|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Sumamed na trądzik.
To jedyne forum,po dermatologii (którego już nie ma),na którym mogę jeszcze uzyskać jakąś odpowiedz.Oprócz dosłownie całej torby leków lekarz przepisał mi Sumamed.Wszystko pięknie,ale ja dostałam jakiejś grzybicy w organizmie tzn.przewód pokarmowy.Jeden lekarz kazał odstawić antybiotyk,drugi powiedział,że to nie ma z tym nic wspólnego
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Sumamed na trądzik.
Ja sadze , ze to wina samego leku.Fakt lekarzem nie jestem , ale u mnie antybiotyk wywolal takie cos.Ten lekarz ,co mi wypisal oczywiscie nie widzial nic zlego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Anetko, ja brałam Sumamed przez 22 tygodnie (ale nie na trądzik). Dermatolog wraz z tym antybiotykiem przepisała mi Flumycon i kazała z religijną wytrwałośćią wsuwać jogurty, bo sam Sumamed może powodować wyjałowienie organizmu, a co za tym idzie -grzybicę.
Poza tym nie jestem pewna, czy jakikolwiek alkohol przy antybiotyku jest dozowlony ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
22 tygodnie?
![]() Anetko zrobilas wielki blad z tym alkoholem, bo oczywiste jest, ze przy zadnym antybiotyku nie wolno pić. powinno się natomiast jesc dużo nabialu tak jak mowi Voodia. najlepiej to radze unikać antybiotyków, a jesli chcesz wiedziec czy to od leku, to poszukaj na necie..na pewno znajdziesz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
I przy antybiotykotarapii :Lacidofill , Lakcid nie wiem czy to poprawne nazwy i oczywiscie jogurciki.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Miałam brać ten lek dłużej, ale zakończyłam kurację na własną rękę i udałam się do innej pani dermatolog, która o wiele bardziej mi pomogła. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Jejku 22 tyg
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Mam brać 12 tygodni,dodatkowo przyjmować Nystatyne.Sumamed raz w tygodniu,w czwartek,sądziłam,że jak wypiję piwko w niedzielę,poniedziałek,bę dzie ok
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
a ja myślalam ze biore długo antybiotyki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Ja to nie wime, co za nieodpowiedzialny lekarz. Przy antybiotykach zawsze wypada brać coś ochronnego, a przy takim antybiotyku, to już na pewno. Kup sobie Lacidofil (albo cos podobnego) - bierz dwa razy dzienie, i dużó naturalnego kefiru i jogurtu. Z grzybicy trudno wyjść, ale powinno Ci się udać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
![]()
Szukałam wszędzie watków z tym antybiotykiem ale nieznalazlam takze nie linczowac mnie
![]() Otoz dermatolog przepisal mi summamed na moja facjate wiec chcialabym sie dowiedziec od tych ktorzy brali czy powoduje jakis wysyp nowych pryszczy, czy cera sie pogarsza, czy polepsza no i na jak dlugo. interesuje mnie tez czy po odstawieniu znowu powracaja te pryszcze. z gory dzieki za wszystkie odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Dot.: Summamed - ważne !!
Ja brałam...przez kilka dni...dłużej nie dałam rady, tak bolała mnie po nim wątroba i jelita. Co do wysypu nowych pryszczy to sie nie wypowiem, za krótko brałam. Ale wiem że dużo osób skarży się że po tym leku mają silne dolegliwości bólowe
![]()
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Dot.: Summamed - ważne !!
ja właśnie skończyłam brać summamed...ale brałam go ze wzglądu na angine... ale szczerze mówiąc zauważyłam ze cera stała sie gładsza...nie wiedziałam od czego...ae gdy wyszukałam w necie że summamed dziala również na cere...to wtedy uswiadomiłam sobie, ze to jego zasługa...
ja przez pierwsze 2 dni brania miałam potworny ból brzucha i wzdęcia...strasznie bolało przez ok. 35 -40min...ale opłacało sie wycierpieć... pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Witam.
Na trądzik grudkowy zapisalam mi dermatolog Sumamed (500mg) + kupic mialam tab. ochronne na wątrobę (bez recepty kupilam NUTROLIN B) - zakupilam to - zaplacilam za 2 opakownaia sumamed 52.53zł - w jedym opakowaniu są 3 tabletki - mialam to brac przez miesiac- wykupilam 2 opakowania potem mialam wykupic jezszce 2 - brac mialam 3 dni po 1 teb potem 4 dni przerwy i znow 3 dni po 1 tab i potem 4 dni przerwy no ale nie moge ich brac bo jak sie okazalo musze brac jednak hormony - wiec niepotzrebnie stracilam kase a oddac ich nie moge gdyby ktoras chciala je odkupic taniej - waze są do 01.2011 to prosze pisac na ewelina248@vp.pl 2 opakowania moge odsprzedac za 45zł w tym moj koszt przesyłki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
moze by tak ozywic post...?
ps. ja biore..i mam wiele pytan..
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Brałam.. wzięłam chyba 2 lub 3 tury, Tzn te po 3 dni, ale jednak też okazało się, że muszę brać hormony. Jednak ja brałam najniższą dawkę, bo 125mg.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
pomoglo Ci cos? ale ej...3 dni to za maloy czas chyba, byokrslic czy pomaga czy nie...ja w pt. koncze paczke 6 tabletek...
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
No.. to taka dawka tabletek bo jest Summamed 500mg, 250mg oraz 125mg. Ja brałam tą najmniejsza dawkę. I jak napisałam brałam 3 tury po 3 tabletki, czyli w sumie 3 tygodnie trwała ta kuracja.
A co do efektów, to były, ale nie takie jak się spodziewałam, poza tym mój żołądek źle znosi wszelkie antybiotyki, wcześniej brałam niecałe 2 tygodnie Tetralysal i niestety nie opłacało się znosić tych wszystkich dolegliwości żołądkowych i mdłości przez większość dnia dla tak małego efektu. Edytowane przez odada Czas edycji: 2008-11-20 o 16:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#20 |
BAN stały
|
Ja bralem wczesniej tetratysal i nic mi nie bylo a teraz mi zapisal ten sumamed, 3 godziny po zazyciu srodku tak mnie boli brzuch ze nie moge, w dodatku mam sraczke. Jutro ide kupie oslonki bo nie pociagne...
mam dawke 500, przez piersze 3 dni po jednej tabletce a pozniej co tydzien po 1. Cena leku to okolo 46 zl (3 tabletki 500mg) ale jak mamy recepte jest znizka o 50%. (bez recepty chyba sie tego nie dostanie) A zapłaciłem za dwa opakowania cos około 54 zl. Plus krem isotrexin (chyba) okolo 35 zl. Jak to nie pomoze to mam dosc... i odpuszczam. btw mam jeszcze differin moge stsowac je razem? czy lepiej skonczyc differin a pozniej przejsc na ten isotrexin? ogolnie jak roznia sie te kremy? Na moje oko differin jest super, wysusza i ladnie wygladza skore. Ja stosuje 2 miesiac i poprawa jest super! TEraz tylko wyleczyc blizny po pryszczach i pozbyc sie tradziu grudkowego i bedzie cacy. Moze do swiat zdaze ![]() Edytowane przez marcinn12 Czas edycji: 2008-12-03 o 20:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
witaj summamed to antybiotey o ile pamietam w opakowaniu sa 3 tabletki sa bardzo silne jest antybiotykiem ktory utrzymuje sie w organizmie 10 dni ale nie jest skuteczny ja kiedys jak mialam zapalenie gardla i go bralam nie pomogl mi ale nie jest na tradzik biorac go dluzszy czas moze niezle spustoszyc organizm od przewodu pokarmowego jak pisalas po pochwe moze wywolac grzybice
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Witajcie ,obecnie biorę sumamed na anginę ropną...ale na trądzik!!! Dziewczyny co Wy wyprawiacie! Antybiotyki są oczywiście potrzebne,ale tylko w konieczności.Ja unikam jak ognia.To,że przepisał Wam je lekarz,nie oznacza,że to dobre.Oni biorą ciężkie pieniądze od firm farmaceutycznych,właśnie za to,żeby je przepisywali a ile szkód w waszym organiźmie narobią,tego już nikogo nie obchodzi,bo....w razie czego i tak znowu przyjdziecie do lekarza i wizytka zaliczona.Na pryszcze ,syfy czy jak wolicie trądzik(sama go mam) ,najlepsza jest dobra kosmetyczka i uwierzcie,kilka wizyt(w zależności od stanu skóry) i wyprowadzi Wam cerę na prostą.Jeszcze nie słyszałam,żeby jakiś dermatolog wyleczył trądzik a zwłaszcza duże,ropne wypryski. A kosmetyczka to zrobi,uwierzcie,widziałam to niejednokrotnie .pzdr
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
Taak jasne. To ty chyba masz słaby trądzik. Ja się z nim męczę od około 4 lat chodziłam do kosmetyczki i jakoś mi to nie pomogło. A od razu mówię że nie była to jakaś bele jaka kosmetyczka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
![]()
Na trądzik antybiotyk?????-
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
dostałam kiedys sumamed na zapalenie tchawicy. Jedno opakowanie wystarczyło, aby uporać się z chorobą, a dodatkowo... pozbyłam się trądziku!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam, nazywam sie Dawid mam 18 lat. Przepraszam jeśłi to forum dla kobiet ale chciałbym się doradzić. Biorę antybiotyk sumamed 500mg na trądzik. Zażywaam go od ponad miesiąca , dokładnie to wziołem juz 4 dawki po 3(3 na tydzien) i 3 dawki po 2(2 na tydzien), zostało mi jeszcze wziąsc w nastepny weekend dwie talbetki i potem co tydzien jedna tabletka na miesiąc. i jest problem, bo nie nic nie pomaga...mam tradzik taki , że po prostu same ropne krostki duże co wychodza prawie na wierzch, i nie wiem czy jest sens brać go dłuzej jak nic nie pomaga a nawet moze jest gorzej. Po miesiącu stosowania byłem u dermatologa mówiłem ze słabo działa i wgl to Pani doktor powiedziała ze może za krótko go biore i trzeba dłuzej i dopisała mi tylko Cynk(Zincas) . i chciałbym sie doradzic co mogę zrobić? czy isc znowu do dermatologa? jakies 2 lata temu brałem antybiotyk Nobaxin on bardzo dobrze pomógl po miesiacu nie było prawie sładu a po 3 to zero krostek. moze po prostu ten sumamed nie działa na ten rodzaj trądziku? trądzik mam tylko na brodzie i czole. (mam cere mieszaną) . Stosuje Effaclar do mycia twarzy , a na dzien kłade krem Effaclar M. nie wiem co moge robić? prosze o pomoc dzieki z góry.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Dawid Proponuję Ci wizytę u dobrej kosmetyczki...parę zabiegów i Cię wyleczy.Powodzenia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
Wizyta u dermatologa- oczywiście jak najbardziej! Ale oprócz tego ważna jest też codzienna odpowiednia pielęgnacja cery. xxx
Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2020-04-21 o 14:05 Powód: reklama, post bez czytania watku |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:03.