Panny Młode 2009 cz. V - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-27, 11:49   #1171
MAGiALENA
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2009 cz. V

baja_86 dzięki.
o, właśnie się gapnęłam, że (jeśłi 86 to rok urodzenia) jesteśmy rówieśniczkami.

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-27, 11:50   #1172
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość

Teraz to nie moge sie doczekac 1 wyplaty chcemy jechac z moim Tż do Chorzowa do wesolego miasteczka
Super, ja byłam z Tż dwa tygodnie temu. Wybaweiliśmy się za wszytskie czasy. Ale dobra rada- jeżeli pójdziecie na Flic Flaca to oddaj komuś torebkę. Nawet tym facetom w okienku, ale nie pozwól, żeby wsadzili Cię tam z torebką. To jest pęd powietrza tak silny, że nie jesteś w stanie jej utrzymać. Mnie o tym nikt nie powiedział...
Poza tym polecam River Splash- FANTASTYCZNA zabawa. Moim zdaniem zdecydowanie najfajniejsza atrakcja w Miasteczku
Dobrej zabawy!
Stary 2008-08-27, 11:51   #1173
Matplaneta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
ojej, doskonale go rozumiem, ja też szukałam pracy bezskutecznie, wysyłałam dziesiątki CV i prawie nikt się nie odzywał W końcu udało mi się załapać na staż, ale co będzie po nim to nie wiadomo.
Tż na pewno coś znajdzie, niestety czasem trzeba długo czekać na fajną pracę Oby ten czas oczekiwania w jego przypadku był możliwie najkrótszy
Baja, ja też jestem stażystką
I dlatego mogę godziny pracy spędzać na wizażu
Matplaneta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-27, 11:56   #1174
MAGiALENA
Zakorzenienie

dziewczyny, któraś z Was ma już sukienkę albo już ją zamówiła?

Stary 2008-08-27, 12:01   #1175
magdzia33
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
ja nie mam sukienki, ani nie zamowilam
poki co jestem na etapie pracy, szukania godzin, laczenia etatow i juz czasami nie mam sily... jak chyba niektore tutaj z obecnych... no ale co zrobic...

Jestem żoną

Maleństwo
magdzia33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-27, 12:09   #1176
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Justyna33333 Pokaż wiadomość
Super, ja byłam z Tż dwa tygodnie temu. Wybaweiliśmy się za wszytskie czasy. Ale dobra rada- jeżeli pójdziecie na Flic Flaca to oddaj komuś torebkę. Nawet tym facetom w okienku, ale nie pozwól, żeby wsadzili Cię tam z torebką. To jest pęd powietrza tak silny, że nie jesteś w stanie jej utrzymać. Mnie o tym nikt nie powiedział...
Poza tym polecam River Splash- FANTASTYCZNA zabawa. Moim zdaniem zdecydowanie najfajniejsza atrakcja w Miasteczku
Dobrej zabawy!

dzieki za rade musze pomyslec jakby tu sie najwygodniej ubrac i spakowac zeby np buty mi nie spadly albo torebka nie wyleciala w kosmos heheh Ja zamierzam zaliczyc wszystkie kolejki z kategorii extreme i niektore z kategorii wodnej juz jestem taka podjarana ze hoho chcielibysmy jechac 13.09 bo podobno przez caly 2 tydzien wrzesnia jest 50% taniej tylko nie wiem czy dostane wolne akurat w ten dzien bo ja pracuje tez w weekendy, a Tż z kolei tylko weekendy ma wolne i dopiero co zaczal kolejna nowa prace wiec nawet urlopu nie ma

Cytat:
Napisane przez Matplaneta Pokaż wiadomość
Baja, ja też jestem stażystką
I dlatego mogę godziny pracy spędzać na wizażu
ale wam fajnie a ja mam w pracy wizaz zablokowany No ale moze to i lepiej bo w przeciwnym razie moglabym zapomniec o bożym świecie hehe
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-27, 12:12   #1177
Matplaneta
Raczkowanie

