Co robicie na obiad? - część XIX. - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Kuchnia - moje gotowanie

Notka

Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2020-03-27, 07:56   #541
pandemonium4
Zadomowienie

Dot.: Co robicie na obiad? - część XIX.

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Pelagia super . Ja tez Uwielbiam jak cos mi pokazuje ile kcal spałam!!! Zeby miec pod kontrola. To w sumie dlatego zaczelam ćwiczyć bo moj stary zwykły zegarek sie zepsuł a Tz ciagle zachęcał mnie do Iwatch... zawsze mu mówiłam ze to nie dla mnie... No i jak w kocu nie miałam zadnego innego na mysli a potrzebowałam zegarka to zamówiliśmy ten Iwatch i wtedy przepadłam . Od pazdziernika ciagle cwicze i kontroluje kcal, biore udział w jakis zawodach wirtualnie... to jest suoer!!!

Wow super Tz!!! U nas zwykle to mamy dziewczyne do pomocy raz w tygodniu na dwie godziny. Ona prasuje i sprzata łazienki i podłogi. Ale po za tym to ja jestem odpowiedzialna za resztę... czyli za cały dom. Tz u nas zarabia a ja zajmuje sie domem, dzieckiem i psami i... robie zakupy
To masz dużo na głowie przy dziecku, dobrze że chociaż ta dziewczyna trochę wyręczy Ale przynajmniej możesz pichcić bez ograniczeń My oboje pracujemy, więc musi być podział. Facet zmywa też gary po moich wszystkich kuchennych szaleństwach, także nie żałuję sobie

Cytat:
Napisane przez marza_mr Pokaż wiadomość
Zdecydowanie zrobiłabym, tak samo

Muszę kiedyś spróbować, na razie rządzą u nas Legowe bułki

Zazdroszczę, bo uwielbiam placki ziemniaczane, oczywiście wyłącznie na słono

U nas dziś była zupa fasolowa z małego jasia
Polecam spróbować chlebka z garnka, choć bułki na pewno też pyszne Jak zjemy chlebek mój ostatni, to upiekę dla odmiany bułeczki.

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Kocham grochówka i fasolowa

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ja też grochówkę, moja mama gotuje przepyszną. Aż narobiliście mi ochoty, nigdy nie gotuje ze względu na dolegliwości gastryczne później, ale jakoś się chyba nie zaczadzimy XD tylko muszę dobrze groch namoczyć. Chyba mam paczkę grochu w szafce, ale nie wiem czy nie stary? Stary się nie ugotuje?

A fasolową jakoś u mnie w domu mama chyba nigdy nie gotowała i ja też nie wiem z czym to się je.

Dziś wybieramy się na zakupy, muszę zrobić dobrą listę staramy się ograniczać wyjścia do sklepu, także później już będę musiała kombinować z tego co jest.

Edytowane przez pandemonium4
Czas edycji: 2020-03-27 o 08:00
pandemonium4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-03-27, 09:12   #542
LegoJedi
Wtajemniczenie

Ja wczoraj miałem skrzydełka pieczone tandoori masala i do tego makaron ze szpinakiem .... miodzio
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 0AD2A71C-F596-4773-AD7B-17628A94D737.jpg (124,5 KB, 33 załadowań)

Wysłane z iPad
LegoJedi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-03-27, 09:19   #543
lulka19
Zakorzenienie

Ja dziś robię kapsalon. Dla TZ normalna wersja po Bożemu , dla mnie minimalna wersja frytek i sera , maksymalna warzyw

lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-03-27, 09:28   #544
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Pelagia masz rację. Pomidora prawie tam nie czuć , a kurczak trochę walczy z feta. Ale dobre , dobre

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Karolina u na mieście sprawdzają , ale to głupota , bo i tak każdy mówi , ze był w pracy lub u lekarza..

U nas ludzie raczej respektują. Jest powiedziane ze nie mamy prawa jechać samochodem na spacer z psem czy na sport. To musi byc tylko koło domu... wczoraj jak szlam ulica to policja trzy razy koło mnie przejeżdżała. Juz naprawde myslalam ze mnie zaczna pytać No ale widzieli ze wózek i pies wiec nie zatrzymali...
Tez mnie dzis czekają zakupy . Nie chce mi sie tam jechać bo musze kupic mase na cały tydzien a oni tylko wyznaczone artykuły sprzedaja. Zreszta, głupota bo i tak połowy produktów nie ma

Cytat:
Napisane przez LegoJedi Pokaż wiadomość
Ja wczoraj miałem skrzydełka pieczone tandoori masala i do tego makaron ze szpinakiem .... miodzio
Widze szpinaczek . Czy Wy wiecie ze wczoraj był międzynarodowy dzien szpinaku .

