|
|
#4051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2020
Ja też dziś posiedziałam trochę na balkonie
![]() Ja od tygodnia nie byłam na zakupach, ale już w sumie niewiele zostało w lodówce. Mam jeszcze pomysł na dwa obiady i koniec. Wczoraj piekłam kajzerki i wyszły pycha. Dziś może upiekę chleb, bo dostałam zakwas od teściowej i czeka w lodówce. Staje się powoli perfekcyjną Panią domu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4052 |
|
Raczkowanie
|
Ja parę razy w życiu podchodziłam do robienia zakwasu i chleba, ale zawsze wychodziła lipa
. Ale za to drożdżowe wypieki mi zawsze wychodzą . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4053 |
|
Zakorzenienie
|
Też zrobiłam 2 chleby, mam przepis od teściowej z zakwasem i drożdżami jednocześnie
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4054 |
|
Raczkowanie
|
Piękna pogoda
Też korzystaliśmy dziś ze słoneczka. Mam badania na krzywą , hiv,toxo,mocz ... Od endokrynolog TSH kontrolnie... I endokrynolog i ginekolog to lekarze do których od początku ciąży chodze prywatnie. Co się dziś dowiaduję w laboratorium?że nie zrobią mi tych zleconych badań ,bo są prywatne a teraz jest koronawirus i takie maja zarządzenie ,że robią tylko ciężarnym z poradni K To ,że są zlecone przez specjalistów i że przeciez ja tez jestem w ciąży wcale ich nie obchodzi. Przychodnia zamknięta. 24 marca idę na wizytę kontrolną do ginekologa ,bo o dziwo on na szczczęście jeszcze przyjmuje ,i nie będę miała żadnych badań ![]() I co tu robić w takiej sytuacji. Nic,jestem bezradna,pozostawiona sama sobie.Gdzie tu jest równe traktowanie...?Gdzie logika? My jesteśmy małżeństwem od 13 lat ![]() Mamy już 12 letnią córkę |
|
|
|
|
#4055 |
|
Zadomowienie
|
Może próbuj podzwonić po jakiś innych laboratoriach i zobaczyć. W końcu nie powinno mieć znaczenia, skoro masz skierowanie od ginekologa i kartę ciąży.
|
|
|
|
|
#4056 |
|
Zakorzenienie
|
Ja będę pierwszy raz podchodziła do chleba na zakwasie, ciekawe czy wyjdzie.
Jeśli już rozmawiamy o wypiekach to od jakiegoś czasu mam w domu urządzenie wielofunkcyjne philipsa. Kupiliśmy je z kodem 40 procent (promocja chyba wciąż trwa, były kody dla klubowiczów hm, Sodexo i może gdzieś jeszcze). Po obniżce kosztował około 450 zł. Super się sprawdza, wyrabiam w nim ciasto, wyciskam soki. Docelowo kupiliśmy go z myślą o robieniu przecierów dla dziecka i soków, bo ma też funkcje sokowirówki. Jeśli nie macie takiego urządzenia, a rozgladalyscie się to polecam. Nazywa się Philips HR 7778/00. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4057 | |
|
Raczkowanie
|
Jestem po wizycie, na dodatek jestem w szoku bo trwała... 50 minut.
Szyjka ok, dobrze reagująca na głowicę usg, mogę szaleć z Tż. Mała 650g ułożona pod skosem, kopiąca w pecherz. Na dodatek na wyprostowanych nóżkach Ja za to znowu mam prawdopodobnie zapalenie pecherza, leki i za 2 tyg mam podskoczyć z wynikiem moczu. Prenatalne 21.04. ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Cytat:
|
|
|
#4058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super że wszystko ok Olena masz dziś wizytę?? Wysłane z mojego SM-A750FN przy użyciu Tapatalka
|
|
|
|
#4059 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja się śmieje, że niedługo na każdym półpiętrze podstawie sobie krzesło żeby odpocząć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4060 |
|
Zakorzenienie
|
Tak. Jestem już po... Wizyta trwała ponad 30minut... I jest dziewucha.. 505gr zdrowej dziewuchy. Ma prawie 20cm
Wysłane z mojego JNY-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4061 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje udanych wizyt j zdrowych dzieciaczków
️Platynowa, paranoja z tym laboratorium. Nie wiem czy to skierowanie do konkretnego labo tylko obowiązuje czy jak, ale podzwoń po innych laboratoriach i zapytaj jak to by teraz wyglądało. A dużo masz czasu do 27tc na zarobienie krzywej? Może pójdziesz bez wyników teraz i zastanowicie się z lekarzem wspólnie co robić, i potem zrobisz w innym labie albo sytuacja się w miarę ustabilizuje i przestaną się wygłupiać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaskoczona??Wysłane z mojego SM-A750FN przy użyciu Tapatalka
|
|
|
|
#4063 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Może się uda coś znaleźć. Też myślałam ,że to nie ma znaczenia aż do dziś ,gdzie pani w laboratorium na moje pytanie co mam w takiej sytuacji zrobić odpowiedziała - nie wiem ,ale to ważne badania i powinna je Pani wykonać
|
|
|
|
|
|
#4064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego JNY-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#4065 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jestem w 24 tygodniu ciąży więc czasu na krzywa mam jeszcze trochę. Tak właśnie zrobię ,jeśli nie będę miała wyników to pójdę na wizytę bez i będziemy wtedy myśleć co robić.Do 24 marca mam jeszcze trochę czasu więc może uda mi się wszystko jakoś ogarnąć |
|
|
|
|
|
#4066 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
|
#4067 |
|
Raczkowanie
|
Ja będę krzywą robiła w 27 tygodniu, ale w piątek mam zawieść mocz do szpitala. Ale w przychodni obok mnie badań mi nie zrobią żadnych, bo też tylko na cito skierowania od lekarzy z przychodni.
Ginekolog do której chodziłam prywatnie na usg do 15 kwietnia nie przyjmuje. Nie wiem też jak bedzie z moją wizytą, na szczęście mała tak kopie, że trochę mnie to uspokaja. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4068 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#4069 |
|
limonka84
|
Gratuluję wizyt dziewczyny!
U nas w listopadzie będzie 10 lat w związku, nie mamy ślubu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4070 |
|
Rozeznanie
|
Wow dziewczyny ale macie staże !
U nas w lipcu będzie 7 rocznica związku a w kwietniu 2ga rocznica ślubu ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4071 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluje udanych wizyt
![]() Mam nadzieję, że moja szyjka już dalej nie szaleje. Wizytę mam dopiero 9 kwietnia, a i tak nie wiadomo, czy się odbędzie w tym wszystkim co się dzieje.
|
|
#4072 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny współczuję tych problemów z lekarzami i labolatoriami
![]() Ja byłam na kontroli w poniedziałek (wszystko w porządku z Niko, szyjka 4,3mm - bardzo długa, chyba aż za bardzo :p i dostałam Tardyferon 1tabl co 2dni z powodu hemoglobiny obniżonej) - lekarz przyjmował, zalecił mi zrobienie glukozy jutro lub poniedziałek/wtorek i labolatorium przynajmniej w tym tygodniu jeszcze pracuje, więc mam zamiar iść jutro. Zarówno lekarz jak i labolatorium prywatne. Następną wizytę mam 9.04 przed świętami, wtedy też mam robić toxo, morfologie, mocz, ale zarówno lekarz jak i lab mówią, że póki co wszystko będzie dostępne. |
|
|
|
|
#4073 |
|
Raczkowanie
|
U nas pod koniec lutego minęło 10 lat związku, we wrześniu 4 rocznica ślubu 🙂
Ja od wczoraj w końcu w domu! Wyniki już dobre, nerki też się poprawił. Do kontroli za 2-3 miesiące jeśli nic złego się nie będzie działo. Dziś na 12 jadę na połówkowe 🙂 Dam znać po wizycie. |
|
|
|
|
#4074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powodzenia na połówkowych ![]() Zamknęli mi laboratorium diagnostyki w centrum z powodów braków kadrowych. Jedyne działające z diagnostyki jest na drugim końcu miasta (czyli komunikacja miejska się kłania) i na dodatek nie mogę się do nich dodzwonić, by się dowiedzieć, kiedy mogę przyjechać. Obecnie jestem już na 26tc, nie wierzę że w ciągu tygodnia się to unormuje i nie mogę sobie dalej czekać. Zresztą lepiej nie będzie na pewno przez następny miesiąc. Czy mając skierowanie wystawione konkretnie pod diagnostykę mogę iść do innego laboratorium? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4075 |
|
Zakorzenienie
|
Zabcia, super wiadomość
Współczuję przygód z laboratorium, u mnie póki co w Medicover otwarte. Wizytę u ginekolog też mam jeszcze nie odwołaną. Przyszła mi dziś paczka z króliczkiem szumiącym i kocykiem. Ten niebieski jest z Lullalove, musztardowy z Bocioland. Ten z Lullalove jest odrobinę grubszy, ma też inny sposób tkania. Wielkość jest taka sama. Ogólnie jestem zadowolona z obu, ale jakbym miała kupować jeden to wybrałabym ten z Lullalove.received_2902365003163829.jpeg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4076 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4077 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Ja nawet nie wiem jaka sytuacja u mnie w przychodni z punktem pobrań, ale pewnie nieciekawa, skoro przychodnia zamknięta, tylko teleporady są. Dobrze, że zrobiłam badania wcześniej - teraz mam się z nimi stawić na wizycie 01.04 - o ile będzie wizyta;-) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4078 |
|
Zakorzenienie
|
Moja koleżanka też jest w ciąży, teraz miała prenatalne które wyszły bardzo źle. Jutro miała mieć powtórzone te badania w przychodni przy szpitalu. Dziś się okazało, że są odwołane, mimo że to już jest bardzo poważna i pilna sprawa. Aż nie mogę uwierzyć.... W nocy u kolegi w pracy był wypadek. Facetowi wózek widłowy przygniótł rękę do regału. Współpracownicy musieli go sami wieźć do szpitala, bo karetka odmówiła przyjazdu, bo nie jest to wystarczająco poważne czyt. nie jest to podejrzenie koronawirusa ani wypadek samochodowy. Wygląda na to, że wszyscy którzy nie mają koronawirusa są zostawieni w wielu miejscach sami sobie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Załatwiłam odpłatnie krzywą na jutro w innym laboratorium. Za to wciąż nie mogę potwierdzić, czy wizyta kontrolna u gina się odbędzie. Dodzwonienie się do przychodni graniczy z cudem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4079 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem po wizycie, mała ma 580g i wygląda że wszystko ok. Ja za to muszę przestać żreć tyle bo w miesiąc przytylam 3kg
![]() ![]() Następna wizyta 14.04. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:55.

. Ale za to drożdżowe wypieki mi zawsze wychodzą
.

super że wszystko ok
ciekawe czy w czerwcu nie wykituję
ja się śmieje, że niedługo na każdym półpiętrze podstawie sobie krzesło żeby odpocząć 

️
zaskoczona??

powodzenia na połówkowych