|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie.
[1=0f78e7ab4a87196fb8e6ee2 746a5f35dfd845f1c_5ee6abf 249ce5;87660935]Moja siostra pracuje w laboratorium mikrobiologii i od przyszłego tygodnia mają robić testy, ale tylko swoim pacjentom w szpitalu, bo nowych nie przyjmują (Nie są szpitalem z oddziałami zakaznymi). Pokazywała w jakim kombinezonow będzie pracowała.
---------- Dopisano o 05:56 ---------- Poprzedni post napisano o 05:52 ---------- My zrobiliśmy trochę większe zakupy, jeśli chodzi o takie bardziej trwałe produkty. W razie "w" skupimy coś w zabce, bo raczej wolimy unikać chodzenia do dużych sklepów. Tata jedynie chodzi do Lidla po bułki (choć mówiłam mu by ich nie kupował, szczególnie teraz, bo niektórzy ludzie odkąd pamiętam macaja pieczywo gołym rekoma)[/QUOTE]Mojego taty koleżanka z pracy ma męża, który ma psa, który chodzi do weterynarza i ten weterynarz ma żonę, która ma fryzjerkę, która ma koleżankę w szpitalu i ona mówi, że wszyscy zginiemy. Ehh. Tak właśnie brzmi Twój post. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3842 |
|
Konto usunięte
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;87660941]Mojego taty koleżanka z pracy ma męża, który ma psa, który chodzi do weterynarza i ten weterynarz ma żonę, która ma fryzjerkę, która ma koleżankę w szpitalu i ona mówi, że wszyscy zginiemy.
Ehh. Tak właśnie brzmi Twój post. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Mojego taty koleżanka z pracy ma męża, który ma psa, który chodzi do weterynarza i ten weterynarz ma żonę, która ma fryzjerkę, która ma koleżankę w szpitalu i ona mówi, że wszyscy zginiemy. vs. moja siostra. Spoko. |
|
|
|
#3843 |
|
Konto usunięte
|
Ja nie mam zapasów, bo to co działo się w tym tygodniu to był szał. Liczę że od poniedziałku faktycznie się trochę rozluźni, a nawet jeśli nie... Byłam wczoraj w stokrotce w centrum miasta - pusto od ludzi, pełno od towarów.
Jutro postaram się kupić trochę ryżu, mrożonych warzyw i passaty pomidorowe. Tęsknię za normlanoscia. Gdzie można było pójść do kina, na spacer (i miasto nie wyglądało na wymarłe), umówić się z kimś, pójść wieczorem do baru pełnego ludzi, odwiedzić muzeum. Sama już nie wiem co lepsze - mieszkać z bliskimi wtedy czy jednak samemu. Psychicznie jest to obciążające. Ciekawi mnie jakie będą skutki ekonomiczne... Jeśli zamknięcie wszystkiego faktycznie potrawa tylko dwa tygodnie, to może nie będzie tragedii. Ale jeśli dwa miesiące? No i możliwości i sens emigracji w pewne miejsca też pewnie się zmieni? Co myślicie? Ja planowałam emigracje na jesieni, do Włoch lub na Maltę no i coś czuję, że albo będę musiała zmienić kierunek, albo poczekać do następnego roku. Chcę też zmienić pracę w najbliższym czasie i pewnie terminy rekrutacji ulegną przedłużeniu, a rozmowy może będą przez telefon lub Skype? |
|
|
|
#3844 |
|
Konto usunięte
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;87660942]Mojego taty koleżanka z pracy ma męża, który ma psa, który chodzi do weterynarza i ten weterynarz ma żonę, która ma fryzjerkę, która ma koleżankę w szpitalu i ona mówi, że wszyscy zginiemy.
vs. moja siostra. Spoko.[/QUOTE]Co za różnica. W sumie ja też piszę o mojej mamie, która mieszka we Włoszech. Ale przynajmniej część wizażanek wie, że to prawda (że moja mama jest we Włoszech), bo pisałam o tym w wielu wątkach jeszcze w erze przed koronawirusem. Takie pisanie, że moja siostra/moja koleżanka/moja mama/weterynarz psa mojej sąsiadki, to jest śmieszne według mnie. Nikt tego nie bierze na poważnie bez jakiegoś źródła. Nagle się okazuje, że 3/4 internautów ma rodzinę, która pracuje w labo albo szpitalu. Nikt w to nie wierzy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3845 |
|
Konto usunięte
|
Kopnienta, a Tobie o co chodzi? Ja to napisałam tylko odnośnie tego czy się robi mało testów. Nie wiem co Cię ugryzlo.
---------- Dopisano o 06:31 ---------- Poprzedni post napisano o 06:28 ---------- No sorry, ale nie będę Ci podawała jej danych byś mogła sprawdzić gdzie pracuje. Nie chcesz, to nie wierz. Zresztą ona pracuje i tak w klinicznym szpitalu UM w Poznaniu, więc robią te testy tylko dla pacjentów swojego szpitala, bo tylko dla nich dostana testy, dla nikogo więcej. |
|
|
|
#3846 |
|
Konto usunięte
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;87660951]Co za różnica. W sumie ja też piszę o mojej mamie, która mieszka we Włoszech. Ale przynajmniej część wizażanek wie, że to prawda (że moja mama jest we Włoszech), bo pisałam o tym w wielu wątkach jeszcze w erze przed koronawirusem.
