|
|||||||
| Notka |
|
| Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Co robicie na obiad? - część XIX.
Cytat:
Cytat:
Ja muszę się zmobilizować i na jutro jarzynową ugotować. To mój wczorajszy obiad i dzisiejszy. Wczoraj kurczak w sosie curry z kalafiorem, szpinakiem, a dziś kotleciki szuszu i surówka z marchwii, jabłka i pora. Zawsze o zdjęciu przypomina mi się jak już zabiorę się za jedzenie IMG_20200421_141531_resize_57.jpgIMG_20200422_150450_resize_23.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mojemu TZ by podeszła ![]() Pelagia to zrób tak , ale z makaronem . Zobaczymy co to wyjdzie ![]() Moje tortille 20200422_140337_HDR_Film1-1.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1383 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
|
|
#1384 |
|
Zakorzenienie
|
Hahah Karolina wystarczyło kupić butle
ja mam tradycyjna kuchenkę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1385 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Super! Ja robię jakieś cudawianki, naany itp. a takich tortilli jeszcze nie, a jemy te kupne z paskudnym składem regularnie Nasz obiad. TŻ chwalił mięso, a ja dodatek pietruszki do puree i miodowy winegret do sałatki. |
|
|
|
|
#1386 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
|
|
#1387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1388 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na Lulki surówkę tez mam bardzo ochote. Ale pora brak . Wczoraj zuzylam wszystko co miałam. W piatek jade na zakupy dopiero...Cytat:
Wow ale tortille piekne!!! Ja mam ale oczywiscie jedynie sklepowe. Nigdy swoich nie robiłam ![]() Cytat:
Moj syn zjadł dzis moj obiad Lego wywołuje Cie. Wiem ze juz pisałeś ale chce zrobic to twoje calzone ale w maszynie do chleba. To mam zrobic jak normalna pizzę tak??? I farsz do środka, złożyć i piec tak samo jak normalna pizzę??? Nie mam nic na jutro na obiad zostało jedynie salami, mozarella, cebula i oliwki jakies w lodówce ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#1389 |
|
Zakorzenienie
|
Pomidory faszerowane miesem mielonym z przyprawami, a canelloni ricotta i szpinak, w sosie pomidorowym. Bo nie wiem, o ktory farsz dokladnie pytasz.
|
|
|
|
#1390 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
polecisz przepis?Tak, śląskie, uwielbiam a też rzadko jem.Cytat:
Jeśli chodzi o treningi to ostatnio biegamy z TŻ, ale że on biega sprinty, to są to krótkie biegi. No np wczoraj biegaliśmy tak: minuta biegu, minuta marszu. Fakt, że ostatnio żaden trening tak ciężko mnie sponiewierał i na koniec musiałam spuścić z tonu bo myślałam, że zaraz dostanę wylewu/zawału ale w sumie to wyszło 10 minut biegu + trucht i skipy na rozgrzewkę, kilka przyspieszeń max na koniec po 6 sekund, także malutko. Wolałabym się dłużej wybiegać po lesie, ale samej też nie chce mi się chodzić jak mam towarzystwo. A miałam dodać co mi się podoba na YT. No to te moje treningi można znaleźć tylko na portalu z gryzoniem, ale trochę wcześniej miałam pozapisywanych i coś niecoś znalazłam, co sama chętnie pocwiczę. Ja się łatwo nudzę i nie ruszy mojego tyłka jedna osoba, która pokazuje jak mam ćwiczyć. Zieew. Muszę mieć ekipę, muzę i energiczną prowadzącą/ prowadzącego. https://youtu.be/Z1D3JEVYhZI - o to jest chyba jeden z treningów który ćwiczę, tylko z innym prowadzącym w języku hiszpańskim, muza zabija. https://youtu.be/kAIZSK7u0gI znów muzyka zabija, ale wolę to niż ciszę albo relaksacyjną https://youtu.be/gid7mT-1YnY - polecam ten kanał, mają całą playlistę fajnych darmowych treningów, wejdzie w playlisty i free workouts https://youtu.be/p9olW8oqgfo goście mają najlepsze gacie https://youtu.be/qd4nIqUGrV0 muszę poćwiczyć z tym Azjatą. https://youtu.be/gC_L9qAHVJ8 to jest moim zdaniem super dla osób z dużą nadwagą lub 50+, ćwiczyłam z mamą i ciocią, ja robiłam cały czas podskakując i skacząc i było nieźle. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1391 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziś Lego serwuje filet z kurczaka w pesto orzechowo pietruszkowym do tego makaron z pieczarkami w sosie ajwar ,śmietana , koperek i sałatka
|
#1392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nigdy nie kopałam ani nie boksowałam
|
|
|
|
|
#1393 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też Cytat:
![]() U nas dziś kopytka z pieczarkami duszonymi w śmietanie. |
||
|
|
|
#1394 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale też co innego jak wracam zmęczona, niewyspana, późno po pracy, gotuje obiadokolacje, to nie wyobrażam sobie jeszcze takiego ciężkiego treningu robić. Dlatego jak pracuje to miesiącami czasami nie kiwne palcem A dziś fajnie pobiegalismy, najpierw TŻ jakieś swoje starty na podwórzu a ja trochę skakanki, a potem pół godzinki truchtu w lesie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez pandemonium4 Czas edycji: 2020-04-22 o 19:53 |
||
|
|
|
#1395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1396 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
U mnie takie mini mielone wyszły wołowe, ziemniaki i surówka z marchewki
Every siren often my lullaby Every heartbeat functioning thrown to the night I'm quenched in your light And see the floor rising through a dream Forgotten thoughts lost in a memorable theme And soaked to the skin Mój kulinarny kącik |
|||
|
|
|
#1397 |
|
Zakorzenienie
|
400 gram maki
200 ml wody B.cieplej Mała łyżeczka soli 2 łyżki oleju. Robic jak ciasto na pierogi , czyli gorąca woda. Zrobić waleczek i podzielic go na równe części . Ja robiłam z polowy i wyszło mi 5 , wiec tu pewnie z 10. Wałkować cieniutko , ja odkroilam koło z pokrywki piec na suchej patelni do lekkiego zarumienienia. , nie mogą byc twarde. Wykładać na talerz i przykrywam ściereczką Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1399 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak widze ze jakis trening jest nie na moje siły to od razu tracę zapał . Musze trafić na cos co ledwo dam radę (ale dam radę skończyć...) i wtedy moge to szlifować. Kiedy ćwiczę i wiem ze zostaje w tyle albo robie dłuższe przerwy totalnie mnie to demotywuje i juz nie powtarzam treningu... nie widze przyjemności w robieniu czegos co jest poza moim ruchowym czy oddechowym zasięgiem . Musze czuc ze robie cis dobrze wtedy wiem ze pracuje dobrze Cytat:
|
||
|
|
|
#1400 | |||
|
Bang Bang Lucky Luck !
|
Cytat:
No pewnie, najwazniejsze żeby sobie smakowało Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
O mamo... zjadłabym oba obiady! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
Świetne tortille :d Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|||
|
|
|
#1401 |
|
Zakorzenienie
|
Za dużo gotujecie nie mogę was nadrobić
i przez to moje gotowanie rano zapominam robić zdjecia![]() U mnie dziś i jutro spagetti plus sos pomidorowy z cebula, czosnkiem, marchewką,pomidorami, papryką, cukinią, oliwkami, kaparami, papryczką chili, lubczykiem, podlany czerwonym winem plus dolozone osobno smażone malutkie kuleczki z mięsa mielonego z przyprawami plus ser grana padano. Uwielbiam taki sos ![]() Wysłane z mojego SM-A320FL przy użyciu Tapatalka
|
#1402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1403 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
|
|
#1404 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie dziś nudy, kończę curry z cieciorki, a TŻ dostanie bigos ze słoika (dar od taty). |
||
|
|
|
#1405 |
|
Pani Mizantrop
|
Na obiad bylo spaghetti z kurczakiem, suszonymi pomidorami i pieczarkami w kremowym sosie z dodatkiem pomidorowego pesto, pietruszki i czosnku. Do tego gora parmezanu
Na kolacje moze bedzie pizza.
|
#1406 | |||||||
|
Piekielnie Ubrunetowiona
|
Cytat:
Cytat:
Ja nadal domowych nie zrobiłam Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas dziś 3 dzień zupy pomidorowej Dziś będzie z tortellini serowym. Marynuje się też od wczoraj pierś z kurczaka, będę robić sałatkę z przepisu Pelagii - na jutro do pracy
|
|
|
#1407 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz co wyszła patelnia na 2 dni na obzarcie się dla 2 osób
2 cebule 4 ząbki czosnku 2 puszki pomidorów 1 marchewką 1 cukinia 1 papryka tych drobnych po garstce mięso mielone 0.5 kgNie dużo się wydaje A wyszło sporo gęstego pysznego sosu Wysłane z mojego SM-A320FL przy użyciu Tapatalka
|
#1408 | |||
|
Piekielnie Ubrunetowiona
|
Cytat:
|
|
|
#1409 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
To Ci podam zdecydowanie moj ulubiony jej filmik... jest bardzo energiczny i szybki ale bardzo go lubie. Trwa niestety tylko 10 minut ale czasami go robiłam po dwa razy bo tak mi si spodobał Sprobuj ![]() https://youtu.be/G7C3umipUxk Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie wiem co dzis bedzie . Pusto w lodowce. chcialam zrobic to calzone ale nie bardzo wiem jak...
|
||||
|
|
|
#1410 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko, ze ja uzywam platy makaronowe do canelloni (podobne do ciasta francuskiego, ale sa specjalnie do lazanii lub canelloni w lodowce), nie chcialoby mi sie nadziewac gotowych rurek. Platy z nadzieniem zawijam jak nalesniki, zalewam sosem i do piekarnika. Nie wiem czy jest to tez w Polsce.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:30.

Ja muszę się zmobilizować i na jutro jarzynową ugotować. 
mojemu TZ by podeszła 

. Wczoraj zuzylam wszystko co miałam. W piatek jade na zakupy dopiero...

a nigdy nie kopałam ani nie boksowałam
. Musze czuc ze robie cis dobrze wtedy wiem ze pracuje dobrze
i przez to moje gotowanie rano zapominam robić zdjecia

2 cebule 4 ząbki czosnku 2 puszki pomidorów 1 marchewką 1 cukinia 1 papryka tych drobnych po garstce mięso mielone 0.5 kg