|
|
#3511 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2020 cz. II
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3512 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=2ed7c3fe63037fd23f9d375 7231c9db08aad636a_687197b 175fdf;87761670]To jeszcze ktoś został z czerwca, kto się twardo jak ja trzyma pierwotnej daty ślubu? :P[/QUOTE]Jeśli chodzi o ślub to my
Fajnie, że znieśli te limity w kościołach, to prócz świadków będzie mogła być jeszcze rodzina. Wesela nie ma sensu się trzymać, bo głową muru nie przebijemy.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#3513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też nie chcę przekaładać na przyszły rok z wielu powodów. Poza tym zaproszonych będziemy mieć około 40osob, wszyscy mieszkają blisko, nikt z zagranicy. Ślub w lipcu. I skoro poluzowali kościoły to cieszę się bo rodzice przynajmniej zobaczą na żywo ślub kośćielny. Przyjęcie jak będzie to muszę potwierdzić 2 tyg przed terminem, więc luz. |
|
|
|
|
#3514 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też odpadają przenosiny na przyszły rok. Żyjemy ślubem od dwóch lat, chcemy już oficjalnie wejść w to wspólne życie i zająć się innymi etapami. Zresztą Tż już po 30tce jest.
|
|
|
#3515 |
|
Konto usunięte
|
To fajnie, że jest nas jeszcze trochę bo myślałam, że już sama będę ślubować w czasach zarazy
My też już, niestety, za młodzi nie jesteśmy.
|
|
|
|
#3516 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale pozostali goście weselni według niego muszą mieć maski Jakoś tak realnie wydaje mi się, że koło lipca pozwolą na przyjęcia 50 os. Po cichu liczę, żeby pozwolili we wrześniu na 100 osób, ale jak będzie 50 osób, to cóż, zaprosimy tylko najbliższych. Do mojego Kościoła nie wiem dokładnie ile osób wejdzie, ale myślę, że do września pozwolą na większą liczbę niż 1 osoba na 15 m2. W tym momencie pewnie u mnie weszłoby 30-50 osób do Kościoła. Zmieniliśmy salę, na taką która pozwoli nam zrobić imprezę w przedziale 50-120 osób. Rezygnujemy z poprawin, żeby goście mieli możliwość pójścia na komunie, które u nas są 13 września. Nasz ślub 12 września w sobotę. Robimy wszystko co się da, żeby być elastycznym na obecną sytuację. Mam nadzieję, że koło czerwca/lipca będzie wiadomo ile osób można zaprosić i tyle zaproszeń zamówimy. Pocieszam się, że własnie komunie są zaplanowane na 13 września, to może się uda Jeszcze okazało się, że nasza nowa sala kończy remont i wygląda przepięknie Wierzę, że się uda |
|
|
|
|
#3517 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wlasnie adresuje zaproszenia, wyslemy poczta, jak pytalam o adresy to kazdy ze super i ze juz pewnie bedzie spokoj wiec luz
i na to licze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3519 |
|
Konto usunięte
|
ksiądz podczas sprawowania mszy nie musi mieć maseczki, no i przysięgę się składa drugiej stronie tylko, zarówno ksiądz jak i urzędnik mogą stać w pewnej odległości. Na szczęście stuły też są dosyć długie ;P
Ja w życiu nie dam sobie nałożyć maseczki na ślub
|
|
|
|
#3520 |
|
Rozeznanie
|
Ja też staram się myśleć pozytywnie, bierzemy pod uwagę ewentualnie przyszły rok... Ale też wszystko nam się przeniesie. Myśleliśmy o dziecku w przyszłym roku.
Ale dzisiaj miałam miły akcent, bo weszlam na insta grama wizażu a tam dodali zdjęcie mojej fryzjerki ślubnej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3521 |
|
Zakorzenienie
|
Też oglądałam ten wywiad Szumowskiego, że para młoda nie musi mieć maseczek
![]() A co do reszty.. dla nas najważniejszy jest ślub kościelny z rodziną, przyjęcie możemy zrobić za rok. |
|
|
|
#3522 |
|
Rozeznanie
|
Ja wpadam powoli w popłoch. Dużo osób mnie nakręca bo przyjaciółka ma ślub zaraz po mnie i też panikuje. Ale wiem że albo teraz albo wcale. Na przyszły rok nie ma u nas na sali kompletnie terminów... Ech.
|
|
|
#3523 |
|
Konto usunięte
|
Głowa do góry dziewczyny, nie warto martwić się na zapas.
Myślę, że wiele z nas przestało się zupełnie martwić o jakieś drobiazgi (np. ja nie wiem po co się martwiłam, że mamy za mały parkiet Nie mamy na to wpływu co się stanie więc po co się martwić? Szkoda nerwów i stanu cery przed ślubem
|
|
|
|
#3524 |
|
Rozeznanie
|
[1=2ed7c3fe63037fd23f9d375 7231c9db08aad636a_687197b 175fdf;87764631]Głowa do góry dziewczyny, nie warto martwić się na zapas.
