Nie wiem czy jak zamówię teraz to COKOLWIEK mi dojdzie. Koszmar!!! |
|
|
|
#3459 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3460 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam specyficzną wadę więc nie znajdę,ale może mi się uda coś na necie jeszcze wyszukać |
|
|
|
|
#3461 |
|
Konto usunięte
|
Kuźwa. Nie dość że ta cała panika to u mnie śnieżyca.
|
|
|
|
#3462 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
#3463 |
|
Animal Liberation
|
[1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;87658528]Ale piękna cisza za oknem, tylko od czasu do czasu ktoś przejdzie chodnikiem...
Myślę, że teraz już pójdzie lawinowo. Rano było 13 nowych przypadków, przed chwilą dostałam powiadomienie o kolejnych 3. Minister zdrowia mówił, że w przyszłym tygodniu może być już tysiąc przypadków. Współczuję pracownikom ochrony zdrowia. Moje koleżanki lekarki i farmaceutki zalewają Facebooka wpisami z prośbą o rozsądne zachowanie i siedzenie w domu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Moje osiedle też wymarło, wszystkie samochody zaparkowane pod domami, zero ludzi na zewnątrz. Jest piękna słoneczna pogoda, nikogo na spacerach, nikogo na placach zabaw... Na fb widziałam fajny wpis Jestem Pangolinem, Łuskowcem, moje imię to Manis, duch śmierci, choć to wy, ludzie, jesteście śmiertelnym zagrożeniem dla mojego gatunku. Każdego roku zabijacie dziesiątki tysięcy pangolinów. A teraz ja podarowałem wam wirusa. To dar i szansa dla was. To wiadomość wypisana bardzo dużymi literami. Podarowałem wam wirusa, który sprawia, że się dusicie. Trudno wam oddychać. Brakuje wam tlenu. W waszej krwi jest za dużo dwutlenku węgla. Jeszcze nie rozumiecie? Podarowałem wam wirusa, żebyście mogli się zatrzymać. Żebyście zobaczyli, że to jest możliwe. Musicie się zatrzymać, żeby ocaleć. Nasz wspólny świat płonie. Płonie, bo rozpaliliście ogromny ogień chciwości, a teraz boicie się go ugasić, bo mylicie go z miłością i bezpieczeństwem. Ale to ogień zniszczenia. Spójrzcie, można w kilka tygodni obniżyć znacząco emisje dwutlenku węgla. Bez rewolucji, bez transformacji energetycznej, bez zbędnego gadania, po prostu. Można przestać biegać w kółko w amoku, można wyjść poza "muszę pracować", poza żarłoczny wzrost i rozwój. Można się zatrzymać, można doświadczyć Ciszy, spotkać się z jej przyjacielem, Lękiem. Przeżyć go i zacząć oddychać, zacząć widzieć, słyszeć, czuć. Można zmobilizować zasoby ludzkiej solidarności w obliczu zagrożenia. Można działać razem, żeby zatrzymać katastrofę. A przecież sytuacja naszej planety jest dużo poważniejsza od wirusa. Teraz jest czas, żeby zwinąć się w kulkę, znieruchomieć, zbliżyć się do siebie samego i zadać sobie kilka pytań. To nie kwarantanna jest szaleństwem, to wasze życie jest szaleństwem. To próba. Będą następne. Od was zależy, ile. Aż do generalnej. |
|
|
|
#3464 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3466 |
|
Konto usunięte
|
Strach pomyśleć o reperkusjach ekonomicznych takiego zatrzymania. Masakra. A w ogóle co teraz robić jakby się zachorowało na jakaś angine czy coś? Albo dziecko mi zachoruje (No infekcje u małych dzieci to chleb powszedni)? Ja już mam mętlik.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3467 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3468 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3469 |
|
Konto usunięte
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;87658797]Strach pomyśleć o reperkusjach ekonomicznych takiego zatrzymania. Masakra. A w ogóle co teraz robić jakby się zachorowało na jakaś angine czy coś? Albo dziecko mi zachoruje (No infekcje u małych dzieci to chleb powszedni)? Ja już mam mętlik.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Moja akurat jedna na antybiotyku, jeszcze we wt dało się normalnie do przychodni iść. W razie W mam koleżankę pediatrę, to nawet telefonicznie się normalnie będę konsultowała. Anginę u siebie umiem rozpoznać też. Ale córki mają zakaz biegania i skakania, jak sobie zrobią jakąś krzywdę, to może być problem ze szpitalem jednak. Trudno, muszą być spokojne. |
|
|
|
#3470 |
|
Zadomowienie
|
A tak na poważnie - moja praca nie ucierpi - brać urlop na tydzień?