Takie pisanie, że moja siostra/moja koleżanka/moja mama/weterynarz psa mojej sąsiadki, to jest śmieszne według mnie. Nikt tego nie bierze na poważnie bez jakiegoś źródła. Nagle się okazuje, że 3/4 internautów ma rodzinę, która pracuje w labo albo szpitalu. Nikt w to nie wierzy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Dawno Cię nie widziałam na forum, ale widzę, że tu wszystko po staremu. Ja mam to gdzieś. Raising nie napisała żadnego rewelacyjnego niusa. |
|
|
|
#3847 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;87660951]Co za różnica. W sumie ja też piszę o mojej mamie, która mieszka we Włoszech. Ale przynajmniej część wizażanek wie, że to prawda (że moja mama jest we Włoszech), bo pisałam o tym w wielu wątkach jeszcze w erze przed koronawirusem.
Takie pisanie, że moja siostra/moja koleżanka/moja mama/weterynarz psa mojej sąsiadki, to jest śmieszne według mnie. Nikt tego nie bierze na poważnie bez jakiegoś źródła. Nagle się okazuje, że 3/4 internautów ma rodzinę, która pracuje w labo albo szpitalu. Nikt w to nie wierzy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Ale przesadzasz. Każdy funkcjonuje w jakimś środowisku. I tak, lekarze i pielęgniarki mają rodziny. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3848 |
|
Pani Mizantrop
|
U mnie w markecie dzisiaj nie bylo miejsca na parkingu
Dobrze, ze przez co najmniej pare tygodni tez nie bedziemy potrzebowac ani papieru toaletowego, ani chusteczek, ani kociego zarcia ani zwirku, jedynie jedzenie kupujemy na biezaco raz w tygodniu.
|
#3849 |
|
Konto usunięte
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;87660959]Dawno Cię nie widziałam na forum, ale widzę, że tu wszystko po staremu.
Ja mam to gdzieś. Raising nie napisała żadnego rewelacyjnego niusa.[/QUOTE]Niestety mam ostatnio zbyt dużo na głowie, aby przesiadywać na forum. Od czasu do czasu tylko coś wtrącę i zaraz znowu mnie nie ma. Rewelacyjny news to to nie jest, ale mi się "nóż w kieszeni otwiera" kiedy widzę nagle, że 3/4 internautów ma kogoś w służbie zdrowia, to mnie ogarnia niedowierzanie. Bo w erze przed koronawirusem to ponoć brakowało osób do pracy w służbie zdrowia, bo wszyscy wyjechali za granicę w poszukiwaniu lepszej kasy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3850 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;87660967]
Rewelacyjny news to to nie jest, ale mi się "nóż w kieszeni otwiera" kiedy widzę nagle, że 3/4 internautów ma kogoś w służbie zdrowia, to mnie ogarnia niedowierzanie. Bo w erze przed koronawirusem to ponoć brakowało osób do pracy w służbie zdrowia, bo wszyscy wyjechali za granicę w poszukiwaniu lepszej kasy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Moze zapanuj nad emocjami, bo brzmisz gorzej niż zazwyczaj? |
|
|
|
#3851 |
|
Zakorzenienie
|
Może jest zdenerwowana.
mnie też się robi gorzej jak widzę tego typu wpisy: słuchajcie, brat, sąsiadka, ktoś, pracuje gdzieś i powiedział że. To tylko sieje dodatkowa panikę i wywołuje dodatkowy stres. To wszystko trzeba przetrwać jak najmniejszym kosztem, także psychicznym.
|
#3852 |
|
Konto usunięte
|
Ja też pracuję poniekąd w służbie zdrowia
(Oczywiście nikt mi nie musi wierzyć) I uspokajam, u nas biały personel w większości żadnej paniki nie sieje, raczej się wkurzają, że papieru toaletowego nie można nigdzie dostać :P |
|
|
|
#3853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3854 |
|
Zakorzenienie
|
Czy ktoś się orientuje czy na Orlenach są już faktycznie dostępne te ich płyny dezynfekujące?
|
#3855 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W Chinach już blisko 60 tys. ludzi wyzdrowiało. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każdy powinien być odpowiedzialny, zwłaszcza w takiej sytuacji, co pisze/mówi. Bo to realnie wpływa na stan ludzi którzy to przeczytają/usłyszą. Nikomu nie jest teraz potrzebne jeszcze więcej strachu. Powinnismy być wszyscy odpowiedzialni nie tylko w kwestii nie narażania na zarażenie siebie i innych, ale także za nie sianie jeszcze więcej nikomu niepotrzebnej paniki . To jest zwykła odpowiedzialność .
