|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzie i zachowania, które nas dziwią+ot, część 59
[1=bafa65383b74e1029ccef70 174e4f68b71e8a0f7_646950f 23ada7;87755144]Ja na co dzień wśród ludzi noszę tylko rozpuszczone, wiąże jedynie na siłowni. I nigdy mi nie przeszkadzają.
A jak wejdę to domu, to po sekundzie muszę związać, bo mnie doprowadzają do szału. To samo że stanikiem. Normalnie go nie czuje, a po wejściu do domu zaczyna mnie uwierać i muszę się go jak najszybciej pozbyć. ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]No to sa mo. Jak to jest możliwe, że rozpuszczone włosy na zewnątrz spoko, a domu apage satans? Ja nie nam pojęcia choć bujam się z tym od lat ![]() Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4592 |
|
Zakorzeniona
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;87755133]To samo. Nie jestem w stanie w domu przebywać w rozpuszczonych, nie umiem nic wtedy zrobić ani się skupić. Najgorszy moment jak nie mogę znaleźć żadnej gumki i kapci
(bo bez kapci lub japonek, w sensie czegoś na stopach nie umiem żyć w domu, gorzej niż z tymi włosami. musze mieć odziane stopy).Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Mam to samo z kapciami. Siedząc na kanapie mam gołe stopy, ale nie ruszę się na krok bez kapci. Chodzenie boso zupełnie dla mnie odpada, nie cierpię. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4593 |
|
Zakorzenienie
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;87755133]To samo. Nie jestem w stanie w domu przebywać w rozpuszczonych, nie umiem nic wtedy zrobić ani się skupić. Najgorszy moment jak nie mogę znaleźć żadnej gumki i kapci
(bo bez kapci lub japonek, w sensie czegoś na stopach nie umiem żyć w domu, gorzej niż z tymi włosami. musze mieć odziane stopy).Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Mam dokładnie tak samo. Wydaje mi się, ze spędzam 1/3 życia na szukaniu gdzie są kapcie. Tego stanikowego dyskomfortu nigdy nie rozumiałam. Właśnie bez stanika jest mi niewygodnie, za dużo bujania i podskakiwania. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4594 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam tak samo jak inne dziewczyny, jak wracam do domu, to pierwsza rzecz jaką robię to myję ręce, związuję włosy, zmieniam buty na kapcie i przebieram się w ciuchy po domu (bez stanika oczywiście). Może to kwestia rozmiaru biustu, ja mam mały, więc bez nie czuję dyskomfortu (może podczas ćwiczeń bym czuła, ale podczas takich normalnych czynności nic mi nie przeszkadza). A też mam wygodne staniki, materiałowe, absolutnie żadnych fiszbin, bo to nigdy nie czułabym się komfortowo
|
|
|
|
#4595 |
|
Zakorzenienie
|
Ja identycznie plus dodatkowo zmywam makijaż. Dopiero wtedy mam spokojną głowę i mogę się czymś zająć. Mi rozpuszczone włosy po domu nie tylko przeszkadzają, ale dodatkowo jak są spięte to mam później mniej sprzątania ich. A jak gdzieś wychodzę to tylko rozpuszczone i jakoś tego przeszkadzania już nie czuję.
|
|
|
|
#4596 | |
|
Pani Mizantrop
|
[1=0235a76bf37a0c9e786a33d 682e03cfb1aa33c8b_653ef22 455ebf;87754110]ja, o dziwo, mam teraz wprost przepiękną cerę
włosy też niczego sobie, a nie poświęcam im wcale więcej czasu.[/QUOTE]To mnie wypryszczylo przeokrutnie od smieciowego zarcia ![]() [1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;87755133]To samo. Nie jestem w stanie w domu przebywać w rozpuszczonych, nie umiem nic wtedy zrobić ani się skupić. Najgorszy moment jak nie mogę znaleźć żadnej gumki i kapci (bo bez kapci lub japonek, w sensie czegoś na stopach nie umiem żyć w domu, gorzej niż z tymi włosami. musze mieć odziane stopy).Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Tez musze miec kapcie. A wlosow zwiazac nie mam jak, bo mam obciete na boba. Cytat:
