|
|
#3301 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Panny Młode 2020 cz. II
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Myślę że dobrze robisz przekładając ślub i uroczystość na sierpień. Cytat:
Co do prognoz, nigdy nie wiadomo. Na pewno warto czekać na bieg wydarzeń i nie podejmować pochopnie decyzji, jeżeli oczywiście można czekać. Ja prognozuję ( ), że po świętach trochę obostrzeń zdejmą, a kolejne zdejmą na koniec kwietnia.[/QUOTE]My nie robimy, żadnych prezencików dla gości, nie chce mi się z tym bawić. Myślę tylko o ciastkach z wróżbą położonych na poczatku na talerzach. [1=2ed7c3fe63037fd23f9d375 7231c9db08aad636a_687197b 175fdf;87716010]dokładnie, rozporządzenie nie wprowadza możliwości świętowania Wielkanocy tylko od początku przewidywało ograniczenia tylko do 11 kwietnia. Jeżeli ich nie przedłużą 12 kwietnia z automatu wrócimy do tych pierwszych ograniczeń (50 os. itd.) Ale do tego czasu może się wszystko jeszcze wydarzyć ![]() Ja póki co wybieram się do rodziców na święta, ciekawa jestem jednak jakie będą rekomendacje w tym względzie ministerstwa zdrowia.[/QUOTE] Ja myślę inaczej, że przed świętami wprowadzą jednak ten stan wyjątkowy i odwołają wybory. Teraz poparcie już im leci w dół, jak zostawią wybory w tej dacie to ludzie całkowicie się zniechęcą do tego rządu. No i nie oszukukujmy się u nas liczba zakażeń się teraz dopiero znacznie zwiększa i zgonów też przybywa. Najgorzej to dopiero bedzie za tydzień dwa My z Tż w świeta zostajemy w domu z nikim się nie widzimy. Ja na razie pracuje normalnie, mam kontakt z bardzo dużą ilością ludzi. Nasi rodzice są w grupie ryzyka, nie bedziemy nikogo narażać. Po za tym teraz jest czas izolacji, ja oprócz pracy nigdzie nie wychodzę i z nikim się nie widuję. Do sklepu teraz raz max w tyg. Mi zależy żeby jak najszybciej wrócić do normalności. Cytat:
No i też myślę że ludzie mają teraz dużo większe problemy niż to czy pójść do kogoś na ślub. Mój Tż też teraz siedzi w domu 1,5 mieś ma swoją działaność, nie pracuje to nic nie zarabia. Cytat:
Mamy część układu przecwiczoną, ale chyba kupie też kurs online do naszej piosenki, może czegoś nowego się nauczymy co poźniej wykorzystamy w naszym układzie. No i będziemy mieć z Tż co robić w domu ![]() Fajne znalazłam na tej stronie (wstawiam linka chociaż niewiem czy mogę, jeśli nie to skasuje) Uprzedzam nie jest to żadna reklama, sam się zastanawiam nad tymi lekcjami. Może której z was się przyda. https://pierwszytanieconline.pl/pol_...rafie-166.html
|
|
|
#3302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I późniejszy obiad w domu ![]() Zastanawiałam się wprawdzie, czy zakładanie sukni na taki maleńki ślub ma sens, ale doszłam do wniosku, że dlaczego nie? W końcu ślub jest raz w życiu- warto ubrać to, co naprawdę się chce. Poza tym- początkowo i tak planowaliśmy z tżtem ślub wyłącznie w towarzystwie świadków i skoro wtedy widziałam się w sukni ślubnej, to nie ma powodu rezygnować z niej, jeśli faktycznie będziemy tylko w towarzystwie świadków. Suknię i tak zamierzam zachować na późniejszą sesję zdjęciową - i taką po 5, 10 i 50 latach po ślubie ![]() Jeśli nie pootwierają sklepów po świętach, to prawdopodobnie zdecydujemy się z tżtem na samodzielne zrobienie zaproszeń. Drukarkę mamy dobrą, dokupimy elegancki papier i koperty. Czas leci a my chcielibyśmy na początku maja zapraszać już gości. |
|
|
|
|
#3303 |
|
Zakorzenienie
|
Moja świadkowa nadal nie odpisuje, mimo, że jest dostępna. Nie wiem.
Wysłane z mojego moto g(7) power przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro tak pierwotnie zakładaliście, to pewnie cię to nie boli. Ja gdybym chciała brać ślub w stylu "dwa świadki, dwa placki", to wolałabym te pieniądze przeznaczyć na co innego, a do urzędu poszłabym pewnie ubrana trochę lepiej, niż na co dzień. Zaczynam się powoli denerwować, bo mam więcej wolnego czasu niż zwykle, bo nie widzę opcji przeniesienia na jesień, a rok czasu czekać tż już nie chce. 7 lat jesteśmy ze sobą i wreszcie nas stać na wyprawienie wesela, więc nie chcemy dłużej czekać. Bez sensu to wszystko ![]() I jeszcze coś sobie zrobiłam w palec, że spuchł jak bomba. Przez telefon lekarz to mi co najwyżej każe posmarować jakimś liotonem, mam nadzieję, że jakoś przejdzie Siedzenie w domu jest niebezpieczne.