Zaraz sie zbieram na spacer z synem i psem dzis Cookie ma spacer. Mam nadzieje ze nie bede musiala go ciagnąć tak Jak dwa dni temu . Ledwo doszedł 6 kilometrów i zipal jak słoń . Musi troche zrzucić na wadze

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Ale wiecie co mnie jeszcze zastanawia z ta Coroną... jak to mozliwe ze niektórzy ludzie posiadaja przeciwciała a inni nie... to oznacza ze musieli te antyciała nabyć kiedy przechodzili ta chorobę... wiec jak je nabyli skoro wirus niby przybył z Chin od zwierzęta sprzedawanych na jakims ulicznym rynku... tego nie pojmuje wcale

A wczoraj juz u nas pokazywali jak sprawdzić bedzie mozna czy ma sie te przeciwciała czy nie... mysle ze ten test juz za chwile bedzie dostępny. Wystarczy krew pobrac z palca...

https://www.express.co.uk/life-style...test-dr-hilary
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-03-27, 09:41   #545
Personal_Jesus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LegoJedi Pokaż wiadomość
no pysznie, pysznie

Cytat:
U nas ludzie raczej respektują. Jest powiedziane ze nie mamy prawa jechać samochodem na spacer z psem czy na sport. To musi byc tylko koło domu... wczoraj jak szlam ulica to policja trzy razy koło mnie przejeżdżała. Juz naprawde myslalam ze mnie zaczna pytać No ale widzieli ze wózek i pies wiec nie zatrzymali...
Tez mnie dzis czekają zakupy . Nie chce mi sie tam jechać bo musze kupic mase na cały tydzien a oni tylko wyznaczone artykuły sprzedaja. Zreszta, głupota bo i tak połowy produktów nie ma

Widze szpinaczek . Czy Wy wiecie ze wczoraj był międzynarodowy dzien szpinaku .

Zaraz sie zbieram na spacer z synem i psem dzis Cookie ma spacer. Mam nadzieje ze nie bede musiala go ciagnąć tak Jak dwa dni temu . Ledwo doszedł 6 kilometrów i zipal jak słoń . Musi troche zrzucić na wadze

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Ale wiecie co mnie jeszcze zastanawia z ta Coroną... jak to mozliwe ze niektórzy ludzie posiadaja przeciwciała a inni nie... to oznacza ze musieli te antyciała nabyć kiedy przechodzili ta chorobę... wiec jak je nabyli skoro wirus niby przybył z Chin od zwierzęta sprzedawanych na jakims ulicznym rynku... tego nie pojmuje wcale

A wczoraj juz u nas pokazywali jak sprawdzić bedzie mozna czy ma sie te przeciwciała czy nie... mysle ze ten test juz za chwile bedzie dostępny. Wystarczy krew pobrac z palca...

https://www.express.co.uk/life-style...test-dr-hilary
Duża część w ogóle objawów nie ma, mój brat kończy medycynę i mieli z 3 tygodnie temu spotkanie z wirusologiem i on powiedział,że jedynie co 10 osoba ma objawy, więc większość przechodzi infekcję bez objawów, ale wytwarza przeciwciała i nie zachoruje na wirusa. To tak jest z każdym wirusem, ot, jak ja miałam świnkę to mama specjalnie nie rozdziela mnie i siostry, żeby ona zachorowała, ja przeszłam okropnie, a ona nic, zero. Potem chorował brat i też, jej nie wzięło. Do tej pory nie chorowała. A przecież mieszkaliśmy w jednym domu, łóżko w łóżko. Ten wirus krąży wokół nas już z 2 miesiąc, do szpitali trafiają najgorsze przypadki,ale zachorowań jest z 10 razy więcej niż podają oficjalne statystki, ale nie da się każdego przetestować.

