|
|
#541 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Co robicie na obiad? - część XIX.
Cytat:
Ale przynajmniej możesz pichcić bez ograniczeń My oboje pracujemy, więc musi być podział. Facet zmywa też gary po moich wszystkich kuchennych szaleństwach, także nie żałuję sobie Cytat:
Jak zjemy chlebek mój ostatni, to upiekę dla odmiany bułeczki.Cytat:
A fasolową jakoś u mnie w domu mama chyba nigdy nie gotowała i ja też nie wiem z czym to się je. Dziś wybieramy się na zakupy, muszę zrobić dobrą listę staramy się ograniczać wyjścia do sklepu, także później już będę musiała kombinować z tego co jest. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez pandemonium4 Czas edycji: 2020-03-27 o 08:00 |
|||
|
|
|
#542 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wczoraj miałem skrzydełka pieczone tandoori masala i do tego makaron ze szpinakiem .... miodzio
|
#543 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś robię kapsalon. Dla TZ normalna wersja po Bożemu , dla mnie minimalna wersja frytek i sera , maksymalna warzyw
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#544 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez mnie dzis czekają zakupy . Nie chce mi sie tam jechać bo musze kupic mase na cały tydzien a oni tylko wyznaczone artykuły sprzedaja. Zreszta, głupota bo i tak połowy produktów nie ma ![]() Cytat:
Zaraz sie zbieram na spacer z synem i psem dzis Cookie ma spacer. Mam nadzieje ze nie bede musiala go ciagnąć tak Jak dwa dni temu . Ledwo doszedł 6 kilometrów i zipal jak słoń . Musi troche zrzucić na wadze ![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Ale wiecie co mnie jeszcze zastanawia z ta Coroną... jak to mozliwe ze niektórzy ludzie posiadaja przeciwciała a inni nie... to oznacza ze musieli te antyciała nabyć kiedy przechodzili ta chorobę... wiec jak je nabyli skoro wirus niby przybył z Chin od zwierzęta sprzedawanych na jakims ulicznym rynku... tego nie pojmuje wcale A wczoraj juz u nas pokazywali jak sprawdzić bedzie mozna czy ma sie te przeciwciała czy nie... mysle ze ten test juz za chwile bedzie dostępny. Wystarczy krew pobrac z palca... https://www.express.co.uk/life-style...test-dr-hilary |
||
|
|
|
#545 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja mam ochotę na rybę, musiałabym iść do sklepu, ale nie wiem czy pójdę... No i coś na niedzielę i jutro musiałabym kupić, czyli jednak zakupy
Every siren often my lullaby Every heartbeat functioning thrown to the night I'm quenched in your light And see the floor rising through a dream Forgotten thoughts lost in a memorable theme And soaked to the skin Mój kulinarny kącik Edytowane przez Personal_Jesus Czas edycji: 2020-03-27 o 09:44 |
||
|
|
|
#546 |
|
Zakorzenienie
|
Ktoś kiedyś piekł bułki bawarskie? Moje wyszły plackowate i nie są chrupiace. Powinny być?:P
|
#547 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie kolorowy makaronik z piersią i warzywami 20200327_124715.jpg
Wysłane z mojego SM-A320FL przy użyciu Tapatalka
|
#548 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno spróbuję, bo jestem ciekawa, jak to wyjdzie ![]() Fasolową gotuje się tak samo w zasadzie, jak grochówkę. Ja też mam wrażliwy układ pokarmowy i uważam na wiele rzeczy, ale żeby grochówka czy fasolowa nie sprawiły problemów, to trzeba długo namaczać, potem tę wodę wylać, przepłukać dwa razy i dać świeżej do gotowania, nie żałować majeranku i można tez dodać trochę mielonego kminku. Cytat:
|
||
|
|
|
#549 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#550 |
|
Zakorzenienie
|
[1=742bd6bdde1307502cba7e1 26292911bf766cf73_61f3325 774e32;87697354]Chodzi ci o takie ciemnobrazowe buleczki preclowe?
Chrupiace jakies mocno one nie sa, ale na pewno nie plackowate, maja ksztalt normalnej bulki.[/QUOTE] Pewnie za rzadkie ciasto zrobiłam ale wyszły smaczne
|
#551 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj wrapy z kurczakiem curry + sałatka z awokado, kurczakiem i pomidorkami
|
|
|
|
#552 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj miałam wegańskiego burgera z miksem sałat, kotletem buraczanym i bakłażanem bo afgańsku (z jednego całego bakłażana) a do tego frytki z warzyw i surówka
![]() Pyszne było... jak jadłam burgera to sos mi wyciekał i trochę farsz wypadał ale zjedzone Z bułkami preclowymi xD
|
#553 |
|
Bang Bang Lucky Luck !
|
Co robicie na obiad? - część XIX.
Co do naleśników to ja mieszam szpinak ale mrozony rozdrobniony z czosnkiem i żółtym serem
