|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nikogo niestety nie zmusisz do miłości ale zawsze możesz zamknąć wybranka w piwnicy i trzymać tam dopóki nie rozwinie się u niego syndrom sztokholmski. 🙃 https://www.suwaczek.pl/cache/cadbaa1cc7.png |
|
|
|
|
#4413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc postanowiłaś poroznosić koronawirusa, którego możesz przechodzić bezobjawowo... Aha.
|
|
#4414 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4415 |
|
Konto usunięte
|
Koronawirus z Chin i inne epidemie.
|
|
|
|
#4416 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4417 |
|
Czarna owca
|
|
|
|
|
#4418 |
|
Zakorzenienie
|
No więc słyszałam o szacunkach dotyczących ofiar w UK pod koniec pandemii - około pół miliona, może nieco mniej - zakładając że zarazi się 80% społeczeństwa. Oczywiście gros z nich to będą osoby starsze. Rzecz jasna, wszystko zależy od struktury społeczeństwa.
---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Poczekaj z miesiąc, potem pogadamy. |
|
|
|
#4419 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Robiłam badanie krzywej cukrowej gdzie wyniki będą u mojej lekarki no więc teraz to nawet nie wiem czy mam cukrzycę ciążowa czy żelazo poszło w górę bo jestem na granicy anemi,nikt mi nie przedłuży chorobowego idzie się załamać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4420 |
|
Zakorzenienie
|
EDIT: Edan, nie czekaj nawet miesiąca. Wystarczą 22 dni
|
|
|
|
#4421 |
|
Zakorzeniona
|
Ja głupotę toleruję tylko wtedy, kiedy dany idiota zagraża tylko sobie. Natomiast dla idiotów zagrażających życiu innych tolerancji nie mam.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4422 |
|
Konto usunięte
|
Jutro przychodzi stolarz montować meble kuchenne. Oboje jesteśmy trochę wystraszeni, ale on nie bardzo chce to przetrzymywać niewiadomo ile, bo kto wie ile potrwa taka sytuacja i czy nie będzie jeszcze większych obostrzeń. Więc mamy system, że rano mąż go wpuszcza, potem tylko szybki odbiór, kasa w kopercie i papa, żeby zminimalizować kontakt do absolutnego minimum. Potem otworzymy okna żeby porządnie przewietrzyć dom, a ja będę jechała na szmacie żeby wyczyścić meble
sorry ale to już jest po śmiech przez łzy z tym kombinowaniem, masakra. Jak tak długo potrwa to obstawiam, że mnie w pokoju bez klamek zamkną. Najbardziej mi walą na dekiel te wszystkie trudności i kombinowanie. Miałam się z rodzicami nie kontaktować z racji, że mama pracuje w sklepie, ale tata jest elektrykiem i musi nam pozakładać gniazdka, lampy...nie wiem za bardzo jak to zrobić. Poprosić go żeby przyszedł w masce pod nasza nieobecność a potem znów wietrzenie porządne plus mycie? ![]() Dodam, że stolarz sam wyszedł z takim systemem, bo obawia się całej sytuacji i stara się ograniczać kontakty. Chcę zamknąć aktualne zlecenia i mieć spokój i zostać w domu. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Edytowane przez 07f49d5297ed442eaa63bdc5e3365630f1fe1bde_620d9001ec3ce Czas edycji: 2020-03-16 o 13:09 |
|
|
|
#4423 |
|
Zakorzenienie
|
Nigdy nie miałam tolerancji dla głupoty, która szkodzi innym.
|
#4424 |
|
Zakorzenienie
|
mam ogromną nadzieję, że to fake
Wyobraźcie sobie, że może macie niebezpiecznego wirusa a tu przychodzi lekarz w takim czymś wyglądający jak pajac, który nie może nawet normalnie chodzić
Nikogo niestety nie zmusisz do miłości ale zawsze możesz zamknąć wybranka w piwnicy i trzymać tam dopóki nie rozwinie się u niego syndrom sztokholmski. 🙃 https://www.suwaczek.pl/cache/cadbaa1cc7.png |
|
|
|
#4425 |
|
Zakorzenienie
|
Papież modli się o zakończenie episemii :d
Ale na plus - obchody wielkiego tygodnia bez wiernych. Wysłane z mojego moto g(7) power przy użyciu Tapatalka Edytowane przez tinkerver2 Czas edycji: 2020-03-16 o 13:13 |
|
|
|
#4426 |
|
Raczkowanie
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;87664544]Jutro przychodzi stolarz montować meble kuchenne. Oboje jesteśmy trochę wystraszeni, ale on nie bardzo chce to przetrzymywać niewiadomo ile, bo kto wie ile potrwa taka sytuacja i czy nie będzie jeszcze większych obostrzeń. Więc mamy system, że rano mąż go wpuszcza, potem tylko szybki odbiór, kasa w kopercie i papa, żeby zminimalizować kontakt do absolutnego minimum. Potem otworzymy okna żeby porządnie przewietrzyć dom, a ja będę jechała na szmacie żeby wyczyścić meble
sorry ale to już jest po śmiech przez łzy z tym kombinowaniem, masakra. Jak tak długo potrwa to obstawiam, że mnie w pokoju bez klamek zamkną. Najbardziej mi walą na dekiel te wszystkie trudności i kombinowanie. Miałam się z rodzicami nie kontaktować z racji, że mama pracuje w sklepie, ale tata jest elektrykiem i musi nam pozakładać gniazdka, lampy...nie wiem za bardzo jak to zrobić. Poprosić go żeby przyszedł w masce pod nasza nieobecność a potem znów wietrzenie porządne plus mycie? ![]() Dodam, że stolarz sam wyszedł z takim systemem, bo obawia się całej sytuacji i stara się ograniczać kontakty. Chcę zamknąć aktualne zlecenia i mieć spokój i zostać w domu. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Dla mnie to już paranoja jakaś. Dla swojego zdrowia psychicznego odetnij media na jakiś czas. |
|
|
|
#4427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo w Polsce to jeszcze święconka będzie. Niektórzy pewnie będą kropić ![]() https://zdrowie.wprost.pl/koronawiru...-zarazkow.html |
|
|
|
|
#4428 | |
|
Zakorzenienie
|
Szpital wyznaczył mi dzisiaj wstępny termin leczenia na koniec marca. Teraz wszystko zależy od rozwoju sytuacji, znowu będę czekać na telefon.
Mam nadzieję, że się wszystko uspokoi, ale liczba chorych pewnie dziko wzrośnie i mi przełożą podanie leku. Cytat:
Padłabym na taki widok. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4429 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;87664544]Jutro przychodzi stolarz montować meble kuchenne. Oboje jesteśmy trochę wystraszeni, ale on nie bardzo chce to przetrzymywać niewiadomo ile, bo kto wie ile potrwa taka sytuacja i czy nie będzie jeszcze większych obostrzeń. Więc mamy system, że rano mąż go wpuszcza, potem tylko szybki odbiór, kasa w kopercie i papa, żeby zminimalizować kontakt do absolutnego minimum. Potem otworzymy okna żeby porządnie przewietrzyć dom, a ja będę jechała na szmacie żeby wyczyścić meble
sorry ale to już jest po śmiech przez łzy z tym kombinowaniem, masakra. Jak tak długo potrwa to obstawiam, że mnie w pokoju bez klamek zamkną. Najbardziej mi walą na dekiel te wszystkie trudności i kombinowanie. Miałam się z rodzicami nie kontaktować z racji, że mama pracuje w sklepie, ale tata jest elektrykiem i musi nam pozakładać gniazdka, lampy...nie wiem za bardzo jak to zrobić. Poprosić go żeby przyszedł w masce pod nasza nieobecność a potem znów wietrzenie porządne plus mycie? ![]() Dodam, że stolarz sam wyszedł z takim systemem, bo obawia się całej sytuacji i stara się ograniczać kontakty. Chcę zamknąć aktualne zlecenia i mieć spokój i zostać w domu. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Według mnie schizujesz. Fajnie że gość też nie chce niepotrzebnie was narażać na kontakt - znaczy że generalnie uważa. Moim zdaniem niepotrzebne środki ostroznosci, to jest jedna osoba a nie tłum. Tak jakbyś szła do sklepu bo bułki (a chyba nadal coś jesz). Wy już mieszkacie w tym domu? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się pytam, czemu na granicach nie są odmawiane różańce. |
|
|
|
|
#4431 |
|
Zakorzenienie
|
sorry ale to już jest po śmiech przez łzy z tym kombinowaniem, masakra. Jak tak długo potrwa to obstawiam, że mnie w pokoju bez klamek zamkną. Najbardziej mi walą na dekiel te wszystkie trudności i kombinowanie. Miałam się z rodzicami nie kontaktować z racji, że mama pracuje w sklepie, ale tata jest elektrykiem i musi nam pozakładać gniazdka, lampy...nie wiem za bardzo jak to zrobić. Poprosić go żeby przyszedł w masce pod nasza nieobecność a potem znów wietrzenie porządne plus mycie? ![]() Dodam, że stolarz sam wyszedł z takim systemem, bo obawia się całej sytuacji i stara się ograniczać kontakty. Chcę zamknąć aktualne zlecenia i mieć spokój i zostać w domu. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Przesadzasz. |
|
|
|
#4432 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() U nas było teoretyczne szkolenie jak zakładać i zdejmować wszelkie fartuchy, maseczki, gogle. I nakładanie spoko, jednak zdejmowanie mnie zaskoczyło. Najpierw trzeba ściągnąć rękawiczki, którymi robiło się coś tam przy podejrzanym pacjencie. Dezynfekcja rąk. Następnie nałożyć drugie rękawiczki, aby zdjąć nimi fartuch. Potem, już bez zdejmowania rękawiczek, którymi zdejmowało się zakażony fartuch, zdejmowanie maski i gogli. Po 1. Kto i skąd da komu tyle rękawiczek. Po 2. Czemu trzeba sobie gmerać przy twarzy tymi rękawiczkami, którymi zdejmuje się fartuch? Nie lepiej byłoby zdjąć fartuch, zmienić rękawiczki i już bez fartucha, czystymi rękawiczkami zdjąć sobie rzeczy z głowy? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4433 |
|
Konto usunięte
|
Co myślicie o ludziach, którzy poszli do sklepu budowlanego po jakieś rzeczy do remontu?
Osobiście widzę na nich nagonkę, ale w sumie sama poszłam po farby do ścian, żeby mieć zajęcie i właśnie nie wychodzić z domu, tylko się w nim zaszyć i mieć co robić poza skrolowaniem telefonu. Wydaje mi się to mądrzejszym rozwiązaniem niż ludzie, którzy codziennie zamiast do centrum to walą nad okoliczny zbiornik wodny czy do parku "na spacer", bo to przecież takie zdrowe. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4434 |
|
Konto usunięte
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;87664629]Co myślicie o ludziach, którzy poszli do sklepu budowlanego po jakieś rzeczy do remontu?
Osobiście widzę na nich nagonkę, ale w sumie sama poszłam po farby do ścian, żeby mieć zajęcie i właśnie nie wychodzić z domu, tylko się w nim zaszyć i mieć co robić poza skrolowaniem telefonu. Wydaje mi się to mądrzejszym rozwiązaniem niż ludzie, którzy codziennie zamiast do centrum to walą nad okoliczny zbiornik wodny czy do parku "na spacer", bo to przecież takie zdrowe. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Myślę, że przychodzą potem na wizaż, żeby się rozgrzeszyć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4435 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;87664621]Chyba nie fejk...
![]() U nas było teoretyczne szkolenie jak zakładać i zdejmować wszelkie fartuchy, maseczki, gogle. I nakładanie spoko, jednak zdejmowanie mnie zaskoczyło. Najpierw trzeba ściągnąć rękawiczki, którymi robiło się coś tam przy podejrzanym pacjencie. Dezynfekcja rąk. Następnie nałożyć drugie rękawiczki, aby zdjąć nimi fartuch. Potem, już bez zdejmowania rękawiczek, którymi zdejmowało się zakażony fartuch, zdejmowanie maski i gogli. Po 1. Kto i skąd da komu tyle rękawiczek. Po 2. Czemu trzeba sobie gmerać przy twarzy tymi rękawiczkami, którymi zdejmuje się fartuch? Nie lepiej byłoby zdjąć fartuch, zmienić rękawiczki i już bez fartucha, czystymi rękawiczkami zdjąć sobie rzeczy z głowy? ![]() [/QUOTE] Nie, bo w przypadku kontaktu z chorym, to rękawiczki będą dużo bardziej "skażone" niż fartuch i reszta, więc nie powinno się dotykać nimi siebie w tym fartuchu. Szczerze mówiąc tak samo bym zrobiła "na czuja", ale chyba bym założyła jeszcze trzecie rękawiczki po fartuchu, ale ja zawsze byłam bardziej chirurgiczna od chirurga w dzieciństwie.
|
#4436 |
|
BAN stały
|
Akurat odpisali mi wszyscy inni, ale ja zawsze z utęsknieniem czekam na taką osobę jak Ankawer, która napisze, że katolicy to zło świata i w ogóle jedzą dzieci. Prowokowanie ich jest prawie tak przyjemne jak prowokowanie mięsojadów.
---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- [1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;87664629]Co myślicie o ludziach, którzy poszli do sklepu budowlanego po jakieś rzeczy do remontu? [/QUOTE] Pewnie spodziewają się, że niedługo wszystko zamkną i idą kupić na zapas. |
|
|
|
#4437 |
|
Zakorzeniona
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;87664629]Co myślicie o ludziach, którzy poszli do sklepu budowlanego po jakieś rzeczy do remontu?
Osobiście widzę na nich nagonkę, ale w sumie sama poszłam po farby do ścian, żeby mieć zajęcie i właśnie nie wychodzić z domu, tylko się w nim zaszyć i mieć co robić poza skrolowaniem telefonu. Wydaje mi się to mądrzejszym rozwiązaniem niż ludzie, którzy codziennie zamiast do centrum to walą nad okoliczny zbiornik wodny czy do parku "na spacer", bo to przecież takie zdrowe. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Dla mnie to idiotyzm. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4438 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4439 |
|
Zakorzenienie
|
Osobiście widzę na nich nagonkę, ale w sumie sama poszłam po farby do ścian, żeby mieć zajęcie i właśnie nie wychodzić z domu, tylko się w nim zaszyć i mieć co robić poza skrolowaniem telefonu. Wydaje mi się to mądrzejszym rozwiązaniem niż ludzie, którzy codziennie zamiast do centrum to walą nad okoliczny zbiornik wodny czy do parku "na spacer", bo to przecież takie zdrowe. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] obie postawy nierozsądne, jednak po przeczytaniu najnowszego badania większe szanse zarażenia się masz moim zdaniem w sklepie, bo nie ma wiatru, który roznosiłby wirusy zawieszone w powietrzu, ani słońca, którego promienie by te wirusy zabijały. |
|
|
|
#4440 |
|
Konto usunięte
|
Osobiście widzę na nich nagonkę, ale w sumie sama poszłam po farby do ścian, żeby mieć zajęcie i właśnie nie wychodzić z domu, tylko się w nim zaszyć i mieć co robić poza skrolowaniem telefonu. Wydaje mi się to mądrzejszym rozwiązaniem niż ludzie, którzy codziennie zamiast do centrum to walą nad okoliczny zbiornik wodny czy do parku "na spacer", bo to przecież takie zdrowe. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Mi to jest obojetne. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:57.

sorry ale to już jest po śmiech przez łzy z tym kombinowaniem, masakra. Jak tak długo potrwa to obstawiam, że mnie w pokoju bez klamek zamkną. Najbardziej mi walą na dekiel te wszystkie trudności i kombinowanie. Miałam się z rodzicami nie kontaktować z racji, że mama pracuje w sklepie, ale tata jest elektrykiem i musi nam pozakładać gniazdka, lampy...nie wiem za bardzo jak to zrobić. Poprosić go żeby przyszedł w masce pod nasza nieobecność a potem znów wietrzenie porządne plus mycie?