|
|
#2971 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Panny Młode 2020 cz. II
Cytat:
Cytat:
Ja ma jeszcze taką obawę, że teoretycznie jak nawet się ten wirus za 3 tyg by uspokoił to goście nadal będą spanikowani i i tak nie przyjdą ![]() Cytat:
O przygotowaniach nie mam co pisać, nic na razie nie robię, bo cała uroczystość stoi pod znakiem zapytania. Ja może bardzo nie panikuje, ale ślub, wesele i podróż poślubna to był dla mnie już bieżący temat. Cytat:
Jestem z tobą i Nikki w tej samej sytuacji
Edytowane przez angellka Czas edycji: 2020-03-14 o 11:20 |
||||
|
|
|
#2972 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli macie ślub w najbliższych dwóch miesiącach i liczycie na dużą liczbę gości, to na waszym miejscu przekladalabym na jesień/zimę.
Zakazu imprez pewnie już nie będzie, ale goście będą odmawiać na pewno (sama bym odmówiła każdemu prócz rodzonemu rodzeństwu). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2974 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sami też odmówiliśmy pójścia na wesele w kwietniu (o ile się odbędzie). Ta sytuacja pokazuje, że nie ma co planować wesel na 4 lata do przodu. My teraz trochę żałujemy, że nie wzięlismy ślubu od razu w 2019 (zaręczyny były w styczniu 2019), ale mam koleżankę, która 3,5 roku czekała na swój ślub i wesele i teraz jest wielka rozpacz. ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
i też będzie fajnie! Ja zaczęłam się obawiać czy moją kieckę ktokolwiek uszyje na wrzesień (jest szyta we Włoszech). Edytowane przez vilka1 Czas edycji: 2020-03-14 o 14:29 |
||
|
|
|
#2975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W praktyce zaczęliśmy załatwiać wszystko pięć miesięcy przed. Wybralibyśmy termin o dwa tygodnie późniejszy i trafilibyśmy w samo ogłoszenie stanu wyjątkowego.Brrr. Pomyśleć, że jako fajną datę obok 29 lutego rozważaliśmy pierwszy dzień wiosny... |
|
|
|
|
#2976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja umówiłam kosmetologa kilka dni temu i musiałam odwołać... ![]() Zauważyłam, że łatwo mówić o odwoływaniu tym wszystkim, którzy nie planują ślubu w ciągu kilku najbliższych tygodni. Ja osobiście zamierzam czekać do ostatniej chwili tj. 2 tygodnie przed. Nie po to czekam na ten dzień od dwóch lat, żeby wszystko zaprzepaszczać, zwłaszcza że zostało mi jeszcze trochę czasu. Przecież trzeba będzie żyć, mało kto się zamknie w domu na 4 spusty na powiedzmy 3 miesiące ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2977 |
|
Zadomowienie
|
Też nie wiem po co odwoływać miesiąc, półtora wcześniej, skoro sali trzeba potwierdzić liczbę gości 2 tygodnie przed. Odwołać zawsze zdążysz, po co robi to na przód, zamiast w ostatniej chwili.
|
|
|
#2978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za zaproszenia i winietki daliśmy bardzo niewiele, w sumie ciekawi mnie co teraz u osób, które kupowały zaproszenia za 5 zł sztuka z ultra indywidualnym projektem? Kiecka i garniak to wiadomo, że można użyć i za rok. Ale sala zaklepana 3 lata wcześniej? DJ, fotograf? Wysłane z mojego moto g(7) power przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak, nawet jeśli przełożę wszystko przepisując zaliczki i nie tracąc na tym grosza,to dalej uważam, że jestem w ciemnej *upie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2981 |
|
Zakorzenienie
|
Mi by było żal przede wszystkim straconego czasu
![]() I hajsu. Swoją drogą, kupiliśmy w Kik księgę gości z drewnianymi serduszkami. Chcemy ją jakoś opisać, żeby goście wiedzieli co robić ale co napisać? Wysłane z mojego moto g(7) power przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2982 |
|
Zakorzenienie
|
Może coś takiego.
Serduszka są takie małe tylko na imię czy jakieś zdanie też się zmieści?Zrzutekranu_2020-03-14-17-44-21-562.jpeg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
IMG_20200309_113537182.jpgWysłane z mojego moto g(7) power przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podpisz serduszko swoim imieniem i wrzuć je do ramki. W ten sposób powstanie wspaniała pamiątka, która będzie przypominać nam o Twojej obecności w naszym szczególnym dniu ![]() Też myślę o takiej księdze gości, ale jeszcze nie szukałam tak na poważnie. Najważniejsze wydają się tu być nierozmazywalne pisaki. Edytowane przez squirrelqa Czas edycji: 2020-03-14 o 18:46 |
|
|
|
|
#2986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego moto g(7) power przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2987 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety nie, ale myślę na pewno kupić kilka i przeprowadzić próby na drewnie. Na nim inaczej się pisze niż na kartce. No i muszą być cieniutkie, bo grubymi trudno będzie się zmieścić na takim małym serduszku.
