Co robicie na obiad? - część XIX. - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Kuchnia - moje gotowanie

Notka

Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery.

Zamknij wątek
 
Narzędzia
Stary 2020-04-20, 20:16   #1291
Personal_Jesus
Zakorzenienie
 
Avatar Personal_Jesus
 
Zarejestrowany: 2011-02
Lokalizacja: Trójmiasto
Wiadomości: 37 317
Dot.: Co robicie na obiad? - część XIX.

Cytat:
Napisane przez Ellen_Ripley Pokaż wiadomość
Mini pizza wyszła super. Przepis do opanowania przez każdego. Ciutkę za mocno przypiekłam (dałam 22 minuty).
pysznie wygląda

Cytat:
Napisane przez kasztanka3 Pokaż wiadomość
Moj koreanski kurczak.
Smacznie, smacznie

Cytat:
Napisane przez Pelagia_W Pokaż wiadomość

U nas dziś bezmięsnie: curry z cieciorki, ryż basmati i chlebki naan - moje debiutanckie
wszystko wygląda przepysznie!
U mnie dziś kurczak w panierce, ziemniaki, fasolka szparagowa-posypałam parmezanem, bo mi został.
Jutro planuję bliny, bo mam mąkę gryczaną, tylko albo kupię łososia wędzonego, to będą na wytrwanie, albo zrobię do nich duszone jabłka, się okaże
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg photomania-3188603beeeba6a97ae92fa6c810ad7c.jpg (110,3 KB, 33 załadowań)
__________________
Every siren often my lullaby Every heartbeat functioning thrown to the night I'm quenched in your light And see the floor rising through a dream Forgotten thoughts lost in a memorable theme And soaked to the skin


Mój kulinarny kącik
Personal_Jesus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-04-20, 20:34   #1292
Pelagia_W
Wtajemniczenie
 
Avatar Pelagia_W
 
Zarejestrowany: 2006-09
Lokalizacja: Poznań
Wiadomości: 2 630
Dot.: Co robicie na obiad? - część XIX.

Cytat:
Napisane przez Personal_Jesus Pokaż wiadomość
U mnie dziś kurczak w panierce, ziemniaki, fasolka szparagowa-posypałam parmezanem, bo mi został.
Jutro planuję bliny, bo mam mąkę gryczaną, tylko albo kupię łososia wędzonego, to będą na wytrwanie, albo zrobię do nich duszone jabłka, się okaże
To ja jestem zainteresowana bo dawno temu kupiłam gryczaną mąkę, której odrobinę zużyłam do czegośtam i teraz leży i mnie denerwuje
Upiekłam chleb, trzeci raz ten sam przepis, trzeci raz pękł przy górze. Już coraz mniej bo systematycznie wydłużam czas wyrastania, ale nie podoba mi się to. Smakowo nadal the best.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20200420_202737.jpg (117,1 KB, 38 załadowań)
Pelagia_W jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-04-20, 20:58   #1293
Roselyn
Zadomowienie
 
Avatar Roselyn
 
Zarejestrowany: 2019-11
Wiadomości: 1 861
Dot.: Co robicie na obiad? - część XIX.

Cytat:
Napisane przez Pelagia_W Pokaż wiadomość
To ja jestem zainteresowana bo dawno temu kupiłam gryczaną mąkę, której odrobinę zużyłam do czegośtam i teraz leży i mnie denerwuje
Upiekłam chleb, trzeci raz ten sam przepis, trzeci raz pękł przy górze. Już coraz mniej bo systematycznie wydłużam czas wyrastania, ale nie podoba mi się to. Smakowo nadal the best.
Ja kiedys upieklam bulki z maki gryczanej i byly straszne. Do dzis mam przed oczami obraz jak maz pluje je do smietnika

Chlebek wyglada pyszniutkooo !

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
__________________
Overthinking does kill your happiness
Roselyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-04-20, 21:21   #1294
Knife_Girl
Piekielnie Ubrunetowiona
 
Avatar Knife_Girl
 
Zarejestrowany: 2006-02
Lokalizacja: świętokrzyskie ~> k. tego Miasta Cudów
Wiadomości: 6 815
Dot.: Co robicie na obiad? - część XIX.

Cytat:
Napisane przez kasztanka3 Pokaż wiadomość
Dziekuje Z tym "malym" urwisem to troche przesadzilam, ma pol roku i wazy juz ponad 5 kilo, wiec taki maly to on nie jest Wet mowil, ze co najmniej 7.5-8 kilo bedzie wazyl jak dorosnie
Małe kotki są takie słodkie i piękne, ale duże też są super!
Ja mam dwie kotki. Jedna to kotka szylkretowa, typowy dachowiec, a druga jest krzyżówką z norweskim leśnym i coś w tym jest, bo jest wielka i ma mnóstwo bardzo gęstej sierści
Cytat:
Napisane przez Personal_Jesus Pokaż wiadomość
pysznie wygląda


Smacznie, smacznie



wszystko wygląda przepysznie!
U mnie dziś kurczak w panierce, ziemniaki, fasolka szparagowa-posypałam parmezanem, bo mi został.
Jutro planuję bliny, bo mam mąkę gryczaną, tylko albo kupię łososia wędzonego, to będą na wytrwanie, albo zrobię do nich duszone jabłka, się okaże
Pycha obiadek!
Cytat:
Napisane przez Pelagia_W Pokaż wiadomość
To ja jestem zainteresowana bo dawno temu kupiłam gryczaną mąkę, której odrobinę zużyłam do czegośtam i teraz leży i mnie denerwuje
Upiekłam chleb, trzeci raz ten sam przepis, trzeci raz pękł przy górze. Już coraz mniej bo systematycznie wydłużam czas wyrastania, ale nie podoba mi się to. Smakowo nadal the best.
Apetyczny chlebek, jak zwykle
Cytat:
Napisane przez Roselyn Pokaż wiadomość
Ja kiedys upieklam bulki z maki gryczanej i byly straszne. Do dzis mam przed oczami obraz jak maz pluje je do smietnika

Chlebek wyglada pyszniutkooo !