|
|
|
|
|
#3305 |
|
Zadomowienie
|
Gothka, ja myślę że do sierpnia te ograniczenia już zniosą, przynajmniej częściowo. Nie będą nas trzymać w zamknięciu pół roku. Księża napewno na to nie pozwolą, co najwyżej jeśli jeszcze nie będzie dobrze to może będzie zakaz imprez zbiorowych czy zgromadzeń publicznych. Więc pewnie slub z większą ilością osób będzie możliwy do tego może jakiś obiad w ogrodzie w końcu to lato będzie
![]() Ja jestem dobrej myśli. Thinkerver to może napisz do niej, że czekasz na odpowiedź. Ja często tak mam że odczytam wiadomość w pracy, a w danym momencie nie mogę odpisać, a później zapominam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez angellka Czas edycji: 2020-04-03 o 22:30 |
|
|
|
#3306 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chcę najważniejszy dzień w swoim życiu przeżyć w spokoju i na luzie. Właściwie wystarczyłby mi sam mąż, ale skoro wymaga się świadków, to cóż...Rozumiem jednak, że ktoś ma inną wizję ślubu i wersja mocno minimalistyczna go nie zadowala Cytat:
I tak jak mówię- nie martwię się, czy na moim ślubie będzie mogło być 50 czy tylko 2 osoby. Pierwotnie ślub miał być tylko ze świadkami i jeśli będą mogli nam towarzyszyć tylko oni, to tak będzie. Ważne, żeby ślub w ogóle się odbył
|
||
|
|
|
#3307 |
|
Zadomowienie
|
Ja bym chciała na ślubie najlepiej nie mieć nikogo oprócz TŻ i świadków, bo nie cierpię robić hm "widowiska", wszyscy stoją i się na nas gapią, a my mamy sobie przysięgać miłość w takich warunkach, wolałabym takie wyznania czynić bez publiczności lub tylko w gronie osób, przy których czuje się całkowicie swobodnie. Np nie przy rodzicach, bo dla nich to będzie sensacja i takie coś mnie krępuje
Ale wesele już chcę, żeby ze wszystkimi bliskimi to świętować i się wybawić razem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez pandemonium4 Czas edycji: 2020-04-04 o 11:55 |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3308 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo, świadkowa mi odpisała.
Krem. Koniec. Wysłane z mojego moto g(7) power przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3311 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3313 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3314 |
|
Zakorzenienie
|
[1=2ed7c3fe63037fd23f9d375 7231c9db08aad636a_687197b 175fdf;87722574]No skoro nie masz żadnych innych koleżanek a Twoja bliska koleżanka tak się zachowuje to coś jest na rzeczy. Z Tobą. Nie z nią
[/QUOTE]No tak. Wysłane z mojego moto g(7) power przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3315 |
|
Rozeznanie
|
Tak się zastanawiam co robić z zaproszeniami, chcieliśmy pierwotnie zapraszać w kwietniu ale przez tą całą sytuację mam tylko projekt zaproszenia i nie wiem czy je drukować czy co robić... Ślub w sierpniu i nie wiem czy jest sens wysyłać zaproszenia czy jeszcze poczekać, do kiedy wypada zapraszać, min 2 miesiące przed?
|
|
|
#3316 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3317 |
|
Zakorzenienie
|
Też miałam zapraszać w święta, ale u nas "wesele" na 45 osób i 90% zna termin więc chyba się jeszcze wstrzymam. Jak zaproszę 2 miesiące przed to też nie będzie źle wyglądać przez tą sytuację. Tym bardziej że wszyscy w miarę blisko mieszkają i ogarniemy to w weekend.
btw... Ile to jeszcze potrwa |
|
|
|
#3318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam wrażenie, że coś mam jeszcze do załatwienia, a nie wiem co. Wysłane z mojego moto g(7) power przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3319 |
|
Zadomowienie
|
Ja czekam do końca kwietnia potem dzwonię na salę. Chciałabym żeby ten ślub się odbył. Resztę kliknę w maju, krawcowa też w maju. Także zdase że wszystkim-chyba
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3320 |
|
Zakorzenienie
|
To wydaje mi się, że majowe dziewczyny przekładają. A jak czerwcowe?
CZERWIEC 06.06 - PaniAuto 06.06 - Mademoiselle Bernadette 13.06 - Lottie69 19.06 - squirrelqa 20.06 - Kasia08204 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3321 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3322 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja nic nie przekładam. Ślub biorę na pewno najwyżej wesele zrobimy w innym terminie. Ale wydaje mi się że w maju zacznie się uspokajać i w czerwcu już będzie wszystko w miarę normalnie. Zaczęliśmy ćwiczyć już pierwszy taniec. Muszę zaprosić świadkową na wiązanie wstążek do zawieszek na wódkę. Mieszka w bloku obok więc nie będzie problemu mimo wirusa. |
|
|
|
|
#3323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mi się tak wydaje W razie czego będziemy czekać do połowy maja i wtedy kombinować, jeśli się nie uspokoi. W plecach mi coś strzeliło Siedzenie w domu jest niebezpieczne.
|
|
|
|
|
#3324 |
|
Ex Mod Zbawca Wizażowy
|
[1=2ed7c3fe63037fd23f9d375 7231c9db08aad636a_687197b 175fdf;87722574]No skoro nie masz żadnych innych koleżanek a Twoja bliska koleżanka tak się zachowuje to coś jest na rzeczy. Z Tobą. Nie z nią
[/QUOTE]Hamuj się trochę. |
|
|
|
#3325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko zakaz udzielania ślubów w kościele może mnie powstrzymać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3326 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za odpowiedzi.
Ja nie chcę rozdzielać ślubu i przyjęcia, nie chcę na razie zmieniać daty, ale jeśli mają być jakieś ograniczenia w czerwcu (np. kelnerzy w maseczkach), to nie chce takiego przyjęcia. Nie widzę tego... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3328 |
|
Zakorzenienie
|
Wszyscy goście weselni w kombinezonach jak na wojnę biologiczną
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:12.

), że po świętach trochę obostrzeń zdejmą, a kolejne zdejmą na koniec kwietnia.[/QUOTE]

Siedzenie w domu jest niebezpieczne.