|
|
#3481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2020 cz. II
Cytat:
Ja mam nadzieję że chociaż do mojego października będzie mogło być wesele na 50 osób bo to już ogarniemy. Ale wszystkie wyjazdy i mecze nam przepadną ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I efekt będzie teraz taki, że ludzie faktycznie wyjdą tłumnie z domów, bo mają już dość.
|
|
|
|
|
#3483 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My 17 lipca ślub.. nie wiem, boje się że nie ruszy to wszystko. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3484 |
|
Konto usunięte
|
ja zaczęłam się zastanawiać ile nasz kościół ma powierzchni. Jest generalnie spory więc będzie więcej niż 5 osób i to dla mnie też dobra wiadomość.
Raczej nie jestem entuzjastycznie nastawiona do masowego szczepienia nowym wynalazkiem. |
|
|
|
#3485 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na pewno nie zamierzam się szczepić tym dziadostwem. Proponuję, żeby pan minister zdrowia zrobił to jako pierwszy wraz z rodziną.
Co do planu powrotu do normalności, to nadal nic nie wiem, o weselach nigdzie nie było mowy. W poniedziałek dzwonię na salę i odwołujemy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dzwonię już jutro i oby było coś wolnego w przyszłym sezonie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3487 |
|
Zakorzenienie
|
Czy jeśli ktoś bierze ślub kościelny sam ze świadkami (w sensie no tkai mega skromny) to nadal placi gruby hajs? Czy księża zwracają?
Wysłane z mojego moto g(7) power przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3488 |
|
Rozeznanie
|
Chyba cena jest ustalona z góry, obawiam się że mogą podnieść ze względu na kryzys...
U nas ksiądz nie chciał przez telefon powiedzieć ile kosztuje ślub więc teraz może mi wypalić kosmiczną kwotę. Dlatego jeśli to ruszy to jedziemy w lipcu i sierpniu wszystkiego dowiem. Zastanawiam się co w takiej sytuacji z naukami przedmalzenskimi ksiądz o nich nie mówił i nie wiem czy mogę je zrobi wcześniej czy 3 miesiące przed ślubem koniecznie. I chyba zdecyduje się na online wysłane na maila z prezentacją, a dokumenty dostarczy kurier. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3490 |
|
Zadomowienie
|
Ta wczorajsza konferencja wcale mnie nie pocieszyła... Mamy ślub 31 lipca i na 99% przekładamy, pytanie czy za rok nie będzie powtórki z rozrywki.
|
|
|
|
#3491 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3492 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3493 |
|
Konto usunięte
|
U nas dajemy ofiarę tyle ile chcemy po ślubie, ale damy tyle samo obojętnie czy będzie 100 osób czy 5. Już chyba rzadko zdarzają się cenniki.
|
|
|
|
#3494 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle mam wrażenie, że rząd próbuje nas zastraszyć. Oni już wiedzą, że będziemy dwa lata z tym walczyć. Skąd?
W takim razie proponuję nie przekładać wesel na przyszły rok, bo nie będzie gdzie ich robić sale, usługodawcy, większość zwyczajnie padnie z samymi stratami w tym roku. Niestety.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3496 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie stresuje jedynie ewentualny nakaz brania ślubu w maseczce
A tak to mam nadzieję, że chociaż 5-osobowy ślub w USC będzie możliwy w naszym terminie
Edytowane przez gothka152 Czas edycji: 2020-04-17 o 12:09 |
|
|
|
#3497 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli będziemy zmuszeni z tz przełożyć wesele ZNÓW to bierzemy sam ślub w usc, a wesele i "drugi ślub" robimy na początku maja 2021
|
|
|
#3498 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, laski, nie.
Ja dzisiaj mam wolne. Usiadłam sobie, otworzyłam swój ślubny zeszyt, pogmeralam, popisałam, pokreśliłam. Na zimno przemyślałam. I doszłam do wniosku. Do wniosku, że muszą prędzej czy później ruszyć wesela/komunie choćby na 50 osób, bo zwyczajnie sale poplajtują. umówmy się, sezon ślubny kończy się jakoś w październiku. Od listopada do marca odbywa się raczej mniej niż więcej ślubów, z tego co zauważyłam. Właściciele domów weselnych raczej NIE MAJĄ tyle hajsu, żeby utrzymywać się najpierw z nizszych dochodów (wesela poza sezonem), a potem przez pół roku być KOMPLETNIE bez dochodu (od marca do sierpnia). No po prostu to jest niemożliwe, żeby się tak utrzymać z biznesem. Druga sprawa - nasz rząd, nie ma co ukrywać jest baaaardzo mocno pro religijny. Jeśli nie otworzą sal okolicznościowych, to ludzie nie będą tak chętnie brać ślubów kościelnych, a potem Elo na pomidorową do domu, tylko raczej wezmą cywilny, a kościelny będą planować "na później", razem z weselem. Czyli kościółek nie dostanie hajsu. Jakoś tak mi się wydaje, że jak ma się w perspektywie wydać 50 tys na wesele, to jakoś łatwiej wydać tysiaka na "ofiarę", niż jak idziesz do ślubu kościelnego w sukience z sieciowki za 99 zł, nie robisz wesela, bukiet masz z pobliskiej kwiaciarni za 5 duszek, a tu ksiądz woła tysiaka. Podobnie z komuniami - przecież dla Kościoła komunie to również gruby hajs, nie ma imprez po komunii, nie ma komunii, nie ma alb, nie ma prezentów dla księdza, nie ma hajsu dla kosciola. Dlatego myślę, że nie ma się co nakrecac i panikować. Wysłane z mojego moto g(7) power przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3499 |
|
Zakorzenienie
|
Planują myśleć o tym po tych czterech etapach, policz srednio po 2-3 tygodnie między nimi. Czyli najwcześniej za 6-9 tygodni. Więc w czerwcu gdzieś otworzą, pewnie w połowie lub pod koniec. Ma to sens, bo czerwiec to taki początek sezonu. Więc tak, otworzą, ale pytanie z jakimi obostrzeniami (może ilość ludzi na m2).
Ja wolałam przełożyć, niż denerwować się do samego wesela, czy już będzie można czy nie. Dzisiaj udało mi się dodzwonić na salę, do foto, dja I dekoracji. Wszyscy się zgodzili i przenieśliśmy na 12.06.2021. Tak będzie po prostu mniej stresująco, tym bardziej, że mielibyśmy trochę starszych i schorowanych gości (np. mój dziadek lat ponad 80, ma tyle różnych chorób, że korony by nie przeżył po prostu) i o ile mam by nic nie było w razie w, to nie chcemy ich zdrowiem ryzykować. Smutne, ale też przekalkulowane Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3500 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie, jak ktoś ma być spokojniejszy to lepiej przełożyć. Ja czekam do końca czerwca/początku lipca i podejmę decyzję.
Natomiast serio myślę, że pol roku bez dochodów jest mało możliwe. Przecież taka firma ma do zapłaty ZUS (nawet jeśli odroczony, to nadal do zapłaty), rachunki, a do tego jeszcze muszą się utrzymać. No raczej nie jest to możliwe. Wysłane z mojego moto g(7) power przy użyciu Tapatalka Edytowane przez tinkerver2 Czas edycji: 2020-04-17 o 21:07 |
|
|
|
#3501 |
|
Konto usunięte
|
To jeszcze ktoś został z czerwca, kto się twardo jak ja trzyma pierwotnej daty ślubu? :P
|
|
|
|
#3502 |
|
Zakorzenienie
|
[1=2ed7c3fe63037fd23f9d375 7231c9db08aad636a_687197b 175fdf;87761670]To jeszcze ktoś został z czerwca, kto się twardo jak ja trzyma pierwotnej daty ślubu? :P[/QUOTE]Haha no ja
![]() Nie śpieszy mi się do rezerwowania innej daty. Jeśli sala sama tego nie wymusi, to nic nie będę zmieniać i pozostanie czekanie. Nie mam serca tego przekładać, kombinować i zastanawiać się nad wszystkim jeszcze raz przez rok. Jak nie teraz to może wcale i tyle. Dla mnie ten wirus to jakiś zły omen już. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3503 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a co rodzina na to? Deklarują przybycie? Pytam z ciekawości. U mnie wszyscy czekali na rozwój sytuacji, a goście ze strony TŻta masowo odmawiali. Ja miałam tylko jedną odmowę, zza granicy.
|
|
|
#3504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3505 |
|
Konto usunięte
|
u mnie na razie nikt nie odmówił po wybuchu pandemii, wszyscy raczej czekają na bieg wydarzeń i informacje od nas
|
|
|
|
#3506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedni zrozumieli, inni są trochę rozczarowani. Ale trudno, wszystkim nie dogodzimy. Sytuacja jest, jaka jest
|
|
|
|
|
#3507 |
|
Rozeznanie
|
My mamy ślub we wrześniu.. Sama nie wiem. W planach mieliśmy wesele na 200 osób. Totalnie nie kręci mnie wesele na 50. Mamy tak dużo rodzinę. 50 osób to nawey nie jest najbliższa. Ogólnie o to się obawiam czy będziemy mogli zrobić wesele w takim kształcie jak planowaliśmy... I też się zastanawiam ale do końca czerwca na pewno nic nie ruszam...
|
|
|
#3508 |
|
Zakorzenienie
|
W sumie pytałam dziewczyny z czerwca, które czekają... Ale dzięki za odpowiedzi
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3509 |
|
Rozeznanie
|
Tak zrozumiałam pytanie, ale to forum jest chyba po to, żebyśmy wsuzyskie mogły dzielić się swoimi obawami, radościami itd.
|
|
|
#3510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:35.

I efekt będzie teraz taki, że ludzie faktycznie wyjdą tłumnie z domów, bo mają już dość.

sale, usługodawcy, większość zwyczajnie padnie z samymi stratami w tym roku. Niestety.
A tak to mam nadzieję, że chociaż 5-osobowy ślub w USC będzie możliwy w naszym terminie