A dzisiaj tradycyjnie były placki ziemniaczane Zaszalałam i 3 wersje zrobiłam : 1) zwykle 2) z żółtym serem i papryka ostra jako przyprawa mielona 3) z żółtym serem i papryka ostra jako przyprawa mielona ale dodałam zioła prowansalskie No i podawane były ze smietana, cukrem, gulaszem wegierskim i bez niczego . Także do koloru i wyboru Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#554 |
|
Zakorzenienie
|
Pojechałam do Tesco a tam
|
|
|
|
#555 |
|
Zakorzenienie
|
I Tz sie wkurzył bo zamiast kiełbasy to kupiłam to
Czy to sie juz nazywa magazynowanie???? ![]() ![]() ![]() ![]() Mam niedobór czekolady we krwi... |
|
|
|
#556 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w K też limit... 5 osób do sklepu
|
#557 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale ładny
Poszłam dziś na zakupy. Z drożdżami gorzej niż z papierem toaletowym. Nie ma nigdzie zamówiłam na allegro w zbójeckiej cenie. Chciałam upiec bułki, ale w takim razie przetestuję kolejny przepis na chleb na zakwasie. Zrobiłam też 4 farsze do pierogów na jutro. Z kapustą kwaśny jak diabli, mięsnego nie umiem doprawić, do ruskiego chyba dodałam za dużo pieprzu i miałam wyjątkowo kiepskie ziemniaki. Dobrze zapowiada się farsz Agafisi, tylko jedną rzecz zmodyfikowałam - została mi woda z gotowania grzybów do farszu kapuścianego, a szkoda mi było ją wylewać więc w niej ugotowałam kaszę i potem do farszu dorzuciłam jeszcze kilka grzybków. |
|
|
|
#558 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Cytat:
![]() My mamy kiepskie ziemniaki... okropne w smaku... Wasze takie żółciutkie i pewnie maślane w smaku
|
|
#559 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#560 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#561 |
|
Zakorzenienie
|
A tak w ogóle jak robicie pieczoną cieciorkę to zróbcie i biała fasolę... już dawno sobie taką robiłam ale pyszna jest
|
#562 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
|
|
|
#563 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak długo piecze się taką fasolę, żeby nie była twarda? |
||
|
|
|
#564 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale za to w sklepie kupiłam dorsza na bomborybę
|
||
|
|
|
#565 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w Biedrze wszystkiego pełno łącznie z kiełbasami mięsem papierem toaletowym i drożdżami
![]() Wysłane z mojego SM-A320FL przy użyciu Tapatalka
|
#566 | |
|
Bang Bang Lucky Luck !
|
Cytat:
No duży duży wybór, chciałam wypróbować przepis z gazety a potem inwencja własna i wyszły 3 rodzaje Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#567 |
|
Zadomowienie
|
U mnie miały być dziś naleśniki, ale podsmażyłam wczorajsze kopytka z bułką, zjedliśmy z cukrem i śmietanką. Do tego szarlotka z lodami na deser i pełne brzuchy
CukrzycaZrobiłam też sałatę ale jakoś nie ma chętnych. Zjemy na kolację. IMG_20200327_154409_resize_9.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez pandemonium4 Czas edycji: 2020-03-27 o 17:17 |
|
|
|
#568 |
|
Zakorzenienie
|
Pelagia ja tez robię pierogi na weekend , ale tylko ruskie bo mam 6 kostek sera
![]() Karolina ja slodyczy nie jem. Jedynie domowe ciasta , ale kocham . Walczę z kilogramami U nas nie ma czegoś takiego , bo ja jeżdżę do marketów na wsi. A tu spoko. Mało ludzi , dużo produktów ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#569 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#570 | |||||
|
Piekielnie Ubrunetowiona
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja dziś miałam znowu urlop (jednak te piątkowe urlopy to fajna sprawa ), więc wreszcie się zebrałam i upiekłam Lego-bułeczki Pycha! TŻ jak tylko wrócił z pracy, od razu się na nie rzucił (jeszcze ciepłe były) i wciągnął z marszu 1,5 bułki z masłem i solą No więc taka przystawka nam wyszła ![]() A na obiad zrobiłam sałatkę w stylu tabbouleh, placuszki z cukinii i surówkę z marchewki z chrzanem i prażonym słonecznikiem.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:23.

. Od pazdziernika ciagle cwicze i kontroluje kcal, biore udział w jakis zawodach wirtualnie... to jest suoer!!!
Ale przynajmniej możesz pichcić bez ograniczeń
My oboje pracujemy, więc musi być podział. Facet zmywa też gary po moich wszystkich kuchennych szaleństwach, także nie żałuję sobie 

. Nie chce mi sie tam jechać bo musze kupic mase na cały tydzien a oni tylko wyznaczone artykuły sprzedaja. Zreszta, głupota bo i tak połowy produktów nie ma 

. Także do koloru i wyboru

Pycha! TŻ jak tylko wrócił z pracy, od razu się na nie rzucił (jeszcze ciepłe były) i wciągnął z marszu 1,5 bułki z masłem i solą