|
|||||||
| Notka |
|
| Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Co robicie na obiad? - część XIX.
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1352 |
|
Pani Mizantrop
|
Dzisiaj beda klopsy wolowe, ziemniaki z koperkiem, mizeria i miks salat z rukola.
Trzeba zutylizowac wszystko, co od paru dni lezy w lodowce nieruszane
|
#1353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie jest tak, że jeżeli od razu lub przez max 2-3 dni nie zrobię z zakupów tego, co zaplanowałam na obiad (chodzi mi o mniej trwałe rzeczy, bo wiadomo - mrożonka to sobie poleży), to jest niestety duże prawdopodobieństwo zmarnowania się. W lodówce mam surówkę, więc dzisiaj już serio ryba, do tego ziemniaczki lub kasza. Planowane na poniedziałek, ale na pizzę mnie naszło. Więc mam nadzieję, że ta surówka jeszcze dobra.
|
|
#1354 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
|
|
#1355 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Wczoraj przez całą resztę dnia nie działała mi aplikacja wizaż
Cytat:
Twoje psiaki są zarąbiste! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
klasyka zawsze smaczna Ja dziś planowałam zrobić makaron, ale może właśnie kotlety drobiowe? Mam kurczaka i muszę go zużyć.Cytat:
zakwas zamówiłam na allegro, a moja mama ma swój już od kilku lat, ale piecze taki mega szybki chleb tylko zamieszany łyżką i po wyrośnięciu buch do foremki a też bardzo dobry i wtedy może dać więcej mąki żytniej. Ja nie mogę nigdzie dostać mąki z pełnego przemiału ratuje się namoczonym płatkami owsianymi i otrębami, ale to nie to samo. Choć chleb wyrasta pięknie na białej mące.PyszotaCytat:
Jeny ja nie powinnam podawać przepisów, bo robię na spontanie i teraz jeszcze mi się coś przypomniało. Wierzch smaruję lekko roztrzepanym białkiem jaja, wtedy nasionka się przyklejają i bułki szybciej się rumienią. Do ciasta dodaje też trochę zakwasu do smaku Uwielbiamy zupę pomidorową z cienkim makaronem. Takie proste a takie pyszne Piękne zdjęcia kotów! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez pandemonium4 Czas edycji: 2020-04-22 o 08:13 |
|||||||||
|
|
|
#1356 | |||||
|
Piekielnie Ubrunetowiona
|
Cytat:
Piękny ten chlebek ![]() Cytat:
Cytat:
Bułki pyszne! Dziś do pracy kanapki z nimi zrobiłam - nadal są smaczne. Wierzch chrupiący, wnętrze miękkie. Jednym słowem - super ![]() Planowałam je posmarować jajkiem właśnie, ale w końcu posmarowałam wodą i trochę nasionek niestety odpadło. Szkoda, bo ja lubię bardzo te wszystkie ziarenka Następnym razem użyję jajka
|
|
|
#1357 |
|
Zakorzenienie
|
W poniedzialek zrobilam faszerowane pomidory, wczoraj canneloni z ricotta, a dzis bedzie paella z owocami morza.
|
|
|
|
#1358 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1359 |
|
Pani Mizantrop
|
Wyszukalam w google, w przepisie jest proszek do pieczenia, ktorego tez nie mam, niestety.
|
#1360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A może by tak (soda w składzie): https://katarzynarzepecka.pl/2015/07...wersja-na.html ?
Żegnaj Wizaż Forum. Tyle lat za nami. Witaj Życie po Wizażu (Discord). Wszystko przed nami. Edytowane przez Ellen_Ripley Czas edycji: 2020-04-22 o 09:00 |
|
|
|
|
#1361 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
Mam jedynie make i to tylko dlatego, ze ostatnio kupilam, tak to miesiacami nawet tego nie mialam
|
|
#1362 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Moje wahało sie miedzy 71-168. Jak dobija do 170 to juz ledwo dysze . Dzis zrobie ten drugi co polecasz! Piekne spaghetti! Cytat:
Ja moja wagę nawet nie wiem jak obsługiwać. Musze chyba instrukcje znalesc..Pysznie znowu i taka piękna salateczka! Cytat:
Cytat:
. Moje psy to jak psica była młodsza to była mega miłość. Mała ciagle spała z psem i sie do niego kleiła. Pies ciagle ja zabawiał zabawkami był dla niej bardzo delikatny... uczył ja... Teraz im starsza to ona zdecydowanie rządzi w domu . Ale czasem nadal sie do niego przytuli. Jednak jesli chodzi o pogoń za wiewiórka czy bażantem albo na widok kota to jest mega sojusz, oboje idealnie współpracują ![]() Cytat:
.Ja ostatnio odkryłam mrożone gofry ziemniaczane ktore sie tylko do tostera na 5 minut wkłada. Synowi tez bardzo smakowały. Cytat:
Ja zrobiłam zapas jeszcze przeć epidemia ale tez juz powoli mi sie koncza... |
||||||
|
|
|
#1363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() https://www.youtube.com/watch?v=aGZrYVYz1KA https://www.youtube.com/watch?v=JO2H4bmcZhM
Żegnaj Wizaż Forum. Tyle lat za nami. Witaj Życie po Wizażu (Discord). Wszystko przed nami. Edytowane przez Ellen_Ripley Czas edycji: 2020-04-22 o 09:18 |
|
|
|
|
#1364 |
|
Pani Mizantrop
|
Tak mi sie przypomnialo, ze mozliwe, ze sode mam, bo kupowalam pare miesiecy temu sode i ocet, zeby odetkac odplyw w umywalce, zostaly mi chyba jakies resztki
|
#1365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam dziś mielone mięso i nie wiem co z nim zrobię, zwykłe mielone czy klopsy? Się zobaczy
Every siren often my lullaby Every heartbeat functioning thrown to the night I'm quenched in your light And see the floor rising through a dream Forgotten thoughts lost in a memorable theme And soaked to the skin Mój kulinarny kącik |
|
|
|
|
#1366 | |||||
|
Piekielnie Ubrunetowiona
|
Cytat:
Cytat:
Ale rzadko robię, bo to jednak nie to samo, co kawał porządnej ryby. Jeśli chodzi o ryby i TŻa, to też jak z dzieckiem - trafi ość i koniec jedzenia Być może to chodzi o przejęcie władzy w domu. Starsza kota nie chce oddać, a młodsza naciska i się robi wojna ![]() Cytat:
Obie opcje pycha
|
|
|
#1367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I to jest to!
Żegnaj Wizaż Forum. Tyle lat za nami. Witaj Życie po Wizażu (Discord). Wszystko przed nami. Edytowane przez Ellen_Ripley Czas edycji: 2020-04-22 o 10:00 |
|
|
|
|
#1368 |
|
Zakorzenienie
|
Jarzynowa zalewajka z pulpetami z białej kiełbasy
Na kolację makaron ze szpinakiem, masłem, czosnkiem i grana padano Edytowane przez damdalena Czas edycji: 2020-04-22 o 22:38 |
|
|
|
#1369 | ||
|
Piekielnie Ubrunetowiona
|
Brzmi ciekawie
Podasz szczegóły?
|
|
|
#1370 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam dziś resztę ze wczoraj. Jeden Devolay , trochę kurczaka. Ziemnaki w plasterki na patelni , pikle w musztardzie.
Na kolację zrobię tortille sama. Posmaruje serkiem , wsadze sala te , szynkę , ser i paprykę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Ja już parę lat nie jem paluszków rybnych . Niestety u syna w przedszkolu podają często w piątki.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1371 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Osobiście robię bez proszku do pieczenia ani bez sody. Też wyjdzie. Ale ja lubię płaskie, chrupkie ciasto, a nie bułę.
|
|
|
|
|
#1372 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Pysznie
Cytat:
muszę też się kiedyś skusić Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
U mnie dziś będzie obiad z Kwestii Smaku https://www.kwestiasmaku.com/przepis...ymi-pomidorami I jeszcze poradźcie, do czego użyć czarny ryż? Wygrzebałam wczoraj w szafce i mam pustkę w głowie. Znalazłam jakieś 2 przepisy na sałatki, ale chciałabym coś bardziej obiadowego, może coś z krewetkami? |
|||||
|
|
|
#1373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czy u Was też taka piękna pogoda? Aż pójdę do parku po pracy!
Every siren often my lullaby Every heartbeat functioning thrown to the night I'm quenched in your light And see the floor rising through a dream Forgotten thoughts lost in a memorable theme And soaked to the skin Mój kulinarny kącik |
|
|
|
|
#1374 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
|
|
#1375 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Niby nie przepadam za mielonym, ale takie swiezutkie prosto z patelni i do tego ziemniaczki z koperkiem to Wczoraj robilam yum woon sen z makaronem ryzowym, dzisiaj chyba pojde na latwizne i beda po prostu jajka sadzone, a do nich moze fasolka zapiekana w piwie z przepisu jadlonomii. Albo salatka seler/biala fasolka/ananas. Albo jedno i drugie
Edytowane przez melkmeisje Czas edycji: 2020-04-22 o 12:43 |
|
|
|
|
#1376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na przeprosiny paczka żywnościowa wystarczy.
|
|
#1377 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A do pracowych rzeczy zagladam sobie jeszcze wieczorami i wszystko gra
|
|
|
|
|
#1378 |
|
Zakorzenienie
|
To skrzyżowanie zupy jarzynowej i żurku. Podsmażylam cebulę i ząbek czosnku. W kolejności dodałam: jarzyny, wodę, uformowane kulki z rozciętych 2 białych kiełbasek, ziele i liść, 3 małe ziemniaki. Jak zmiękły jarzyny wlałam ok. 150 ml żurku. Doprawilam majerankiem, pieprzem.
|
|
|
|
#1379 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
U mnie dzis powtórka z wczoraj... czyli te medaliony wieprzowe z marchewka i z suszonymi śliwkami. Podane z kasz gryczana. A na lunch wczoraj zrobiłam zupę z wszystkiego co sie nawinelo. 6 porów, marchewka, pietruszka, cukinia, kalafior, szpinak, suszone pomidory. Bardzo dobra wyszła U Jaś rowniez piękna pogoda... juz sie odpaliłam. Rano jak zwykle odpukalismy długi 7 km spacer a teraz musze isc kuchnie ogarnąć Ale musze chwile odpocząć bo dopiero co usiadłam od rana... |
|||
|
|
|
#1380 | |||
|
Piekielnie Ubrunetowiona
|
Cytat:
Apetyczna ta zupka, muszę zrobić
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:43.

U mnie jest tak, że jeżeli od razu lub przez max 2-3 dni nie zrobię z zakupów tego, co zaplanowałam na obiad (chodzi mi o mniej trwałe rzeczy, bo wiadomo - mrożonka to sobie poleży), to jest niestety duże prawdopodobieństwo zmarnowania się. W lodówce mam surówkę, więc dzisiaj już serio ryba, do tego ziemniaczki lub kasza. Planowane na poniedziałek, ale na pizzę mnie naszło. Więc mam nadzieję, że ta surówka jeszcze dobra.
Witaj Życie po Wizażu (Discord). Wszystko przed nami.
, spodobało mi sie ze ma i rozgrzewkę i rozciąganie. A ten mezczyzna faktycznie
...

miało być małe pół godzinki i z głowy, a większość ćwiczeń robiłam, może nie w wersji dla początkujących, ale tak na full też nie. Nawet rozciąganie było masakryczne. Ale 212 kalorii zgubione, a próg 200 to dla mnie wyznacznik, że warto było się spocić 

Parę miesięcy temu "pokłóciły" się, zupełnie nie wiadomo o co, po prostu nagle poszło o jakieś kocie sprawy i koniec