|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1441 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach
O Soray'i nic nie wiem...
balsam jest ok, czy nie? :P |
![]() ![]() |
![]() |
#1442 |
Przyczajenie
|
Przecież nivea testuje..
O Manhatanie było napisane, że nie testuje, z tego, co pamietam. A teraz mail od Auchana. Witam nie testujemy produktow marki wlasnej Auchan na zwierzetach z powazaniem Dorota Patejko Dyrektor ds. Komunikacji Auchan Polska Może i z poważaniem, ale gdzie tu sie polskie znaki podziały? No i co z testami składników? Nie dałam się przekonac... |
![]() ![]() |
![]() |
#1443 |
Zakorzenienie
|
niektórzy mowia, ze nie, niektorzy, ze tak... na listach jest raczej, ze nie...
kurcze, co robic? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1444 |
Zakorzenienie
|
Ja robię coś takiego, że szukam odpowiedników nietestowanych, a jak już w ogóle nie mogę znaleźć to kupuję nivee.
A co z kosmetykami z rossmana , wysyłaliśmy do niego maila ? Dziewczyny teraz znalazłam rewelację, weszłam na stronę polleny evy, naszej dobrej polskiej firmy i co się okazało produkują pasty do zębów i płyny do płukania paszczy, oprócz tego dezodoranty ale tylko takie zwykłe w sprayu, o ile znalezienie dezodorantu pewnie nie będzie trudne, to wyszperanie w sklepach pasty do zębów z evy będzie pewnie graniczyło z cudem. |
![]() ![]() |
![]() |
#1445 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Ich oferta mnie powala: http://www.greenplanet.pl/ Wszystkie źródła twierdzą, że nie testują ![]()
![]() |
#1446 |
Gość
|
Rosmman testuje, Nivea też, coty i palmolive testują.
![]() Tam gdzie nie ma pewności wysyłam maile z zapytaniem. Chatul - skoro jesteś to możesz ze stoickim spokojem wbijać te które są z uszatej na mail będę ci wysłyłać kolejne te, w którch mailach wychodzi (po sprawdzeniu tutaj), że nie testują. |
![]() |
![]() |
#1447 |
Zakorzenienie
|
Hm, a które firmy z kosmetykami kolorowymi (chodzi mi głównie o pudry i tusze do rzęs) są bezpieczne?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1448 |
Nie depcze krokusów
|
rosiek - jest tu 48 stron, przejrzyj proszę...
![]() |
#1449 |
Przyczajenie
|
Antyprespirant może być z Avonu
![]() ![]() W Liverpool ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1450 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1451 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Swoją drogą, to straszne, jak sobie to wyobrażę... Nie wchodzę na te filmiki, które podawałyście, bo się nie pozbieram potem... Pamiętam spot w tv o zabijaniu fok. Masakra ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1452 |
Przyczajenie
|
Szanowna Pani,
Nasze produkty nie są testowane na zwierzętach. Oznacza to, że gotowy produkt, gotowy kosmetyk nie jest testowany na zwierzętach. Jeżeli chodzi o składniki stosowane w kosmetykach to generalnie również nie są testowane na zwierzętach. Generalnie, ponieważ żadna szanująca się firma produkująca surowce kosmetyczne nie sprawdza na zwierzętach działania danego surowca. Wykorzystywane są do tego różne techniki badawcze, m.in. różne testy in vitro (takie testy wykonuje i nasza firma). Jeżeli chodzi o toksyczność surowców, niestety, jak dotąd nie ma uznanych alternatywnych metod oceniających toksyczność danej substancji. Jest to temat bardzo aktualny, o którym od dłuższego czasu mówi się w Parlamencie Europejskim. Przywoływanych jest wiele metod alternatywnych oceniających toksyczność danej substancji ale jak na razie żadna z tych metod nie została zatwierdzona przez Colipę (Europejskie Stowarzyszenie Producentów Kosmetyków). Oczywiście dotyczy to tylko całkowicie nowych substancji, nie stosowanych do tej pory w kosmetykach, substancji na temat, których nie ma danych literaturowych. Pozdrawiamy Serwis Informacyjny Dr Irena Eris. Cieszę się, że mi odpisali ![]() ![]() A do Unicolor już napisałam, czekam na odp ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1453 |
Rozeznanie
|
Sprawdziłam kosmetyki i ulżyło mi, większość mam testowanych dermatologicznie. Znajdzie się jakaś Wella, Dove czy Maybelline i parę innych, ale to akurat się wymieni na coś dobrego. Nie sprawdzałam tylko mydeł. Nie wiem też czy Wibo testuje czy nie? I czy świadectwo PZH to znaczy, że nie testuje? Jeśli nie ma napisane jasno, że testowane dermatologicznie, to znaczy że jednak na zwierzętach?
Obejrzałam kawałek filmiku i się poryczałam. Jeszcze wtrącę swoje zdanie. Dla mnie co innego zabijanie zwierząt, aby je jeść (w końcu tak jest od zarania dziejów), a co innego torturowanie ich... Taka moja opinia. Nie jestem wegetarianką, lubię drób i ryby, czasem schab, ale nie jem, bo mi nie wolno:P |
![]() ![]() |
![]() |
#1454 |
Przyczajenie
|
Odnośnie firmy Pollena Ewa Już wcześniej o niej pisałam Dezodoranty mają także w kulce, a ich paste można zamówić w aptece a ostatnio znalazłam w drogeri Schlecker (taniej niż w aptece). Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
#1455 |
Raczkowanie
|
dziewczyny czy wiecie coś na temat perfum firmy cacharel? bardzo mi zależy na tej wiadomości.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1456 |
Raczkowanie
|
dziewczyny czy firma cacharel testuje? podobają mi sie ich perfumy meskie,ale nie wiem nic o tej firmie. jak ktoś coś wie, to bardzo prosze o pomoc.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1457 |
Nie depcze krokusów
|
Wyszukiwarka w sposób jasny i przejrzysty wyjaśni Twoje wątpliwości, sprawdziłam - udało się, Cacharel znaleziony.
![]() |
#1458 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
A co z Vanishem? ![]() ![]() A i o co chodzi z Liptonem albo Helmansem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1459 |
Nie depcze krokusów
|
Nie, ale to kwestia koncernów, do których należą.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1460 |
Zakorzenienie
|
dajemy kasę na tych złoczyńców..
![]() z nestle nie zrezygnuje, bo uwielbiam, mniam xP a tata powiedzial ze to moze miec kilku wlascicieli, wiec.. do tych bandytów moze nie trafi xP |
![]() ![]() |
![]() |
#1461 |
Rozeznanie
|
Napisałam do gościa z działu produkcji z Wibo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1462 |
Zakorzenienie
|
a JOKO? prosze, powiedzcie, moze ktoras wie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1463 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1464 |
Zakorzenienie
|
na moim tuszu tez jest to napisane, ale już na żelu pod prysznic FA, która należy do Shwarzkopfu [czy jak to sie tam pisze] też jest, wiec to juz trzeba wiedziec z listy, ktore testuja, a ktore nie... yhm.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1465 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1466 |
Zakorzenienie
|
ciekawe jakiej mam pasty do zebow używać?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1467 |
Rozeznanie
|
Ja mam Blend-a-med. Zło. Szczoteczkę też.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1468 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, a co z SVR? Bo nigdzie nie mogę się dopatrzeć ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#1469 |
ma zielone pojęcie
|
Ja dzisiaj byłam u dentysty [ niektórzy z forum plotkowego kojarzą moją zębową przygodę (; ] no i dentyska proponowała mi zakup nici dentystycznej Oral-B na co ja odmówiłam bo testują na zwierzętach. Takiej odpowiedzi się nie spodziewała ;] Potem tylko powiedziała "A, bo to medyczne, dlatego testowane na zwierzętach" i olała całą sprawę
![]() Ale ja się nie złamałam ;] Wiecie może jaka firma produkuje nici dentystyczne i patyczki do masażu dziąseł [ czy coś takiego ![]() PS. Znalazlam w sklepie dezodoranty w kulce firmy Fitti. A to 100% polski produkt. Ale się ucieszyłam bo niedługo mi się dezodorant skończy (;
#1470 |
Rozeznanie
|
Temat pasty do zębów był w tym wątku poruszony, wystarczy sprawdzić gdzieś w okolicach 10-tej czy 15-tej strony. Większość dużych firm farmaceutycznych testuje na zwierzętach. Elmex, Colgate, Blend-a-med, Aquafresh, Signal, Colodent, Meridol - to wszystko jest testowane. Tom's of Maine zostało wykupione przez Colgate, wiec należy zaliczyć tę firmę do testujących. Nietestowane są pasty do zębów firmy Weleda (Katt, właśnie dzięki Tobie zaczęłam jej używać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:15.