|
|
#1501 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie październik 2020
Cytat:
Ja wczoraj rozmawiałam z koleżanką, która na dniach rodzi i ona miala mdłości do 20 tygodnia ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1502 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1503 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nawet nie chce o tym myslec ze to jeszcze może tyle trwać ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1504 |
|
Wtajemniczenie
|
ja się dziś tak bawię
zaraz jeszcze kartkę będę robić. koleżance marzyło się babyshower no ale w tej sytuacji to nie wchodzi w grę. tak przynajmniej mogę jej dam chociaż namiastkę 20200404_130959-min (1).jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1505 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1506 |
|
Zadomowienie
|
Wyciągnęłam ostatnio kokon pierwszej córy z myślą żeby sprawdzić stan, potem oddać do czyszczenia ale oczywiście córka przywłaszczyła sobie i od paru dni służy za łódkę ;D w której podróżują wszystkie misie.
Dzisiaj zabierzemy się za wiosenne porządki. Mam nadzieję że córka pozwoli nam sporo zrobić ;] 14ego kwietnia mam wizytę. Bardzo chciałabym zobaczyć maleństwo, wiedzieć czy wszystko ok. Ale z drugiej strony zastanawiam sie czy jednak nie odpuścić i poczekać do połówkowych
|
|
|
|
#1507 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1508 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pewnie pójdę, chociaż się boję tego wirusa. Ale lęk o to czy wszystko ok z dzieciaczkiem chyba jest większy...
|
|
|
|
|
#1509 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1510 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#1511 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też nie odpuszczę tylko bardziej się boję, że doktorek odwoła
|
|
|
#1512 |
|
Raczkowanie
|
Nie no do połówkowej wizyty to jeszcze tyle czasu żebym chyba zwariowała
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1513 |
|
Zadomowienie
|
Mój tok myślenia jest taki, że w obecnej sytuacji trzeba przemyśleć co dla ciąży jest większym niebezpieczeństwem. W moim przypadku np nie ma żadnych niepokojących objawów, brak skurczy, bólów itd. Wyniki krwi były ok. Ostatnie usg ok. Mój lekarz pracuje na oddziale przeznaczonym dla kobiet w ciąży z koronawirusem.
Do następnego usg byłby miesiąc. Ale mimo wszystko jednak chyba zdecyduje się na wizytę ze względu na to że obecnie w Poznaniu przybywa niewiele zakażonych. Ale na pewno za każdym razem będę analizować sytuację bo jeśli zrobi się niebezpiecznie tak jak np w Hiszpanii to raczej odpuszczę wizytę jeśli nie będzie mnie nic niepokoić. to się rozpisałam ![]() ---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- Jeszcze mi się przypomniało że np w Anglii są tylko 2 usg podczas cłej ciąży Jakoś te kobiety przechodzą ciąże. Chociaż sobie tego nie wyobrażam
|
|
|
|
#1514 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój pracuje w normalnym szpitalu i gdyby na przykład okazało się, że na oddziale był jakiś przypadek albo chociaż podejrzenie to wiadomo, że wizyty wtedy nie ma. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1515 |
|
Zadomowienie
|
Hej. Czytałam o tych wizytach i zazdroszcze ze sa w polsce tak często usg robione. U mnie standardowo sa 3 ewentualnie 4 pod koniec ciaży. Można iść prywatnie na dodatkowe ale teraz niestety w zwiazku z wirusem te prywatne sie nie odbywają. Wiec ja swojego maluszka zobacze dopiero pewnie na połówkowym pod koniec maja
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1516 |
|
Wtajemniczenie
|
tak z nudów zaczęłam oglądać wózki i foteliki...
chyba nie jestem na to gotowa 🤣 obłęd, ile tego jest ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1517 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam takie samo przerażone podejście bez nawet zaczynania oglądania tego Za duży i za ważny wybór!!!Jednak poczekam na czas aż będzie można pooglądać naocznie w sklepach, mam nadzieję że będzie taki czas ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Cytat:
Nie wytrzymałabym tyle czasu... masakra, byłam dopiero niedawno na wizycie a już bym chciała znowu się upewnić ze wszystko ok... Ale myśle ze raz na miesiąc to tak optymalnie jednak. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#1518 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już kilka razy oglądałam wózki, jakoś mnie ten temat fascynuje, poza tym jeśli będę mieszkać wciąż tu gdzie mieszkam (a szanse spore) to nie mam windy i ciągle się martwię jak wniosę wózek po schodach
natomiast po kilku dogłębnych rozeznaniach w Internecie, stwierdziłam, że wybór wózka graniczy z cudem 🤪 więc też będę czekać na możliwość obejrzenia i liczyć, że wejdę do sklepu i powiem "chcę ten!" (ew. "stać mnie tylko na ten!" ) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1519 |
|
Wtajemniczenie
|
mi się udało wstępnie wybrać fotelik, co jest chyba jeszcze większym wyczynem.
atesty, bezpieczeństwo, rekomendacje, cena.. 🤪 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1520 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam dzisiaj oddać krew do testu PAPPa i wyobraźcie sobie, że jedna kobieta w ciąży (w masce i rękawiczkach) zwiała z poczekalni na mój widok
A ja też miałam rękawiczki, tylko maskę zdjęłam, bo kazali mi wodę pić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1521 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Whaaat? Ludzie już oszaleli... Dziewczyny ja dziś zaczynam 14 tydzień i rozpoczęłam go takimi snami że hmmmm ![]() Coś czuję że jak mąż wróci z pracy wreszcie przestanie narzekać ze ciagle ostatnio nie mam ochoty ![]() Plus dziś rano widziałam w ddtvn reportaż o małżeństwie które robi i sprzedaje kiszonki. Tak mnie urzekli że właśnie zamówiłam dwa słoiczki kimchi i butelkę zakwasu buraczanego. Podobno superfood i polecane w ciąży. Do tego ciagle mam ochotę na kiszonki Więc nie mogę się doczekać aż paczuszka przyjdzie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1522 |
|
Wtajemniczenie
|
ja dalej nie mam wyników pappy... już nawet nie mam siły się martwić.
grzmi mi, chce już kupić wózek i łóżeczko i najlepiej wszystko 🤣 żeby mi to prędko przeszło 🤪 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1524 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1525 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#1526 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj oddałam krew i mi powiedzieli, że do 6 dni dostanę wynik na maila. A oryginał zostaje dla lekarza, który będzie robił usg prenatalne. Mam nadzieję, że nie będzie jakichś jaj przez tego koronawirusa. Ostatnio i tak już mnie nic nie dziwi
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1527 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ze swojego byliśmy zadowoleni (Maxi Cosi Cabrio Fix) Cytat:
||
|
|
|
#1528 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej. My po usg genetycznym. Wszystko ok 😍dzidziuś większy o 3 dni i mega zwiercony🙂
|
|
|
|
#1529 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1530 |
|
Raczkowanie
|
Ja dziś miałam USG prenatalne w Luxmed. Ale w sumie badań genetycznych nie było bo powiedzieli to samo co mój lekarz u którego prowadzę ciążę prywatnie, że ciaza jest młodsza niż z OM i jest troszkę jeszcze za małe, kazali za 2 tygodnie przyjść. Ale najważniejsze że serce bije, ma 4.4 cm. I pierwszy raz widziałam jak się ruszał :-D wierzgał nogami
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:57.

️ cudowna chwila

zaraz jeszcze kartkę będę robić.

Pewnie pójdę, chociaż się boję tego wirusa. Ale lęk o to czy wszystko ok z dzieciaczkiem chyba jest większy...

Jakoś te kobiety przechodzą ciąże. Chociaż sobie tego nie wyobrażam

natomiast po kilku dogłębnych rozeznaniach w Internecie, stwierdziłam, że wybór wózka graniczy z cudem 🤪 więc też będę czekać na możliwość obejrzenia i liczyć, że wejdę do sklepu i powiem "chcę ten!" (ew. "stać mnie tylko na ten!"
)

Coś czuję że jak mąż wróci z pracy wreszcie przestanie narzekać ze ciagle ostatnio nie mam ochoty 
Więc nie mogę się doczekać aż paczuszka przyjdzie 
dzidziuś większy o 3 dni i mega zwiercony