Cytat:

ale wam fajnie a ja mam w pracy wizaz zablokowany No ale moze to i lepiej bo w przeciwnym razie moglabym zapomniec o bożym świecie hehe
Mi wizaż ratuje życie!!
Czasami są tu takie nudy, a jak zacznę czytać i z Wami korespondować to nim się obejrzę, już godzina 15!
Stary 2008-08-27, 12:12   #1178
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

Cytat:
Ja już mam Z tego co wiem to wiele dziewczyn na forum już ma
Stary 2008-08-27, 12:17   #1179
Matplaneta
Raczkowanie

Cytat:
O matko!! A ja jeszcze nie mam zamowionej/kupionej ani nawet upatrzonej i wpadam w lekki stresik bo wiele Dziewczyn już ma to za sobą!!!
A to przeciez zostalo mi 7 i pół miesiąca!!
Stary 2008-08-27, 12:19   #1180
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jupik Pokaż wiadomość
Fajne, ale u nas odpadły wszelkie żółte od razu, bo Tż powiedział, że jest w stanie zgodzić się na wszystko, tylko nie na żółte złoto mnie się podoba też kilka innych modeli, ale na żywo ich wszystkich nie widziałam, bo w salonach mieli tylko część tego, co ta firma produkuje. No a one na żywo naprawdę sporo się różnią- z tych modeli które są matowe to nie widać na stronie, że one są satynowane czy matowione w różny sposób. Np. te nasze są lekko skrzące się, a na stronie wyglądają jak klasycznie satynowane.
TŻtowi jeszcze się numer 10 podobał a nam obojgu 16.
Ale to nie jest zolte a czerwone zloto. Ja za zoltym tez nie przepadam.

Cytat:
niestety ksiądz musi wywiesić, lub przeczytać zapowiedzi, chociaż raz, tego chyba nie da się obejść.
ALe jak ja nie chce byc ani czytana ani nigdzie wywieszana... Nikt mnie przeciez do tego nie zmusi. Poza tym, wydaje mi sie, ze takie zapowiedzi to kiedys tylko bogaci mieli, by sie przed ludzmi pokazac, ze taka z domu i ten z domu biora slub. A ze kosciol to podlapal (czujac latwa kase) to zrobil z tego przymus... Zapowiedzi - przymusowe i plac, nauki - przymusowe i plac, poradnia rodzinna tez przymusowa i tez czesto trzeba placic. Kurcze, na samej papierologii ile czlowiek kasy traci...

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-27, 12:22   #1181
kliwia
Zakorzenienie

Matplaneta no to idx na salony mierzyć !!

ja moge powiedziec ze jeszcze rok! plus dwa dni hihihi
teraz się skapnęłam, że będziemy ślubować dzień po moich imieninach
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-27, 12:23   #1182
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
O matko!! A ja jeszcze nie mam zamowionej/kupionej ani nawet upatrzonej i wpadam w lekki stresik bo wiele Dziewczyn już ma to za sobą!!!
ja też jeszcze nie mam. co prawda ja mam 9 m-cy do ślubu, ale nawet nie oglądałam jeszcze sukeinek. nie chcę iść sama, a moja mama jest ostatnio bardzo zapracowana.

kliwia a my mamy ślub 06.06 - urodziny mojej chrzestnej, a wesele zahacza o 07.06 - imienimy TŻ.

Stary 2008-08-27, 12:25   #1183
Matplaneta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość

ALe jak ja nie chce byc ani czytana ani nigdzie wywieszana... Nikt mnie przeciez do tego nie zmusi. Poza tym, wydaje mi sie, ze takie zapowiedzi to kiedys tylko bogaci mieli, by sie przed ludzmi pokazac, ze taka z domu i ten z domu biora slub. A ze kosciol to podlapal (czujac latwa kase) to zrobil z tego przymus... Zapowiedzi - przymusowe i plac, nauki - przymusowe i plac, poradnia rodzinna tez przymusowa i tez czesto trzeba placic. Kurcze, na samej papierologii ile czlowiek kasy traci...
Piersze słyszę, żeby trzeba bylo płacić za nauki!
No wieeemmm, że już czas na mierzenie-ale jakoś zebrac sie nie mogę!
W ostaeczności przerobię sukienkę komunijną
Stary 2008-08-27, 12:26   #1184
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
bo jakoś nie mam ostatnio nastroju na słuchanie o ślubach. TŻ od czerwca nie ma pracy i ciągle chodzi smutny i wściekły... wysyła CV itp itd.
ehh to ja tak mam ze soba wysylam emaile chodze na rozmowe a ciagle cos nie tak...a to na czarno..a to 800zł ...a to ponad 300 godzin...mam juz dosc

