|
|
#931 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: ♡ Mamy wrześniowe 2020 ♡ cz. 2
Cytat:
póki co nigdzie nie idzie znaleźć informacji o cenach. Bardzo nie lubię jak ktoś ukrywa ceny ![]() Kurcze, byłam zadowolona z mojego poprzedniego lekarza od genetycznych. Po pierwsze miałam blisko a po drugie ładnie wszystko sprawdził. Dodatkowoly plus - pracuje również w szpitalu, w którym rodzę. W ogóle czasami czuję "motylki" raz mocniej, raz słabiej a raz wcale potrafię kilka dni nic nie czuć. Wczoraj przed snem ułożyłam się jakoś tak dziwnie na wpół na brzuchu i chyba poczułam pierwszego poważniejszego kopniaka aż mnie poderwało ze zdziwienia. W ogóle jak się kłade na boku czuję jakbym kładła się na balonie i jak mi się wszystko układa - takie bardzo dziwne uczucie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#932 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja mam mieć połówkowe w piątek i mam nadzieję, że nie odwołają Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#933 |
|
Rozeznanie
|
Wszystkie kupujecie już wyprawki a ja dopiero zaopatrzam się w książki 🤣 właśnie zrobiłam zamówienie na kilka polecanych przez koleżanki. Będę miała co czytać przy ładnej pogodzie na balkonie.
I dzisiaj czuje młodego jak nigdy! Wczoraj w nocy chyba był jakiś przełom i to już nie takie delikatne łaskotki jak wcześniej tylko dość wyraźne kopnięcia Dzisiaj 18+4Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Sunshine, zazdroszczę. Moja mama mnie nie chce u siebie na wsi że względu na ryzyko zarażenia w pracy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#934 |
|
Zadomowienie
|
Ja Wam powiem coś odnośnie ruchów. We wszystkich ciążach czułam dosyć szybko, a przynajmniej mi się tak wydaje, choć nie pamiętam w którym tygodniu. Natomiast teraz, czwarte dziecko, czułam już że 3 tygodnie lekkie ruchu, ale tylko gdy przycisnę ręką dość konkretnie brzuch. Dziś jest 17+4, a ja wciąż nie czuję samoistnych ruchów, choć już mi się brzuch potrafię
stawiać. Być może przez to, że mam łożysko na przedniej ścianie, a w poprzednich ciążach w sumie mało mnie to obchodziło na której teraz zwróciłam uwagę na której, bo właśnie tych ruchów nie czuję. Nie ma co się przejmować zza wczasu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#935 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a macie już wybrane imiona ?
U nas dla dziewczynki nie było problemu ale jak okazało się ze chłopiec to już gorzej. W końcu stanęło na imieniu Logan - nam się podoba ale teściowie stwierdzili ze zrobimy dziecku krzywdę :/ i teraz mnie naszły wątpliwości Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#936 | |
|
Raczkowanie
|
Pokaże te nowe jak dojdą jeszcze 2 paczki
jutro lub w środę ![]() A jak dojdzie paka używanych też pokaże jestem wybredna i wymagająca jeśli chodzi o ciuszki ale naprawdę widziałam że są w super stanie i dużo markowych. Nie szukam takich gdzie jest dużo i tanio. Dla mnie ważne też są kolory lubię stonowane i jasne. Kilka ciemnych i kolorowych wystarczy Po córkach sprzedałam paczkę ubrań 56-68 za 700 zł a to było z 10 lat temu ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Cytat:
Też uważam że dla dziewczynki łatwiej wybrać imię Ale marzyliśmy o chłopcu bo już 2 dziewczyny w domu mamy i udało się ![]() Na początku jak jeszcze w ciąży nie byłam ale plany były, mówiliśmy że będziemy mieli Stasia ![]() Teraz mimo że Staś i kilka innych wchodziło w grę na pierwszym miejscu jest Leon jakoś to imię najbardziej pasuje mi do brzucha Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#937 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#938 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mam rzadko występujące imię i go niecierpię. Jako dziecko byłam nieśmiała a jeszcze zawsze musiałam po kilka razy powtarzać każdemu jak mam na imię, i przez to jeszcze bardziej traciłam pewność siebie. I nikt nigdy nie mógł zapamiętać. Dlatego moje dzieci mają popularne imiona. Teraz będziemy myśleć o imieniu dopiero jak poznamy płeć. To taki nasz wyczekany i wyjątkowy moment w ciąży. Wysłane z mojego LG-M700 przy użyciu Tapatalka
|
|
#939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#940 | |
|
Rozeznanie
|
Staś, Mieszko i Ignacy. Pewnie jeszcze coś się pozmienia ale póki co o takich myślimy.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Cytat:
Oczywiście z racji moich doświadczeń Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#941 |
|
Raczkowanie
|
Senira ja bym nie patrzyła na kogoś. Wam musi się podobać. A potem będziecie żałować że nie daliście imienia które Wam się podoba.
Rielle przecież te imiona często są teraz nadawane. Bardzo ładne. Czasami zastanawiam się czy warto rodzinie czy znajomym mówić o imieniu przed urodzeniem skoro mają tupet wyrażać swoje zdanie w taki sposób. Ja też nigdy bym nie potrafiła komuś powiedzieć coś przykrego na temat imienia które planuje dać. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#942 |
|
Rozeznanie
|
Są nadawane ale jeszcze nie tak żeby były bardzo popularne jak np. Antoni czy Jakub
. W moich czasach szkolnych co drugą miała na imię tak jak ja i tego bym nie chciała dla mojego dziecka Przede wszystkim będziemy się kierować tym co nam się podoba. (Próbuje cały czas Leonka przeforsować ale mąż jest uparty) ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#943 |
|
Zadomowienie
|
Nie mogłam się nie podzielić tym pięknym obrazkiem
![]() ![]() ![]() ![]() Ja będę mieć córkę Anabellę, a synka Arona received_2926299857437308.jpegWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#944 |
|
Żona
|
My mamy imię na takie 80% że zostanie.
|
|
|
#945 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#946 | |
|
Żona
|
Cytat:
|
|
|
|
#947 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też chciałam Zosia lub Zuzia, ale wybrałam imię, które nabrało dla mnie znaczenia w między czasie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#948 |
|
Rozeznanie
|
A ja wypatrzyłam sobie Antka i Laurke
teraz kwestia tego które to będzie to właściwe ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#949 | |
|
Żona
|
Cytat:
Teraz jeszcze myślimy o Darii ale ja jeszcze myślę o Izie 🤣 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#950 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#951 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#952 |
|
Zadomowienie
|
Ja dla chłopca nie mam pomysłu
W pierwszej ciąży myślałam o Patryku ale teraz jakoś już mi się tak nie podoba. Dla dziewczynki za to mam Anielkę, ale też pewności nie ma mąż jest sceptyczny :PW pierwszej ciąży zarówno moim rodzicom jak i teściom nie podobało się imię Nina. A teraz się przyjęło i pasuje idealnie Nie wyobrażam sobie innego
|
|
|
|
#953 |
|
Rozeznanie
|
U nas imiona rozne sie przewijają, wiemy ze bedzie dziewczynka wiec o imieniu dla chlopca nie myslimy, ale mi na chwile obecna dla chlopca podoba sie Przemek
A dla dziewczynki propozcyje poki co takie: Asia, Daria, Kinga, Sylwia, Liliana, byla tez Jagoda i Matylda. Sprawa nadal otwarta, ale mąż z Liliany powoli zaczyna myslec nad Sylwia jeszcze mamy czas wiec na spokojnie do tego podchodzimy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#954 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#955 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#956 |
|
Żona
|
|
|
|
|
#957 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak nie trudno się domyślić jestem Katarzyna dłuuuugo nie lubiałam tego imienia a w klasie mialam 3 inne Kaśki i to mnie denerwowało bardzo. Dlatego dzieciom będziemy wybierać rzadsze imiona ale nie dziwne. Nie chcę wołać dziecka i żeby połowa podwórka się odwracała no i najgorsze, że dużo imion które mi się podoba są nadane u dzieci znajomych lub bliższej rodziny...U nas były wybrane imiona dla bliźniąt - parki i mąż powiedział, że tak ma zostać. Będzie Blanka a bliźniak aniołek jest Natan (jakoś miałam przeczucie na parkę i tak zostanie)Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Katarznaka Czas edycji: 2020-04-06 o 21:47 |
|
|
|
|
#958 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że chyba nie ma co patrzeć na zdanie rodziców czy teściów, ważne żeby Wam się podobało My mamy parę typów imion - Gabriel, Oliwier, Maksymilian albo Ignacy. Zobaczymy na czym stanie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#959 | |
|
Żona
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#960 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:23.