|
|
|
|
#2988 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2989 |
|
Rozeznanie
|
Pandemonium, sytuacja jest dramatyczna, w ciągu 2 tygodni nagle cały świat nie wyzdrowieje. Goście beda odmawiać- poszłabyś teraz na wesele, kiedy zaleca się zostać w domach? Goście tez będą czuć się bardziej komfortowo jak wcześniej się dowiedzą, że nie ma wesela, nie postawi ich w sytuacji ze do ostatniego dnia będą się zastanawiać czy jest wesele czy nie ma. Wszystkie usługi pozamykane. Jestem przekonana ze wszystkie zaliczki Panny Młode z kwietnia odzyskają lub przeniosą na inny termin. Trzeba mieć trochę wyobraźni..
|
|
|
|
#2990 |
|
Raczkowanie
|
My mamy datę ślubu na 15.08.2020. Czy są tu sierpniowe panny młode? Odwołujcie śluby czy czekacie? Ucałowania i powodzenia
|
|
|
|
#2991 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystkie nowe osoby, które przychodzą siać panikę zamiast planować z nami swoją imprezę, zapraszam na wątek koronawirus a wesele... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2993 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam w planie jutro wysłać zaproszenia za granicę, bo nie będę miała okazji zobaczy się z tą częścią rodziny przed weselem, a tu zawiesili przesyłki zagraniczne. By ich wszystkich #$%^&*(!
|
|
|
|
#2994 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam w sierpniu, mieliśmy rozdawać zaproszenia jakoś w kwietniu i nie wiem sama już co robić. Też mamy kilku gości zagranicznych, czy czekać do mają z zaproszeniami, a dać termin do czerwca na odpowiedź czy ktoś przyjdzie? Sama już nie wiem
|
|
|
#2995 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ostatnio mniej się udzielam, bo jestem załamana i nie chce żeby ten humor się udzielał, ale 9.05 a koronawirus jest dla mnie jednoznaczny z tym że będę musiała wszystko odwołać
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2996 |
|
Rozeznanie
|
My wczoraj widzieliśmy się z dość bliska rodzina i udało nam się rozdać pięć zaproszeń. Teraz już siedzę w domu. (: ja na razie działam po prostu. Robię to co powinnam w danym terminie. Gdyby zdarzyła się sytuacja, że będę musiała przenieść wesele to po prostu zrobię to na jakiś termin zimowy. Salę mają terminy, nie sa aż tak oblegane. Dziewczyny, jakoś to będzie....
Wiem, że mam wszystkim szkoda, ale sytuacja jest taka a nie inna. Nasze zdrowie i zdrowie naszych bliskich jest najważniejsze. Damy radę. Musimy.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po prostu zirytowało mnie, że wchodzą tu osoby tylko po to, by potruć o wirusie, a wesele mają za niemal pół roku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2998 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie w przesuwaniu wesela wkurzyłoby to, że 29.05 to po prostu bardzo ważna dla nas data :/ i mamy ją wygrawerowana w obrączkach, więc nie wiem... Musielibyśmy wziąć ślub w urzędzie tego 29 maja (ale czy ktoś nam wtedy zwróci hajs za opłatę za ślub w plenerze? 1000 zł jakby nie patrzeć) a potem np. Ślub humanistyczny na sali w innym terminie?
Wysłane z mojego moto g(7) power przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2999 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To, że my mamy termin za pół roku wcale nie sprawia, że jesteśmy bezpieczni. Trzeba zacząć zamawiać zaproszenia, za chwilę rozdawać, suknię mam z Włoch i też nie jest pewne, czy zdążą. Nie mamy obrączek, garnituru, zaproszeń, butów, niczego poza niepewną sukienką. Sklepy są zamknięte, niewiadomo ile jeszcze. Dla nas to też jest trudna sytuacja. Cały 2020 rok w ogóle będzie bardzo trudny dla branży ślubnej. Na tych ślubnych grupach dziewczyny piszą, że sale odwołują już wesela z początku czerwca. Każdą z nas może czekać rezygnacja z wesela. Dla mnie najważniejszy jest ślub i tego się trzymamy. Z wesela mogę zrezygnować. Ślub się odbędzie. Cieżko teraz dyskutować o kolorze przewodnim wesela, czy kolorze kwiatków, kiedy widzimy, że to nie ma żadnego znaczenia. Edytowane przez vilka1 Czas edycji: 2020-03-15 o 11:02 |
|
|
|
|
#3000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja znajoma dosłownie miesiąc temu zdecydowała, że chce wziąć szybko ślub i znalazła wolną sobotę pod koniec sierpnia tego roku. Jakoś trudno mi podchodzić poważnie do bezowocnych poszukiwań terminów max rok do przodu. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:23.

Potwierdzenia mam do 20 marca. Oczywiście czekamy do końca miesiąca, bo może zdarzy się cud i w miarę wszystko wróci do normy.

Jestem z tobą i Nikki w tej samej sytuacji 

i też będzie fajnie!
W praktyce zaczęliśmy załatwiać wszystko pięć miesięcy przed. Wybralibyśmy termin o dwa tygodnie późniejszy i trafilibyśmy w samo ogłoszenie stanu wyjątkowego.