|
|
#1561 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie październik 2020
moja jedyna aktywność to wchodzenie i wychodzenie z auta raz w tygodniu... choć już od dziś to kolejny raz się zapowiada dopiero 21.04 jeśli odbędzie się wizyta
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1562 |
|
Zakorzenienie
|
Moje jedyne wyjścia z domu to na badania krwi ostatnio, więc jutro znowu idę, nie wiem z jakiej żyły mi coś pobiorą dwa dni po poprzednim
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do wychodzenia z domu to ja wychodzę z córką, jeździmy w odludne miejsca, gdzie nie ma ludzi i sobie spacerujemy lub mała jeździ na hulajnodze najbardziej ubolewam nad wyjściami na plażę i do lasu bo morze mamy 2 km od domu.. Las jeszcze bliżej :/Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1564 |
|
Wtajemniczenie
|
jakiego ja mam smaka na piwo
Ale nawet niestety to zero robi mi zgage 🤪 jeszcze tylko jakiś rok i może się napije 🤣Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1565 |
|
Zakorzenienie
|
Hahah ja właśnie kończę, balkonik, wieczór i piwo 0,0% pierwszy raz od dawna i chociaż chwila zapomnienia o wszystkich epidemiach
aż mi mdłości przeszły na chwilę 🤭Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1566 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć wam
ja dziś się obudziłam z ogromną ochotą na mięso 🤣 zawsze w wielki piątek i wigilię tak mam, kiedy postanawiam się powstrzymywać wczoraj już posprzątałam, choć pewnie i tak będę musiała w sobotę doprawić, bo u mnie w mieszkaniu kurzy się po kilkunastu godzinach ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1567 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dlatego ja na dziś zostawiłam mycie podłóg i lazienke żeby mieć całkiem na świeżo Jutro już będę robić na spokojnie w czystym domku jakieś pyszności dla mnie i męża Nie za dużo bo w dwójkę niewiele zjemy i zamówiłam sobie zestaw świątecznych przystawek z pobliskiej restauracji. Więc zostanie zrobić pyszny żur (moja specjalność) i coś fajniejszego na świąteczny obiad, może jakieś ciasto choć mój mąż lubi piec i to jego specjalność i zadanie zawsze ![]() Poza tym jestem zadowolona bo plan moich generalnych porządków ruszył do przodu, przez tydzień na raty po trochu posprzątałam dokładnie cała kuchnię i okazuje się że jednak mam jeszcze dużo miejsca w szafkach a myślałam ze już jest niemożliwe nic wcisnąć. Wystarczy pozbyć się niepotrzebnych rzeczy i te pozostałe jakoś funkcjonalnie poustawiać Po świętach zabieram się za dalsze generalne porządki. Zacznę chyba od salonu i przedpokoju z łazienkami a potem za jakiś czas zostaną sypialnie i wcale nie zapowiada się aż tyle roboty. Najgorsza była kuchnia i dałam radę! ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1568 |
|
Wtajemniczenie
|
czy tylko ja mam taką klitke? 🤪
|
|
|
#1569 |
|
Zadomowienie
|
Podziwiam ze macie siły na generalne porządki. Dla mnie odkurzrnie podłogi to juz jest wyczyn po ktorym ide wymiotowac i leżec na kanapie bez siły.
My swieta tez spedzamy we dwoje to z jedzeniem nie szalejemy zrobie moze coasto bez pieczenia jakieś na szybko i jakies lepsze obiady ale to mi maz pomoże we wszystkim. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1570 |
|
Rozeznanie
|
A ja dziś weszłam w 15tc
|
#1571 |
|
Wtajemniczenie
|
ja w niedzielę zaczynam 16
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1572 |
|
Rozeznanie
|
Kanarkowa
No to ja w poniedziałek, bo jestem za tobą tylko jeden dzień leci ten czas niesamowicie szybko, też macie takie wrażenie?
|
#1573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mam chociaż mały balkonik i właśnie sądzę poziomki A sprzątać od miesiąca nie mam siły, od razu mdłości, więc mąż sprząta, gotuje, pierze i robi zakupy Dzisiaj mi potwierdzili, że na 100% we wtorek prenatalne usg się odbędzie. Ufff Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1574 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
![]() planujemy kupić dom już od roku, ale w zeszłym roku sprzątnęli nam jeden sprzed nosa i od tego czasu nic ciekawego się nie pojawiło. A teraz to już całkiem będzie cyrk Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale w kwietniu odbieramy klucze do naszego nowego mieszkania, o ile się nie przesunie wszytko w związku z , a pewnie tak będzie :/Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1577 |
|
Wtajemniczenie
|
mi się marzyło, że mieć drugie już w domu, z miejscem na wszystko, no ale wyszło jak wyszło.
|
|
|
#1578 |
|
Zakorzenienie
|
Odebrałam wyniki morfologii i moczu i wyszły chyba kiepskie, zaczęłam się martwić, ech. Do tej pory miałam idealne...
|
|
#1579 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kiedy masz wizytę?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1580 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
U nas tez powoli przygotowania do świat, dzisiaj już posprzątaliśmy w domku a jutro już tylko jakieś jedzenie trzeba przygotować. Muszę koniecznie zrobic sernik.. na sama myśl mi ślinka cieknie ![]() Ja wczoraj wylądowałam na izbie przyjęć.. Rano obudził mnie straszny ból tak z prawej strony brzucha. Nie byłam w stanie nawet oddechu złapać ![]() w życiu czegos takiego nie przeżyłam żeby zwymiotować z bólu... na szczęście z maluchem wszytko w porządku stwierdzili ze to jakieś bóle fizjologiczne i mam magnezu dużo brać... pijecie magnez? W jakich ilościach? Z tych emocji to nawet nie zapytałam ile to jest „dużo” ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1581 |
|
Zakorzenienie
|
We wtorek się widzę z moja lekarką, na razie jej wysłałam wyniki i ma zadzwonić. Jak się czyta Internet to zwariować można, jedni piszą, że takie wyniki to nic, a inni, że antybiotyk, posiew i w ogóle
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1582 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jakie masz dokładnie te wyniki? Co Cię niepokoi? Ja mam nowe mieszkanie, 74m2 z tarasem 20m2. Poprzednie mieliśmy dwa razy mniejsze także jest dwa razy więcej sprzątania... choć jak to spłacimy tez planujemy dom ale już się z tym nie spieszymy i myśle ze zejdzie nam dłużej niż szybciej. Pewnie kilkanaście lat ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1583 |
|
Zakorzenienie
|
Fosforany bardzo liczne w moczu, bakterie też się pojawiły, a w krwi minimalnie podwyższone leukocyty i neutrocyty. Reszta ok.
|
|
#1584 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A masz jakieś dolegliwości z układu moczowego? Jeśli nie to ja bym zbytnio nie panikowała. Ale nie znam całej twojej medycznej historii i szczegółów, jak cie to mocno niepokoi to zadzwon do lekarza, będziesz spokojniejsza. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1585 |
|
Zakorzenienie
|
Czekam cały czas na opinię mojej lekarki, udało mi się właśnie pogadać z kolegą-lekarzem i powiedział, że według niego te wyniki świadczą wyłącznie o odwodnieniu. Uspokoiłam się trochę
Nie mam właśnie żadnych objawów. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1586 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
nie ma mowy żebym porządki robiła z nudów, bo chyba bym się przekręciła ![]() Cytat:
w ciąży serio wyniki się zmieniają co wizytę. Już ja się o tym na własnej skórze przekonałam dużo też zależy od tego jaki dzień przed badaniem miałaś. Bo ja przed 2 badaniem dość kiepski, ciągle wymiotowałam, mało jadłam i piłam słodkie napoje, żeby w ogóle mieć siłę wstać. Wyniki moczu były gorsze. Po 2 tyg ponowne badania i wszystko było w normie, a nawet żadnych leków nie brałam tylko starałam się dużo pić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#1587 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1589 |
|
Wtajemniczenie
|
jakie bierzecie witaminy? mi mąż dziś kupił prenatal duo, muszę łykać 3 tabletki dziennie... 🤪
|
|
|
#1590 |
|
Zakorzenienie
|
Ja biorę póki co Pregnę Plus, a do tego magnez forte 2-3 razy dziennie (jak się uda)
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:36.

najbardziej ubolewam nad wyjściami na plażę i do lasu bo morze mamy 2 km od domu.. Las jeszcze bliżej :/
Ale nawet niestety to zero robi mi zgage 🤪 jeszcze tylko jakiś rok i może się napije 🤣
aż mi mdłości przeszły na chwilę 🤭

zawsze w wielki piątek i wigilię tak mam, kiedy postanawiam się powstrzymywać
Jutro już będę robić na spokojnie w czystym domku jakieś pyszności dla mnie i męża
Nie za dużo bo w dwójkę niewiele zjemy i zamówiłam sobie zestaw świątecznych przystawek z pobliskiej restauracji. Więc zostanie zrobić pyszny żur (moja specjalność) i coś fajniejszego na świąteczny obiad, może jakieś ciasto choć mój mąż lubi piec i to jego specjalność i zadanie zawsze 

A sprzątać od miesiąca nie mam siły, od razu mdłości, więc mąż sprząta, gotuje, pierze i robi zakupy

, a pewnie tak będzie :/

stwierdzili ze to jakieś bóle fizjologiczne i mam magnezu dużo brać... 
Nie mam właśnie żadnych objawów.