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
A próbowałyście wytrawnych naleśników z mąki gryczanej? Polecam
__________________
He's mine!

- A ty kto? - Dobra wróżka
- A czemu z siekierą?- A widzisz, jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach?

www.miauczykotek.pl
Knife_Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-04-20, 21:32   #1295
lulka19
Zakorzenienie
 
Avatar lulka19
 
Zarejestrowany: 2013-12
Wiadomości: 12 833
Dot.: Co robicie na obiad? - część XIX.

Cytat:
Napisane przez Personal_Jesus Pokaż wiadomość
pysznie wygląda


Smacznie, smacznie



wszystko wygląda przepysznie!
U mnie dziś kurczak w panierce, ziemniaki, fasolka szparagowa-posypałam parmezanem, bo mi został.
Jutro planuję bliny, bo mam mąkę gryczaną, tylko albo kupię łososia wędzonego, to będą na wytrwanie, albo zrobię do nich duszone jabłka, się okaże
A jaka to część kurczaka ? Smacznie!

Pelagia nadal pozostaje pod wrażeniem Twoich chlebów.
Ja może jutro w końcu wezmę sie za chalke ...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-04-20, 22:24   #1296
agafisia
Zakorzenienie
 
Avatar agafisia
 
Zarejestrowany: 2011-12
Wiadomości: 13 517
Dot.: Co robicie na obiad? - część XIX.

U mnie dziś o 10.30 rano powstał taki obiadek20200420_102628.jpg

Wysłane z mojego SM-A320FL przy użyciu Tapatalka
__________________



agafisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-04-20, 23:06   #1297
Kamilaa21
Bang Bang Lucky Luck !
 
Avatar Kamilaa21
 
Zarejestrowany: 2007-10
Lokalizacja: z daleka :)
Wiadomości: 9 922
Dot.: Co robicie na obiad? - część XIX.

A u mnie dzisiaj cannelloni w dwóch wersjach ( dwa różne makarony, dwa sosy ale farsz ten sam )


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Kamilaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-04-20, 23:43   #1298
Ellen_Ripley
Zakorzenienie
 
Avatar Ellen_Ripley
 
Zarejestrowany: 2018-04
Wiadomości: 21 343
Dot.: Co robicie na obiad? - część XIX.

Cytat:
Napisane przez Kamilaa21 Pokaż wiadomość
A u mnie dzisiaj cannelloni w dwóch wersjach ( dwa różne makarony, dwa sosy ale farsz ten sam )
Nie mogę czytać takich rzeczy o tej porze.

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Cytat:
Napisane przez agafisia Pokaż wiadomość
U mnie dziś o 10.30 rano powstał taki obiadekZałącznik 7713662
Cudny. Dawno nie robiłam kotletów mielonych. Natchnęłaś mnie.
__________________
Żegnaj Wizaż Forum. Tyle lat za nami. Witaj Życie po Wizażu (Discord). Wszystko przed nami.
Ellen_Ripley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-04-21, 01:12   #1299
pandemonium4
Zadomowienie
 
Avatar pandemonium4
 
Zarejestrowany: 2018-03
Wiadomości: 1 180
Dot.: Co robicie na obiad? - część XIX.

Ale się postów posypało, a ja cały dzień niezbyt miałam czas pisać. Rano upiekłam bułki i drożdżówkę z truskawkami, potem wyprawa z psem do weterynarza, na zakupy i na pocztę, potem szybki obiad, a wieczorem trening i pieczenie chleba. Mam dosyć, jutro robię tylko obiad i nic więcej

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Super sa! Oczywiscie domowe to sa prawdziwe Sercem!



Oj to Ty jestes juz duzo bardziej zaawansowana . A znasz cos na brzych??? Bo nad tym musze popracować bo u mnie mega słabiutko... ale musiałabym zacząc od naprawde bardzo podstawowych



Kasztanka to na tych zakupach strasznie długi Ci zeszło!!! U Was tez takie kolejki i odstępy po dwa metry ze od grudnia Cie u nas nie było

Gdzie byłaś jak Cie nie było. Czemu zniknelas na tak długo? Opowiadaj nam! Piekny avatar! I zaraz ide oblookac Twoj przepis!
Nie mam nic na brzuch, nie ćwiczę brzucha, po pierwsze słyszałam, że ćwiczenie mięśni brzucha może poszerzyć nam talię, oprócz jednego dziwnego ćwiczenia (nie wiem czy prawdą) po drugie nie cierpię ćwiczyć brzucha i mam nadzieję że sam się ćwiczy przy okazji innych ćwiczeń.
A zaawansowana na pewno bym się nie nazwała nigdy porządnie i regularnie nie ćwiczyłam, no może w ostatnie wakacje.


Cytat:
Napisane przez Knife_Girl Pokaż wiadomość
Wiem, że późno, ale i tak napiszę przepis na sos do ryby, który ja robię


Sok z połowy cytryny, 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę i roztarte z solą, świeżo mielony pieprz, 4 łyżki oliwy z oliwek, 3-4 łyżki siekanej natki pietruszki. Można też dodać łyżeczkę świeżego lub suszonego oregano. Polecam





Jogurt naturalny, trochę majonezu i troszkę musztardy, sól i pieprz


Lubię takie kanapki z kotletem mielonym Na deser taki serniczek bym wciągnęła



Mniam!

O matko, cudne te bułki! Poproszę przepis


U nas w sobotę była zupa szczawiowa (uwielbiam, zawsze jem z dokładką ) i placek z cukinii.