Bo się biję z myślami, szef nie ma innego pomysłu, jak urlop, ale sama nie wiem. Bo (o ile) przeżyję, to potem w wakacje nie będę mieć nic do wykorzystania, bo nie wiemy ile to potrwa. |
|
|
|
#3471 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
On Friday, March 13, government officials announced that several of Montenegro's border crossings with Serbia, Bosnia, Croatia, and Albania would be closed to prevent further spread of the ongoing outbreak of coronavirus disease (COVID-19). Citizens have also been barred from traveling to France, Greece, Switzerland, Denmark, and Slovenia, and travelers from these countries will be subject to isolation upon their arrival in Montenegro. The country's health ministry also announced that public gatherings will be banned and schools will be closed until at least Friday, March 27. " https://www.garda.com/crisis24/news-...ch-13-update-1 No ciekawe czy zamknięcie granic w Czarnogórze coś da. Ntvilosci testów się nie doszuklam. Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;87655597]Serio uważasz, że dużo lepiej będzie, że to się w miesiąc załatwi wirusa i po kłopocie? Jak umrą, to tym bardziej. W maju starsza córka ma mieć I Komunię. W czerwcu zieloną szkołę. W lipcu zaplanowane wakacje. I wszystkie te rzeczy kosztują, sporo. Z dużym prawdopodobieństwem mogę przypuszczać, że zostaną odwołane. I co? No nic, trudno. Polacy do idioci.[/QUOTE] Myślę, ze po max 3miesiacach już będzie epidemia wygadać. Chyba zawsze przewidywania co do rozwoju epidemii w ostatnich 30 latach były "na wyrost " w porównaniu z potem rzeczywistością. Polacy to idioci w leniwych spokojnych czasach, ale miejmy nadzieję, ze potrafią się zmobilizować w czasach kryzysu. |
||
|
|
|
#3472 |
|
Zakorzenienie
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;87658797]Strach pomyśleć o reperkusjach ekonomicznych takiego zatrzymania. Masakra. A w ogóle co teraz robić jakby się zachorowało na jakaś angine czy coś? Albo dziecko mi zachoruje (No infekcje u małych dzieci to chleb powszedni)? Ja już mam mętlik.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]U mnie w mieście wprowadzili zakaz wstępu do przychodni, odbywają się teleporady i telewizyty nie pytaj się jak to w praktyce wygląda bo nie mam pojęciaWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3473 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
W środę chyba dzwonię i mówię - nie odbiorę osobiście, nie ma sensu latać niepotrzebnie teraz, proszę o podanie numeru recepty. Pani w recepcji nie miała pojęcia, czego ja chcę, pytała koleżanki, ona tez nie bardzo wiedziała, szukały (słyszałam naradzanie się), który to ten numer recepty... W końcu mi podała i mówi: to CHYBA to. |
|
|
|
|
#3474 |
|
Konto usunięte
|
W tym czasie ultrakatoliccy znajomi na fb udostępniają to:
|
|
|
|
#3475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3476 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3477 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem,jak będzie dalej,ale słyszałam,że taka kwarantanna to pic na wodę, izoluje się w pokoju w domu daną osobę, ale i tak w tym domu są dzieci i tak dalej. Bo i nie da się nie korzystać z WC ani łazienki,jeśli jest jedna w domu... |
|
|
|
|
#3478 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3479 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3480 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:46.

[/QUOTE]Masz rację 

nie pytaj się jak to w praktyce wygląda bo nie mam pojęcia
jak mogłaś. A znów łańcuszek leci, taką okazję miałaś...