Cytat:
ojej, doskonale go rozumiem, ja też szukałam pracy bezskutecznie, wysyłałam dziesiątki CV i prawie nikt się nie odzywał W końcu udało mi się załapać na staż, ale co będzie po nim to nie wiadomo.
Tż na pewno coś znajdzie, niestety czasem trzeba długo czekać na fajną pracę Oby ten czas oczekiwania w jego przypadku był możliwie najkrótszy
ehhh ja sie juz podlamalam i mam dosc
Stary 2008-08-27, 12:27   #1185
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
W ostaeczności przerobię sukienkę komunijną
dobre!
a ja swoją studniówkową. czarną.

Stary 2008-08-27, 12:30   #1186
Matplaneta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
ehh to ja tak mam ze soba wysylam emaile chodze na rozmowe a ciagle cos nie tak...a to na czarno..a to 800zł ...a to ponad 300 godzin...mam juz dosc

Dziewczyny, jestem z Wami!!
Też szukam, ale wakacje to martwy sezon... i tak siedzę na stazu marnym bez szans na zostanie tu na dłużej..
Stary 2008-08-27, 12:34   #1187
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Dziewczyny, jestem z Wami!!
Też szukam, ale wakacje to martwy sezon... i tak siedzę na stazu marnym bez szans na zostanie tu na dłużej..
ehh skad ja to znam
moze jakos po wakacjach sie polepszy choc juz naprawde jestem zalamana
Stary 2008-08-27, 12:35   #1188
Matplaneta
Raczkowanie

Cytat:
ehh skad ja to znam
moze jakos po wakacjach sie polepszy choc juz naprawde jestem zalamana
No i wesele na karku i swiadomość ile kasy to pochlonie. czasami nie mogę spać nocami-tak o tym wszystkim myślę.
Stary 2008-08-27, 12:37   #1189
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez jeszcze nie mam dopiero kolo listopada-grudnia mam zamiar wybrac sie na salony

Cytat:

nie lam sie - znajdziesz

A mi sie marzy taka parasolka na plener heheh chyba bede musiala zainwestowac
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg parasolka.jpg (91,6 KB, 8 załadowań)
Stary 2008-08-27, 12:39   #1190
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
No i wesele na karku i swiadomość ile kasy to pochlonie. czasami nie mogę spać nocami-tak o tym wszystkim myślę.
ja też.
my mamy jeszcze (przykrą) możliwość sprzedania samochodu TŻ. ale oboje nie chcemy tego. mój tata mówi, że jak teraz sprzedamy, to nie będzie nam potem łatwo kupić, bo będą inne wydatki. wiemy, że ma rację, ale chyba nie mamy wyjścia.

Stary 2008-08-27, 12:39   #1191
san_g
Zadomowienie

mi sie wydaje,ze u nas tez za nauki sie nie placi i mozna na nie chodzic do ktorego kosciola nam akurat pasuje bo sa robione o roznych porach i dniach.placi sie za zapowiedzi chyba 30 zl od kosciola a ze my mamy z Tż jedna parafie to chyba bedziemy placic raz.pozniej to po slubie co laska...czyli od 100-500 zl zalezy jaki kosciol i jak zamozni mlodzi.a dzis pytalam i u nas placi sie Pani od strojenia jak sie chce miec kosciol zrobiony (kolejny sposob aby zarobic....) myslalam ze sama ustroje z pomoca kolezanek no ale niestety.

sluchajcie czy macie mozna na kompie jakies podziekowania dla rodzicow w formie prezentacji multimedialnej...szukalam na wzor czegos ale nie znalazlam nic ciekawego,a zwyklych podziekowan i szopki "cudownych rodzicow mam" i tancow w kolku nie chce bo nie mam jednego z rodzicow i to bardzo przykre by bylo dla mnie i mojej rodziny mysle nad tym intensywnie,bo nie chce zeby ktos plakal i bylo smutno.wstawie w prezentacji zdjecia calej naszej rodziny i mysle ze to bedzie tak jakby utracony rodzic byl z nami w jakims sensie...sama nie wiem.to dosc trudny i smutny temat w mojej rodziniez drugiej strony nie chce calkiem rezygnowac z podziekowan bo rodzice Tż beda na nie czekac napewno a mama Tż-ta lubi szopki niestety;/ no i nie chce kwiatow tylko cos innego...nie mam pomyslu konkretnego

http://www.suwaczki.com/tickers/34bw43r82yq11y27.png
san_g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-27, 12:43   #1192
MAGiALENA
Zakorzenienie

SAMBAdiJANEIRO "ja tez jeszcze nie mam dopiero kolo listopada-grudnia mam zamiar wybrac sie na salony " - to tak jak ja.

san_g "a mama Tż-ta lubi szopki niestety;/" - to tak jak moja przyszła teściowa.

Stary 2008-08-27, 12:52   #1193
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Piersze słyszę, żeby trzeba bylo płacić za nauki!
To zalezy od parafi, czy sie za nauki placi czy nie. W moim miescie w wiekszosci parafii trzeba placic.

AV by jaga_2001
Stary 2008-08-27, 12:56   #1194
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:

nie lam sie - znajdziesz

A mi sie marzy taka parasolka na plener heheh chyba bede musiala zainwestowac

oby bo juz mam dosc

a parasolkasliczna ja wlasnie bede miala taka koronkowa parasolke
juz nie moge sie doczekac mojej sesji na konikach zwlaszcza na mojej ciemnogniadej Kamci
Stary 2008-08-27, 13:01   #1195
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez san_g Pokaż wiadomość
mi sie wydaje,ze u nas tez za nauki sie nie placi i mozna na nie chodzic do ktorego kosciola nam akurat pasuje bo sa robione o roznych porach i dniach.placi sie za zapowiedzi chyba 30 zl od kosciola a ze my mamy z Tż jedna parafie to chyba bedziemy placic raz.pozniej to po slubie co laska...czyli od 100-500 zl zalezy jaki kosciol i jak zamozni mlodzi.a dzis pytalam i u nas placi sie Pani od strojenia jak sie chce miec kosciol zrobiony (kolejny sposob aby zarobic....) myslalam ze sama ustroje z pomoca kolezanek no ale niestety.

sluchajcie czy macie mozna na kompie jakies podziekowania dla rodzicow w formie prezentacji multimedialnej...szukalam na wzor czegos ale nie znalazlam nic ciekawego,a zwyklych podziekowan i szopki "cudownych rodzicow mam" i tancow w kolku nie chce bo nie mam jednego z rodzicow i to bardzo przykre by bylo dla mnie i mojej rodziny mysle nad tym intensywnie,bo nie chce zeby ktos plakal i bylo smutno.wstawie w prezentacji zdjecia calej naszej rodziny i mysle ze to bedzie tak jakby utracony rodzic byl z nami w jakims sensie...sama nie wiem.to dosc trudny i smutny temat w mojej rodziniez drugiej strony nie chce calkiem rezygnowac z podziekowan bo rodzice Tż beda na nie czekac napewno a mama Tż-ta lubi szopki niestety;/ no i nie chce kwiatow tylko cos innego...nie mam pomyslu konkretnego

niestety nie mam nic takiego tez nie wiem jak to zrobic bo moja mama nie lubi zadnych szopek w stylu "cudownych rodzicow mam" i ostatnio jej kolezanki dzieci mialy wesele i ta kolezanka opowiadala mamie jak to sie wzruszyla i plakala jak jej to grali A mama moja mowi: "tylko blagam Was bez takich scen " no ale ja sobie nie wyobrazam zebysmy mieli im nie podziekowac i dla mnie to jest tradycja a nie szopka tylko ze tez glupia sytuacja bo Tżta mama juz nie zyje i na weselu bedzie tylko tata, a z kolei moi rodzice sa po rozwodzie i ojciec sie nie interesowal nami przez ostatnie 10 lat wiec ja w ogole nie mam zamiaru go zapraszac na wesele, a jesli juz by sie tak zdazylo ze by przyszedl (mieszka teraz u mojego dziadka, wiec jak pojde zaprosic dziadka to pewnie go spotkam ;/) to na pewno nie mam zamiaru mu za nic dziekowac i chce podziekowac tylko mamie No i jeszcze chce podziekowac mojej babci i dziadkowi bo oni tez bardzo nam pomagali jak ojciec se poszedl w sina dal i nas zostawil. Dla mamy i tescia mamy zamiar zrobic albumy takie jak ktos tam kiedys dawno dawno linki zalaczal. A dla babci chyba wywolam jakies nasze zdjecie i dam w ramke
Stary 2008-08-27, 13:15   #1196
jaga_2001
Zakorzenienie

To ja juz wszystko wiem. Z zapowiedziami jest tak, ze one musza byc wygloszone, by parafianie wiedzieli, ze dane osoby biora slub i w razie jakichs przeciwwskazan mozna bylo to zglosic. Oczywiscie zapoiwedzi sa platne w obu parafiach (nie wiem jak jest, gdy mlodzi sa z jednej parafii). Cena zalezy od kosciola, gdyz konkretnej kwoty nie wyznaczyl biskup. Czyli, ze w jednej parafii za zapowiedzi mozna dac 50 zl, a winnej 150 to za malo. Do tego w parafiach, z ktorych pochodza mlodzi a w ktorych slub nie bedzie organizowany potrzeba wziac od ksiedza pisemko o odbytych zapowiedziach. Niektore wydaja za free, a w innych tez platne i tez roznie (50 lub 100 zl). Do tego doliczyc koszt slubu (co laska, ale nie mniej niz... teraz to jest u mnie 500 zl). Jesli mlodzi slubu nie biora w swoich parafiach to doliczamy koszt tzw. licencji. Doliczyc organiste, koscielnego, w niektorych parafiach nauki (do 30 zl max; mam nadzieje, ze w mojej za free). No i suma sumarum awychodzi piekna sumka...

AV by jaga_2001
Stary 2008-08-27, 13:21   #1197
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

u nas z tego co się orientowałam to też za nauki się płaci ;/ niestety
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-27, 14:12   #1198
kliwia
Zakorzenienie

jaga ja za 'licencje' nie płaciłam nic. To nic innego jak zgoda proboszcza naszej parafii na to byśmy wzięli ślub w innym kosciele. Ale może dlatego, że nasza parafia to kapucyni. A oni z reguły nigdy nie chcą brac pieniążków
mają nawet stronę www
http://www.pila.kapucyni.pl/
a jednen książulek, widziałam na własne oczy, grał w piłkę na dziedzińcu z dzieciakami

a tymi parafiami to tak:
w każdej, młodego i młodej, trza dac na zapowiedzi
ale nie słyszałąm o papierku potwierdzającym. Aczkolwiek, jak się zapłąciło na zapowiedzi, to to potwierdzenie powinno byc za friko

u nas nie wiem czy sie płaci za nauki, ale jak już to na prawdę co łaska. Bo to wszytsko jest organizowane właśnie przy Kościele kapucynów
Już w listopadzie idziemy
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-27, 14:18   #1199
jaga_2001
Zakorzenienie

Jak widac, w naszym kosciele katolickim jest istna samowolka...

AV by jaga_2001
Stary 2008-08-27, 14:27   #1200
Rybulka
Zakorzenienie

jaguś, ja jeszcze nie słyszałam o opłacie za nauki... My robiliśmy je w Kościele TŻa i były za darmo, mój Kościół też organizuje nauki i też za darmo .

jupiku, ładne obrączki, ale mnie jakos nie zachwyca brylancik w obrączce... Wydaje mi się, że obrączka to obrączka...

san_g, gratuluję zaklepania sobie terminu ślubu
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości