|
|
#1921 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie październik 2020
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1922 |
|
Zakorzenienie
|
Kciuki za jutrzejszą prenatalne i wizyty
![]() ![]() Co do ruchów to też powoli już zaczynam czuć, no ale u mnie jest 16+2 i druga ciąża to podobno szybciej się czuje Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1923 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja po 12 latach musiałam się wczuć w brzuch trochę 🤣Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1924 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Mamusie! Powodzenia na wizytach! Ja teź dzisiaj idę ale dopiero wieczorem. Ciekawe czy dowiem się czy to chłopiec czy dziewczynka. Ja brzuch już mam bardzo widoczny ale ponoć z każdą kolejną ciążą tak jest.
|
|
|
|
#1925 |
|
Rozeznanie
|
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty, doliczyłam się ze macie dziś 3? Powodzenia!
Ja mam wizytę za tydzień, nie mogę się już doczekać ale tydzień pewnie szybciutko zleci, liczę na to że poznam płeć ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1926 |
|
Raczkowanie
|
Chciałam was jeszcze spytać czy u was z powodu pandemii też są takie okrutne kolejki do laboratorium? Byłam dzisiaj o 7.20 a przede mną ok 40 osób. Pierwszy raz wykorzystałam to że jestem w ciąży i spytałam czy mogę bez kolejki...
|
|
|
|
#1927 |
|
Realistka
|
Dziewczyny wlasnie wam tez sie tak ciagna te okresy pomiedzy wizytami?
ja od ostatniej mam 3 tygodnie do dzisiejszej ale tak mi sie to ciagnelo jakos... Chciałabym wiedzieć jak najszybciej ze dziecko rosnie zdrowo i ze wszystko ok ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1928 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
Kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() ![]() I jutrzejsze tez! ![]() Ja już przebieram nogami bo nie mogę się doczekać wizyty w środę liczę na to ze poznamy płeć Jak tam wasze samopoczucie? U mnie zdecydowanie lepiej. Nudności minęły, niedobrze mi się tylko robi jak głodna jestem. Czuje ze przytyłam trochę przez to, bo jem na okrągło żeby tylko nie czuć tego
|
|
|
|
#1929 |
|
Zadomowienie
|
Kciuki za wszystkie wizyty!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1930 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
też mam, ale dopiero na 15, i też liczę że poznam płeć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1931 |
|
Raczkowanie
|
Kciuki za wizyty
![]() U mnie labo jest na konkretną godzinę, a od czasu wirusa mam wrażenie, że robią odstępy między poszczególnymi pacjentami, bo jak byłam w marcu to ja wchodziłam do budynku, a ktoś wychodził, a w samej poczekalni była jedna osoba, która w sumie jak tylko weszłam do przychodni weszła do zabiegowego. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1932 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na 12 ![]() To kciuki żebyśmy się coś dowiedziały ![]() Który tydzień masz? My dzisiaj w 17 weszliśmy ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1933 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mój układ pokarmowy już dawno zwariował i nie wiem czy zamierza wrócić do siebie kiedykolwiek. Za to zaczęłam pić wodę mineralną gazowaną i tak mi smakuje, że wypijam prawie 1,5 l dziennie . Wcześniej nie znosiłam gazu Boję się tylko czy taka ilość minerałów mi nie zaszkodzi. Wiecie coś może? Jak piję tą wodę to czuję się najlepiej!A dzisiaj rano wstałam z myślą, że chcę szklankę mleka (W życiu nie piłam samego mleka) i mi bardzo smakowało Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1934 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja tez pije wodę gazowana, tylko gazowana Zwykła przez gardło mi teraz nie chce przejść.. taka słodka mi się wydaje Z tego co do tej pory czytałam i słyszałam to można pic ile się chce... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1935 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przecież 1,5l wody to wcale nie jest dużo Pij do woli, woda jest najlepszym napojem zalecanym do nawadniania się, nic Ci od niej nie będzie poza pozytywnymi skutkami ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Objętościowo to nie jest dużo, ale to jest woda mineralna i zawiera wiecie, magnez, potas i te sprawy ale skoro mi tak wchodzi to zakładam, że tego potrzebuję Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1937 | |
|
Realistka
|
Cytat:
sama niegazowanej nie lubie za bardzo wiec teraz pije Cechini wysokozmineralizowana ale odgazowana Ja chodze do labo w przychodni, ostatnio jak bylam to bylo kilka kobiet w ciazy i tyle czekalam przed wejściem jakieś 20 minut Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1938 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej. Kciuki za wizyty. U mnie tylko luxmed otwarty, nie ma dużych kolejek. Bynajmniej miesiąc temu nie było. Jak jest teraz przekonam się w sobotę. Ja wypatruje ruchów ale narazie nic z tego 😉Co do czasu między wizytami, mija mi bardzo szybko.
|
|
|
|
#1939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1940 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam mega smaki na gazowane napoje ostatnio
i bardzo się staram nie pić, ale czasami szklanka się zdarzy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1941 |
|
Raczkowanie
|
A zaczęłyście już kompletować wyprawkę czy czekacie do końca ciąży?
|
|
|
|
#1942 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja czekam do otwarcia sklepów a potem do przejścia pierwszej fali wyposzczonych zakupoholików Potem zacznę pomału się rozglądać i może kupować ale myśle że bardzo po troszku ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poczekam może aż się potwierdzi płeć na 100%, bo od tego uzależniam wiele rzeczy. Ale rozglądam się już, mam upatrzone kilka wózków, fotelik i wiem jakie chcę łóżeczko Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1945 |
|
Wtajemniczenie
|
wladnie mi koleżanka napisała, że ma wózek 2w1 do sprzedania: TAKO SPORTTIME i szczerze wam powiem, że się porządnie zastanawiam 🤪 sprawny, do odświeżenia, za... 300 zł i to do negocjacji...Screenshot_20200420-132134_Google.jpg
|
|
|
#1946 |
|
Zakorzenienie
|
Ładny!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Więc jak dobrze się prowadzi, ma dobre amortyzatory to bym brała za taką cenę i to od sprawdzonej osoby Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1948 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale jeszcze nie przyszły Oglądam wózki i foteliki żeby się rozeznać. Ale jeszcze poczekamy na większe zakupy. Mąż mówi, że jest jeszcze czas. Ale ja nie chce też wszystkiego na ostatnią chwilę zostawiać. I czekam na potwierdzenie płci Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1949 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1950 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja koleżanka też ma wózek i też oferowała, że nam da. Ja nie chce przepłacać, tylko gondola nam potrzebna. Dla synka kupiliśmy używkę w super stanie za 1000 zł i byłam bardzo zadowolona z jazdy, amortyzacji itd ale jednak wersja spacerowa była taka sobie. I po roku mieliśmy już nową spacerówkę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:05.

