|
|
#961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ♡ Mamy wrześniowe 2020 ♡ cz. 2
Cytat:
U nas w druga stronę dla chłopca mieliśmy wybrane Franciszek albo Stanisław, ale dla dziewczynki nie mnie się podoba Helena, Klara, Łucja. Ale mężowi żadne z tych. Ja bardzo chce Helenkę bo tak miała na imię babcia Tżta, która była cudowną osobą, która chyba jako jedyna z ich rodzina mnie bardzo kochała i traktowała jak swoją wnuczkę. Ale Mąż nie chce jemu się podobają Paulina i Natalia, ale mi z kolei nie bardzo. Podoba nam się Zuzanna, ale nasz kot ma tak na imię wiec dziwnie dawać imię po kocie może właśnie Zofia ale nie wiemy jeszcze. Jakoś mi nie pasuje do mojego brzuszka ta Zofia ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#962 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
️ mi tak bardzo się spodobało to imię a Tż mówi że absolutnie nie. Żadnych typów nie mamy, czekamy na płeć. Chociaż dla chłopca będzie gorzej bo sporo mi się podoba a dla dziewczynki 2 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#963 |
|
Żona
|
My mieliśmy imię dla chłopca i zawsze mówiliśmy że imię dla dziewczynki będzie ciężko wybrać bo mamy różne gusta.
W ogóle jak wybieracie imiona to też tak macie że wam te imię kojarzy się z kimś kogo nie lubicie to to imię odpada? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#964 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A jakie imię dla chłopca byście dali? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#965 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#966 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#967 | |
|
Żona
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#968 |
|
Rozeznanie
|
Zawsze chciałam mieć córeczkę o imieniu Lilianna. Ewentualnie odpowiadają mi jeszcze imiona: Róża, Jagoda, Paulina i Paula. Ale jak jeszcze nie znaliśmy płci to mąż mówił, ze się na to nie zgodzi.
|
|
|
#969 |
|
Zakorzenienie
|
A my jeszcze nie rozmawialiśmy o imionach
mam jeden swój typ dla dziewczynki ale nie wiem co TŻ na to. Wystarczy, że teściowa co rozmowa porusza temat imion i już mi to bokiem wychodzi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#970 | |
|
Żona
|
Cytat:
|
|
|
|
#971 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
[1=081ed4854e23be6738824bf 7e7324809f3af476a_65822e8 20d4a7;87729815]Treść usunięta[/QUOTE] Właśnie ja nie mam nic przeciwko poinformowaniu przez telefon, to TŻ nie chce. A wideo rozmowa odpada bo nie mają ani smartfonów ani komputera. Całe życie chciałam córkę Asię i nawet mąż powiedział że może być, ale jak pomyślałam sobie, że w moim brzuchu mieszka Asia to mi to w ogóle nie pasowało. Przejrzeliśmy jeszcze raz listę i nabrałam pewności, że przecież to Hania tam mieszka i tak zostało i pasuje idealnie a pamiętam że jak kiedyś z 6 lat wcześniej znajomy nazwał tak córkę, to mi się nie podobało ![]() Dlatego my jeszcze czekamy aż poznamy płeć i wtedy będziemy wybierać. Wysłane z mojego LG-M700 przy użyciu Tapatalka
|
|
#972 |
|
Żona
|
My już znamy na 100 % jaka płeć. Dla tego zaczynamy myśleć.
Jak jeszcze nie znaliśmy płci to właśnie mieliśmy wybrane Stanisław oraz Zofia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#973 |
|
Zakorzenienie
|
Sunshine16 a, to fajnie, że rodzice na wsi mieszkają
ja kocham wieś mieszkamy na wsi od 4 latRiellee ja jeszcze nic z wyprawki nie kupiłam i na razie nie mam zamiaru dopiero po połówkowych, a mam je 4 maja. Super, że tak wyraźnie czujesz już ruchy! ![]() Senira666 my dla dziewczynki mamy kilka, a dla chłopca jedno Logan... hm, z jednej strony ładne, a z drugiej takie niespotykane ale teściami bym się w ogóle nie przejmowała! To Wasz wybór ![]() Mamaporazczwarty omg, ale wizyta! 🤣🤣🤣 MrsSeductive tak, też tak mam, że jak myślimy o imieniu to od razu z kimś się kojarzy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#974 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny zamawiacie czasem coś na gemini albo doz? Ja zawsze allegro ale wszystkiego tam nie kupię i tak się zastanawiam gdzie lepiej
Podobno dostawy teraz wydłużone. Magnez teraz zazywam garściami to może bym sobie zamówiła większą ilość, no i Pregny obie i jakieś jeszcze niezbędne rzeczy na zapas ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#975 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#976 |
|
Rozeznanie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;87730633]Co miesiąc zamawiam w gemini dla siebie, mamy i babci, ostatnio zamówienie 16.03 dostałam 1.04... ale mam zawsze na tyle zapasu, że spokojnie mogę tyle czekać
![]() Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]To akurat mam na jakieś 2tyg Pregny. Magnezu też jeszcze mam ale to idzie jak woda. Porównam może ceny z doz w takim razie i zobaczę gdzie taniej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#977 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale jak ktoś chce zamówić i wychodzi darmowa przesyłka to się opłaca bo mają bardzo duży wybór. Wysłane z mojego LG-M700 przy użyciu Tapatalka
|
|
#978 |
|
Zakorzenienie
|
Laluna91 ja zamawiam na Doz i odbieram w aptece u nas
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#979 |
|
Zadomowienie
|
Mi jeszcze zależało, żeby imię ładnie brzmiało z nazwiskiem, bo mamy specyficzne. Z tymi skojarzeniami to najgorsze bo przez to odpada tyle ładnych imion. Moja koleżanka jak mi powiedziała jakie imię dla synka wybiera to się popłakałam bo tak mi się źle kojarzy
ale nigdy nikomu bym nie powiedziałam, że brzydkie imię czy coś. To wybór rodziców. My nie chcieliśmy mówić jakie będzie imię, ale jakoś natutalnie wyszło, że mąż się przy rodzicach zaczął mówić o córce po imieniu i nie było żadnych głupich komentarzy, wręcz spotykamy się z miłymi, że ładne, rzadkie imię. Poza tym jak już mówisz o dziecku w brzuszku po imieniu to wydaje się to takie namacalne... już zaczyna być człowieczkiem a nie tylko "ono" ![]() Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Katarznaka Czas edycji: 2020-04-07 o 13:08 |
|
|
|
#980 |
|
Zakorzenienie
|
♡ Mamy wrześniowe 2020 ♡ cz. 2
Ja tez sama z siebie bym nie mówiła ale córka się pochwaliła ze wybraliśmy imię i powiedziała jakie - chociaż ja na 100% nie jestem przekonana i ciagle szukam innego (może mi się coś spodoba)
Co do wyprawki to przez epidemie postanowiliśmy powoli zacząć coś kupować żeby wydatki rozłożyć w czasie. Mój mąż póki co pracuje ale jeżeli przestój potrwa dłużej to nie wiadomo czy badał będzie miał gdzie pracować :/ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#981 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Już tak się przyjęło ale w życiu nie dałabym tak na imię no chyba że się już tak przyzwyczajony ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#982 |
|
Raczkowanie
|
Ześwirowałam jak dostałam resztę paczek
|
|
|
|
#983 |
|
Rozeznanie
|
Tosia piekne ubranka
Piekna pogoda, dzialamy troche w ogrodeczku Wczoraj wieczorem udalo mi sie poczuc ruchy takie ktore mąż też poczul teraz siedzie i odpoczywam a tam co chwile kopniaczek, jakie to piekne uczucie juz zapomnialam jak to bylo Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#984 |
|
Zakorzenienie
|
Tosia ale cudne te wszystkie ciuszki!
to z HM?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#985 |
|
Zadomowienie
|
Tosia ale piękności
![]() ![]() Mi też dzisiaj przyszła paczka z H&M, ale pokaże wam jak dojdzie jeszcze 5 10 15 ![]() To moje pierwsze dziecko i nigdy nie miałam styczności większej z niemowlakami i te ubranka co przyszły to jak na lalkę ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#986 |
|
Żona
|
Chyba tylko ja jeszcze nie zamawiam
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#987 |
|
Zakorzenienie
|
Tosia piękne rzeczy
![]() Ja też jeszcze niż nie zamawiałam oprócz koszul dla siebie Potwierdzili moje piątkowe USG Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#988 | |
|
Rozeznanie
|
Piękne
![]() Cytat:
chyba dopiero po połówkowych zacznę. W ogóle dzisiaj to jem i jem i jem i dalej mam na coś ochotę W tej ciąży mam wiecznie ochotę na owoce a w szczególności jabłka gdzie normalnie raczej za nimi nie przepadam. W ogóle jestem mało owocowa. Dzisiaj zjadłam już 3 jabłka i zjadłabym kolejne 3 ale zostało mi tylko jedno i chcę sobie zostawić na wieczór/jutro 🤣 Dodatkowo robię właśnie chleb a później ciasto jogurtowe z truskawkami... W tej ciąży zjadłam już więcej owoców niż przez całe moje życie 🤣🤣Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#989 | |
|
Żona
|
Cytat:
A one mało zdrowe teraz.Sun jak byłaś teraz nie w swoim miejscu zamieszkania to zglaszałaś do ZUSu gdzie przebywasz? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#990 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:54.

dla chłopca mieliśmy wybrane Franciszek albo Stanisław, ale dla dziewczynki nie
mnie się podoba Helena, Klara, Łucja. Ale mężowi żadne z tych. Ja bardzo chce Helenkę bo tak miała na imię babcia Tżta, która była cudowną osobą, która chyba jako jedyna z ich rodzina mnie bardzo kochała i traktowała jak swoją wnuczkę. Ale Mąż nie chce
jemu się podobają Paulina i Natalia, ale mi z kolei nie bardzo. Podoba nam się Zuzanna, ale nasz kot ma tak na imię
wiec dziwnie dawać imię po kocie
może właśnie Zofia
ale nie wiemy jeszcze. Jakoś mi nie pasuje do mojego brzuszka ta Zofia 

mąż jest sceptyczny 
️ mi tak bardzo się spodobało to imię a Tż mówi że absolutnie nie. Żadnych typów nie mamy, czekamy na płeć. Chociaż dla chłopca będzie gorzej bo sporo mi się podoba a dla dziewczynki 2 

mam jeden swój typ dla dziewczynki ale nie wiem co TŻ na to. Wystarczy, że teściowa co rozmowa porusza temat imion i już mi to bokiem wychodzi.
Oczywiście z racji moich doświadczeń 

Podobno dostawy teraz wydłużone. Magnez teraz zazywam garściami to może bym sobie zamówiła większą ilość, no i Pregny obie i jakieś jeszcze niezbędne rzeczy na zapas
ale nigdy nikomu bym nie powiedziałam, że brzydkie imię czy coś. To wybór rodziców. My nie chcieliśmy mówić jakie będzie imię, ale jakoś natutalnie wyszło, że mąż się przy rodzicach zaczął mówić o córce po imieniu i nie było żadnych głupich komentarzy, wręcz spotykamy się z miłymi, że ładne, rzadkie imię.

W tej ciąży mam wiecznie ochotę na owoce a w szczególności jabłka gdzie normalnie raczej za nimi nie przepadam. W ogóle jestem mało owocowa. Dzisiaj zjadłam już 3 jabłka i zjadłabym kolejne 3 ale zostało mi tylko jedno i chcę sobie zostawić na wieczór/jutro 🤣 Dodatkowo robię właśnie chleb a później ciasto jogurtowe z truskawkami... W tej ciąży zjadłam już więcej owoców niż przez całe moje życie 🤣🤣