Wczoraj klasyka - schabowy, młode ziemniaki z koperkiem i mizeria z jogurtem Miały być do tego pieczarki smażone na maśle, ale zapomniałam zrobić
Upiekłam też chleb, z przepisu z tego wątku (nie pamiętam, kto go podawał), nawet niezły wyszedł tylko krzywy nieco i chyba za dużo mąki z pełnego przemiału dodałam.
Ja niestety jestem nie przepisowa i przepisy traktuje jako baze, a zawsze popłynę po swojemu, więc musiałabym zwrócić uwagę ile dokładnie czego daje, bo zazwyczaj dodaje na oko. Ale bazą do moich bułek jest przepis z white plate na mleczne bułeczki http://whiteplate.com/2020/01/mleczne-buleczki/. Robię lekko rzadsze ciasto, sekret tkwi w dobrym wyrobieniu i uformowaniu bułek. Robię z 500 gr mąki więc zwiększam resztę

Cytat:
Napisane przez Pelagia_W Pokaż wiadomość
Normalnie chyba Cię ozłocę! Sto lat temu też miałam pościągane różności treningowe, ale zupełnie o tym zapomniałam! I teraz jak to przeczytałam to zaraz przeczesałam kompa i byłam pewna, że to przepadło przy okazji którejś reinstalacji, ale nie, są! I moja ukochana Jillian Michaels! Dziękuję!!!

Ja dziś pracuję zdalnie i jednocześnie gotuję. Ciasto na chleb rośnie. Zrobiłam sobie na jutro do pracy moją ulubioną sałatkę makaronową z kurczakiem i pieczoną papryką.
Haha cieszę się, że przypomniałam z Jillian też daawno coś ćwiczyłam. Miłego ćwiczenia!

Cytat:
Napisane przez Ellen_Ripley Pokaż wiadomość
Mini pizza wyszła super. Przepis do opanowania przez każdego. Ciutkę za mocno przypiekłam (dałam 22 minuty).
Wyszła pyyycha

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość

Ja wychodze dziennie raz na 7 km spacer bo inaczej to bym w domu skisła . Musze wyjsć na troche


Pelagia i Pandemonium4 podajcie mi jakies pojedyncze filmiki z YouTube co ćwiczycie proszę ... z tych co piszecie bo ja z tego nic nie znam a potrzebuje troche urozmaicenia

Ide wstawic ciasto na focacchie.
Ja teraz biegam z TŻ po lesie, nie są to długie treningi ale co za radocha. Jutro mamy w planach coś na mięśnie.

Tych filmików, co wymieniłam nie ma na YT ale jutro wstawię kilka linków do YT co mi się podoba

Cytat:
Napisane przez Pelagia_W Pokaż wiadomość

Wczoraj pobiłam rekord spalonych kalorii z tym filmikiem https://www.youtube.com/watch?v=3O1fKGJmFWY tam w tle kręci się też dosyć interesujący pan no i ten filmik z kickboxingiem, który wklejałam wcześniej, wypróbuj koniecznie!

U nas dziś bezmięsnie: curry z cieciorki, ryż basmati i chlebki naan - moje debiutanckie
Nigdy nie piekłam naan, wygląda obłędnie!

Cytat:
Napisane przez Pelagia_W Pokaż wiadomość
To ja jestem zainteresowana bo dawno temu kupiłam gryczaną mąkę, której odrobinę zużyłam do czegośtam i teraz leży i mnie denerwuje
Upiekłam chleb, trzeci raz ten sam przepis, trzeci raz pękł przy górze. Już coraz mniej bo systematycznie wydłużam czas wyrastania, ale nie podoba mi się to. Smakowo nadal the best.
Błagam daj przepis, bo ja ciągle knocę jeśli chodzi o smak. Mój dzisiejszy pewnie też będzie za kwaśny bo zaczyn stał zdecydowanie za długo ale nie miałam wcześniej czasu się zabrać.

Cytat:
Napisane przez agafisia Pokaż wiadomość
U mnie dziś o 10.30 rano powstał taki obiadekZałącznik 7713662

Wysłane z mojego SM-A320FL przy użyciu Tapatalka
No i klasyka, przepyszny obiad

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Edytowane przez pandemonium4
Czas edycji: 2020-04-21 o 01:30
pandemonium4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-04-21, 05:10   #1300
kasztanka3
Pani Mizantrop
 
Avatar kasztanka3
 
Zarejestrowany: 2010-07
Lokalizacja: Sydney
Wiadomości: 59 223
Dot.: Co robicie na obiad? - część XIX.

Cytat:
Napisane przez Knife_Girl Pokaż wiadomość
Małe kotki są takie słodkie i piękne, ale duże też są super!
Ja mam dwie kotki. Jedna to kotka szylkretowa, typowy dachowiec, a druga jest krzyżówką z norweskim leśnym i coś w tym jest, bo jest wielka i ma mnóstwo bardzo gęstej sierści
Wszystkie sa piekne
Te Twoje tez musza byc cudne

Cytat:
Napisane przez agafisia Pokaż wiadomość
U mnie dziś o 10.30 rano powstał taki obiadekZałącznik 7713662

Wysłane z mojego SM-A320FL przy użyciu Tapatalka
Pysznosci
__________________
In a world of choices I choose me.
My favourite season is the fall of the patriarchy.
kasztanka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-04-21, 08:41   #1301
damdalena
Zakorzenienie
 
Zarejestrowany: 2008-06
Lokalizacja: podkrakowskie
Wiadomości: 3 610
Dot.: Co robicie na obiad? - część XIX.

Wczoraj penne z sosem bolońskim. Na deser zsiadłe mleko zmiksowane z jagodami.

Dziś pieczona biała kiełbasa, ziemniaki tłuczone z chrzanem, sałatka z buraczków, cebuli i ogórka kiszonego.
Może jeszcze krupnik na wieczór zrobię.

Edytowane przez damdalena
Czas edycji: 2020-04-21 o 08:46
damdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-04-21, 09:04   #1302
kasztanka3
Pani Mizantrop
 
Avatar kasztanka3
 
Zarejestrowany: 2010-07
Lokalizacja: Sydney
Wiadomości: 59 223
Dot.: Co robicie na obiad? - część XIX.

Maz zrobil smazony ryz, tradycyjnie mimo jego dezaprobaty dodalam tam sos hoisin i jajka sadzone
__________________
In a world of choices I choose me.
My favourite season is the fall of the patriarchy.
kasztanka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-04-21, 09:06   #1303
Ervisha
Zakorzenienie
 
Avatar Ervisha
 
Zarejestrowany: 2010-08
Wiadomości: 88 432
Dot.: Co robicie na obiad? - część XIX.