Zazdroszczę 

ja po 12 latach musiałam się wczuć w brzuch trochę 🤣
ja od ostatniej mam 3 tygodnie do dzisiejszej ale tak mi sie to ciagnelo jakos... Chciałabym wiedzieć jak najszybciej ze dziecko rosnie zdrowo i ze wszystko ok 

liczę na to ze poznamy płeć

. Wcześniej nie znosiłam gazu
Boję się tylko czy taka ilość minerałów mi nie zaszkodzi. Wiecie coś może? Jak piję tą wodę to czuję się najlepiej!
ale skoro mi tak wchodzi to zakładam, że tego potrzebuję
i bardzo się staram nie pić, ale czasami szklanka się zdarzy
Potem zacznę pomału się rozglądać i może kupować ale myśle że bardzo po troszku
Poczekam może aż się potwierdzi płeć na 100%, bo od tego uzależniam wiele rzeczy. Ale rozglądam się już, mam upatrzone kilka wózków, fotelik i wiem jakie chcę łóżeczko
Oglądam wózki i foteliki żeby się rozeznać. Ale jeszcze poczekamy na większe zakupy. Mąż mówi, że jest jeszcze czas. Ale ja nie chce też wszystkiego na ostatnią chwilę zostawiać. I czekam na potwierdzenie płci