|
|
#1981 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie październik 2020
jeszcze trzy godzinki...
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1982 |
|
Raczkowanie
|
Ja dziś o 16.20 prenatalne. Na razie staram sobie znaleźć zajęcie żeby się nie stresować
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1983 |
|
Wtajemniczenie
|
zaczęłam tyć 🤪 całe dwa kilo w miesiąc
Ale na początku schudłam więc się wyrównało i jestem teraz na równo z wagą sprzed ciąży 🤪Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1984 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1985 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a równie dobrze mogę tyć 4 kilo albo i więcej co miesiąc 🤪 z synem przybralam ponad 20 kilo... tylko wagę startową miałam piórkową. jakby mi teraz przyszło plus 20 ... ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1986 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam 2kg na plusie
Także chyba tak optymalnie.Czasem mi się wydaje że coś czuję i może to ruchy ale za słabe to jest żeby na pewno stwierdzić. Ciekawe czy to będzie to czy jednak jelita robią sobie ze mnie żarty To coś jeśli chodzi i siłę porównywalnego do ruchów jelit tylko na dole i z przodu tam gdzie jest macica. Dziwne. Dziś mam 16+0 to jednak na pierwszą ciążę za wcześnieDo dziewczyn które czują ruchy lub czuły w ostatniej ciąży- da się jakoś opisać to uczucie? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Mam 16 tydzień, czyli dopiero 15+0. Pomyłka. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1987 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się strasznie boję tyć, i tak nie byłam super zadowolona ze swojej wagi, a w mojej rodzinie i 30 kg w ciąży się zdarzało, chyba bym się zabiła U mnie na razie wyrównałam do wagi sprzed. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1989 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wiem skomplikowane to ale ja zawsze miałam długie cykle kolo 35 dni i to chyba dlatego. Jak na dzisiejszym usg też się potwierdzi że 8 dni młodsza ciąża to sobie chyba zmienię termin porodu na głównej stronie.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1990 |
|
Wtajemniczenie
|
Obłoczek możliwe jak najbardziej. W pierwszej ciąży czułam ok 14-15 t. Nie mogłam w to uwierzyć ale lekarz jak najbardziej potwierdził, że możliwe. Mi to przypominało, jakbym miała motylka w brzuchu. Trzy tyg później w 17-18 t poczułam już takie prawdziwe ruchy, coś na kształt smyrania palcami. Takie delikatne ale zdecydowane ruchy. Teraz zaczelam 15t i niestety jeszcze nie czuje. Dwa razy mi się wydawało, ale czekam czy się potwierdzi 😉Co do tycia, ja z córką przytyłam 5 kg. Z czego ona miała 3🙂Teraz już na start jestem 5 kg grubsza niż przed ciąża z nią. Zobaczymy ile tym razem będzie na finishu.
|
|
|
|
#1991 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki!Kanarkowaa, mnie możesz w ogóle zmienić tp na głównej na 19.10 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1992 |
|
Raczkowanie
|
Gratuluję udanych wizyt
![]() Ja dziś po raz kolejny zderzyłam się ze ściana zwaną korona. Dzwoniłam się umówić na wizytę na 13.05 wg skierowania, które dostałam ostatnio na wizycie od mojego lekarza tydzień temu i uwaga... Pani przez telefon mi mówi, że niestety nie może mnie wpisać w grafik bo skierowania teraz są ważne 14 dni 🤦☠♀️ ja w szoku pytam, ale jak to... To lekarz wypisał skierowanie na wizytę za miesiąc i nie mogę tego zrealizować, bo ważne jest 14 dni? Pani mi oznajmiła, że 14 dni przed wizytą muszę odbyć z lekarzem teleporadę, na której lekarz potwierdzi, że skierowanie jest dalej aktualne 🤷☠♀️ strata mojego i jego czasu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kanarkowa czekamy na wieści czy dziewucha została dziewczynką ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1994 |
|
Wtajemniczenie
|
Boże dziewczyny, będę miała CÓRECZKĘ!!! Na pewno !!! nie umiem się uspokoić
moje największe marzenie się spełnia!!!!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i gratuluję córeczki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1997 |
|
Wtajemniczenie
|
Kanarkowa gratuluję 🙂
|
|
|
|
#1998 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratulacje! Ciekawe co tam u mnie i u innych rośnie... niedługo się wszystkie dowiemy ![]() Ja od przedwczoraj mam znowu spadek formy psychicznej znowu. No cóż- dziś trochę próbuje się ogarnąć ale ciężko idzie, nic mi się nie chce i ciagle mi smutno, chociaż dziś jakoś się ubrałam w zwykle ciuchy a nie piżamę dzienną... Może jak wreszcie zmuszę się iść na spacer z psem do lasu to mi się poprawi ale nawet wyjść mi się nie chce A potem zakupy z mężem, muszę chodzić chociaż na te spożywcze bo już mi totalnie odwala. Ehh... Prawie dziś się poryczalam ze odkurzacz samojezdny wywala jakiś błąd i nie chce odkurzać. Ewidentnie mam kryzys siedzenia w domu :/Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1999 |
|
Wtajemniczenie
|
Obłoczek przytulam. Może iddzcie z mężem na długi spacer? Napewno humor się poprawi. Albo kup sobie coś dobrego na wieczór, włączcie jakoś fajny film. Sytuacja trudna, miejmy nadzieję że jakoś to się wszystko ułoży.. My od wczoraj już wychodzimy normalnie. Serio znowu poczułam że żyje. Tylko ta maseczka.. Ja nie mogę w niej oddychać..
|
|
|
|
#2000 |
|
Raczkowanie
|
Jestem na usg prenatalnym. Wszystko dobrze. Dziecko ma 7,6 cm. TP wychodzi 25.10. Dziecko spało i cięzko było zmierzyć przezierność karkową, ale w końcu się udało
Jeśli chodzi o płeć to słabo było widać. Powiedział, że bardziej by się skłaniał ku dziewczynce, ale żeby się nie sugerować zbytnio tym ![]() Kanarkowa gratulacje
|
|
|
|
#2001 |
|
Raczkowanie
|
Kanarkowaaa gratulacje!
![]() ![]() Agra gratulacje! ![]() ![]() Ja dzisiaj wyszłam z domu, prawie cały dzień spędziłam na świeżym powietrzu aż człowiekowi lepiej, szczególnie przy tak pięknej pogodzie Proszę trzymać kciuki za moja jutrzejsza wizytę miejmy nadzieje ze dzieciątko się ujawni ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2002 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też poproszę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2004 |
|
Zadomowienie
|
Chyba apka się zawiesiła bo nikogo nie ma
Ja piszę z kompa Kanarkowa gratuluję córeczki |
|
|
|
#2005 |
|
Raczkowanie
|
Hania 134 trzymamy solidarnie kciuki! Dziewczyny z dzisiejszych wizyt- gratulacje! Bardzo się cieszę że wszystko ok! Czyżby szykował się wysyp dziewczynek? U mnie niby też córeczka ale jeszcze ze znakiem zapytania...Obłoczek- duże buziaki dla Ciebie. Głowa do góry, jesteśmy z Tobą
![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- A jeszcze pytanko! Czy któraś z Was też ma bardzo nisko łożysko z przodu? Ja się dowiedziałam na prenatalnych, wczoraj się potwierdziło. |
|
|
|
#2006 |
|
Wtajemniczenie
|
to trzymam kciuki dzisiaj za Was
moja już waży 140 gram, crl 10.5 cm, razem z nogami to już solidny człowiek aż się dziwię, gdzie się mieści 🤣 i jak na zawołanie od wczoraj takie już wyraźne pukanie czuje muszę dziś kupić coś różowego, bo oszaleję 🤣 zobaczcie jakie fajne ujęcie udało się zrobić ![]() 20200422_080305.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2007 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2008 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
️Cytat:
️ SuperObloczek, mam nadzieję, że dzisiaj już troszkę lepiej ![]() Apka wczoraj coś była zablokowana :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2009 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam jutro wizyte u lekarza w szpitalu to podpytam czy czy widzi na zdjęciu usg coś z dziewczynki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
Myslalam ze na poczatku sa milimetrowe różnice między bobasami. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2010 |
|
Wtajemniczenie
|
koleżanka przyniosła mi dzisiaj książkę dla ciężarnych "Czego się spodziewać kiedy się Ciebie spodziewają" podobno bardzo zabawna
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:23.

a równie dobrze mogę tyć 4 kilo albo i więcej co miesiąc 🤪 
Także chyba tak optymalnie.

ja się strasznie boję tyć, i tak nie byłam super zadowolona ze swojej wagi, a w mojej rodzinie i 30 kg w ciąży się zdarzało, chyba bym się zabiła 

🤦☠♀️ ja w szoku pytam, ale jak to... To lekarz wypisał skierowanie na wizytę za miesiąc i nie mogę tego zrealizować, bo ważne jest 14 dni? Pani mi oznajmiła, że 14 dni przed wizytą muszę odbyć z lekarzem teleporadę, na której lekarz potwierdzi, że skierowanie jest dalej aktualne 🤷☠♀️ strata mojego i jego czasu. 

i gratuluję córeczki 
A potem zakupy z mężem, muszę chodzić chociaż na te spożywcze bo już mi totalnie odwala. Ehh... Prawie dziś się poryczalam ze odkurzacz samojezdny wywala jakiś błąd i nie chce odkurzać. Ewidentnie mam kryzys siedzenia w domu :/
aż człowiekowi lepiej, szczególnie przy tak pięknej pogodzie 

Ja piszę z kompa