Cytat:
Napisane przez Pelagia_W Pokaż wiadomość
Chlebki tu https://www.karointhekitchen.com/pie...-chlebki-naan/ bez modyfikacji, robiłam z połowy porcji
Curry https://www.cincin.cc/index.php?show...17499&hl=curry prościzna, u mnie 3 małe cebule z dymki, 2 duże ząbki czosnku, słoik cieciorki z Lidla, passata domowa, ale objętościowo jak puszka pomidorów, chili o wiele mniej, tak 1/3 łyżeczki, reszta bez zmian. 3 porcje


Dziękować


O rany, nie wiem! Mam Xiaomi Mi Band 4 i to mi liczy m.in. kroki i tętno, a jak zaczynam trening to włączam tryb treningu dowolnego (do wyboru jest jeszcze bieganie, bieżnia, rower, spacer i pływanie) no i potem mam w aplikacji rozpisane ile kalorii spalone i jakie były strefy tętna.
__________________

Książki potrzebują nowego domu


Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-04-21, 09:50   #1304
pandemonium4
Zadomowienie
 
Avatar pandemonium4
 
Zarejestrowany: 2018-03
Wiadomości: 1 180
Dot.: Co robicie na obiad? - część XIX.

Ha, wreszcie chleb nie wyszedł mi za kwaśny właściwie to bardzo łagodny w smaku. Bez koszyków też dało radę ale jednak koszyki to wygoda i wygląd. Polecam koszyki jak ktoś chce piec okrągłe bohenki. Jeden wyrastał w wysypanej mąką ściereczce, a drugi na zmoczonym papierze do pieczenia. Z papierem wsadziłam do brytfanny, ale papier trochę się przykleił i po upieczeniu było skubanie. Ze ścierki wyrzuciłam ale przykleił się do ścierki i klapnął, wyglądał fatalnie, nie wyrósł aż tak ładnie, jednak wygląda całkiem całkiem po upieczeniu i ta mąka mega mi się podoba. Ciasto było mocno rzadkie, raz że dałam dużo namoczonych płatków owsianych, otręby, siemie lniane i sezam, to tata jeszcze zażądał rodzynek, takie rzeczy wchłaniają dużo wody, dlatego zrobiłam rzadsze ciasto i się przyklejało.
IMG_20200421_083228_resize_96.jpgIMG_20200421_090755_resize_42.jpgIMG_20200421_092146_resize_21.jpg

Jeśli chodzi o chleb to bazuje na Tartine style bread https://www.weekendbakery.com/posts/...e-style-bread/ tylko robię z podwójnej porcji i zamiast części mąki dodaje płatki, otręby nasiona, więcej wody, troszkę żytniej mąki, także robię całkowicie inną wersję xd

A to wczorajsze bułeczki, wychodza pyszne, a nie dodaje żadnego tłuszczu, jak pisałam wcześniej korzystam z przepisu na mleczne bułeczki z white plate, tylko na oko zwiększam proporcje i robię chyba luźniejsze ciasto, które po dobrym wyrobieniu nadal lekko się klei i wymaga lekkiego omączenia rąk przy formowaniu.
IMG_20200420_095546_resize_67.jpgIMG_20200420_104231_resize_60.jpg

Zostało mi dużo wczorajszych ziemniaków, więc dzisiaj będą jakieś kluski, do tego jeszcze nie mam pojęcia co. Mam rozmrożone piersi kurczaka, ale z wczorajszego obiadu zostały mi 2 burgery wołowe i 2 kiełbaski pieczone, chciałabym to jakoś spożytkować ale nie wiem jak.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Edytowane przez pandemonium4
Czas edycji: 2020-04-21 o 12:09
pandemonium4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-04-21, 09:51   #1305
Pelagia_W
Wtajemniczenie
 
Avatar Pelagia_W
 
Zarejestrowany: 2006-09
Lokalizacja: Poznań
Wiadomości: 2 630
Dot.: Co robicie na obiad? - część XIX.

Cytat:
Napisane przez Roselyn Pokaż wiadomość
Ja kiedys upieklam bulki z maki gryczanej i byly straszne. Do dzis mam przed oczami obraz jak maz pluje je do smietnika

Chlebek wyglada pyszniutkooo !
Dzięki!
Ja właśnie mam chyba problem z gryczanymi rzeczami. Tzn. samą kaszę bardzo lubię, ale tylko w połączeniu z gulaszem na czerwonym mięsie. Z kurczakiem już nie bardzo i właśnie wypieki na gryczanej mące też. Ale chciałabym się przekonać żeby tę mąkę zużyć

Cytat:
Napisane przez Knife_Girl Pokaż wiadomość
Małe kotki są takie słodkie i piękne, ale duże też są super!
Ja mam dwie kotki. Jedna to kotka szylkretowa, typowy dachowiec, a druga jest krzyżówką z norweskim leśnym i coś w tym jest, bo jest wielka i ma mnóstwo bardzo gęstej sierści
Mój mąż od kilku dni męczy, że chce norweskiego leśnego. Co za traf! Myślę, że to już najwyższy czas żeby wrócił do pracy i nie wymyślał

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Pelagia nadal pozostaje pod wrażeniem Twoich chlebów.
Ja może jutro w końcu wezmę sie za chalke ...
Dziękuję! Ja chciałam chałkę na święta robić, ale to już byłoby za dużo pieczywa. Na pewno też kiedyś zrobię tym bardziej, że mam duży zapas drożdży.

Cytat:
Napisane przez agafisia Pokaż wiadomość
U mnie dziś o 10.30 rano powstał taki obiadek
Pyszności

Cytat:
Napisane przez Kamilaa21 Pokaż wiadomość
A u mnie dzisiaj cannelloni w dwóch wersjach ( dwa różne makarony, dwa sosy ale farsz ten sam )
A jaki to farsz i jakie sosy?

Cytat:
Napisane przez pandemonium4 Pokaż wiadomość
Błagam daj przepis, bo ja ciągle knocę jeśli chodzi o smak. Mój dzisiejszy pewnie też będzie za kwaśny bo zaczyn stał zdecydowanie za długo ale nie miałam wcześniej czasu się zabrać.
Ten https://www.mojewypieki.com/przepis/...n-de-horiadaki tylko jak mówiłam on mi pęka cały czas, nie mocno na szczęście. Piekę go w szklanym naczyniu żaroodpornym. Za pierwszym raz rósł już w naczyniu te przepisowe 5 godzin, za drugim 6, wczoraj, nie wiem, ale ponad 6 na pewno. I dodaję od drugiego razu po garstce ziaren różnych.
Pelagia_W jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-04-21, 10:13   #1306
Knife_Girl
Piekielnie Ubrunetowiona
 
Avatar Knife_Girl
 
Zarejestrowany: 2006-02
Lokalizacja: świętokrzyskie ~> k. tego Miasta Cudów
Wiadomości: 6 815
Dot.: Co robicie na obiad? - część XIX.

Cytat:
Napisane przez pandemonium4 Pokaż wiadomość
Ha, wreszcie chleb nie wyszedł mi za kwaśny właściwie to bardzo łagodny w smaku. Bez koszyków też dało radę ale jednak koszyki to wygoda i wygląd. Polecam koszyki jak ktoś chce piec okrągłe bohenki. Jeden wyrastał w wysypanej mąką ściereczce, a drugi na zmoczonym papierze do pieczenia. Z papierem wsadziłam do brytfanny, ale papier trochę się przykleił i po upieczeniu było skubanie. Ze ścierki wyrzuciłam ale przykleił się do ścierki i klapnął, wyglądał fatalnie, nie wyrósł aż tak ładnie, jednak wygląda całkiem całkiem po upieczeniu i ta mąka mega mi się podoba. Ciasto było mocno rzadkie, raz że dałam dużo namoczonych płatków owsianych, otręby, siemie lniane i sezam, to tata jeszcze zażądał rodzynek, takie rzeczy wchłaniają dużo wody, dlatego zrobiłam rzadsze ciasto i się przyklejało.
Załącznik 7713673Załącznik 7713674Załącznik 7713675

Jeśli chodzi o chleb to bazuje na Tartine style bread https://www.weekendbakery.com/posts/...e-style-bread/ tylko robię z podwójnej porcji i zamiast części mąki dodaje płatki, otręby nasiona, więcej wody, także robię całkowicie inną wersję xd

A to wczorajsze bułeczki, wychodza pyszne, a nie dodaje żadnego tłuszczu, jak pisałam wcześniej korzystam z przepisu na mleczne bułeczki z white plate, tylko na oko zwiększam proporcje i robię chyba luźniejsze ciasto, które po dobrym wyrobieniu nadal lekko się klei i wymaga lekkiego omączenia rąk przy formowaniu.
Załącznik 7713678Załącznik 7713679

Zostało mi dużo wczorajszych ziemniaków, więc dzisiaj będą jakieś kluski, do tego jeszcze nie mam pojęcia co. Mam rozmrożone piersi kurczaka, ale z wczorajszego obiadu zostały mi 2 burgery wołowe i 2 kiełbaski pieczone, chciałabym to jakoś spożytkować ale nie wiem jak.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
No nie mogę z tymi Twoimi wypiekami, język wisi mi przy podłodze
Może wygospodaruję dziś trochę czasu na zrobienie takich bułeczek? Wyjdą na suszonych drożdżach? Bo takie tylko mam.


Cytat:
Napisane przez Pelagia_W Pokaż wiadomość
Dzięki!
Ja właśnie mam chyba problem z gryczanymi rzeczami. Tzn. samą kaszę bardzo lubię, ale tylko w połączeniu z gulaszem na czerwonym mięsie. Z kurczakiem już nie bardzo i właśnie wypieki na gryczanej mące też. Ale chciałabym się przekonać żeby tę mąkę zużyć


Mój mąż od kilku dni męczy, że chce norweskiego leśnego. Co za traf! Myślę, że to już najwyższy czas żeby wrócił do pracy i nie wymyślał


Dziękuję! Ja chciałam chałkę na święta robić, ale to już byłoby za dużo pieczywa. Na pewno też kiedyś zrobię tym bardziej, że mam duży zapas drożdży.


Pyszności


A jaki to farsz i jakie sosy?


Ten https://www.mojewypieki.com/przepis/...n-de-horiadaki tylko jak mówiłam on mi pęka cały czas, nie mocno na szczęście. Piekę go w szklanym naczyniu żaroodpornym. Za pierwszym raz rósł już w naczyniu te przepisowe 5 godzin, za drugim 6, wczoraj, nie wiem, ale ponad 6 na pewno. I dodaję od drugiego razu po garstce ziaren różnych.

Norweskie leśne są śliczne, może jednak dasz się namówić?

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

U nas dziś - na specjalnie zamówienie małża - zupa pomidorowa z makaronem niteczki

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Właśnie przeczytałam w komentarzach do przepisu, że suszone też mogą być
__________________
He's mine!

- A ty kto? - Dobra wróżka
- A czemu z siekierą?- A widzisz, jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach?

www.miauczykotek.pl
Knife_Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-04-21, 11:18   #1307
pandemonium4
Zadomowienie
 
Avatar pandemonium4
 
Zarejestrowany: 2018-03
Wiadomości: 1 180
Dot.: Co robicie na obiad? - część XIX.

Cytat:
Napisane przez Pelagia_W Pokaż wiadomość
Dzięki!
Ja właśnie mam chyba problem z gryczanymi rzeczami. Tzn. samą kaszę bardzo lubię, ale tylko w połączeniu z gulaszem na czerwonym mięsie. Z kurczakiem już nie bardzo i właśnie wypieki na gryczanej mące też. Ale chciałabym się przekonać żeby tę mąkę zużyć


Mój mąż od kilku dni męczy, że chce norweskiego leśnego. Co za traf! Myślę, że to już najwyższy czas żeby wrócił do pracy i nie wymyślał


Dziękuję! Ja chciałam chałkę na święta robić, ale to już byłoby za dużo pieczywa. Na pewno też kiedyś zrobię tym bardziej, że mam duży zapas drożdży.


Pyszności


A jaki to farsz i jakie sosy?


Ten https://www.mojewypieki.com/przepis/...n-de-horiadaki tylko jak mówiłam on mi pęka cały czas, nie mocno na szczęście. Piekę go w szklanym naczyniu żaroodpornym. Za pierwszym raz rósł już w naczyniu te przepisowe 5 godzin, za drugim 6, wczoraj, nie wiem, ale ponad 6 na pewno. I dodaję od drugiego razu po garstce ziaren różnych.
Pelagia dziękuję za przepis, nie widziałam wcześniej tego chleba. Na pewno wyprobuję, różni się od chlebów które piekłam do tej pory.
Cytat:
Napisane przez Knife_Girl Pokaż wiadomość
No nie mogę z tymi Twoimi wypiekami, język wisi mi przy podłodze
Może wygospodaruję dziś trochę czasu na zrobienie takich bułeczek? Wyjdą na suszonych drożdżach? Bo takie tylko mam.





Norweskie leśne są śliczne, może jednak dasz się namówić?

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

U nas dziś - na specjalnie zamówienie małża - zupa pomidorowa z makaronem niteczki

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Właśnie przeczytałam w komentarzach do przepisu, że suszone też mogą być
Dzięki na pewno wyjdą, ale jak chcesz takie fajne pęknięcia na środku, to trzeba naciąć przy robieniu przedziałków.
Acha, ja daję trochę mniej soli niż w przepisie i łyżeczkę cukru.

Warto zrobić więcej bułek i chleba (już piekę po 2 bohenki) i zamrozić, wtedy robi się bardziej opłacalne czasowo.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Edytowane przez pandemonium4
Czas edycji: 2020-04-21 o 11:27
pandemonium4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-04-21, 11:37   #1308
Knife_Girl
Piekielnie Ubrunetowiona
 
Avatar Knife_Girl
 
Zarejestrowany: 2006-02
Lokalizacja: świętokrzyskie ~> k. tego Miasta Cudów
Wiadomości: 6 815
Dot.: Co robicie na obiad? - część XIX.

Cytat:
Napisane przez pandemonium4 Pokaż wiadomość
Pelagia dziękuję za przepis, nie widziałam wcześniej tego chleba. Na pewno wyprobuję, różni się od chlebów które piekłam do tej pory. Dzięki na pewno wyjdą, ale jak chcesz takie fajne pęknięcia na środku, to trzeba naciąć przy robieniu przedziałków.
Acha, ja daję trochę mniej soli niż w przepisie i łyżeczkę cukru.

Warto zrobić więcej bułek i chleba (już piekę po 2 bohenki) i zamrozić, wtedy robi się bardziej opłacalne czasowo.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Dziękuję za rady Już nie mogę się doczekać pieczenia tych bułeczek
__________________
He's mine!

- A ty kto? - Dobra wróżka
- A czemu z siekierą?- A widzisz, jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach?

www.miauczykotek.pl
Knife_Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-04-21, 12:17   #1309
Kamilaa21
Bang Bang Lucky Luck !
 
Avatar Kamilaa21
 
Zarejestrowany: 2007-10
Lokalizacja: z daleka :)
Wiadomości: 9 922
Dot.: Co robicie na obiad? - część XIX.

Cytat:
Napisane przez Ellen_Ripley Pokaż wiadomość
Nie mogę czytać takich rzeczy o tej porze.

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------



Cudny. Dawno nie robiłam kotletów mielonych. Natchnęłaś mnie.

Ojj tam oj tam


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Pelagia_W Pokaż wiadomość


A jaki to farsz i jakie sosy?
Farsz - mięso mielone z łopatki wieprzowej, cebula, pieczarki starte na tarce i podsmażone, trochę żółtego sera do sklejenia i przyprawy do smaku.
To wszystko było potem smażone na patelni bo ostatnio robiłam z surowego mięsa i wyszły takie batony i kluski z mięsa a teraz znowu usmażone latało mi po całym stole jak faszerowałam rurki ale może to wina ze za mało sera dałam

Makaron - muszle durum i rurki Lubella

Sosy - niestety z torebki bo nie miałam już pomidorów z puszki... także ratowalam się tym czym było ale do muszli był sos pomidorowy a do rurek śmietanowo-ziołowy


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Kamilaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-04-21, 12:20   #1310
lulka19
Zakorzenienie
 
Avatar lulka19
 
Zarejestrowany: 2013-12
Wiadomości: 12 833
Dot.: Co robicie na obiad? - część XIX.

U mnie dziś devolaye z masłem i koperkiem, ale nie sa zbyt udane , bo grube , wiec ratowalam się piekarnikiem. Kotlety z kurczaka w panierce , ziemniaki z koperkiem , surówka z pora , marchewki ,jabłka w jogurcie z lyzka majonezu

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Kamilaa21 Pokaż wiadomość
Ojj tam oj tam


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------



Farsz - mięso mielone z łopatki wieprzowej, cebula, pieczarki starte na tarce i podsmażone, trochę żółtego sera do sklejenia i przyprawy do smaku.
To wszystko było potem smażone na patelni bo ostatnio robiłam z surowego mięsa i wyszły takie batony i kluski z mięsa a teraz znowu usmażone latało mi po całym stole jak faszerowałam rurki ale może to wina ze za mało sera dałam

Makaron - muszle durum i rurki Lubella

Sosy - niestety z torebki bo nie miałam już pomidorów z puszki... także ratowalam się tym czym było ale do muszli był sos pomidorowy a do rurek śmietanowo-ziołowy


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Uwielbiam !

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-04-21, 12:39   #1311
Kamilaa21
Bang Bang Lucky Luck !
 
Avatar Kamilaa21
 
Zarejestrowany: 2007-10
Lokalizacja: z daleka :)
Wiadomości: 9 922
Dot.: Co robicie na obiad? - część XIX.

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
U mnie dziś devolaye z masłem i koperkiem, ale nie sa zbyt udane , bo grube , wiec ratowalam się piekarnikiem. Kotlety z kurczaka w panierce , ziemniaki z koperkiem , surówka z pora , marchewki ,jabłka w jogurcie z lyzka majonezu

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Uwielbiam !

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Oooo zjadłabym takie devolaje


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Kamilaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-04-21, 12:41   #1312
kasztanka3
Pani Mizantrop
 
Avatar kasztanka3
 
Zarejestrowany: 2010-07
Lokalizacja: Sydney
Wiadomości: 59 223
Dot.: Co robicie na obiad? - część XIX.

Cytat:
Napisane przez Kamilaa21 Pokaż wiadomość
Oooo zjadłabym takie devolaje


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ja tez, uwielbiam
__________________
In a world of choices I choose me.
My favourite season is the fall of the patriarchy.
kasztanka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-04-21, 13:39   #1313
KarolinaK
Zakorzenienie
 
Avatar KarolinaK
 
Zarejestrowany: 2006-06
Lokalizacja: CairnLand
Wiadomości: 16 888
Dot.: Co robicie na obiad? - część XIX.

Cytat:
Napisane przez Pelagia_W Pokaż wiadomość
Ale pięknie


Super, zapisuję przepis


Cieszę się! Mam nadzieję, że będzie Ci smakować. A kuraka możesz przyprawić dowolnie, ja akurat lubię na ostro. Pul biber to dla mnie tak pomiędzy zwykłą ostrą papryką, a chili.


Wczoraj pobiłam rekord spalonych kalorii z tym filmikiem https://www.youtube.com/watch?v=3O1fKGJmFWY tam w tle kręci się też dosyć interesujący pan no i ten filmik z kickboxingiem, który wklejałam wcześniej, wypróbuj koniecznie!

U nas dziś bezmięsnie: curry z cieciorki, ryż basmati i chlebki naan - moje debiutanckie
Pelagia zrobiłam ta dziewczyne z czerwonymi włosami. Spaliłam 306 kcal z samego treningu a wszystkich kcal 370. Średnie tętno 129... i włączyłam mixed cardio...
Trening fajny , na pewno powtórzę , spodobało mi sie ze ma i rozgrzewkę i rozciąganie. A ten mezczyzna faktycznie co on tam robił w tych kąpielówkach ...

Ja najwiecej kcal spałam jak biegam w miejscu. Tak jak ona robiła na rozgrzewce. Ale wtedy az tak sie nie pocę natomiast tętno wtedy jest non stop na tym samym poziomie i nie skacze. Ale to trzeba miec jakis ciekawy podcast do posłuchania zeby sie nie nudzić

Cytat:
Napisane przez pandemonium4 Pokaż wiadomość
Ha, wreszcie chleb nie wyszedł mi za kwaśny właściwie to bardzo łagodny w smaku. Bez koszyków też dało radę ale jednak koszyki to wygoda i wygląd. Polecam koszyki jak ktoś chce piec okrągłe bohenki. Jeden wyrastał w wysypanej mąką ściereczce, a drugi na zmoczonym papierze do pieczenia. Z papierem wsadziłam do brytfanny, ale papier trochę się przykleił i po upieczeniu było skubanie. Ze ścierki wyrzuciłam ale przykleił się do ścierki i klapnął, wyglądał fatalnie, nie wyrósł aż tak ładnie, jednak wygląda całkiem całkiem po upieczeniu i ta mąka mega mi się podoba. Ciasto było mocno rzadkie, raz że dałam dużo namoczonych płatków owsianych, otręby, siemie lniane i sezam, to tata jeszcze zażądał rodzynek, takie rzeczy wchłaniają dużo wody, dlatego zrobiłam rzadsze ciasto i się przyklejało.
Załącznik 7713673Załącznik 7713674Załącznik 7713675

Jeśli chodzi o chleb to bazuje na Tartine style bread https://www.weekendbakery.com/posts/...e-style-bread/ tylko robię z podwójnej porcji i zamiast części mąki dodaje płatki, otręby nasiona, więcej wody, troszkę żytniej mąki, także robię całkowicie inną wersję xd

A to wczorajsze bułeczki, wychodza pyszne, a nie dodaje żadnego tłuszczu, jak pisałam wcześniej korzystam z przepisu na mleczne bułeczki z white plate, tylko na oko zwiększam proporcje i robię chyba luźniejsze ciasto, które po dobrym wyrobieniu nadal lekko się klei i wymaga lekkiego omączenia rąk przy formowaniu.
Załącznik 7713678Załącznik 7713679

Zostało mi dużo wczorajszych ziemniaków, więc dzisiaj będą jakieś kluski, do tego jeszcze nie mam pojęcia co. Mam rozmrożone piersi kurczaka, ale z wczorajszego obiadu zostały mi 2 burgery wołowe i 2 kiełbaski pieczone, chciałabym to jakoś spożytkować ale nie wiem jak.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Cudne chlebki
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-04-21, 13:44   #1314
marza_mr
Zakorzenienie
 
Avatar marza_mr
 
Zarejestrowany: 2007-08
Lokalizacja: Wrocław
Wiadomości: 7 316
Dot.: Co robicie na obiad? - część XIX.

Cytat:
Napisane przez kasztanka3 Pokaż wiadomość
Dziekuje Z tym "malym" urwisem to troche przesadzilam, ma pol roku i wazy juz ponad 5 kilo, wiec taki maly to on nie jest Wet mowil, ze co najmniej 7.5-8 kilo bedzie wazyl jak dorosnie
Znajomi naszych znajomych (jak to brzmi ) maja hodowlę tej rasy i koty to rzeczywiście olbrzymki, ale urocze.

Cytat:
Napisane przez Knife_Girl Pokaż wiadomość
Małe kotki są takie słodkie i piękne, ale duże też są super!
Ja mam dwie kotki. Jedna to kotka szylkretowa, typowy dachowiec, a druga jest krzyżówką z norweskim leśnym i coś w tym jest, bo jest wielka i ma mnóstwo bardzo gęstej sierści
Nie pisz, tylko pokaż

Cytat:
Napisane przez agafisia Pokaż wiadomość
U mnie dziś o 10.30 rano powstał taki obiadekZałącznik 7713662
Podziwiam, ja rano walczę o przetrwanie i ratuję się kolejnymi kawami

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
U mnie dziś devolaye z masłem i koperkiem, ale nie sa zbyt udane , bo grube , wiec ratowalam się piekarnikiem. Kotlety z kurczaka w panierce , ziemniaki z koperkiem , surówka z pora , marchewki ,jabłka w jogurcie z lyzka majonezu
Uwielbiam devolaye, ale zawsze jem u kogoś lub w restauracji, bo właśnie boję się, że nie dopiekę w środku.

U nas dziś groszek połówki duszony z kiełbasą, pomidorami i ziemniaki.
marza_mr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-04-21, 13:50   #1315
kasztanka3
Pani Mizantrop
 
Avatar kasztanka3
 
Zarejestrowany: 2010-07
Lokalizacja: Sydney
Wiadomości: 59 223
Dot.: Co robicie na obiad? - część XIX.

Cytat:
Napisane przez marza_mr Pokaż wiadomość
Nie pisz, tylko pokaż
Tak!
__________________
In a world of choices I choose me.
My favourite season is the fall of the patriarchy.
kasztanka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-04-21, 13:52   #1316
lulka19
Zakorzenienie
 
Avatar lulka19
 
Zarejestrowany: 2013-12
Wiadomości: 12 833
Dot.: Co robicie na obiad? - część XIX.

Wyobraźcie sobie , ze w połowie gotowania ziemniaków skończył mi sie gaz ... Wiec zamiast ziemniaków z koperkiem sa podpieczone z przyprawami

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-04-21, 13:53   #1317
lulka19
Zakorzenienie
 
Avatar lulka19
 
Zarejestrowany: 2013-12
Wiadomości: 12 833
Dot.: Co robicie na obiad? - część XIX.

Wyobraźcie sobie , ze w połowie gotowania ziemniaków skończył mi sie gaz ... Wiec zamiast ziemniaków z koperkiem sa podpieczone z przyprawami 20200421_135129_HDR_Film1-1.jpg

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-04-21, 13:56   #1318
kasztanka3
Pani Mizantrop
 
Avatar kasztanka3
 
Zarejestrowany: 2010-07
Lokalizacja: Sydney
Wiadomości: 59 223
Dot.: Co robicie na obiad? - część XIX.

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Wyobraźcie sobie , ze w połowie gotowania ziemniaków skończył mi sie gaz ... Wiec zamiast ziemniaków z koperkiem sa podpieczone z przyprawami Załącznik 7713690

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Surowka wyglada mega apetycznie, moge prosic przepis?
__________________
In a world of choices I choose me.
My favourite season is the fall of the patriarchy.
kasztanka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-04-21, 14:08   #1319
Knife_Girl
Piekielnie Ubrunetowiona
 
Avatar Knife_Girl
 
Zarejestrowany: 2006-02
Lokalizacja: świętokrzyskie ~> k. tego Miasta Cudów
Wiadomości: 6 815
Dot.: Co robicie na obiad? - część XIX.

Cytat:
Napisane przez marza_mr Pokaż wiadomość
Znajomi naszych znajomych (jak to brzmi ) maja hodowlę tej rasy i koty to rzeczywiście olbrzymki, ale urocze.



Nie pisz, tylko pokaż



Podziwiam, ja rano walczę o przetrwanie i ratuję się kolejnymi kawami



Uwielbiam devolaye, ale zawsze jem u kogoś lub w restauracji, bo właśnie boję się, że nie dopiekę w środku.

U nas dziś groszek połówki duszony z kiełbasą, pomidorami i ziemniaki.
Cytat:
Napisane przez kasztanka3 Pokaż wiadomość
Tak!
No niech Wam będzie Zamiast fotek jedzenia, dla odmiany, koty...


Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Wyobraźcie sobie , ze w połowie gotowania ziemniaków skończył mi sie gaz ... Wiec zamiast ziemniaków z koperkiem sa podpieczone z przyprawami Załącznik 7713690

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To chyba dobrze wyszło, bo efekt smakowity
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20180326_214948_resized_20200421_020212635.jpg (62,0 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20191124_123340_resized_20200421_020331540.jpg (97,4 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20190828_161114_resized_20200421_020433799.jpg (165,6 KB, 38 załadowań)
__________________
He's mine!

- A ty kto? - Dobra wróżka
- A czemu z siekierą?- A widzisz, jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach?

www.miauczykotek.pl
Knife_Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-04-21, 14:11   #1320
kasztanka3
Pani Mizantrop
 
Avatar kasztanka3
 
Zarejestrowany: 2010-07
Lokalizacja: Sydney
Wiadomości: 59 223
Dot.: Co robicie na obiad? - część XIX.

Cytat:
Napisane przez Knife_Girl Pokaż wiadomość
No niech Wam będzie Zamiast fotek jedzenia, dla odmiany, koty...



To chyba dobrze wyszło, bo efekt smakowity
Jakie piekne
I jakie oczyska na pierwszym foto Moj takie robi tylko jak widzi jedzenie
__________________
In a world of choices I choose me.
My favourite season is the fall of the patriarchy.
kasztanka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie


Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)
 

Zasady wysyłania wiadomości
Nie możesz zakładać nowych wątków
Nie możesz pisać odpowiedzi
Nie możesz dodawać zdjęć i plików
Nie możesz edytować swoich postów

BB code is Włączono
Emotikonki: Włączono
Kod [IMG]: Włączono
Kod HTML: Wyłączono

Gorące linki


Data ostatniego posta: 2020-11-09 08:01:44


Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:57.






© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.

Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Więcej informacji znajdziesz tutaj.