Ja mam ochotę na rybę, musiałabym iść do sklepu, ale nie wiem czy pójdę... No i coś na niedzielę i jutro musiałabym kupić, czyli jednak zakupy
Every siren often my lullaby Every heartbeat functioning thrown to the night I'm quenched in your light And see the floor rising through a dream Forgotten thoughts lost in a memorable theme And soaked to the skin

Mój kulinarny kącik

Edytowane przez Personal_Jesus
Czas edycji: 2020-03-27 o 09:44
Personal_Jesus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-03-27, 12:16   #546
Ervisha
Zakorzenienie

Ktoś kiedyś piekł bułki bawarskie? Moje wyszły plackowate i nie są chrupiace. Powinny być?:P

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-03-27, 12:48   #547
agafisia
Zakorzenienie

U mnie kolorowy makaronik z piersią i warzywami 20200327_124715.jpg

Wysłane z mojego SM-A320FL przy użyciu Tapatalka

agafisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-03-27, 12:51   #548
marza_mr
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pandemonium4 Pokaż wiadomość

Polecam spróbować chlebka z garnka, choć bułki na pewno też pyszne Jak zjemy chlebek mój ostatni, to upiekę dla odmiany bułeczki.

Ja też grochówkę, moja mama gotuje przepyszną. Aż narobiliście mi ochoty, nigdy nie gotuje ze względu na dolegliwości gastryczne później, ale jakoś się chyba nie zaczadzimy XD tylko muszę dobrze groch namoczyć. Chyba mam paczkę grochu w szafce, ale nie wiem czy nie stary? Stary się nie ugotuje?

A fasolową jakoś u mnie w domu mama chyba nigdy nie gotowała i ja też nie wiem z czym to się je.

Na pewno spróbuję, bo jestem ciekawa, jak to wyjdzie

Fasolową gotuje się tak samo w zasadzie, jak grochówkę. Ja też mam wrażliwy układ pokarmowy i uważam na wiele rzeczy, ale żeby grochówka czy fasolowa nie sprawiły problemów, to trzeba długo namaczać, potem tę wodę wylać, przepłukać dwa razy i dać świeżej do gotowania, nie żałować majeranku i można tez dodać trochę mielonego kminku.
Cytat:
Ja dziś robię kapsalon. Dla TZ normalna wersja po Bożemu , dla mnie minimalna wersja frytek i sera , maksymalna warzyw
Nie znam tego dania, musiałam aż sprawdzić, prawdziwa bomba kaloryczna
marza_mr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-03-27, 12:59   #549
742bd6bdde1307502cba7e126292911bf766cf73_61f3325774e32
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Ktoś kiedyś piekł bułki bawarskie? Moje wyszły plackowate i nie są chrupiace. Powinny być?:P
Chodzi ci o takie ciemnobrazowe buleczki preclowe?
Chrupiace jakies mocno one nie sa, ale na pewno nie plackowate, maja ksztalt normalnej bulki.
742bd6bdde1307502cba7e126292911bf766cf73_61f3325774e32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-03-27, 14:37   #550
Ervisha
Zakorzenienie

[1=742bd6bdde1307502cba7e1 26292911bf766cf73_61f3325 774e32;87697354]Chodzi ci o takie ciemnobrazowe buleczki preclowe?
Chrupiace jakies mocno one nie sa, ale na pewno nie plackowate, maja ksztalt normalnej bulki.[/QUOTE]
Pewnie za rzadkie ciasto zrobiłam ale wyszły smaczne

Stary 2020-03-27, 14:56   #551
DaisyMerollin
Rozeznanie

Dzisiaj wrapy z kurczakiem curry + sałatka z awokado, kurczakiem i pomidorkami
DaisyMerollin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-03-27, 15:06   #552
Ervisha
Zakorzenienie

Dzisiaj miałam wegańskiego burgera z miksem sałat, kotletem buraczanym i bakłażanem bo afgańsku (z jednego całego bakłażana) a do tego frytki z warzyw i surówka
Pyszne było... jak jadłam burgera to sos mi wyciekał i trochę farsz wypadał ale zjedzone Z bułkami preclowymi xD

Stary 2020-03-27, 15:10   #553
Kamilaa21
Bang Bang Lucky Luck !

Co robicie na obiad? - część XIX.