byłam zadowolona. Drugie też tam idę na początku maja. Płaciłam 450 za usg i papa
póki co nigdzie nie idzie znaleźć informacji o cenach. Bardzo nie lubię jak ktoś ukrywa ceny 
potrafię kilka dni nic nie czuć. Wczoraj przed snem ułożyłam się jakoś tak dziwnie na wpół na brzuchu i chyba poczułam pierwszego poważniejszego kopniaka aż mnie poderwało ze zdziwienia. W ogóle jak się kłade na boku czuję jakbym kładła się na balonie i jak mi się wszystko układa - takie bardzo dziwne uczucie. 
mój TŻ zawsze teraz robi zakupy o 7 rano i niestety ludzi dużo

lekarz u którego miałam zrobić połówkowe nie przyjmuje. Zapewne będę obdzwaniac połowę Krakowa żeby kogoś znaleźć 

Dzisiaj 18+4
teraz zwróciłam uwagę na której, bo właśnie tych ruchów nie czuję. Nie ma co się przejmować zza wczasu 
lubię stonowane i jasne. Kilka ciemnych i kolorowych wystarczy
jakoś to imię najbardziej pasuje mi do brzucha

mąż jest sceptyczny :P
jak nie trudno się domyślić jestem Katarzyna
dłuuuugo nie lubiałam tego imienia a w klasie mialam 3 inne Kaśki i to mnie denerwowało bardzo. Dlatego dzieciom będziemy wybierać rzadsze imiona ale nie dziwne. Nie chcę wołać dziecka i żeby połowa podwórka się odwracała
jest Natan (jakoś miałam przeczucie na parkę i tak zostanie)
Wydaje mi się, że chyba nie ma co patrzeć na zdanie rodziców czy teściów, ważne żeby Wam się podobało