|
|
#1231 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: ♡ Mamy wrześniowe 2020 ♡ cz. 2
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;87747627]Ale doła zaliczyłam dzisiaj. Siedziałam 3h i ryczałam, nie umiałam się uspokoić. Ta cała izolacja od ludzi ostro daje mi w kość. Zauważyłam, że nie chce mi się zadbać o siebie, chodzę w legginsach i powyciąganym swetrze, bo po co więcej, nie chce mi się często nawet uczesać tylko byle jak związuję włosy w kitkę i tyle. Dzisiaj mi tak wszystko działało na nerwy, że nawet przytulasy mojego dziecka mnie irytowały
dodatkowo fakt, że nie widziałam rodziny w święta, że dawno nie byłam u dziadka na cmentarzu i że nie mogę pójść sobie do sklepu i kupić jakichś butów na wiosnę, że miałam się spotkać z przyjaciółką, że nie mam pomysłów i energii na kreatywne zabawy z dzieckiem i spędzamy czas głównie przy bajce, że tż chodzi sobie do pracy i może się chociaż trochę oderwać od domu a ja siedzę jak w więzieniu... Chyba czas się wziąć za jakąś robótkę ręczną, mam do zrobienia prezent na roczek, trochę czasu zejdzie, a później 2 obrazki dla maluszka... Jutro jadę do gin i po wizycie albo przed jadę do dziadka na cmentarz, bo od dłuższego czasu nie daje mi spokoju to, że długo już u niego nie byłam. Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- To się wyżaliłam... Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Też tak mam... Na sklepie florystycznym przed świętami kupiłam kilka rzeczy i zrobiłam teściowej świąteczne bukiety do wazonów na grób i mąż zawiózł w wielki czwartek... To mi pomogło, a dzieciom pozwalam teraz na wszystko, w sensie, chcą grać, niech grają, chcą oglądać, niech oglądają, wydaje mi się, że nie czas na przejmowanie wychowaniem, oni też po swojemu odczuwają izolacje, więc niech robią co chcą musimy trzymać się dziewczyny jakoś, teraz najważniejsze, żeby to minęło, a w końcu będą spacery, odwiedziny, spotkania ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1232 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nigdy tyle nie ryczałam co w tej ciąży. Wystarczy głupia uwaga męża i już mi łzy napływają do oczu, a jak mnie wkurzy to już w ogóle się uspokoić nie mogę. Zresztą wszyscy mnie irytują
|
#1233 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry. Po świętach i ładnej pogody
![]() ![]() Cytat:
![]() Bolą Was piersi? Ja ostatnio nie mogę wytrzymać. Bolą strasznie, tak falami, szczególnie sutki. I zauważyłam że mi już coś wycieka. Mleko, już ? U mnie dzisiaj 19+2 🥰 Więc pytanie jakie wkładki laktacyjne polecacie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1234 |
|
Konto usunięte
|
Wiolka o której wizyta?
Ja też dzisiaj, 17+0 i też mam nadzieję poznać płeć ![]() Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1235 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;87748602]Wiolka o której wizyta?
Ja też dzisiaj, 17+0 i też mam nadzieję poznać płeć ![]() Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]O 16, a Ty? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1236 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1237 |
|
Rozeznanie
|
18+3...
![]() Ja czekam na potwierdzenie wizyty w czwartek. W razie czego umówiłam się do innego gina na usg w piątek. Jeśli chodzi o piersi to tez mnie bolą, zwłaszcza sutki. Nie mogę nawet ręcznikiem ich dotknąć jak się wycieram, bo razi prądem ![]() Ja nic nie mam do NFZ, żeby nie było. Pytam bo u mnie sie nie da... raz, że kolejki dwumiesieczne, w sumie to jeszcze można by było obejść i sie zapisać na kilka miesięcy z góry, ale... ale wg. mojego ginekologa ciężarnej przysługują trzy wizyty z usg na NFZ, także... mnie to nie urządza. A on raczej z tych co procedur sie trzyma na maksa, więc i o ta czwartkowa wizyte sie obawiam... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1238 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie piersi bolały na początku teraz już nie. Mleko mi nie leci ale mam już pozaklejane mlekiem lub siarą ujścia gruczołów mlecznych.
U mnie dziś 18+1
|
#1239 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1240 |
|
Konto usunięte
|
Dużo wizyt dzisiaj
u nas dodatkowo urodziny tż dzisiaj więc jak poznamy płeć to będziemy podwójnie świętować Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1241 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny dajcie znać jak wizyty
moja najlepsza przyjaciółka ma dziś pierwsze prenatalne i ja się stresuje jakby o moje dziecko chodziło Męczy mnie okropnie katar chyba ta zmiana pogodowa się mści ![]() Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1242 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Slyszlam że niektórym już wycieka od około połowy ciąży albo pod koniec. Może lepiej jak wycieka bo to może znaczyć że nie będzie większych problemów z laktacją ![]() Fajnie że tyle wizyt, trzymam kciuki i czekam z potwierdzenia płci może jakiś kolejny chłopak zawita do małego męskiego grona![]() Święta minęły a z nimi fajna pogoda i koniec siedzenia na polku Dziś tak zimno, jutro nie lepiej, może w piątek coś tam słoneczko bardziej przyświeci. Muszę sobie wymyślić jakieś zajęcie na siedzenie w domu. Może znów będę porządkować graciarnie i zrobię miejsce na nowe rzeczy dla dzieciaczka, czyli przygotuję następne rzeczy do wyniesienia na strych.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1243 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
po prostu niektóre z nas są bardziej wrażliwe na wpływ prolaktyny i stąd wycieki mleka, a karmienie to znacznie więcej niż mleko w piersiach. I o tym nikt poza doświadczonymi mamami raczej głośno nie mówi...Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1244 |
|
Zadomowienie
|
Co do piersi to od początku ciąży bardzo je przeżywam. Są gorące, czuje jak kazdy kanalik pracuje, momentami pali żywym ogniem i jakbym miała możliowość to oddzieliłabym je od reszty ciała. Zimne okłady, żele... wszystko robie
już przed ciążą mialam wysoki poziom prolaktyny i uczucie "przetykających się" kanalików towarzyszy mi od zawsze, ale przed ciąża brałam leki na jej obniżenie a teraz nie mogę... dlatego tak się boje KP. Nie da rady przyłożyć dziecka do piersi bo mnie chodzenie w biustonoszu boli...Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1245 |
|
Rozeznanie
|
Chyba wszystkie jesteśmy przebite tą cała sytuacja. Ja też mam czasami dni kiedy mam ochotę usiąść i płakać. Mieszkam dość daleko od rodziny i nie widzialam ich już wieki. Dodatkowo bardzo dobija mnie to, że nie mogę się cieszyć ciążą tak jakbym chciała. Ale musimy się jakoś trzymać i wierzyć, ze w końcu to wszystko się ułoży!
Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty ja mam w poniedziałek i aktualnie 19+5.Mam jeszcze pytanie odnośnie tsh. Jutro rano robię wycieczkę do labo i nie wiem czy mam normalnie brać euthyrox przed badaniem? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Ale pędzicie z tymi postami zapomniałam dodać, ze ja chodzę na NFZ i jestem zadowolona A piersi bolą mnie czasami. Ale bez porównania do tego co było w pierwszym trymestrze Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1246 | |
|
Rozeznanie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;87748792]Niestety to, że się pojawia mleko w czasie ciąży nie znaczy absolutnie nic jeśli chodzi o późniejszą laktację
po prostu niektóre z nas są bardziej wrażliwe na wpływ prolaktyny i stąd wycieki mleka, a karmienie to znacznie więcej niż mleko w piersiach. I o tym nikt poza doświadczonymi mamami raczej głośno nie mówi...Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Pewnie wszystko siedzi w głowie i tak też zaczyna się laktacja ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cytat:
na początku chodzić nie mogłam bo tak mnie bolały a teraz zupełnie nic a gdzie tam jakieś wycieki.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1247 | |
|
Żona
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1248 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1249 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się równo w połowie
CF2C18EA-9893-432B-8B9F-519E11615D74.jpgWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#1250 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Trzymam kciuki za wszystkie wizyty ![]() ![]() Mnie bolą trochę piersi ale nie tak jak na początku ![]() Ja mam mieć we wtorek wizytę ale się nie łudzę, że się odbędzie. Pewnie będę się kontaktować z gin mailowo. Trochę słabo bo na połówkowych lekarz też nie zbadał mi szyjki więc pozostaje mi mieć nadzieję, że jest z nią wszytsko ok 🤦 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1251 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Męża wysyłam dzisiaj do apteki bo skończył mi się magnez. Do tej pory brałam magnez b6 ale chciałabym zmienić na coś innego Temat wielokrotnie wałkowany ale może wy bierzecie jakies inne, z których jesteście zadowolone lub były polecone przez lekarzy? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1252 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja biorę Asmag forte. Biorę 6 tabletek dziennie, później mam zwiększyć na 8. Poleciła mi to moja gin. Przynajmniej to że dużo tego zazywam to jakiś pozytywnie działa na moja podświadomość bo wcześniej brałam magvit b6 tylko 2 tabletki. Ja zamówiłam na gemini 6 opakowań bo to idzie jak woda. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1253 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1254 |
|
Rozeznanie
|
Mi tak włosy lecą jak szalone teraz
Słyszałam że w ciąży często nie wypadają a dopiero zaczyna się po ciąży. A u mnie na początku jakby mniej ale teraz mam masakre... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1255 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1256 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1257 |
|
Rozeznanie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;87749242]A jak wyniki? Morfologia przede wszystkim? Tarczyca?
Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Ogólnie dobrze, mam jedynie problem z tymi białymi krwinkami ciągle ponad normę. Miałam iść do hematologa i laryngologa(sprawdzić czy to nie przez zatoki) no ale w obecnej sytuacji nie jest to możliwe. Tsh miałam dopiero ostatnio badane, nie widziałam wyniku ale moja gin widziała i miała dac znac jakby było coś nie tak Jakoś ciagle pomijala to tsh, ja się nie przypomniałam i poszło na ostatni rzut tych wszystkich obowiązkowych badań.Ale przed ciążą było ok Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1258 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1259 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie do mnie dzwoniła położna ze wizyta która miała być za tydzień jest odwołana. Dobrze ze rano mnie coś natchnęło i znalazłam prywatnie lekarza na wtorek bo w przychodni to się już chyba nie doczekam :/
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#1260 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:00.

dodatkowo fakt, że nie widziałam rodziny w święta, że dawno nie byłam u dziadka na cmentarzu i że nie mogę pójść sobie do sklepu i kupić jakichś butów na wiosnę, że miałam się spotkać z przyjaciółką, że nie mam pomysłów i energii na kreatywne zabawy z dzieckiem i spędzamy czas głównie przy bajce, że tż chodzi sobie do pracy i może się chociaż trochę oderwać od domu a ja siedzę jak w więzieniu... Chyba czas się wziąć za jakąś robótkę ręczną, mam do zrobienia prezent na roczek, trochę czasu zejdzie, a później 2 obrazki dla maluszka...
musimy trzymać się dziewczyny jakoś, teraz najważniejsze, żeby to minęło, a w końcu będą spacery, odwiedziny, spotkania 

moja najlepsza przyjaciółka ma dziś pierwsze prenatalne i ja się stresuje jakby o moje dziecko chodziło

Slyszlam że niektórym już wycieka od około połowy ciąży albo pod koniec. Może lepiej jak wycieka bo to może znaczyć że nie będzie większych problemów z laktacją