|
|
#4597 |
|
Zakorzenienie
|
Ja powiem szczerze ostatnie dni najczęściej chodziłam w piżamie. Jakoś tak mam, że jak dużo czasu i nie wychodze, to się rozleniwiam. Chciałoby się wyjść, ale nie można, to zostaję w piżamie
Tylko że faktycznie wtedy człowiek czuje się tak gorzej. Potem nic się nie chce i potem wrócić do pracy też może byc ciężko, bo to jest zupełnie inny tryb. No i ja piżamę co kilka dni zmieniałam, ale w sumie byłam w niej w nocy i w dzień. Może to nie jest wtedy rzecz do prania, bo nie sądze, by każdy codziennie spał w innej piżamie, ale świeżość to też nie jest, więc tak średnio komfortowe to. Dlatego sobie postanowiłam, że to zmienię. Nie chcę się stroić w domu, nie jest mi to potrzebne, ale nawet jak siedzę w dresach a nie w piżamie to już czuję się lepiej. Jakoś tak sam fakt, że jestem ubrana i że nie tylko ciągle lenistwo, to daje takie poczucie rytmu, a nie monotonni. Na początku myślałam fajnie całe dnie w piżamie, relaks, ale jednak po dłuższym czasie mi to przeszkadza. Będę się przebierać tak jak mówię nawet zwyczajnie dreasy/jeansy i będzie inaczej Wcześniej myślałam, że nie ma sensu jak jest sie tyle czasu w domu, ale jednak jest sens, bo inaczej czlowiek zwariuje no i nie oszukujmy sie jak czlowiek tyle dnia w pizamie a potem ma sie ubrac to sie nie chce - no przynajmniej ja tak mam. Wtedy ubieram sie z ociagniem z godzine :P Smieszne, ale tak mam, tak zupelnie bez energii. No a jak czlowiek ubrany od rana tak jak do pracy to od razu inaczej.
|
|
|
|
#4598 |
|
Zakorzenienie
|
(bo bez kapci lub japonek, w sensie czegoś na stopach nie umiem żyć w domu, gorzej niż z tymi włosami. musze mieć odziane stopy).Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]To ja znowu uwielbiam chodzić boso, niestety cierpię wtedy bo czuję każdy okruszek na podłodze. Odkurzam teraz minimum 3 razy dziennie przy dzieciach bo one ciągle coś kruszą. Skarpetki czy kapcie zakładam jak jest naprawdę zimno Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4599 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;87755133]Najgorszy moment jak nie mogę znaleźć żadnej gumki i kapci
(bo bez kapci lub japonek, w sensie czegoś na stopach nie umiem żyć w domu, gorzej niż z tymi włosami. musze mieć odziane stopy).[/QUOTE]Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4600 |
|
Konto usunięte
|
Ja też noszę kapcie.
Jak dziecko coś rozleje albo nakruszy - wejść w to gołą stopą albo nawet w skarpetce nie...
|
|
|
|
#4601 |
|
Pani Mizantrop
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;87755497]Ja też noszę kapcie.
Jak dziecko coś rozleje albo nakruszy - wejść w to gołą stopą albo nawet w skarpetce nie...[/QUOTE]Nieraz mi sie zdarza nakruszyc albo rozlac cos podczas gotowania. Podloga jest zimna, a do tego wszedzie sa kocie i moje klaki i drobiny zwirku, dziekuje za chodzenie po tym wszystkim boso bez kapci.
|
#4602 |
|
Zakorzenienie
|
Koci żwirek i zimne panele to jedno, ale moje ulubione kapcie to bardzo wyprofilowane japonki, które dosłownie otulają moje stopy. Chodzenie w nich jest sto razy wygodniejsze niż kłapanie gola stopa po podłodze.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4603 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie marzną często stopy, więc oprócz ogromnych upałów chodzę caly czas w skarpetkach (a i w upały potrafię założyć wieczorem do siedzenia).
I nawet w skarpetkach mi zimno od podłogi, dlatego noszę kapcie. Ale nie jestem do nich uwiązana na tyle, że nie przejdę bez nich po wodę do kuchni. Jak mam jednak robić coś dłużej, więcej stać czy chodzić, to zakładam kapcie. |
|
|
|
#4604 |
|
Konto usunięte
|
Ja nie znoszę uczucia piasku czy jakichkolwiek paprochów pod stopami, a jak się ma zwierzęta i dziecko to na podłodze można znaleźć wszystko. Ja nawet nie chowam odkurzacza i miotły, bo jest u nas w użyciu non stop. Piach i śmieci się u nas rozmnażają w trybie ekspresowym.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4605 |
|
Konto usunięte
|
Ja tez jestem #teamkapcie. Kiedyś musiałam mieć skarpetki na stopach, nawet spałam w skarpetkach, ale w pewnym momencie zaczęły mnie bardzo drażnić, teraz w ogóle rzadko chodzę w skarpetkach, jedynie zima do butów innych niż Uggi. A kapciuszki po domu cały okrągły rok
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4606 |
|
Zakorzeniona
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;87755659]Ja nie znoszę uczucia piasku czy jakichkolwiek paprochów pod stopami, a jak się ma zwierzęta i dziecko to na podłodze można znaleźć wszystko. Ja nawet nie chowam odkurzacza i miotły, bo jest u nas w użyciu non stop. Piach i śmieci się u nas rozmnażają w trybie ekspresowym.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Ja nie jestem Małgorzatą Rozenek i niestety mam na podłodze kurz i paprochy. Mieszkam też przy ruchliwej ulicy, okno mam otwarte przez większość roku i niestety dużo kurzu i pyłu wpada do mieszkania i osiada chociażby na podłodze, więc bez kapci moje stopy szybko zaczynają się prezentować średnio wyględnie. Poza tym nie ma nic lepszego niż mięciusie kapciusie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4608 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też kapcie zwane ciapami
zimą najlepiej takie wkładane krótkie futrzaki kształt jak emu, spać nago. A i pierwsze co po przyjściu do domu to ściągnąć stanik , a też noszę tylko materiałowe bez fiszbin itp.a propos okruchów - to wróg nie znoszę i jak widzę to działam.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4609 |
|
Zakorzenienie
|
To chyba mam jakieś platfusy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4610 |
|
jestę wieszczę
|
Muszę chodzić w laczkach, bo 4 koty roznoszą mi żwir po całym mieszkaniu. W dodatku jeden lubi kąpać zabawki w misce z wodą i już raz miałam watpliwą przyjemność nadepnąć bosą stopą na mokrą mysz z kocimiętką
.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
#4611 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
|
|
#4612 |
|
Zadomowienie
|
Kapcie to zuo i po powrocie do domu koniecznie trzeba uwolnić stopy.
W domu muszę mieć na stopach najwyźej skarpetki. W piekle chodzi się w kapciach. Tak tylko piszę, żeby podnieść statystyki, bo widzę że większość jest kapciolubna.
|
|
|
|
#4613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakby tego było mało, czasem się kładzie pod prysznicem, a później cały mokry kładzie się gdzieś na panelach. |
|
|
|
|
#4614 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Już pomijając fakt, że jakbym chodziła boso, to na końcu dnia był chyba musiała stopy "myć" pumeksem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie w takich całkowicie płaskich jakoś dziwnie pięty lecą do tyłu ![]() Dlatego nienawidzę kiedy przychodzi lato i trzeba założyć sandałki, bo większość obecnie jest płaska. |
|
|
|
|
#4616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym od dziecka uwielbiam chodzić boso gdzie się tylko da. Pewnie, że potem stopy brudne. Ale już mówiłam, że jestem butchem
|
|
|
|
|
#4617 |
|
Pani Mizantrop
|
Ostatnio maz myl caly telewizor, bo wszedzie byly odciski puchatych lapek, to samo jest na lodowce i w zasadzie wszedzie indziej, co najmniej raz dziennie wszystko musi byc odkurzane i myte.
|
#4618 |
|
Zadomowienie
|
Mam pytanie do wszystkich kapciolubnych, które narzekają, że po dniu na bosaka nie doczyściłyby stóp: co robicie w tym temacie z gośćmi - "częstujecie" ich kapciami czy zabraniacie ściągać butóe?
|
|
|
|
#4619 |
|
Pani Mizantrop
|
Czestujemy kapciami.
|
#4620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zależy jaki rozmiar przyjdzie. W domu mam kapcie od rozmiaru 4 do 5/5.5 i chyba 8 dla facetów. Dla większości moich gości kapcie to jakiś dziwny wymysł, wiec wola chodzić w skarpetkach. Nie ma opcji panoszenia się w butach wyjściowych. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:14.

(bo bez kapci lub japonek, w sensie czegoś na stopach nie umiem żyć w domu, gorzej niż z tymi włosami. musze mieć odziane stopy).
włosy też niczego sobie, a nie poświęcam im wcale więcej czasu.[/QUOTE]

Wcześniej myślałam, że nie ma sensu jak jest sie tyle czasu w domu, ale jednak jest sens, bo inaczej czlowiek zwariuje no i nie oszukujmy sie jak czlowiek tyle dnia w pizamie a potem ma sie ubrac to sie nie chce - no przynajmniej ja tak mam. Wtedy ubieram sie z ociagniem z godzine :P Smieszne, ale tak mam, tak zupelnie bez energii. No a jak czlowiek ubrany od rana tak jak do pracy to od razu inaczej.

, a też noszę tylko materiałowe bez fiszbin itp.