Myślę, że wiele z nas przestało się zupełnie martwić o jakieś drobiazgi (np. ja nie wiem po co się martwiłam, że mamy za mały parkiet Nie mamy na to wpływu co się stanie więc po co się martwić? Szkoda nerwów i stanu cery przed ślubem [/QUOTE]Ale święta racja.Bo ja dzisiaj doszłam do wniosku, że mogłabhm mieć wizualnie o wiele gorsza sale, byle mieć to wesele. ![]() Dzisiaj stwierdziliśmy z TZ że czekamy do samego końca. Jeśli nie uda nam się zrobić w tym roku to ma przyszły na termin raczej nie ma co liczyć, ale wierzymy ze zgarniemy jakiś termin jak ktoś zrezygnuje. Zdarzają się takie przypadki. A my będziemy w stanie ogarnąć to nawet w dwa miesiące. Sukienkę będę miała to przecież najważniejsze. Tylko powiadomić gości o terminie. Więc jakoś tak jak pomyślałam że mam alternatywę jakas to nabralam optymizmu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3525 |
|
Zakorzenienie
|
Instytut Pomiarów i Ocen Stanu Zdrowia przy Uniwersytecie Waszyngtońskim znacząco obniżył prognozę liczby ofiar śmiertelnych obecnej fali epidemii koronawirusa w Polsce - donosi Informacyjna Agencja Radiowa. Według amerykańskiego ośrodka Polska ma już za sobą szczyt epidemii a liczba zgonów na Covid-19 w naszym kraju wyniesie niespełna 650.
Źródło - gazeta pl. Wysłane z mojego moto g(7) power przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego moto g(7) power przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3528 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego moto g(7) power przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3530 |
|
Zakorzenienie
|
No dla mnie to totalnie nieadekwatna panika.. 350os zmalych w ciagu 1,5 miesiaca i wiekszosc w podeszlym wieku.. Serio kurna? To nawet nie jest czesc tego ile miesiecznie starszych oaob umiera normalnie, na jakies zapalenia plic, powiklania pogrypowe czy inne wirusy bo organizm juz nie da rady po prostu. No to dla mnie totalnie nielogiczne z tego powodu zatrzymywac cala gospodarke.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3531 |
|
Zakorzenienie
|
Dane są zaniżone kilka dobrych razy niestety.
O ile o siebie się nie boję, to przecież większość z nas ma bliską osobę starszą i/lub chorą, a na wirusa nie ma jeszcze lekarstwa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3533 |
|
Zakorzenienie
|
No niestety, ale wg. mnie cel tej całej izolacji jest taki, żeby oddziały się nie "zalały" chorymi i żeby nie trzeba było podejmować decyzji, kogo podpinać po respirator, a kogo nie.
|
|
|
#3534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3535 | |
|
Rozeznanie
|
Ja biorę ślub 06.06.2020. Fajnie że może być więcej ludzi w kościele to najbliżsi będą mogli być podczas ślubu. Wesele z jakąś ładną mszą i odnowieniem przyrzeczeń zorganizujemy jak się wszystko uspokoi. Nigdy mi się nie podobało rozdzielanie ślubu i tylko cywilny impreza a później kościelny i kolejne wesele. Ale sytuacja jest jaka jest i nic nie zmienię. W dniu ślubu zrobimy obiad dla najbliższych, jakąś imprezę dla przyjaciół pewnie tydzień później a zresztą będziemy czekać.
Cytat:
|
|
|
|
#3536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zbadali teraz bo im sie objawy zaczely nie podobac ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3537 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Od tego roku ślub i wesele dla mnie to jeden wielki stres, niepowodzenie i porażka. Cytat:
My wpłaciliśmy na salę 11 tysięcy. ![]() Cytat:
Żadnego chorowania w grudniu, bo ja mam na wtedy przełożone. ![]() Cytat:
Też zaczęłam grać w simsy. Cytat:
Ja się zastanawiam nad cywilnym teraz, z obawy że do grudnia będzie dalej lipa i nic z tego czekania nie wyjdzie. Wybawiłam się i wybawię się na weselach innych tylko nie swoim, bo k.... po co. (I żeby się nikt mnie nie czepiał, że jak mogę się przejmować weselem jak to ślub ważniejszy, bo dla mnie wesele również jest ważne). Cytat:
Maseczka ślubna - kolejny wydatek na przyszłe imprezy. Za to rozwiązuje się problem czym rzucać podczas oczepin jak młoda nie ma welonu. ![]() Cytat:
Dla mnie też jest podejrzane, że tak często mówią ile to może trwać. Jak są tacy mądrzy to mogli zamykać granice w styczniu. Cytat:
U mnie raczej się wybiorą w nowym terminie, pod warunkiem, że będzie możliwość. Cytat:
Czyli muszę się zająć cywilnym.
|
|
#3538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też dla mnie ta panika związana z koronawirusem jest nieco przesadzona. Ale no ja tylko pisze - z tego co tam napisali, tooo szczyt mamy za sobą. Wysłane z mojego moto g(7) power przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3540 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:49.

Fajnie, że znieśli te limity w kościołach, to prócz świadków będzie mogła być jeszcze rodzina. Wesela nie ma sensu się trzymać, bo głową muru nie przebijemy.
My też już, niestety, za młodzi nie jesteśmy.
A tak to mam nadzieję, że chociaż 5-osobowy ślub w USC będzie możliwy w naszym terminie
Ale pozostali goście weselni według niego muszą mieć maski 

plus chorowac glownie zaczyna sie od listopada grudnia, pazdziernik nieraz jeszcze ladna końcówka lata jest i na to licze 
też dla mnie ta panika związana z koronawirusem jest nieco przesadzona. Ale no ja tylko pisze - z tego co tam napisali, tooo szczyt mamy za sobą.