|
|
#661 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: ♡ Mamy wrześniowe 2020 ♡ cz. 2
Cytat:
młoda nosi normalnie rozmiar 80/86, a piżamę z 5 10 15 ma 92 i taka jakby dobra Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#662 |
|
Rozeznanie
|
Witam was w nowym (lepszym) miesiącu
. Muszę się w pochwalić - udało nam się przeprowadzic! I w końcu pierwsza noc u siebie zaliczona Jeszcze jest dużo do zrobienia ale dam radę Także wybaczcie, że jestem trochę do tyłu z wątkiem i nie wiem kiedy zdążę to nadrobić Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#663 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, które biorą acard, macie go brać do końca ciąży?
U nas dziec miał w nosie pokazywanie, co ma między nogami ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#664 |
|
Konto usunięte
|
Hope tak, w zasadzie do końca. Pewnie ok. 37tc będę odstawiać acard i heparynę.
Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#665 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my mielismy marzenie żeby w tym roku spędzić świeta u siebie ale pogrzebaliśmy je przez aktualną sytuacje ![]() Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#666 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mieliśmy już wybrane, umowa przedwstępna, bank dal zielone światło, wycena zrobiona... ale spekalam. Maz ma umowę do września, nie wiadomo ile ten wirus potrwa, czy nie będzie zwolnień, czy w takiej sytuacji by mu przedłużyli? Nie wiadomo co z gospodarka będzie.. ostatnio nowe zakazy. Budowlanka czynna w tygodniu tylko, tylko patrzeć jak zamkną całkiem. Ekipy remontowe rezygnują... Dla mnie za dużo niewiadomych... jest mi strasznie przykro, że z planow nici, ale ja teraz potrzebuje bezpieczeństwa. A z kredytem i gołym mieszkaniem na plecach chyba bym sie zalamala ![]() Co do zalaman... juz od dłuższego czasu mam obniżony nastrój. Ostatnio sie spłakałam jak słuchałam premiera i ministra przy wystąpieniu. Mam już dosyć tej sytuacji. Ciągle czuje niepokój i tak naprawdę poczucie zagrożenia ciągle mi towarzyszy. Boje się, że to wszystko osiągnie rozmiar włoski, że za chwilę nic ju, nie będzie można, ze moje dziecko będzie musiało przyjść w tym chorym czasie ![]() Staram sie czyms zajmować głowę, ale nie zawsze się da. Przydałby sie psychiatra... a teraz takie czasy, ze mogę tylko o tym pomarzyć :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#667 |
|
Konto usunięte
|
Rielle gratuluję przeprowadzki
Ewulkamala przykro, że musieliście zrezygnować ze swoich planów, ale to faktycznie nie jest dobry czas na podejmowanie takich decyzji. Szczególnie gdy jest jakakolwiek niepewność co do zatrudnienia. Staraj się myśleć, że po prostu przełożyliście plany a nie zrezygnowaliście z nich. A nuż okaże się we wrześniu, że ceny nieruchomości spadły, mąż dostał kolejną umowę już na stałe, macie więcej oszczędności. Wiem, to trudne, ale postaraj się znaleźć jakiś pozytyw w tym wszystkim. A że w takim niekomfortowym czasie przyjdzie nam rodzić dzieci - cóż nikt nie mógł tego przewidzieć w czasie, kiedy w ciążę zachodziłyśmy, bo wtedy wirus zaczynał dopiero szaleć w Chinach. Może konsultacja online z psychiatrą czy psychologiem trochę by ukoiła Twoje nerwy? Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#668 |
|
Zakorzenienie
|
Laluna91 ja też jestem już tym wszystkim zmęczona
![]() Ja jutro mam wizytę, ciekawa jestem jak to będzie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Katarzanka a Wy budujecie dom? Ewulkamala16 przykro mi, że z Waszych planów nici ale racja, ryzyko jest zbyt duże. Mnie tak samo strasznie przytłacza ta sytuacja ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#669 |
|
Zadomowienie
|
Ewulka, my jesteśmy w trakcie budowy. Do tej pory jechaliśmy na swoich oszczędnościach i kredyt mieliśmy wiąć jedynie na wykończenie. Wczoraj patrze oświadczenke ING "brak aceptowalności źródła dochodu z DG ani jako główny ani jako dodatkowy" więc według banku z mężem nie mamy żadnego źródła dochodu
podjerzewam, że nawet jak wirus ustąpi sytuacja szybko się nie zmieni. A zarobki mamy przez to aktualnie tak marne że niewiele odłożymy, a jak dziecko się pojawi to chyba już nic...Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#670 | |
|
Zakorzenienie
|
♡ Mamy wrześniowe 2020 ♡ cz. 2
Cytat:
U nas właśnie pewnie dlatego nigdy się domu nie doczekamy, ogólnie zarobek z DG nawet i bez pandemii jest traktowany mocno po macoszemu :/ a ja z moim zarobkiem u umowę to se mogę co najwyżej....no wiecie co Max dostanę raty na lodówkę ![]() A do oszczędności raczej takich żeby budować za gotówkę nie dojdziemy nigdy ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2020-04-01 o 11:01 |
|
|
|
|
#671 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Moja koleżanka właśnie kupiła mieszkanie z rynku wtórnego. Trochę się dziwię że się nie boją teraz a mają gdzie mieszkać. A właśnie prognozy są takie że mieszkania mają taniec jak będzie ten kryzys za chwile, chociaż w sumie to nie wiadomo jak będzie... ciężko przewidzieć Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#672 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;87711811]Hope tak, w zasadzie do końca. Pewnie ok. 37tc będę odstawiać acard i heparynę.
Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Dziękuję za odpowiedź ja mam brać ze względu na zatrucie w poprzedniej ciąży, ciśnienie na razie ok, ale mi mówi, że do końca. Ja się oczywiście ulotki odczytałam że nie powinno się to końca brać i już panika ![]() Dziewczyny współczuję Wam sytuacji mieszkaniowych ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#673 |
|
Konto usunięte
|
Ja tylko mam nadzieję, że nie dotknie to nikogo z nas ani naszych bliskich. A z drugiej strony jak czytam niektóre wątki i widzę tam jak nieodpowiedzialnie podchodzą do tej sytuacji rodziny, sąsiedzi, znajomi to włos mi się na głowie jeży... bo jeśli nie zastosujemy się bezwzględnie wszyscy do zasad, to czeka nas model włoski i to jest więcej jak pewne.
Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#674 | |
|
Żona
|
Cytat:
Mogą tanieć ale nie muszą. Nam doradca finansowy powiedział że wszelkie kredyty są poblokowane i trzeba czekać do świąt. Dziś mam tele wizyte od wczoraj bardzo mnie boli brzuch jak na okres :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;87712167]Ja tylko mam nadzieję, że nie dotknie to nikogo z nas ani naszych bliskich. A z drugiej strony jak czytam niektóre wątki i widzę tam jak nieodpowiedzialnie podchodzą do tej sytuacji rodziny, sąsiedzi, znajomi to włos mi się na głowie jeży... bo jeśli nie zastosujemy się bezwzględnie wszyscy do zasad, to czeka nas model włoski i to jest więcej jak pewne. Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Ja mam nadzieje że do maja to się uspokoi. Myślałam że będzie już dobrze w kwietniu ale na to się nie zanosi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#675 |
|
Rozeznanie
|
Ja niestety też m na każdym kroku słyszę hak muszę sobie lekceważa sytuację i niestety mam coraz więcej obaw że na pewno ktoś z naszych bliskich może być zarazony... I mam nadzieję że mnie to ominie że względu na stan
chyba bym się załamałaWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#676 |
|
Konto usunięte
|
Laluna nie mamy na to wpływu
obecnie w zasadzie na nic nie mamy wpływu. Mnie osobiście najbardziej przeraża, że nikt tak naprawdę nie potrafi powiedzieć jakie są konsekwencje powirusowe - tak jak znamy możliwe powikłania po grypie, tak tu jest jedna wielka niewiadoma poza tym, że nieodwracalnie uszkadza płuca.Z innej beczki - właśnie pierwszy raz w życiu robię pierogi ruskie ![]() Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#677 |
|
Żona
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;87712299]Laluna nie mamy na to wpływu
obecnie w zasadzie na nic nie mamy wpływu. Mnie osobiście najbardziej przeraża, że nikt tak naprawdę nie potrafi powiedzieć jakie są konsekwencje powirusowe - tak jak znamy możliwe powikłania po grypie, tak tu jest jedna wielka niewiadoma poza tym, że nieodwracalnie uszkadza płuca.Z innej beczki - właśnie pierwszy raz w życiu robię pierogi ruskie ![]() Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Nigdy w życiu nie jadłam ruskich pierogów 🤣 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#678 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#679 |
|
Żona
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;87712314]Cooo??? Jak to możliwe???!!!
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Jakoś mnie nie przekonuje ziemniak w cieście 🤣 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#680 |
|
Zadomowienie
|
Ja odgrzewam wczorajszą pizze. Tzn. Z mężem zrobiliśmy przegląd lodówki i spód ciasta bez drożdży bo ja drożdżowego ciata w ogóle nie mogę bo mam mega problemy po nim
![]() Przyznam szczerze, że nigdy nie robilam pierogów sama. Zawsze lepie z mamą albo teściową ale moja "fucha" sprowadza się do robienia farszu i zaklejania. Ciasta nigdy nie ogarniałam, nie wiedząc czemu ![]() Co do ![]() Wątpie, żeby nawet do czerwca ustąpiła pandemia, a nawet jeśli to tak szybko nie zminiejszą ogarniczeń, bo obawiają się drugiej fali. Na oddzialach szpitalnych zakazy odwiedzin i porodów przewidują nawet do końca roku ![]() Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#681 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do bólu brzucha jak na okres to mnie też ostatnio tak boli. Nie wiem czy to nie z powodu przemęczenia ale póki co nie martwi mnie to za bardzo. Jednakże proszę daj znać co Ci lekarz powiedział na taki ból. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Co do koronawirusa. Wkurza mnie jak widzę grupki ludzi i że sobie nie zdają sprawy z powagi sytuacji. Mam nadzieję, że ludzie się ogarną. Wczoraj np była informacja, że zmarł 37-latek BEZ CHORÓB WSPÓŁISTNIEJĄCYCH(!). Zmarł dzień lub dwa przed informacją... Zrobili aferę i dopiero go doliczyli do ofiar koronawirusa Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#682 | |
|
Żona
|
Cytat:
Na ten ból lekarz przepisał nospe, zakazał seksu a jak nie bedzie przechodzić to mam dorzucić luteinę. Ja wczoraj niosłam zakupy i może od tego tak bolał mnie brzuch. Dziś też boli ale mniej więc cały czas leżę Pytałam o prenatalne oraz ta glukozę głupią :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Co do wirusa ja serio nie mogę narzekać na ludzi w moim mieście bo jest ich naprawdę mało. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#683 |
|
Raczkowanie
|
Już po wizycie Nic nie widać,m póki co a jutro zaczynam 19 tydzień. Dziec wazy 250g 😀
Mam teorie, ze to dziewczynka. Każda moja znajoma, która miała mniej chłopca dowiadywała się wcześniej, bo przecież coś chyba odstawało. A póki co nic nie „odstaje”, wiec nadal mam nadzieje na księżniczkę 😍 chociaż z małego księcia tez się będę cieszyć oczywiście 😀 |
|
|
|
#684 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje USG za 9 dni, chyba jajo zniosę do tego czasu ostatnio widziałam dziecko 2 miesiące temu ![]() Cytat:
My teraz siedzimy na wsi i całe szczęście mogę tu trochę odpocząć od ![]() Ale mam zjazd nastroju. Pogoda jest beznadziejna a mnie nadal swędzi o ile wcześniej przeszło mi po 2-3 dniach tak teraz końca nie widać. Jutro jadę zrobić badania na cholestaze bo już nie mam pomysłu na przyczynę tego swędzenia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#685 | |
|
Żona
|
Cytat:
W ogóle okazało się że zostałam bez endokrynologa bo wszyscy zawiesili działalność muszę szukać kogoś na szybko :/Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Sun ja córcie widziałam w marcu na prenatalnych i myślę że kolejny raz ją zobaczę znów na prenatalnych. Dziś przyszedł detektor tętna czekam aż mąż wstanie i wyprawie go do inpostu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też tylko na prenatalnych będę widzieć. Oczywiście o ile się nic nie zmieni nagle i nie odwołają 🤦 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#687 | |
|
Żona
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#688 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam sobie na poprawę humoru poduchę do spania.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#689 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nigdy nie robiłam pierogów, ale lubię tylko te z serem
![]() Katarzanka do końca roku zakazy odwiedzin i porodów rodzinnych?! Nawet nie dopuszczam do siebie takich myśli! ![]() Bezimienna2019 super, że wszystko ok ![]() Sunshine16 2 miesiące to sporo czasu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#690 |
|
Rozeznanie
|
https://krakow.naszemiasto.pl/krakow.../ar/c1-7630567 - slyszalyście?
Ja USG będę mieć dopiero 20 kwietnia chyba, że uda mi się wcześniej zapisać na połówkowe. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:54.

ale faktycznie z ta rozmiarowka różnie bywa. Kupiłam pare rzeczy i zauwazylam, że w rozmiarówce miedzy 5 10 15, a h&m jest duża różnica. Przyklad: Pajacyk w rozm. 56, ten z h&m jest większy o jakiś rozmiar od tego z 5 10 15. Tak samo kupiłam body z next i ze sklepu online Wyprawkowo... i tutaj też różnica. 62 z next wypada tak jak 56 z Wyprawkowo. Masakra... 

młoda nosi normalnie rozmiar 80/86, a piżamę z 5 10 15 ma 92 i taka jakby dobra
12.09.2015 
Jeszcze jest dużo do zrobienia ale dam radę
Także wybaczcie, że jestem trochę do tyłu z wątkiem i nie wiem kiedy zdążę to nadrobić 

mieliśmy już wybrane, umowa przedwstępna, bank dal zielone światło, wycena zrobiona... ale spekalam. Maz ma umowę do września, nie wiadomo ile ten wirus potrwa, czy nie będzie zwolnień, czy w takiej sytuacji by mu przedłużyli? Nie wiadomo co z gospodarka będzie.. ostatnio nowe zakazy. Budowlanka czynna w tygodniu tylko, tylko patrzeć jak zamkną całkiem. Ekipy remontowe rezygnują... 

podjerzewam, że nawet jak wirus ustąpi sytuacja szybko się nie zmieni. A zarobki mamy przez to aktualnie tak marne że niewiele odłożymy, a jak dziecko się pojawi to chyba już nic...

ja mam brać ze względu na zatrucie w poprzedniej ciąży, ciśnienie na razie ok, ale mi mówi, że do końca. Ja się oczywiście ulotki odczytałam że nie powinno się to końca brać i już panika 

o ile wcześniej przeszło mi po 2-3 dniach tak teraz końca nie widać. Jutro jadę zrobić badania na cholestaze bo już nie mam pomysłu na przyczynę tego swędzenia
muszę szukać kogoś na szybko :/