|
|
#151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aborcja- wątek zbiorczy. Część 3
|
|
|
|
#152 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#153 |
|
Zakorzenienie
|
Przecież "chore dzieci" to TYLKO I WYŁĄCZNIE z zespołem Downa w stopniu lekkim, co się tylko ślicznie uśmiechają i przytulają.
Wysłane z mojego moto g(7) power przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieci z zespołem downa są jak szczeniaczki - nigdy nie dorastają, zawsze są puchate i słodziutkie.
|
|
#155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#156 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#157 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#158 |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Ja powiem jedno- jak Duda to podpisze i projekt Godek przejdzie to ja oficjalnie rezygnuję z polskiego obywatelstwa (mam podwójne).
Kto popiera taką fanatyczkę, jak Godek? Proponuję zamknąć babę w domu i co rok kazać rodzić. Niech posmakuje swojego lekarstwa. Zobaczymy, ile pociągnie.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
#159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przed każdym wyborami to samo sie dzieje, stała zagrywka PiSu. Po pierwsze: trzeba odwrócić uwagę od niewygodnych tematów jak np. gospodarka, zadłużenie Po drugie trzeba zmobilizować wyborców- te wszystkie dewotki, pokazać się jako obrońcy życia ![]() Protestujący to są im tylko na rękę. No ale, jak tu nie protestować. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2020-04-14 o 21:47 |
|
|
|
|
#161 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#163 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Uważam zatem, że wszelkie obrończynie życia poczętego powinny konsekwentnie dawać przykład i rozmnażać się rok w rok. Za słowami powinny iść czyny.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
#164 |
|
Pani Mizantrop
|
Czytalam wczoraj w necie jakis artykul o Anji Rubik popierajacej protest przeciw zaostrzeniu ustawy antyaborcyjnej i rece mi opadly po przeczytaniu pelnych jadu komentarzy, no i sie rozplakalam nad tym, ze kobiety kobietom gotuja taki los. Przeraza mnie to i niesamowicie wrecz smuci.
|
#165 |
|
Konto usunięte
|
Eh dziewczyny, to jakaś masakra jest ogólnie. Czy tak ciężko jest stosować się do zasady "żyj i daj żyć innym"?
Ostatnio miałam ostrą rozmowę na ten temat z bliską mi osobą. Hurrr durrr aborcji zakazać trzeba, to morderstwo, kara boska za to przyjdzie, świat tonie we krwi nienarodzonych dzieciatek, które wołają "mamo mamo nie zabijaj mnie, ja chcę żyć" i tym podobne. Żadne argumenty nie działały, jeśli jakiś argument był za dobry, był zbywany milczeniem i ignorowany. Na koniec się okazało, że ta osoba nie zna różnicy między gejem a pedifilem. Wedlug niej "pedofil to aktywny gej". I takie osoby chcą stać na straży moralności i za mnie podejmować decyzje dotyczące mojego życia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żadne społeczeństwo by nie przetrwało, gdyby każdy miał takie podejście - robią coś co mi się nie podoba, więc ja się wypisuję przecież to dziecinne. Ciężko taką postawę w ogóle sensownie skomentować.Ja jestem oczywiście bardzo za tym, żeby tej ustawy nie zaostrzać i w sumie wierzę, że tego nie zrobią. Mieli już tyle okazji.
|
|
#167 |
|
Pani Mizantrop
|
[1=e36b38c1b02253f65e484b4 d30ebb09d9d5f8578_646d457 1ebe9e;87752099]Eh dziewczyny, to jakaś masakra jest ogólnie. Czy tak ciężko jest stosować się do zasady "żyj i daj żyć innym"?
Ostatnio miałam ostrą rozmowę na ten temat z bliską mi osobą. Hurrr durrr aborcji zakazać trzeba, to morderstwo, kara boska za to przyjdzie, świat tonie we krwi nienarodzonych dzieciatek, które wołają "mamo mamo nie zabijaj mnie, ja chcę żyć" i tym podobne. Żadne argumenty nie działały, jeśli jakiś argument był za dobry, był zbywany milczeniem i ignorowany. Na koniec się okazało, że ta osoba nie zna różnicy między gejem a pedifilem. Wedlug niej "pedofil to aktywny gej". I takie osoby chcą stać na straży moralności i za mnie podejmować decyzje dotyczące mojego życia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Taka ciemnota niestety jest czesto spotykana, przerazajace.
|
#168 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Mówiąc obrazowo- guzik mnie obchodzi, czy to społeczeństwo przetrwa. Nie jestem patriotką i uważam, że zadziała tutaj selekcja naturalna. Naród, który się nie uczy i nie wyciąga wniosków skazany jest na niebyt. A my od 89 roku popełniamy stale te same błędy.
|
|
|
|
#169 |
|
Wizażowy Kot Igor
|
[1=e36b38c1b02253f65e484b4 d30ebb09d9d5f8578_646d457 1ebe9e;87752099]
Na koniec się okazało, że ta osoba nie zna różnicy między gejem a pedifilem. Wedlug niej "pedofil to aktywny gej". I takie osoby chcą stać na straży moralności i za mnie podejmować decyzje dotyczące mojego życia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] No bo tak to jest, jak ktoś się wypowiada o rzeczach, o których nie ma pojęcia, Niestety, dla wielu ludzi gej=pedofil. Ja jestm hetero, ale zawsze wybitnie drażniła mnie ignorancja w tej sprawie, nagonki na osoby homoseksualne i to fałszywe bicie na trwogę ("geje będą uczyć wasze dzieci!" ) EDIT Wracając do tematu. Podkreślam, że jestem osobą wierzącą. Nie wiem, jak bym się zachowała w razie wpadki (odpukać). Ale wiem jedno- to, że ja mam taki, nie inny światopogląd to jest moja sprawa. Nie mam prawa narzucać go innym. Dlatego uważam, że ostęp do aborcji powinien być legalny i powszechny. Podobnie jak do rzetelnej edukacji seksualnej. Być może- gdyby taka edukacja była rzetelna, a nie prowadzona przez księży i zakonnice lub konsystorskie dziewice (za Boyem-Żeleńskim) propagujace NPR i Watykańską Ruletkę to nie byłoby tyle ludzkich dramatów, niekochanych i porzuconych dzieci, dzieci zamordowanych itd. Nie byłoby kobiet, które w strachu, bólu i samotności dokonują aborcji farmakologicznej w domu, bo nie stać ich na wyjazd do bezpiecznej kliniki, gdzie ich życie jest chronione przez lekarza a niepotrzebny ból zniwelowany. I nikt nie ma prawa oceniać a priori tych kobiet. Każda z nich to osobna historia i osobny dramat.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! Edytowane przez Mijanou Czas edycji: 2020-04-15 o 10:02 |
|
|
|
#170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym że już wyszłaś z tej piaskownicy, rezygnacja z obywatelstwa to czysta pokazówka, zwłaszcza że nie wiadomo dla kogo. Tak jak mówiłam, gdyby wszyscy tak reagowali jak wyglądałaby dziś Europa? No chyba by nie wyglądała, bez Niemców obrażonych na Hitlera, bez Włochów obrażonych na Mussoliniego, bez Rosjan obrażonych na Związek Radziecki, bez Rumunów obrażonych na Caucesco, Albańczyków obrażonych na Hodżę, bez Irlandczyków i Anglików obrażonych o wojnę, nie mówiąc Hiszpanach. Każdy by się obraził i mielibyśmy Europę apartydów, ciekawi mnie gdzie by wszyscy uciekli skoro każdy ma coś za uszami Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#172 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Nie wiem, jak wyglądałaby Europa, gdyby Niemcy obrazili się na Hitlera. Moze nie byłoby wojny i holcaustu? Co do ucieczki- spokojnie, każdy znajdzie dla siebie pasującą mu niszę. Ja znalazłam taką, w którym mój dom jest moją twierdzą. Nikt mi nie włazi z butami do życia, nie mówi w co mam wierzyć i co jest jedynie słuszne i dobre. To ogromna zaleta tzw "multi kulti". Ja sobie mogę maszerować po Piccadilly w piżamie i nikt mi marnego spojrzenia nie rzuci. Mieszkałam w Polsce sporo lat ale wciąz nie mogłam przywyknąć do absurdów tego kraju. Po co mi więc polskie obywatelstwo? To nie pokazówka. To jest wybór.
|
|
|
|
#173 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze wiesz że chodziło właśnie o wojnę i holocaust. Podobnie jak w innych wymienionych przypadkach - o to najgorsze co się w tych miejscach wydarzyło.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#174 |
|
jestę wieszczę
|
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
#175 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Nie dotrze. Pójdzie na ogólnoświatowy kryzys, zresztą nie będzie to niezgodne z prawdą.
|
|
|
#176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję że tak będzie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#177 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nie jest jedna rzecz. To jest chory kraj, za który ja też się wstydzę. Taki wqrw narasta latami, jak patrzysz, co wyprawia władza i jak ludzie to popierają. Dla Miji będzie to po prostu ta magiczna kropla, która przeleje czarę goryczy. Dla mnie były to niedziele niehandlowe.
|
|
#179 |
|
Rozeznanie
|
Ostatnio coraz częściej powtarzam to samo, bo dozlismy juz do takiego poziomu jako naród (gdzie wczesniej wszystko wyglądało na idące w dobrym kierunku), że juz chyba serio wole żeby ten kraj przewrócił sie na pysk raz a porządnie niż zeby egzystowal w formie w której chce nam go wymodelowac prawica.
|
|
|
|
#180 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:45.

przecież to dziecinne. Ciężko taką postawę w ogóle sensownie skomentować.