|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie, część 2.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
P. ![]() ____________________ Popycham drzwi, chociaż jest wyraźnie napisane ciągnąć ...tak jestem kobietą ![]() Edytowane przez lusia032 Czas edycji: 2020-03-18 o 11:19 |
|
|
|
|
#212 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#213 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#214 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
To z wypowiedzi lekarzy, jak chcesz możesz szukać czy jest przytoczona w tym artykule słowo w słowo.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#215 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez 0f78e7ab4a87196fb8e6ee2746a5f35dfd845f1c_5ee6abf249ce5 Czas edycji: 2020-03-18 o 11:43 |
||
|
|
|
#216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj jedynie dostałam info, że muszę napisać 4 pracę, ale do kiedy to też nie wiadomo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#217 |
|
Zakorzenienie
|
Najrzadszą grupą krwi jest AB Rh- (1% populacji), wcale nie 0. 0Rh- jest poszukiwana, bo to tzw. uniwersalny dawca.
|
|
|
|
#218 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#219 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;87670233]A 0rh - może przyjąć od innej grupy krewczy tylko od swojej?[/QUOTE]Tylko od swojej.
|
|
|
|
#220 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;87669895]Ja bym sobie odpuściła chrzciny.
Jak dla kogoś to jest ważne, to ochrzcić może nawet ksiądz w szpitalu. Ale całe to wyjście do kościoła i imprezę bym odpuściła.[/QUOTE]Ja bym pewnie przełożyła na inny termin, bezpieczny ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#221 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zakupy mam, pod tym względem trafiło na dobry moment, bo dwa tygodnie temu wróciłam z Polski i nazwoziłam kasz, trendy lunchów, itp. A puszkowanych strączków, passat zawsze mamy w domu po kokardę.
|
|
#222 |
|
BAN stały
|
Tak właśnie podobno w restauracji impreza będzie odwołana więc tylko kościół i ewentualnie mieszkanie dla dziadków i rodziców i chrzesnych i to wszystko
|
|
|
#223 | |
|
BAN stały
|
A Szwedzi mają wywalone.
Cytat:
Przynajmniej będzie gdzie jeździć do pracy po tym wszystkim.
|
|
|
|
|
#224 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
#225 |
|
Raczkowanie
|
Teraz Januszem biznesu mówią dej od rządu, a jak to grało...każdy jest kowalem własnego losu, pomoc rządowa tylko niepełnosprawnym, od rządu nikomu nic się nie należy. Ale oczywiście, i jak zwykle punkt widzenia zależy od dupy siedzenia. Karynka ciągnie na swoje owoce pracy (bąbelki) janusze biznesu na swoje a bezrobotni na swoje. Kogoś to dziwi?
Limonka, ah jak to fajnie pisać USA korona driver, Holandia daje bilon...tivds kraje s Polska to tfuu i pewnie dlatego bo PiS rządzi. Porównywać potęgo gospodarczego Polski. Takie Niemcyvyi czwarta gospodarka świata z PKB 7 razy wyższym niż w Polsce. Jeśli już to Polskę można i to jeszcze nie teraz porównywać do Hiszpanii. Pracownicy nie szanują pracodawców, bo może część z nich nie zasłużyła na szacunek? Wystarczy poczytać inne forum, jak zatrudniają, umowy zlecenie, najniższe stawki. Oczywiście nie wszyscy, oczywiście nie wszędzie, inny rynek będziecie w Polsce powiatowej a inny w dużych miastach. Dobrego pracodawcę, nawet biednego, raczej się uszanuje, ale raczej szacunku nie na się do kogoś kto płaci najniższe stawki a dorabia się jachtu Porsche i mieszkań w Hiszpanii, i tow jedno pokolenie, na wyzysku pracowników. Kopnięta. Śmieszne myślenie. Kredyty na przejedzenie czyli ciuchy wakacje telefony etc rzeczywiście może i głupie. Tylko też nie zawsze. Przykład emeryt. Oszczędności nie na, emerytura pewna do śmierci i psuje my się Tv lodówka cokolwiek, to co my szkodzi wziąć no telewizor na raty? Będzie żył to splaci, umrze to splaci kto inny ale rzecz zostanie. Inny przykład. Inwestycja w firmę. Taki stomatolog, kupuje sprzęt na raty, później leczy zarabia, spłaca sprzęt i jeszcze zostaje pensja, głupie? Nie logiczne! Ma klientów bo poziom usług lepszy niż na NFZ, np nie każdy chce mieć czarna plombę. Taki stomatolog skąd po studiach ma wziąć sprzęt za 100 200 czy 400 tysięcy? Stawki tylko przykładowe. Oczywiście mógłby leczyć na NFZ zarobić pensje wydać ja na utrzymanie i nie odłożyć nic. A tak dzięki kredytowi. Ma pensje, nawet większa niż pracując na NFZ plus spłaca jeszcze sprzęt. A za X lat jak spłaci sprzęt to pensja będzie wynosić nawet kilka razy więcej niż pracując na NFZ, i ci nie warto?Warto. W razie czego, to kasa z kredytu też nie jest skonstruowana w sposób no wakacji, tylko jest zsinwestowana, w sprzęt który w razie czego można sprzedać i oddać dług banku. A ci jest złego w kredycie na mieszkanie? Jeśli ktoś nie mieszka w rodzinnym mieście, i pracując musi wynajmować i płacić komuś podobna stawkę jak rata kredytu, to gdzie sens wynajmu? Wynajmowanie to dopiero głupota i strata kasy. Wiem o co chodzi, bo kredyt to Procenty, i są osoby no jak zapłacić komuś. Tylko w takim przypadku choćby mieszkania,bti albo wynajem i kasa w błoto, albo kredyt, oczywiście kredyt jest oprocentowany, ale i tak się bardziej opłaca niż wynajem bo zawsze kiedyś staniemy się właścicielami, i kolejna sprawa, cena mieszkania może przez lata wzrosnąć, więc można wyjść na zero a nawet zyskać. Podobnie z inwestycją w sprzęt, owszem bank na nas zarobi 'procenty'' ale my też po spłacie sprzęty będziemy zarabiać dużo lepiej niz pracując na NFZ. Cos za cos. |
|
|
|
#226 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli tego już nie zrobiłam, to polecam tę stronę:
http://nrg.cs.ucl.ac.uk/mjh/covid19/ Facet nie jest wirusologiem tylko informatykiem z UCL. Zbiera dane i codziennie uaktualnia wykresy. Bardzo ciekawe. |
|
|
|
#227 |
|
Pani Mizantrop
|
A jak wyglada w Polsce sprawa z dostepnoscia do testow na wirusa? Bo tutaj jest dramat, ciezarna lekarka pierwszego kontaktu nie mogla sie dostac nigdzie na badania - wszedzie slyszala, ze nie spelnia kryteriow, bo pierwszenstwo w kolejce do badan maja ci, ktorzy dopiero przybyli do kraju
![]() Na chwile obecna zbadano kilkanascie tysiecy osob i wykryto okolo 600 przypadkow osob zarazonych.
|
#228 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale chyba premier zaczyna coś się uginać pod presją społeczeństwa...tam chyba nawet mają braki w maseczkach i kombinezonach ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#230 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#231 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#232 |
|
BAN stały
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;87669674]
Serio, mamy dwa różne podejścia do życia i pieniądza i nie przekonamy się wzajemnie. [/QUOTE] Tylko że Twoje podejście do pieniądza polega na tym, że całe życie nie masz stałej pracy i własnych pieniędzy, ewentualnie tylko dorabiasz na waciki i pasożytujesz na innych. To nie jest podejście do pieniądza, tylko niezaradność życiowa. Jak kiedyś będziesz musiała zapewnić sobie sama wszystko, to przeżyjesz szok. |
|
|
|
#233 |
|
Konto usunięte
|
https://www.siepomaga.pl/koronawirus
https://wtk.pl/news/56560-chcesz-pom...acic-pieniadze Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez 0f78e7ab4a87196fb8e6ee2746a5f35dfd845f1c_5ee6abf249ce5 Czas edycji: 2020-03-18 o 12:22 |
|
|
|
#234 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Tak poza tym to jednak fejki się teraz mnożą jak szalone. |
|
|
|
|
#235 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0f78e7ab4a87196fb8e6ee2 746a5f35dfd845f1c_5ee6abf 249ce5;87669433]Przecież grupę krwi A, ma najwięcej ludzi, więc akurat to mnie nie dziwi
[/QUOTE] Nie doczytałaś. Oni porównali rozkład grup krwi w tym miejscu z rozkładem grup krwi chorych w tym miejscu. ![]() Czyli poprawka na to, że najwięcej statystycznie jest osób o grupie krwi A, a najmniej o grupie krwi 0 została wzięta.
|
#236 | |
|
zielony stworek
|
Cytat:
![]() Wcześniej w szpitalu tylko osoby, które były za granicą i miały objawy były testowane. Testów brakuje po prostu. |
|
|
|
|
#237 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
#238 |
|
Konto usunięte
|
Byłam w Aldi.
Pełno starszych osób, łażą, wybierają, nawet ciuchy se oglądają w tych koszach. W koszykach z pieczywem ludzie grzebią bez rękawiczek jak dzikie świnie. Ja miałam własne rękawiczki, to się na mnie gapili jak na kosmitę. Jak ktoś się ludzi, że nie czeka nad scenariusze włoski, to rozwiewam nadzieje. Społeczeństwo mamy równie głupie, żeby nie po wiedzieć tępe. A, i w moim mieście istnieją te systemy pomocy starszym, nawet kibole takie coś zorganizowali. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież najmniej ma grupę AB.Chińczycy za to mają bardzo mało osób z krwią bez czynnika Rh: https://en.wikipedia.org/wiki/Blood_...ion_by_country Edytowane przez patiasym Czas edycji: 2020-03-18 o 12:43 |
|
|
|
|
#240 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:10.

i tutaj cała ta koronawirusowa panika jakoś nie doszła, a już na pewno nie w takim stopniu jak w większych miastach. na ulicach pustki, ale w sumie i bez wirusa tutaj zazwyczaj jest pusto

wczoraj jedynie dostałam info, że muszę napisać 4 pracę, ale do kiedy to też nie wiadomo
26.08.2023
)

ale chyba premier zaczyna coś się uginać pod presją społeczeństwa...tam chyba nawet mają braki w maseczkach i kombinezonach