Starania o dziecko w 2020 roku :) - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2020-04-11, 14:14   #2371
Enigvaa
Zadomowienie

Dot.: Starania o dziecko w 2020 roku :)

Cytat:
Napisane przez Samer Pokaż wiadomość
I właśnie o to chodzi żeby się nie skupiać i wyluzować ja swój cykl już na początku spisałam na straty a jednak 2 kreseczki były, także trzymam mocno kciuki

Ale ja nawet zadnych objawow nie mam
Jedyne co to brak lepkiego sluzu.

Skupilam sie na treningach z Monika. Dzisiaj wlecial 5 i 6. Sam 5 byl za malo dla mnie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Enigvaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-04-11, 14:16   #2372
Ryksa
Rozeznanie

Starania o dziecko w 2020 roku

Cytat:
Napisane przez Kerju Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
przebrnęłam prawie przez cały wątek, gratuluję pierwszych owocnych starań! Dajecie nam wszystkim nadzieję
Cieszę się, że trafiłam na ten wątek! Nie wiem jak Wy, ale ja nasze starania trzymam raczej w tajemnicy, szczególnie z uwagi na pierwszą ciążę biochemiczną. Chcę uniknąć ciągłego wypytywania, jak nam idzie, itp. Dlatego fajnie jest móc się tu wygadać, skonsultować, poczytać o innych doświadczeniach

U mnie 36 dc wjechał, @ nadal nie widać. Bolą mnie piersi, ale to inny ból niż czułam podczas pierwszej (krótkiej) ciąży. Wtedy bolały mnie bardzo sutki, nawet luźna koszulka mnie raziła. Teraz czuję jakby takie rozpieranie, podobne do uczucia zakwasów na klatce piersiowej, i wczoraj pod wieczór miałam mrowienie w sutkach. Do tego bóle jakby przedokresowe.

Daję sobie czas do wtorku i testuję. Któraś z Was też przymierza się na dniach?

Ja tez nikomu nie mowie, ze w tym roku sie bedziemy starac. Wszyscy mysla, ze nie chcemy miec dzieci

Ja tez wciagnieta w treningi, naprawde widze po sobie juz efekty i bardzo mnie to cieszy

Edytowane przez Ryksa
Czas edycji: 2020-04-11 o 14:17
Ryksa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-04-11, 15:02   #2373
Nemmireth_
Zakorzenienie

Ja nigdy nie mówiłam że się staramy. Po co? Nie czuje takiej potrzeby.

Wysłane z mojego DUB-LX2 przy użyciu Tapatalka

1 + 1 = 3
Nasza Księżniczka

Starania od listopada 2019
Tyle zmienił mały człowiek, niemal lżejszy od powietrza.
11tc[*] 11.04.2017
6tc[*] 5.12.2017
Nemmireth_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-04-11, 15:12   #2374
Enigvaa
Zadomowienie

Dot.: Starania o dziecko w 2020 roku

Cytat:
Napisane przez Ryksa Pokaż wiadomość
Ja tez nikomu nie mowie, ze w tym roku sie bedziemy starac. Wszyscy mysla, ze nie chcemy miec dzieci

Ja tez wciagnieta w treningi, naprawde widze po sobie juz efekty i bardzo mnie to cieszy

A ja myslalam ze sobie wkrecam ze widze efekty. Ale woda mi sie mniej zatrzymuje, nie mam juz tak meczacych wzdec i do tego w koncu przestaly mnie bolec plecy! czuje sie na prawde dobrze. A przyznam sie bez bicia, ze ja sport omijalam z daleka i dla mnie to byla katorga. A teraz czekam na te treningi. jutro dzien zdjec i stawani na wage. Zobaczymy

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Cytat:
Enigvaa, póki nie ma @ nadzieja zawsze jest To szykuje nam się tydzień pełen jajek niespodzianek Ja się jakoś specjalnie też nie nastawiam bo z moimi nieregularnymi cyklami i dopiero wdrożonymi lekami, ustrzelenie owu to jak wróżenie z fusów

No ja w tym miesiacu mialam tsh 5,36. Wiec dlatego spisalam z gory cykl na straty..

Stary 2020-04-11, 15:51   #2375
Kerju
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nemmireth_ Pokaż wiadomość
Ja nigdy nie mówiłam że się staramy. Po co? Nie czuje takiej potrzeby.

A nikt Cię nie pyta? Bo nas tak, najczęściej oczywiście wujkowie / ciocie na rodzinnych imprezach. Wtedy staram się zbywać temat niż przyznawać się, że pracujemy nad tym. Choć w święta Bożego Narodzenia już ledwo wytrzymałam (byliśmy dopiero co po stracie) i mnie korciło, żeby odpowiedzieć, że dopiero co poroniłam więc na razie sobie odpuszczamy. Już na pewno nikt z rodziny nie zadałby nam nigdy tego pytania

Swoją drogą ludzie czasem są strasznie bezrefleksyjni i wychodzą z założenia, że każde małżeństwo ma obowiązek od razu po ślubie płodzić dzieci... Nikt się nie zastanowi czy np za brakiem dzieci nie idą jakieś problemy zdrowotne albo czy może ktoś w ogóle zamierza powiększać rodzinę.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kerju jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-04-11, 17:19   #2376
Enigvaa
Zadomowienie

Cytat:
A nikt Cię nie pyta? Bo nas tak, najczęściej oczywiście wujkowie / ciocie na rodzinnych imprezach. Wtedy staram się zbywać temat niż przyznawać się, że pracujemy nad tym. Choć w święta Bożego Narodzenia już ledwo wytrzymałam (byliśmy dopiero co po stracie) i mnie korciło, żeby odpowiedzieć, że dopiero co poroniłam więc na razie sobie odpuszczamy. Już na pewno nikt z rodziny nie zadałby nam nigdy tego pytania

Swoją drogą ludzie czasem są strasznie bezrefleksyjni i wychodzą z założenia, że każde małżeństwo ma obowiązek od razu po ślubie płodzić dzieci... Nikt się nie zastanowi czy np za brakiem dzieci nie idą jakieś problemy zdrowotne albo czy może ktoś w ogóle zamierza powiększać rodzinę.

Oj tak. U nas po ślubie cały czas pytali. W tym roku mija 3 lata i już rzadziej pytają
A teraz przez tą sytuacje na świecie to wręcz przeciwnie, martwią się żeby żadnej ciąży nie było
U nas wiedzą tylko przyjaciele,że się staramy.

Stary 2020-04-11, 22:27   #2377
Ryksa
Rozeznanie

Najpierw pytają kiedy dzidzia, jak sie pojawi to pytaja kiedy braciszek/siostrzyczka, przeciez dziecko nie moze byc jedynakiem bo bedzie rozpieszczone, jak jest dwojka to moze by tak jeszcze jedno za kilka lat jak odchowacie? Masakra, ludzie wiecznie maja co do nas jakies oczekiwania. Ja reaguje bardzo agresywnie na takie dopytywanie, uwazam ze to brak szacunku, a skoro ktos ma w dupie mnie i moje uczucia, to dlaczego ja mam sie liczyc z jego?

Ryksa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-04-12, 06:45   #2378
Shadoww90
Zadomowienie

Alelluja 🌼🌸🐣🐥

Dokładnie to jest straszne gdy ciotki, wujkowie dopytują się kiedy dziecko a nie pomysła ze moZe po prostu ktoś nie może . Moja siostra stara się od 2-3 lat, niby zdrowi ale nadal nie mogę ... i te ciagłe pytania ... mówiłam jej ze ja bym nie wytrzymała odrazu takiej ciotce bym odpowiedziała żeby najpierw pomyślała a potem pytała ... ze może mam problem z zajściem ? Może nie dawno porobilam albo w ogóle nie mogę mieć dzieci i takie pytanie nie jest na miejscu zreszta to nasza prywatna sprawa 🤬strasznie mnie to irytuje .

Węglowych , zdrowych i spokojnych Kochane dla Was w te jakże trudne Święta 🙏🏻🐥🐣

---------- Dopisano o 05:45 ---------- Poprzedni post napisano o 05:43 ----------

Hagada dziewczęta WESOŁYCH a nie węglowych 🤪🤪😬
Shadoww90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-04-12, 08:13   #2379
malamii1990
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beata19961996 Pokaż wiadomość
A @ dostalas?

Nie -_-

---------- Dopisano o 07:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ----------

Cytat:
Cześć dziewczyny,
przebrnęłam prawie przez cały wątek, gratuluję pierwszych owocnych starań! Dajecie nam wszystkim nadzieję
Cieszę się, że trafiłam na ten wątek! Nie wiem jak Wy, ale ja nasze starania trzymam raczej w tajemnicy, szczególnie z uwagi na pierwszą ciążę biochemiczną. Chcę uniknąć ciągłego wypytywania, jak nam idzie, itp. Dlatego fajnie jest móc się tu wygadać, skonsultować, poczytać o innych doświadczeniach

U mnie 36 dc wjechał, @ nadal nie widać. Bolą mnie piersi, ale to inny ból niż czułam podczas pierwszej (krótkiej) ciąży. Wtedy bolały mnie bardzo sutki, nawet luźna koszulka mnie raziła. Teraz czuję jakby takie rozpieranie, podobne do uczucia zakwasów na klatce piersiowej, i wczoraj pod wieczór miałam mrowienie w sutkach. Do tego bóle jakby przedokresowe.

Daję sobie czas do wtorku i testuję. Któraś z Was też przymierza się na dniach?
Witam witam
Ja też po biochemicznej w marcu, więc wiem co czujesz
U mnie 38 dc, @ nie ma, ale nie liczę na nic bo odłożyliśmy starania, przytulanki bobowe były 11 dni wstecz więc w niepłodne, ale jak się nie pojawi @ to też będę testować, ja jedyne co czuję to naparzanie jajnika -_- czyli standard u mnie, i chodze i rycze ciągle, też standard bo jestem wrażliwcem -_-

---------- Dopisano o 07:13 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ----------

Zdrowych Świąt moje drogie!
Właśnie zbieram się przygotować pierwsze śniadanie wielkanocne w naszym domu
Życzę Wam wszystkiego co.najlepsze, wymarzonych dwóch kreseczek, spokojnej ciąży, zdrowych bobasków, i przede wszystkim duuuuużo zdrówka

malamii1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-04-12, 13:58   #2380
malamii1990
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Shadoww90 Pokaż wiadomość
Alelluja

Dokładnie to jest straszne gdy ciotki, wujkowie dopytują się kiedy dziecko a nie pomysła ze moZe po prostu ktoś nie może . Moja siostra stara się od 2-3 lat, niby zdrowi ale nadal nie mogę ... i te ciagłe pytania ... mówiłam jej ze ja bym nie wytrzymała odrazu takiej ciotce bym odpowiedziała żeby najpierw pomyślała a potem pytała ... ze może mam problem z zajściem ? Może nie dawno porobilam albo w ogóle nie mogę mieć dzieci i takie pytanie nie jest na miejscu zreszta to nasza prywatna sprawa 🤬strasznie mnie to irytuje .

Węglowych , zdrowych i spokojnych Kochane dla Was w te jakże trudne Święta

---------- Dopisano o 05:45 ---------- Poprzedni post napisano o 05:43 ----------

Hagada dziewczęta WESOŁYCH a nie węglowych 🤪🤪
Wzajemnie

Stary 2020-04-12, 17:11   #2381
beata19961996
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malamii1990 Pokaż wiadomość
Nie -_-

---------- Dopisano o 07:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ----------

Witam witam
U mnie 38 dc, @ nie ma, ale nie liczę na nic bo odłożyliśmy starania, przytulanki bobowe były 11 dni wstecz więc w niepłodne, ale jak się nie pojawi @ to też będę testować, ja jedyne co czuję to naparzanie jajnika -_- czyli standard u mnie, i chodze i rycze ciągle, też standard bo jestem wrażliwcem -_-

---------- Dopisano o 07:13 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ----------

Zdrowych Świąt moje drogie!
Właśnie zbieram się przygotować pierwsze śniadanie wielkanocne w naszym domu
Życzę Wam wszystkiego co.najlepsze, wymarzonych dwóch kreseczek, spokojnej ciąży, zdrowych bobasków, i przede wszystkim duuuuużo zdrówka

Kiedy testujesz ?
Wesołego Alleluja kochane.

beata19961996 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-04-12, 17:25   #2382
malamii1990
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beata19961996 Pokaż wiadomość
Kiedy testujesz ?
Wesołego Alleluja kochane.

Nie wiem, może we wtorek, bo to będą 2 tyg od bobasowych przytulanek, ale nie wierzę że miałam dwie owulacje albo że aż tak mocno się przesunęła :/
Bardziej wydaje mi się że prolaktyna szaleje, i dlatego się spóźnia :/ już tak miałam
Ogólnie to dziś czuję już trochę ból w dole brzucha, to może się pojawi

Stary 2020-04-12, 19:05   #2383
Samer
Rozeznanie

Kochane Wesołych Świąt
Stary 2020-04-12, 19:10   #2384
Lilou_898
Raczkowanie

Wesołych Świąt u nas trochę na smutno zmarł Dziadziuś mojego męża. Nadrobię Was jutro moje Kochane trzymam kciuki za testujace

Lilou_898 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-04-12, 19:39   #2385
Kerju
Raczkowanie

Cytat:

[/COLOR]Witam witam

Przytulam oby nasza kolejna próba zakończyła się sukcesem!

Cytat:
Nie wiem, może we wtorek, bo to będą 2 tyg od bobasowych przytulanek, ale nie wierzę że miałam dwie owulacje albo że aż tak mocno się przesunęła :/
Bardziej wydaje mi się że prolaktyna szaleje, i dlatego się spóźnia :/ już tak miałam
Ogólnie to dziś czuję już trochę ból w dole brzucha, to może się pojawi

Też testuję we wtorek I mam w związku z tym nietypowe pytanie. Nie mam w domu testu, a nie chcę przegapić porannego siku, na które wstaję przeważnie ok 4-5 rano. Myślicie, że mogę zebrać mocz do kubeczka, i po 2-3 h użyć tego moczu do testu?
_________________________ ___________________

Zdrowych i spokojnych świąt, oby kolejne były już w powiększonym gronie
Stary 2020-04-12, 20:08   #2386
Enigvaa
Zadomowienie

A ja muszę się Wam pochwalić. Po tygodniu ćwiczeń z Moniką mam -2kg.

Stary 2020-04-12, 20:11   #2387
Anastazja3208
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Enigvaa Pokaż wiadomość

Brawo

Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka
Anastazja3208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-04-12, 22:46   #2388
Nemmireth_
Zakorzenienie

Cytat:

Pyta, jasne że pyta kiedyś czemu nie mamy, a teraz kiedy drugie. Ale ja nie odpowiadam na takie pytania...
Cytat:
Napisane przez Lilou_898 Pokaż wiadomość
Wesołych Świąt u nas trochę na smutno zmarł Dziadziuś mojego męża. Nadrobię Was jutro moje Kochane trzymam kciuki za testujace

Przykro mi

1 + 1 = 3
Nasza Księżniczka

Starania od listopada 2019
Tyle zmienił mały człowiek, niemal lżejszy od powietrza.
11tc[*] 11.04.2017
6tc[*] 5.12.2017
Nemmireth_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-04-13, 10:08   #2389
malamii1990
Zadomowienie

Cytat:

Uuu brawo

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Cytat:
Przytulam oby nasza kolejna próba zakończyła się sukcesem!

Też testuję we wtorek I mam w związku z tym nietypowe pytanie. Nie mam w domu testu, a nie chcę przegapić porannego siku, na które wstaję przeważnie ok 4-5 rano. Myślicie, że mogę zebrać mocz do kubeczka, i po 2-3 h użyć tego moczu do testu?
_________________________ ___________________

Zdrowych i spokojnych świąt, oby kolejne były już w powiększonym gronie
Hm szczerze to nie wiem, może zrób tak że troche moczu właśnie do pojemniczka, i z tego zrób test jak wrócisz z testem, i ja bym zrobiła i tak w ciągu dnia z moczu, już spóźnia Ci się sporo to powinno coś pokazać

Stary 2020-04-13, 14:31   #2390
Lilou_898
Raczkowanie

Witam Dziewczyny! Nadrobiłam całość. Ja się nie mogę zmotywować do ćwiczeń i o ile ostatnio pilnowałam bardzo jedzenia tak wczoraj zaszalałam ale już wracam na dobre tory. Z ruchu uwielbiam basen i rower. Ja jestem już dziś w pracy i świąt niezbyt odczułam. Wczoraj było nam bardzo smutno a już właściwie od soboty wiedzieliśmy że Dziadziuś odchodzi. Trzymam kciuki za testujace. Z tych wiadomości to ja jestem dziś w 14 dc i chyba znowu będzie dupa. Wydaje mi się że ja Owulacje mam około 11 dnia cyklu i do tej pory się staraliśmy ale chciałabym dla pewności jeszcze to przedłużyć. Niestety obydwoje nie mamy nastroju... I choc w zeszłym tygodniu szło nam dobrze tak okoliczności teraz nie są sprzyjające. Mam nadzieję że u Was Święta minęły bardziej radośnie i spokojnie. Któraś jeszcze pytała o mocz. Ja bym zebrała do pojemnika i zrobiła a potem jeszcze drugi na świeżo bo chyba i tak długo okres Ci się spóźnia??

Stary 2020-04-13, 14:49   #2391
Enigvaa
Zadomowienie

U mnie małpiszon jak zwykle punktualnie. Nie pozostawia żadnych nadziei nawet na chwilę. Tak więc 1dc i 4 cykl starań przed nami...

Stary 2020-04-13, 15:05   #2392
Lilou_898
Raczkowanie

Cytat:
U mnie małpiszon jak zwykle punktualnie. Nie pozostawia żadnych nadziei nawet na chwilę. Tak więc 1dc i 4 cykl starań przed nami...

Aaaa aa Tobie Kochana gratuluję spadku wagi!!!! No i przytulam 🥰 Na pocieszenie w pierwsza ciążę zaszłam w 5 cyklu

Stary 2020-04-13, 15:39   #2393
Enigvaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lilou_898 Pokaż wiadomość
Aaaa aa Tobie Kochana gratuluję spadku wagi!!!! No i przytulam Na pocieszenie w pierwsza ciążę zaszłam w 5 cyklu

Ja sie nastawialam ze nie bedzie latwo. No coz, w tym miesiacu zamowilam dodatkowo testy owu,wracam do pomiaru tempki. No i moze zbadam progesteron 7 dpo.

Stary 2020-04-13, 16:46   #2394
Anastazja3208
Zadomowienie

U mnie na razie cisza okresu brak ale jakoś nie nastawiam się pewnie się pojawi na dniach

Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka
Anastazja3208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-04-13, 18:27   #2395
Kerju
Raczkowanie

Dzięki za podpowiedzi odnośnie moczu, zrobię jak mówicie, jeden z porannego z kubeczka, a drugi najwyżej na świeżo. Jutro 39 dc, średnio cykle mam 33 dniowe ale biorę Dostinex i ten cykl powinien być krótszy, więc myślę, że jeśli miałoby coś wyjść, to już test powinen pokazać. Bolą mnie bardzo piersi i głowa, brzuch pobolewa okresowo, dziś miałam delikatne zawroty głowy ale nie chcę sobie nic wkręcać bo ostatnio byłam przekonana, że jestem w ciąży jak okres spóźniał się 10 dni i miałam wiele, jak się okazało urojonych, objawów, a to tylko prolaktyna skoczyła...

Gratuluję spadających kilogramów, sama jakoś nie mogę się zmotywować do ćwiczeń, jakoś permanentnie zmęczona jestem ostatnio

Edytowane przez Kerju
Czas edycji: 2020-04-13 o 18:36
Stary 2020-04-13, 19:14   #2396
Shadoww90
Zadomowienie

Hej Kobietki

Witam w drugim dzień Świat 🌸🥰🐥🐣

Czuje się jak Słoń po tych 2 dniach

Jadłam i piłam Wszystko 🤰🏻DZIŚ jestem w ciąży ale spożywczej 🤷☠♀️ ALE od jutra koniec zaczynam dotarcie do mojej wagi i figurki na wesele )

Gratulacje spadku wagi to zawsze motywuje 💪🏻💪🏻💪🏻👏🏻👏🏻

Miłego wieczorku dla Was i tak zazdroszczę starającym jak Was czytam

Marze o Wrześniu 💒🤰🏻
Shadoww90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-04-13, 21:03   #2397
Misiawteczce
Przyczajenie

Cześć dziewczyny, można dołączyć?
Misiawteczce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-04-13, 21:08   #2398
Kerju
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Misiawteczce Pokaż wiadomość
Cześć śmiało!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[COLOR="Silver"]

Edytowane przez Kerju
Czas edycji: 2020-04-13 o 21:16
Stary 2020-04-14, 00:33   #2399
beata19961996
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Misiawteczce Pokaż wiadomość
Czesc pewnie

beata19961996 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-04-14, 08:42   #2400
malamii1990
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki za podpowiedzi odnośnie moczu, zrobię jak mówicie, jeden z porannego z kubeczka, a drugi najwyżej na świeżo. Jutro 39 dc, średnio cykle mam 33 dniowe ale biorę Dostinex i ten cykl powinien być krótszy, więc myślę, że jeśli miałoby coś wyjść, to już test powinen pokazać. Bolą mnie bardzo piersi i głowa, brzuch pobolewa okresowo, dziś miałam delikatne zawroty głowy ale nie chcę sobie nic wkręcać bo ostatnio byłam przekonana, że jestem w ciąży jak okres spóźniał się 10 dni i miałam wiele, jak się okazało urojonych, objawów, a to tylko prolaktyna skoczyła...

Gratuluję spadających kilogramów, sama jakoś nie mogę się zmotywować do ćwiczeń, jakoś permanentnie zmęczona jestem ostatnio

Daj znać jak zatestujesz
Ja oczywiście nie wytrzymałam i zrobiłam wczoraj po południu - bielusieńko, także ciągle czekam -_- ale zaopatrzyłam się w czułe testy tak na. Wszelki wypadek u mnie dziś 40dc

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości