|
|
#1171 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie październik 2020
Hej. U nas śnieg 🤣Ja już nie wymiotuję od tygodnia.. Zdarzają się gorsze dni ale naprawdę już jest super. Wizytę mam w czwartek ale jeszcze nie wiem czy odwołana czy nie. Ja codziennie obiecuje sobie, że zacznę porządki póki brzuch nie przeszkadza. I tak z tych obietnic nic nie wychodzi🤣Po prostu mam lenia..zrobie obiad, posprzątam i leżę jednocześnie bawiąc się z córką. Gdy ma drzemkę to i ja się kładę.
|
|
|
|
#1172 |
|
Raczkowanie
|
Ja miałam trochę lepiej z mdłościami bo były tylko wieczorem, a teraz znów przez cały dzień. Też mam w planach posprzątać, ale trochę coś porobie i nie mam siły kompletnie na nic. Wieczorem zasypiam jak małe dziecko.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1173 |
|
Raczkowanie
|
Widzę, ze ambitnie u was dziewczyny
ja mam strasznego lenia, ale już nawet się leżeć nie chce zaczynam dzisiaj 13 tydzień (12+0) i mam nadzieje ze to już ten czas ze te nieszczęsne mdłości mina... okaże się wieczorem Poczytałam trochę o tych badaniach prenatalnych i się zaczęłam stresować, ciekawa jestem czy jutro będę miała czy tylko normalna wizyta a umówimy się oddzielnie na prenatalne. Mój lekarz je wykonuje sam, a ja nawet nie ustaliłam jeszcze z nim co i jak Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1174 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie dzwonili do mnie z przychodzi moja gin nie przyjmuje w tym tyg i przełożyli mi wizytę z czwartku na środę do innego lekarza. cieszę się że wgl ta wizyta się odbędzie bo długa na nią czekam ale nigdy nie byłam u tego lekarza
Aby było wszystko dobrze na tym usg bo chyba umrę z nerwow. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1175 |
|
Wtajemniczenie
|
mój lekarz dziś potwierdził wizytę, uff
|
|
|
#1176 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja też mam lenia strasznego.. Wstać do laptopa i puścić przelew to dla mnie wyczyn po którym muszę odpoczywać minimum 30 min na leżance ale wczoraj o 21 wzięło mnie z mężem na pieczenie ciasta. Robiliśmy je do 24 🤦☠♀️ ze zmęczenia, aż mnie wszystko bolało Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1177 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś też dzwoniłam do przychodni spytać o prenatalne to mówili że lekarz póki co przyjmuje normalnie, więc zostaje mi środa. Stres coraz większy
![]() A tak to niestety wypoczywać nie mam jak, córka się budzi jak w zegarku o 7 codziennie, na szczęście z mężem siedzę w domu wiec opiekujemy się razem, trochę mnie to odciąża Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1178 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale zajmuje się sam sobą, więc mam spokój ile chce ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1179 |
|
Wtajemniczenie
|
odwołali mi prenatalne
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A masz jakąś alternatywę? Albo jest szansa, że zrobią później? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1181 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
O nieeeee! Dzwoń po innych przychodniach i błagaj o termin na cito! Nie można tak robić kobietom w ciąży i to chwilę przed badaniem! ![]() ![]() Zaproponowali jakieś rozwiązanie czy po prostu nie będzie i koniec???Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1182 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze że drzemke w ciągu dnia ma jesscze, ale czasem wolę na niej poczytać książkę niż codziennie spać Cytat:
||
|
|
|
#1183 |
|
Wtajemniczenie
|
powiedzieli, że ze względu na sytuację nie i tyle.
Ale załatwiłam gdzieś indziej. w ciągu 6 minut zdążyłam się poplakac, pokuwowac i załatwić nowe prenatalne haha 🤣 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1184 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ufffff! Całe szczęście! To też mój plan awaryjny jakby mi odwołali- szukać gdzie indziej byleby przyjęli Dobrze że jest to plan sensowny.Teraz musisz zrobić sobie filiżankę ulubionego napoju i wyczillować. Współczuje nerwów! Dobrze że przynajmniej szybko znalazłaś inne miejsce. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1185 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1186 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1187 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki dziewczyny
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1188 |
|
Raczkowanie
|
Jezu straszne to jest. Nie powinni odwoływać prenatalnego i to jeszcze na ostatnią chwilę. Dobrze że udało Ci się tak szybko coś ogarnąć
|
|
|
#1189 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie powinni odmawiac kobietom w ciąży podstawowej opieki medycznej. Oprocz koronaworusa jest też masa innych chorób i ludzi potrzebujacych pomocy wkurzajace to jest. Mojej przyjaciółki mamie odwołali chemię tak sie nie powi no robić. Mam nadzieję ze sytuacja sie szybko poprawi i bedziemy sie mogły cieszyć naszym stanem bez stresu czy lekarz w razie potrzeby nas przyjmie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1190 |
|
Wtajemniczenie
|
mam nadzieję, że wam się takie cyrki nie przytrafią
|
|
|
#1191 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To jest to co mówiłam już jakiś czas temu- ze największymi ofiarami koronawirusa mogą się okazać osoby które nie będą wprost chorować na covid ale ci którzy w innych warunkach uzyskaliby pomoc medyczna a teraz dostęp do niej będzie utrudniony... I tego boje się nadal. Szczególnie ze nie wiadomo jak długo to wszystko potrwa... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1192 |
|
Wtajemniczenie
|
ja się obawiam że do wakacji ten cyrk potrwa...
|
|
|
#1193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super że wogole gdzieś zapisali! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1194 |
|
Raczkowanie
|
Ja się właśnie dowiedziałam ze mojego lekarza prawdopodobnie nie ma...
Teraz to się dopiero zestresowałam Nie wiem jeszcze czy jest ta jutrzejsza wizyta, ale poprostu u innego lekarza czy wcale nie ma. Dopiero rano będę dzwonić i pytać. Na dodatek nie wiem nic co z badaniami prenatalnymi ![]() Miałam nadzieje ze mnie ten cyrk ominie... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1195 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie macie pojęcia, jak bardzo chciałabym chcieć coś zjeść. mieć na coś smaka. najeść się tak żeby nie umieć się ruszać. jakby nie to, że robi mi się słabo i zmuszam się do jedzenia czegokolwiek to bym nie jadła nic... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1196 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak chcesz być spokojniejsza zapisz się jutro gdzieś na te prenatalne, obojętnie gdzie. Nie wiem w którym tygodniu ciąży jesteś ale można je wykonać tylko w określonym czasie... jeśli zrobią to u Ciebie w przychodni to po prostu tamte badania odwołasz... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Cytat:
Ja myśle ze do wakacji to na pewno. Nieco się obawiam czy do naszych porodów się to zdąży wyciszyć czy nie. Trochę mam wrażenie że jednak nie. Ale się nie obrażę jak tym razem nie będę miała racji ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Cytat:
Biedna... ja mam tak ze mogę jeść i jeść i ciagle jestem nienajedzona aż do czasu jak jestem nadal odczuwalnie niebajedzona i jednocześnie przejedzona i mi niedobrze. I to nie jest fajne uczucie ze by się chciało jeszze coś zjesc a nie ma gdzie wcisnąć bo się czujesz przejedzona. Dziwne to i trudne do opisania... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Wszystkie laboratoria do których dziś dzwoniłam nie odbierały. Kończy się tym ze idę jutro do tego dużego szpitala w którym mam wtyki, tam mnie przyjmą, już mam załatwione. Ale myślałam ze tego uniknę a tu jednak trzeba do skupiska iść a z małymi laborami jednak jest problem :/ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|||
|
|
|
#1197 |
|
Rozeznanie
|
Kanarkowa i Hania trzymam kciuki za wasze prenatalne
U mnie wizyta jutro, jeju jak ja się cieszę A co do jedzenia to ja nie mam typowo ciazowych zachcianek ale ostatnio za dużo pozwoliłam sobie na słodkie i teraz już staram się nie jest tak słodkiego. Czekam aż pojawia się warzywa bo uwielbiam nowalijki. W poprzedniej ciąży przytylam 20kg ale rok po porodzie wazylam już mniej jak przed ciaza i mam nadzieje ze teraz też tak będzie. Co do korony to ja tez sie zaczynam martwić jak to wszystko się skończy. Mama się uparla żebym już na wizytę do ośrodka założyła maseczke. Już chyba wszyscy mamy tego dość... tym bardziej że oświata zamknięta do świąt zwariować idzie... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam tylko mocz i morfo, ale daruje sobie w obecnej sytuacji, poprzednie wyniki były ok Kanarkowa i Hania kciuki za dzisiejsze wizyty! Napiszcie jal będziecie po ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1199 |
|
Wtajemniczenie
|
Kciuki za wizyty. Kanarkowa dobrze ze udało się zapisać gdzie indziej.
Obłoczek ja bym sobie darowała badania, jeśli to nie są te pierwsze. Nawet mama ginekolog to mówiła. W tej sytuacji lepiej nie ryzykować. Ja się bardzo obawiam o moje prenetalne. Mam niby jeszcze trzy tyg na to ale podejrzewam że wtedy będzie największy skok zachorowań.. Ja mam cicha nadzieję, że najgorszy będzie kwiecień. A potem powoli będziemy mogli wracać do normalności. |
|
|
|
#1200 |
|
Raczkowanie
|
Ja właśnie wróciłam z pobrania krwi. W całej przychodni byłam tylko ja i inna pani w ciąży. Na wejściu ogromny napis, że wstęp tylko dla kobiet w ciąży. Ochroniarz sam otwiera drzwi i nie wpuszczą nikogo więcej. Po wjechaniu winda przy drzwiach stoi obstawa w pełnym zakryciu, która robi wywiad, sprawdza dowód, mierzy temp i dezynfekuje ręce. Czułam się troszkę jak w jakimś filmie. Ale najważniejsze, że czułam się bezpiecznie i krew pobrana
no i schudłam kolejny kg, bo spytałam czy mogę wejść na wagę (tej w domu nie ufam, bo w zależności gdzie położę inną wartość pokazuje). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:54.

ja mam strasznego lenia, ale już nawet się leżeć nie chce
zaczynam dzisiaj 13 tydzień (12+0) i mam nadzieje ze to już ten czas ze te nieszczęsne mdłości mina... okaże się wieczorem

ale wczoraj o 21 wzięło mnie z mężem na pieczenie ciasta. Robiliśmy je do 24 🤦☠♀️ ze zmęczenia, aż mnie wszystko bolało 

A masz jakąś alternatywę? Albo jest szansa, że zrobią później?

dobrze że drzemke w ciągu dnia ma jesscze, ale czasem wolę na niej poczytać książkę niż codziennie spać