Co do naleśników to ja mieszam szpinak ale mrozony rozdrobniony z czosnkiem i żółtym serem

A dzisiaj tradycyjnie były placki ziemniaczane
Zaszalałam i 3 wersje zrobiłam :
1) zwykle
2) z żółtym serem i papryka ostra jako przyprawa mielona
3) z żółtym serem i papryka ostra jako przyprawa mielona ale dodałam zioła prowansalskie

No i podawane były ze smietana, cukrem, gulaszem wegierskim i bez niczego . Także do koloru i wyboru

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Kamilaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-03-27, 15:25   #554
KarolinaK
Zakorzenienie

Pojechałam do Tesco a tam . Postałam sobie w kolejce... na dodatek nie wszystko dostałam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 475CBBA0-EA25-4F8D-A1DA-494DE9F16781.jpg (237,4 KB, 40 załadowań)
Stary 2020-03-27, 15:27   #555
KarolinaK
Zakorzenienie

I Tz sie wkurzył bo zamiast kiełbasy to kupiłam to . Ale co ja mam zrobic skoro na kiełbasę sa ograniczenia a na czekolade nie ma

Czy to sie juz nazywa magazynowanie????
Mam niedobór czekolady we krwi...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 57593584-886F-4593-98B8-603F02BE2038.jpg (130,2 KB, 42 załadowań)
Stary 2020-03-27, 15:29   #556
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Pojechałam do Tesco a tam . Postałam sobie w kolejce... na dodatek nie wszystko dostałam
U mnie w K też limit... 5 osób do sklepu

Stary 2020-03-27, 15:30   #557
Pelagia_W
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agafisia Pokaż wiadomość
U mnie kolorowy makaronik z piersią i warzywami
Ale ładny

Poszłam dziś na zakupy. Z drożdżami gorzej niż z papierem toaletowym. Nie ma nigdzie zamówiłam na allegro w zbójeckiej cenie.
Chciałam upiec bułki, ale w takim razie przetestuję kolejny przepis na chleb na zakwasie.
Zrobiłam też 4 farsze do pierogów na jutro. Z kapustą kwaśny jak diabli, mięsnego nie umiem doprawić, do ruskiego chyba dodałam za dużo pieprzu i miałam wyjątkowo kiepskie ziemniaki. Dobrze zapowiada się farsz Agafisi, tylko jedną rzecz zmodyfikowałam - została mi woda z gotowania grzybów do farszu kapuścianego, a szkoda mi było ją wylewać więc w niej ugotowałam kaszę i potem do farszu dorzuciłam jeszcze kilka grzybków.
Pelagia_W jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-03-27, 15:40   #558
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
I Tz sie wkurzył bo zamiast kiełbasy to kupiłam to . Ale co ja mam zrobic skoro na kiełbasę sa ograniczenia a na czekolade nie ma

Poważne niedobory xd

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Pelagia_W Pokaż wiadomość
Ale ładny

Poszłam dziś na zakupy. Z drożdżami gorzej niż z papierem toaletowym. Nie ma nigdzie zamówiłam na allegro w zbójeckiej cenie.
Chciałam upiec bułki, ale w takim razie przetestuję kolejny przepis na chleb na zakwasie.
Zrobiłam też 4 farsze do pierogów na jutro. Z kapustą kwaśny jak diabli, mięsnego nie umiem doprawić, do ruskiego chyba dodałam za dużo pieprzu i miałam wyjątkowo kiepskie ziemniaki. Dobrze zapowiada się farsz Agafisi, tylko jedną rzecz zmodyfikowałam - została mi woda z gotowania grzybów do farszu kapuścianego, a szkoda mi było ją wylewać więc w niej ugotowałam kaszę i potem do farszu dorzuciłam jeszcze kilka grzybków.
A osiedlowe sklepiki, prywaciarze? Mój tata tam kupił dużą kostkę to część zamroziłam

My mamy kiepskie ziemniaki... okropne w smaku... Wasze takie żółciutkie i pewnie maślane w smaku

Stary 2020-03-27, 15:41   #559
Pelagia_W
Wtajemniczenie

Cytat:

O rety rety, uwielbiam Maltesers a Twix podobno jest już wersji słony karmel
Stary 2020-03-27, 15:53   #560
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
O rety rety, uwielbiam Maltesers a Twix podobno jest już wersji słony karmel
Ja tez kocham Maltesers .
Twix to dla Tz bo on uwielbia ja średnio lubie...
Stary 2020-03-27, 15:58   #561
Ervisha
Zakorzenienie

A tak w ogóle jak robicie pieczoną cieciorkę to zróbcie i biała fasolę... już dawno sobie taką robiłam ale pyszna jest

Stary 2020-03-27, 16:18   #562
pandemonium4
Zadomowienie

Cytat:
U mnie kolorowy makaronik z piersią i warzywami Załącznik 7711378

Fajnie ten makaroniki wygląda
Cytat:
Napisane przez Kamilaa21 Pokaż wiadomość
Co do naleśników to ja mieszam szpinak ale mrozony rozdrobniony z czosnkiem i żółtym serem

A dzisiaj tradycyjnie były placki ziemniaczane
Zaszalałam i 3 wersje zrobiłam :
1) zwykle
2) z żółtym serem i papryka ostra jako przyprawa mielona
3) z żółtym serem i papryka ostra jako przyprawa mielona ale dodałam zioła prowansalskie

No i podawane były ze smietana, cukrem, gulaszem wegierskim i bez niczego . Także do koloru i wyboru

Wow ale wybór placków. Jak dawno już placka ziemniaczanego nie jadłam.
Cytat:

Haha można powiedzieć że zapasy bo na święta
Cytat:
Ale ładny

Upolowałam ostatnio 2 kostki w Lidlu bez problemu, warto zaopatrzyć się też w suszone jak będą.
Cytat:
Poważne niedobory xd

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

A osiedlowe sklepiki, prywaciarze? Mój tata tam kupił dużą kostkę to część zamroziłam

My mamy kiepskie ziemniaki... okropne w smaku... Wasze takie żółciutkie i pewnie maślane w smaku
Mój TŻ też przywiózł od rodziców kiepskie. Blade, niezbyt smaczne i bardzo mączaste. No ale trzeba je zjeść. Postanowiłam przerabiać je na kopytka i kluski śląskie, placki też by były z nich dobre. Prawie nigdy nie robiłam takich dań, także przynajmniej się wprawie

Stary 2020-03-27, 16:20   #563
marza_mr
Zakorzenienie

Cytat:

Rozumiem Cię z całego serca
Cytat:

U nas podobna sytuacja z drożdżami, nie ma żadnych, ani suszonych, ani świeżych. Zamówiłam też na allegro, suszone piekarskie w bardzo dobrej cenie, już wysłali, czekam na przesyłkę.

Cytat:
A tak w ogóle jak robicie pieczoną cieciorkę to zróbcie i biała fasolę... już dawno sobie taką robiłam ale pyszna jest
Jak długo piecze się taką fasolę, żeby nie była twarda?
marza_mr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-03-27, 16:40   #564
Pelagia_W
Wtajemniczenie

Cytat:
Upolowałam ostatnio 2 kostki w Lidlu bez problemu, warto zaopatrzyć się też w suszone jak będą.
A ja właśnie dziś wyjątkowo nie poszłam do Lidla tylko wybrałam E.Leclerc bo tam mniej ludzi chodzi i liczyłam, że wszystko kupię. Ale nie było ani świeżych ani suchych

Cytat:
Napisane przez marza_mr Pokaż wiadomość
U nas podobna sytuacja z drożdżami, nie ma żadnych, ani suszonych, ani świeżych. Zamówiłam też na allegro, suszone piekarskie w bardzo dobrej cenie, już wysłali, czekam na przesyłkę.
Ja niestety nie w takiej dobrej - 100g za 30 zł. co przy sklepowej cenie 1,30-1,50 za paczkę 7g jest dość sporą przebitką. A ten mój sprzedawca nieźle kosi, kupowałam rano za 30 zł., a teraz już kosztują 34! Wcześniejsze ceny były poniżej 20 zł. więc reaguje na zapotrzebowanie
Ale za to w sklepie kupiłam dorsza na bomborybę
Stary 2020-03-27, 16:53   #565
agafisia
Zakorzenienie

U mnie w Biedrze wszystkiego pełno łącznie z kiełbasami mięsem papierem toaletowym i drożdżami

agafisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-03-27, 16:57   #566
Kamilaa21
Bang Bang Lucky Luck !