|
|
#3858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ogólny apel jak najbardziej ok. Sent from my SLA-L22 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#3859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3860 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dopiero mija weekend, który zazwyczaj i tak jest wolny, a wy już nie dajecie rady siedzieć w domu? To co będzie dalej. Ja tam nie narzekam, wręcz przeciwnie, wreszcie mam czas na przyjemności. Rozumiem w ![]() ![]() ![]() tych, co muszą chodzić do roboty, bo jeszcze w piątek jeździłam godzinę komunikacja w te i spowrotem i to nie było komfortowe. Współczuję pracownikom sklepów i lekarzom, oraz innym pracownikom, którzy muszą pracować z klientem. Myślę że Ci, którzy mają wolne nie mają co narzekać, ale widać to kwestia charakteru. Obstawiam, że przez siedzenie w domu będzie więcej rozwodów i rozstań bo ludzie ze sobą nie wytrzymają 24h przez 2 tyg w domu. Oraz więcej ciąż Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez pandemonium4 Czas edycji: 2020-03-15 o 08:42 |
||
|
|
|
#3861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Wielu ludzi źle znosi taką sytuację. Nie wiem czy zauważyliście, ale sporo par nawet na urlopach nie może ze sobą wytrzymać. A jak na przykład dwie osoby pracują zdalnie to też mogą być kwasy. Koleżanka mi opowiadała, że nie było tak łatwo się z tym ogarnąć. Sent from my SLA-L22 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#3862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3863 |
|
Konto usunięte
|
Polecam zakupy godzinę przed zamknięciem sklepu. Towaru pelno, bo wyciągnięty na następny dzień i ludzi bardzo mało w sklepach. Pewnie nie wszędzie tak jest, ale nie zaszkodzi sprobowac.
![]() Ja jeszcze nie wiem czy pracuje zdalnie. Nikt się z firmy nie odzywa. Mamy pilne terminy, z domu sie tego nie zrobi na czas, bo trochę wolniej idzie robota. Ciekawa jestem co uznają za priorytet. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez bafa65383b74e1029ccef70174e4f68b71e8a0f7_646950f23ada7 Czas edycji: 2020-03-15 o 08:56 |
|
|
|
#3864 |
|
Zadomowienie
|
My z TŻ mieszkamy w kawalerce i oboje mamy 2 tyg wolnego, więc jesteśmy na siebie skazani i to w jednym pomieszczeniu
chyba, że któreś będzie siedziało w kiblu. Ale na spacery i biegać wokół jeziora, po lesie, będziemy wychodzić. Przecież nie można siedzieć jak w klatce 2 tygodnie. Stwierdziliśmy, że niezła próba przed ślubem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez pandemonium4 Czas edycji: 2020-03-15 o 09:00 |
|
|
|
#3865 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja się wczoraj z moim pokłóciłam, to fakt. Nerwowa atmosfera wokół sytuacji nie sprzyja. |
|
|
|
|
#3866 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Są już. Widziałam na lokalnej grupie zdjęcia z Orlenu (Targówk, Warszawa). 5 l za 95 zł. Cytat:
Z jednej strony masz rację. Z drugiej jakaś połowa wpisów tutaj jest w związku z tym do odstrzału... Natomiast nigdy nie będzie tutaj przyzwolenia na atakowanie innej osoby. Gdyby to jeszcze było napisane tak, jak napisałaś Ty - nikt by się nie czepiał. Ja sama też nie czytam i nie wczuwam się we wszystkie wpisy. |
||
|
|
|
#3867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;87661047]"Dramat 30-latki na home office. Ten irytujący typ z biurka obok to jej mąż" Ja się wczoraj z moim pokłóciłam, to fakt. Nerwowa atmosfera wokół sytuacji nie sprzyja.[/QUOTE]Jej się czasem zdarza pracować z domu, jemu nie. Więc tak jakby ona już ma "biuro" ogarnięte. A ten się jej nagle władował, ciągle ktoś do niego dzwoni i w ogóle jak żyć. Sent from my SLA-L22 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#3868 |
|
Zakorzenienie
|
[1=bbab4b1e68366f09bc3914c 9672f02df694c852f_622be74 47f718;87661050]Są już. Widziałam na lokalnej grupie zdjęcia z Orlenu (Targówk, Warszawa). 5 l za 95 zł.
[/QUOTE] Muszę popatrzeć, mam nadzieje ze wprowadzili od razu jakiś limit zakupu, bo zraz przyjdzie jakiś jeden z drugim Janusz Byznesu i wykupi pierdyliard baniakown na raz żeby wywieźć do Bergamo i tam robić byznesy. Wychodzi tanio. Za litr niecałe 20 zł. A jak kupowałam ze 2 tygodnie temu 200 ml w aptece to płaciłam 16 zł. Za te 200 ml. Tu 200 ml wychodzi ~ 3,80 zł.
|
#3869 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3870 |
|
Konto usunięte
|
https://www.youtube.com/watch?v=goke2s7kv0A
praca zdalna, jakbym mojego TŻa widziała :P |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.

. Wielu ludzi źle znosi taką sytuację. Nie wiem czy zauważyliście, ale sporo par nawet na urlopach nie może ze sobą wytrzymać. A jak na przykład dwie osoby pracują zdalnie to też mogą być kwasy. Koleżanka mi opowiadała, że nie było tak łatwo się z tym ogarnąć.