|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 | |||
|
BAN stały
|
Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie, część 2.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:55 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 06:55 ---------- Cytat:
To gdzie są młodzi ciężko im tyłek ruszyć na wybory? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ---------- [1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;87683757]Oglądam Fox News live stream na YouTube, przed chwilą wypowiadał się gubernator Nowego Yorku. Powiedział, że spodziewają się, że zarazi się 40-80% ludzi, a izolacja ma na celu spowolnienie przyrostu zakażeń. Teraz wypowiada się Donald Trump, mężczyzna który stoi za nim (FEMA), nie panuje nad mimiką i wygląda jakby miał się zaraz rozpłakać. FEMA to Federalna Agencja Zarządzania Kryzysowego. Co myślicie o robieniu zakupów online? Zamawianie teraz? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Super sprawa online szkoda tylko,że wychodzi to dużo drożej bo przesyłkę trzeba doliczyć nie każdego stać w dobie takiego kryzysu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:06 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ---------- motyla A u nas nie mieszkają po kilka pokoleń? Wczoraj ktoś w TV wypowiadał się,że dużo młodych mieszka z rodzicami i to jest dość niepokojące. Szkoda,że ta kobieta nie poruszyła tego,że mieszkania drogie i mało osób stać na wynajem czy kredyt zarabiając samej Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#2312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A paczkomat można otworzyć sobie bezdotykowo z poziomu aplikacji na komórce.
|
|
#2313 | |
|
Raczkowanie
|
Wizazanka1988rok
Popatrz na średnie wieku wyborców. 20 i 30 latkowie praktycznie nie głosują (co to jest 20-parę % spoleczenstwa w tym wieku). Wskaźniki ruszają od 40+. Nie oszukujmy się, 40+ średnio ogarniają profile zaufane itp. Patrząc na mojego teścia czy moja babcię już widzę jak mieliby zagłosować. yhymm... ---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ---------- Cytat:
Empik też dał swoje coś tam na 2 miesiące za darmo. H&M, orsay, zalando co chwilę wysyła mi kody na promocje/darmowe wysyłki. Szczerze mówiąc teraz sklepy walczą o klienta online- popatrzcie jakie muszą mieć straty przez zamknięte galerie itd. Po porannej wycieczce do piekarni 4 osoby z 7 w kolejce (kulturalnie, na dworze, co 1m stali) powinno mieć maseczkę na twarzy. Kaszleli w najlepsze. Nawet w lokalej piekarence pojawiła się pleksa jak na poczcie
Edytowane przez Xylo93 Czas edycji: 2020-03-23 o 07:33 |
|
|
|
|
#2314 |
|
Pani Mizantrop
|
Tesknie za paczkomatami, w Australii takich technologii nie ma, trzeba zasuwac na poczte do okienka, zeby paczki odebrac. Duzo sklepow sie u mnie tymczasowo zamknelo dzisiaj, wliczajac w to wszystkie sklepy Lusha, stawiaja obecnie na sprzedaz online - wszyscy znosza lub obnizaja koszty wysylki.
|
#2315 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Z allegro to jednak płacić za wysyłkę trzeba Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2316 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Bez jaj. 40+ to nie 70+, to są ludzie w szycie wieku produkcyjnego i którzy już się wychowali z komórka w łapie od wczesnej młodości i poza może jakimiś nieprzystosowanymi jednostkami, ogarniają jak najbardziej.
|
#2317 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To są te ciekawostki cywilizacyjne, które zawsze mnie szokowały. Może z okazji jaką niestety mamy, postawią w Australii paczkomaty.
|
|
#2319 |
|
BAN stały
|
A to nie jest w tych sklepach,że trzeba zrobić zakupy za określoną kwotę bo w H&M już widzę,że za 120 zł dla klubowiczów nie wiem jak z resztą sklepów
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ---------- Mój tato przed 60 ogarnia bardzo dużo rzeczy online mama też Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2320 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
|
|
#2321 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- Wybacz już widzę,że zacytowałaś kogoś innego post chyba jeszcze śpię ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- Co do strat galerii wydaje mi się,że dużo odrobią online chociaż ludzie wolą coś przymierzyć niż bawić się później w zwroty. Gorzej martwię się o restauracje i kina,puby,bo jednak mimo zamówień online pewnie więcej osób będzie wolało gotować w domu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2322 |
|
Raczkowanie
|
Dobra źle się wyraziłam. Do 40+ włożyłam 50+, 60+ i 70+
Moje otoczenie jest jakieś średnio ogarnięte. Jeszcze jak mama ogarnia przelewy itp, tak ojciec ni cholery. I teraz moja babcia która miałaby wybierać on-line jak ledwo sms-a ogarnia bo komórka to wyższa szkoła jazdy
|
#2323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi słabo jak myślę o tych ludziach.
|
|
#2324 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
|
|
#2325 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
toż to młodzi ludzie! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2326 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wczoraj mieli darmową wysyłkę dla wszystkich i -15% na zakupy np. orsay dzisiaj np. darmowa wysyłka+ -50% na bluzki i marynarki. Jedyny plus tej koronaakcji jest taki, że odzieżówki będą robić wszystko, żeby pozbyć sie aktualnych kolekcji
|
|
#2327 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
#2328 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj mi córka powiedziała, ze jej koleżanka ma w domu taka sytuacje, ze mama ma sklep w GH wiec została bez dochodów, a ojciec ma mały punkt gastronomiczny uzależniony od odbiorców z biurowców, wiec też został bez pracy bo z biurowców ludzie poszli na homoffis. Z 5 cio osobowej rodziny, tym rodzice są po rozwodzie i nie mieszkają razem i przy matce są 3 córki, prace jeszcze ma tylko najstarsza córka studentka, na pół etatu w jakimś biurze.
Drugiej koleżanki rodzina utrzymuje się z punktu gastronomicznego ze słodkościami w GH , oni tam wszyscy pracowali z ta córka włącznie. Cała rodzina została bez dochodu z dnia na dzień.
|
#2329 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W rodzinie dwie osoby mają domy weselne. W tym u jednych to całkowite źródło dochodu, rodzina 2+2. I jestem w stanie zrozumieć że nie każdy ma oszczędności na kilka miesięcy.. to będzie dramat jak to wszystko się zakończy
|
|
#2330 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#2331 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wystarczy popracować chwilę w banku, na poczcie czy punkcie opłat, żeby zobaczyć ile ludzi nie ogarnia doby interetu.
Edytowane przez Xylo93 Czas edycji: 2020-03-23 o 08:09 |
|
|
|
|
#2332 |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Jest ich pewnie tyle samo, co takich, którzy od razu wypłacają cały zasiłek i wykupują mąkę, cukier i konserwy całymi worami, bo koronawirus. A gros tych ludzi to nie są 70latkowie.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
#2333 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2334 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas nie ma aż tylu rodzin żyjących na tak wielopokoleniowej kupie. Byłaś kiedykolwiek we Włoszech? |
|
|
|
|
#2336 |
|
Zakorzenienie
|
Nie spotykam się z nikim, ale te 10 czy ciut więcej dni temu, kiedy moje dzieci chodziły do pkola, mijałam się z rodzicami na korytarzu, nie pytałam czy wrócili z zagranicy itp.
W kolejce też nie pytam, zachowuję odstęp, ale przecież są nosiciele bezobjawowi.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2337 |
|
Zadomowienie
|
Strasznie to czytać
![]() https://www.tysol.pl/a45026-Korespon...rzymuja-ciala- |
|
|
|
#2338 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
#2339 |
|
Konto usunięte
|
https://wiadomosci.onet.pl/kraj/koro...czekal/rvqz578 dla zainteresowanych...
Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2340 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Krótkofalowo taka nagła utrata pracy nie jest oczywiście fajna. Chociaż nie wiem czy po prostu koronawirus w tym przypadku nie przyspieszy zmian, które już i tak się działy. Bo jakby nie było dążymy wszędzie do obsługi bezobsługowej. Plus, umówmy się, jeśli chodzi o ubrania to w necie już od dawna mamy tysiąc razy lepszy wybór, a jaka jest rola pracowników w sklepach sieciówek? No oprócz obsługi kasy i wykładania towaru to prawie żadna, bo raczej o radę ich rzadko prosisz. Możesz spytać czy jest dostępny rozmiar, ale przez Internet zrobisz to szybciej. I w sumie dziwię się, że firmom w ogóle jeszcze opłaca się utrzymywać stacjonarne salony, chociaż no wiadomo ludzie stacjonarnie też czasem coś kupią - nie mówię, że nikt nie korzysta z galerii. Na pocieszenie się można myśleć że ci pracownicy to w większości raczej dorabiający studenci, a nie jedyni żywiciele 4-osobowej rodziny. Edytowane przez Azhaar Czas edycji: 2020-03-23 o 08:35 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.