Cytat:
Fajnie ten makaroniki wygląda
Wow ale wybór placków. Jak dawno już placka ziemniaczanego nie jadłam.Haha można powiedzieć że zapasy bo na święta Upolowałam ostatnio 2 kostki w Lidlu bez problemu, warto zaopatrzyć się też w suszone jak będą.Mój TŻ też przywiózł od rodziców kiepskie. Blade, niezbyt smaczne i bardzo mączaste. No ale trzeba je zjeść. Postanowiłam przerabiać je na kopytka i kluski śląskie, placki też by były z nich dobre. Prawie nigdy nie robiłam takich dań, także przynajmniej się wprawie

No duży duży wybór, chciałam wypróbować przepis z gazety a potem inwencja własna i wyszły 3 rodzaje

Kamilaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-03-27, 17:16   #567
pandemonium4
Zadomowienie

U mnie miały być dziś naleśniki, ale podsmażyłam wczorajsze kopytka z bułką, zjedliśmy z cukrem i śmietanką. Do tego szarlotka z lodami na deser i pełne brzuchy Cukrzyca

Zrobiłam też sałatę ale jakoś nie ma chętnych. Zjemy na kolację.

IMG_20200327_154409_resize_9.jpg

Edytowane przez pandemonium4
Czas edycji: 2020-03-27 o 17:17
Stary 2020-03-27, 17:23   #568
lulka19
Zakorzenienie

Pelagia ja tez robię pierogi na weekend , ale tylko ruskie bo mam 6 kostek sera

Karolina ja slodyczy nie jem. Jedynie domowe ciasta , ale kocham . Walczę z kilogramami
U nas nie ma czegoś takiego , bo ja jeżdżę do marketów na wsi. A tu spoko. Mało ludzi , dużo produktów

lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-03-27, 17:32   #569
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, tak ja czasami robie ciecierzycę i lubie . Musze spróbować z fasola a to tez z puszki???

Cytat:
U mnie miały być dziś naleśniki, ale podsmażyłam wczorajsze kopytka z bułką, zjedliśmy z cukrem i śmietanką. Do tego szarlotka z lodami na deser i pełne brzuchy Cukrzyca

Załącznik 7711405

O rety Szarlotka marzenie!!!

Cytat:
Pelagia ja tez robię pierogi na weekend , ale tylko ruskie bo mam 6 kostek sera

Karolina ja slodyczy nie jem. Jedynie domowe ciasta , ale kocham . Walczę z kilogramami
U nas nie ma czegoś takiego , bo ja jeżdżę do marketów na wsi. A tu spoko. Mało ludzi , dużo produktów

U nas nie spodziewałam sie az takiej kolejki. Wiekszosc znalazłam ale polki były nadal puste w niektorych sekcjach.
Stary 2020-03-27, 17:37   #570
Knife_Girl
Piekielnie Ubrunetowiona

Cytat:
A jak doprawiasz taką fasolę? Nigdy nie piekłam, a akurat mam. Cieciorkę pieczoną bardzo lubię - taką z puszki szybko się robi. Mieszam z oliwą z oliwek i ziołami i w takiej otoczce piekę

Cytat:
U mnie w Biedrze wszystkiego pełno łącznie z kiełbasami mięsem papierem toaletowym i drożdżami

U mnie też, raczej nie ma problemów z brakami i ludzi też nie jakoś mega dużo. Tylko czy drożdże są, to nie wiem, bo zanim to wszystko się zaczęło, zrobiłam zapas suszonych.

Cytat:

Załącznik 7711405

Piękna szarlotka

Ja dziś miałam znowu urlop (jednak te piątkowe urlopy to fajna sprawa ), więc wreszcie się zebrałam i upiekłam Lego-bułeczki Pycha! TŻ jak tylko wrócił z pracy, od razu się na nie rzucił (jeszcze ciepłe były) i wciągnął z marszu 1,5 bułki z masłem i solą No więc taka przystawka nam wyszła

A na obiad zrobiłam sałatkę w stylu tabbouleh, placuszki z cukinii i surówkę z marchewki z chrzanem i prażonym słonecznikiem.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20200327_162215.jpg (109,6 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20200327_162120.jpg (152,9 KB, 30 załadowań)

- A ty kto? - Dobra wróżka
- A czemu z siekierą?- A widzisz, jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach?

www.miauczykotek.pl
Knife_Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości