|
|
#2911 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie sierpniowe 2020
Jestem po wizycie, wszystko dobrze, robak ma już 200g ale niestety tak leżał ze nie było widać co ma między nogami
31.03 mam połówkowe i wtedy będzie dłuższe usg to może się uda zobaczyć, oczywiście jak nie zamkną całkiem wszystkim przychodni.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2912 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Super wiesci Oj tez mam nadzieje ze sie nam polowkowe odbeda Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2913 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mam wizytę w poniedziałek i też mam nadzieję że się dowiem jaka płeć A jak nie to prenatalne 1.04 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Mnie zaczyna boleć ząb . W nocy bolał, teraz przestał, ale jeśli to się powtórzy to muszę szukać dentysty. Co do ubrań to ja się ledwo zasuwam w wyjściową kurtkę, ale mam cienki płaszczyk kupiony za grosze w poprzedniej ciąży. W kurtkę na co dzień koło domu jeszcze się normalnie mieszczę, ale najwygodniej mi w męża ubraniach . A tak ogólnie to myślę, że przez wyjdę do ludzi dopiero latem, więc kurtka nie będzie potrzebna. Martwię się, że mi odwołają połowkowe 6.04, bo to przychodnia przyszpitalna, a już jeden oddział zamknęli wczoraj na kwarantannę. Niestety u nas też ciężko teraz zapisać się gdzie indziej na usg. No ale zobaczyny co dalej Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka
|
|
#2915 |
|
Raczkowanie
|
Oh, tez licze ze tych polowkowych nie odwolaja
![]() Oj tak koszulki meza - najlepsze. ![]() Mialam co nieco ubran ciazowych kupic, tylko teraz po co.. jak wlasnie mysle ze jak juz bedzie mozna normalnie chodzic to bedzie juz czas sukienkek.. wiec na co mi np sweterki teraz Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2916 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
|
#2917 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj kupiłam sobie bluzę w Lidlu. Jeszcze przez kilka miesięcy mi posłuży, bo wzięłam większą.
![]() A tak to mieszczę się w niektóre szersze bluzki. Sweterki i koszulki są rozciągliwe, więc jeszcze dają radę. Wczoraj przymierzałam bluzy męża i śmiałam się, że jak przestanę się mieścić w swoje rzeczy, to będę chodzić w jego, więc mam taki sam plan jak wy.
|
#2918 |
|
Zakorzenienie
|
Dzwoniłam dziś do centrum medycznego gdzie mam mieć połówkowe- na dzień dzisiejszy nie odwołują
|
#2919 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki za Wasze połówkowe!
![]() U nas czas mam ja powoli i leniwie, chociaż każdego dnia staramy się robić kilometry w lesie Na razie mam +7 kg na plusie, ale jeszcze przed ciążą przytyłam 5 kg, więc ważę trochę więcej niż normalnie.. Mam nadzieję, że teraz na L4 będę się więcej ruszać, spacerować i się to jakoś wszystko wyrówna Jakie łóżeczka kupujecie dla dzieciaczków? Kupujecie może kołyski, jeśli tak to dodatkowo do łóżeczka czy zamiast? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() łóżeczko takie proste:
|
|
#2921 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Czekamy na dziewczynkę z terminem 7.08 to nasz pierwszy BobasMy kupiliśmy juz w sumie łóżeczko. Używane z Ikea na olx ale wygląda jak nowe bo praktycznie nie używane. Chyba model Guliwer. Będzie stało w sypialni. Ale do tego chcemy dokupić kosz Mojżesza z którego mam zamiar korzystać w salonie i kuchni. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2922 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak łóżeczko jak nowe to może dziecko wolało spać z rodzicami w łóżku ;-) My dostaniemy od znajomych, zdejmujemy dłuższy bok i będzie robić za dostawkę, jak dziecko będzie chciało w nim spać to się będę cieszyć do salonu raczej coś w stylu tiny love
|
|
|
|
|
#2923 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jakoś nie wyobrażam sobie żeby Malutka spała gdzieś dalej od łóżka, sama w łóżeczku.Ja nie jestem zwolennikiem takich kołysek. Sama nie do końca wiem dlaczego ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2924 |
|
Rozeznanie
|
Enilis witaj
Hej dziewczyny! Pewnie wszystkie zniknęły na grupie na fb? ![]() Mnie wczoraj tu nie było, bo w końcu wnurzylam się z domu. Byłam z córką na długim spacerze, potem koło domu się krecilysmy korzystając z pogody - mieszkam na wsi z dala od ludzi, więc jest w miarę bezpiecznie. Niestety to "wariactwo" będzie trwało do świąt... Jak najbardziej rozumiem stan zagrożenia itp ale tak po ludzku chciałabym, żeby wszystko wróciło do normalności. Jutro urodziny córki, niedługo moja 30stka, a człowiekowi nawet nie chce się świętować... Ja ogólnie jestem bardzo towarzyska, więc teraz się mecze ![]() Co do spania maluszka to już pisałam chyba kiedyś, że my będziemy polować na dostawke typu chicco lub lionelo - takie małe łóżeczko turystyczne ze zdejmowanym bokiem. Mam małą sypialnię, a w takim czymś przez pół roku damy radę. Później mam łóżeczko normalne drewniane od kuzynki, tylko nowy materacyk kupimy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2925 |
|
Raczkowanie
|
My bedziemy kupowac lozeczko turystyczne z dwoma poziomami
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My planujemy kupić łóżeczko dostawne chicco, lionelo itp ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2927 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() witaj Enilis Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- w ogóle to chciałbym bym zacząć ogarniać wyprawkę, ale najpierw potrzebuję kupić komody, a Ikea zamknięta ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2928 |
|
Zadomowienie
|
Czesc Enilis !
Ja poki co planuje drewniana dostawka do sypialni i cos do salonu. Kosz Mojzesza lub polecane tu tiny love (czaje sie na uzywane). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2929 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja też powoli planuję zacząć zamawiać co nie co skoro zostają tylko zakupy online na razie bo w sumie zaraz kwiecień a tak naprawdę to już w połowie lipca mogę być rozpakowana Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My planujemy kupić normalne łóżeczko. Zobaczymy czy się sprawdzi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2931 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć.
My planujemy kupić takie samo łóżeczko jak ma synek, drewniane z szufladą. Doszliśmy do wniosku, że chłopaki będą razem w jednym pokoju, tym samym my nie będziemy mieć sypialni, ale zostanie nam salon. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2932 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!
czy jeszcze można do Was dołączyć? Jestem mamą 2-letniego Tymka (26.11.2017 r.) i teraz zapowiada się, że Tymek będzie miał siostrzyczkę mam TP na 6.08.2020 r. Macie już wybrane imiona?? My mamy cały czas dyskusję z tżtem Pozdrawiam Was cieplutko
|
|
|
|
#2933 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam nowe dziewczyny
Co od łóżeczek, to my mamy takie klasyczne i dostawne z kinderkraft. Na początku w sypialni było dostawne, a szczebelki s pokoju Młodego i spał tam w dzień. Jak zaczął przemieszczać się, to dostawne schowaliśmy a szczebelki powędrowały do sypialni. Chciałam kupić na święta normalne łóżko dla Młodego, żeby uczył się spać w swoim pokoju, ale Ikea zamknięta, a u lokalnych handlarzy nie znalazłam nic (szukałam jeszcze przed korona ). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2934 |
|
Zadomowienie
|
Ja planuję jakieś w miarę zwykłe, tylko żeby miało wyjmowane szczebelki i zdejmowany bok zamieniany na barierkę. I to będzie dopóki z niego nie wyrośnie. Spanie z nami czy nawet dostawka kategorycznie odpada, bo za bardzo niespokojnie śpimy. Poza tym łóżko jest dość wysokie, wolałabym żeby syn z niego nie spadł. Zresztą i tak nie mam jak dostawić koło łóżka, bo tam jest skośny dach, więc wyjmowanie go w ciągu dnia będzie koszmarem.
W zasadzie już chyba mam wybrane, tylko muszę jeszcze rozważyć, czy jest sens dopłacać 100zł za szufladę, z której nie jestem pewna czy będziemy za bardzo korzystać. Pewnie będę zamawiać online, bo Ikea nie ma takich rozwiązań a łóżeczka dostępne w Smyku nie bardzo mi się podobały (szczebelki są ok, ale zabudowane końce już są bardzo słabo wykonane). A, co do imion to jakiś koszmar - nic nie pasuje a jak pasuje, to już jakiś bliski krewny męża tak ma. Myślałam, że będzie łatwiej, a płeć znam od pierwszych prenatalnych w połowie stycznia. Edytowane przez Vrenth Czas edycji: 2020-03-21 o 13:23 |
|
|
|
#2935 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam nowe mamusie sierpniowe!
![]() ![]() My jeszcze myślimy nad imieniem dla synka, niby mamy kilka opcji ale jeszcze nie wiemy ostatecznie ![]() No i nie wiem czy kupić normalne łóżeczko drewniane z doczepianą płozą kołyski i funkcją dostawki, czy całkiem normalne plus bujany kosz Mojżesza żeby na noc był przy naszym łóżku a w dzień może na tarasie bo latem często tam przesiadujemy... Mąż się krzywi na te kosze bujane i kołyski, a z kolei mama mówi, że dziecko lepiej usypia w bujanym i np. jak się przebudzi bo coś, to bujnie się dwa razy i śpi dalej;-) I myślę, że jakbyśmy mieli coś takiego bujanego to nie trzebaby wózka do domu targać.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2936 |
|
Zadomowienie
|
Martwię się czy wizytę będę mieć w poniedziałek, wczoraj dzwoniłam ale nikt nie odbierał ale myślę że gdyby była odwołana to chyba by dali znać.
My musimy z naszej sypialni zrezygnować mamy malutki pokój gdzie jest tylko łóżko i szafa i nie zmieści nam się w żaden sposób łóżeczko takie dostawiane. Więc chcemy kupić jakaś sofe rozkładana, pewnie jak mąż będzie chodził do pracy będzie spał w salonie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2937 |
|
Zadomowienie
|
Ja miałam wizytę teraz we wtorek i gin do mnie dzwonił, czy nie kaszlę i nie mam gorączki
powiedział, że ciężarnych wizyt absolutnie nie odwołuje, ale kilka pacjentek, które tylko na kontrolną cytologię miały przyjść, przepisał na wakacje ![]() tym sposobem wizytę miałam chyba półtorej godziny wcześniej.Aha, no i do przychodni drzwi zamknięte, wpuszczali właśnie tylko tych pacjentów umowionych i potwierdzonych telefonicznie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2938 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Będzie Zofia, Antonina albo Marcjanna (chyba że się od odstaniego USG coś zmieniło...) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2939 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2940 |
|
Zadomowienie
|
Po studiach technicznych i pracy w IT niestety znam za dużo chłopaków i większość imion się z kimś kojarzy (najczęściej źle). Wydaje mi się, że córkę nazwalibyśmy w 15 minut, bo jest masę ładnych, praktycznych imion, które nam się kojarzą tylko pozytywnie.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:04.

31.03 mam połówkowe i wtedy będzie dłuższe usg to może się uda zobaczyć, oczywiście jak nie zamkną całkiem wszystkim przychodni.. 

ja mam wizytę w poniedziałek i też mam nadzieję że się dowiem jaka płeć A jak nie to prenatalne 1.04 
.
. W nocy bolał, teraz przestał, ale jeśli to się powtórzy to muszę szukać dentysty.
wyjdę do ludzi dopiero latem, więc kurtka nie będzie potrzebna. 

). 
Mąż się krzywi na te kosze bujane i kołyski, a z kolei mama mówi, że dziecko lepiej usypia w bujanym i np. jak się przebudzi bo coś, to bujnie się dwa razy i śpi dalej;-) I myślę, że jakbyśmy mieli coś takiego bujanego to nie trzebaby wózka do domu targać.