Mamusie październik 2020 - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2020-04-23, 07:12   #2041
kanarkowaaa
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie październik 2020

w ogóle śmiać mi się chce, bo chyba wszystkie ciazowo córkowe zabobony mi się sprawdziły 🤣

robiłam testy owu i w dniu pozytywu były Przytulanki (czyli przed owulacją- wtedy podobno robi się dziewczynki &#129322

leżałam po nawet na prawym boku, bo tam czułam klucie z jajnika 🤣 (gin potem potwierdził, że z tej strony poszło jajko )

miałam wysoki przyrost bhcg co też podobno wróży dziewczynkę

od początku czułam się okropnie i miałam mega mdłości

zbrzydłam okrutnie (zła cera i skóra, wypadajace włosy, bladość itp)

wysokie tętno plodu w pierwszych tygodniach

coś tam też z ph moczu było (nie pamiętam co) I też się zgadzało 🤣

nie biorę tego ofc na poważnie, Ale trochę mnie to bawi 🤪

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
kanarkowaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-04-23, 07:40   #2042
margitta
Zakorzenienie

Ja mam też objawy niby na córkę, mam cały czas od początku bardzo wysoką betę, non stop mdłości i wymioty, a w pewnym momencie mi się cera bardzo pogorszyła (teraz już ok), a ma być syn Ale ja to już w ogóle nie wierzę w zabobony, za to moja rodzina wierzy

Miałam dzisiaj okropną noc, wczoraj mnie coś lekko kłuło na samym dole po lewej stronie, a w nocy zaczęło bardziej i nie mogłam spać, bo się martwiłam. Doszłam do wniosku, że może to być znowu schodzący piasek z nerek, bo rok temu miałam taki epizod na szczęście przeszlo po dwóch szklankach wody i leżeniu w odpowiedniej pozycji. Ale jak się powtórzy to będę musiała się skonsultować z jakimś lekarzem co to jest

Stary 2020-04-23, 09:45   #2043
juka_juka
Wtajemniczenie

Hej. Tyle napisałyście, że nie wiem co której odpowiedzieć. Napiszę ogolnie😉Gratuluję synka. Wózek bardzo fajny. Kolezanka ma baby design i sobie chwali. Te nagle bóle przy zmianie pozycji to więzadła. Najlepiej wstawać powulutku, a przy kaszlu czy kichaniu pochylić się trochę do przodu. Wtedy mniej boli. W pierwszej ciąży mialam te bóle rzadko, teraz dosyć często bo zbyt raptownie wstaje. W maseczce tez mi źle oddychać.Kupilam bawełniana, będę dzisiaj testować. Gdy ciąża będzie bardziej zaawansowana i będzie ciężko oddychać, po prostu nie będę jej nosić.. Co do zabobonów, nie wierzę ale przy córce część się sprawdzila.Zobaczymy jak teraz. Ostatnio czuje się dobrze, za to psychicznie porażka. Jestem strasznie rozdrażniona i byle bzdura doprowadza mnie do szału. Zła jestem bo przez tą koronę zamknęli luxmed w soboty. Nie mam jak zrobić badań. Na tyg mąż wychodzi do pracy o 6.Ja z córką pójść nie mogę bo nie wpuszcza. Zostawić jej nie mam z kim, z racji nie widywania się z dziadkami. Znalazlam jeden jedyny punkt czynny w soboty. Muszę zadzwonić i się upewnić czy napewno. Jeśli nie, to nie wiem co zrobię. Mam już dość tej korony i tego co się dzieje. Ze wszystkim jest problem. To raczej moja ostatnia ciąża. Miała być piękna, spokojna. Mialam napawać się radością bo tego mi zabrakło w pierwszej. Wyszło jak wyszło. Przepraszam, chyba musiałam się wyżalić.
juka_juka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-04-23, 12:57   #2044
agra123
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez juka_juka Pokaż wiadomość
Hej. Tyle napisałyście, że nie wiem co której odpowiedzieć. Napiszę ogolnieGratuluję synka. Wózek bardzo fajny. Kolezanka ma baby design i sobie chwali. Te nagle bóle przy zmianie pozycji to więzadła. Najlepiej wstawać powulutku, a przy kaszlu czy kichaniu pochylić się trochę do przodu. Wtedy mniej boli. W pierwszej ciąży mialam te bóle rzadko, teraz dosyć często bo zbyt raptownie wstaje. W maseczce tez mi źle oddychać.Kupilam bawełniana, będę dzisiaj testować. Gdy ciąża będzie bardziej zaawansowana i będzie ciężko oddychać, po prostu nie będę jej nosić.. Co do zabobonów, nie wierzę ale przy córce część się sprawdzila.Zobaczymy jak teraz. Ostatnio czuje się dobrze, za to psychicznie porażka. Jestem strasznie rozdrażniona i byle bzdura doprowadza mnie do szału. Zła jestem bo przez tą koronę zamknęli luxmed w soboty. Nie mam jak zrobić badań. Na tyg mąż wychodzi do pracy o 6.Ja z córką pójść nie mogę bo nie wpuszcza. Zostawić jej nie mam z kim, z racji nie widywania się z dziadkami. Znalazlam jeden jedyny punkt czynny w soboty. Muszę zadzwonić i się upewnić czy napewno. Jeśli nie, to nie wiem co zrobię. Mam już dość tej korony i tego co się dzieje. Ze wszystkim jest problem. To raczej moja ostatnia ciąża. Miała być piękna, spokojna. Mialam napawać się radością bo tego mi zabrakło w pierwszej. Wyszło jak wyszło. Przepraszam, chyba musiałam się wyżalić.
A dziadkowie są bardzo starsi? Może raz zostaw dziecko z nimi. Jak jesteście w domu cały czas to raczej zdrowi wszyscy jesteście i nie zarazicie dziadków. Badania w ciąży też są ważne. Moim zdaniem to już trzeba wracać po mału do normalności, bo przecież nie da się tak żyć przez rok.

agra123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-04-23, 13:21   #2045
juka_juka
Wtajemniczenie

Tak, dziadkowie w podeszłym wieku i schorowani bardzo. Ja w domu siedzę ale mąż pracuje cały czas. Dlatego się z nimi nie widzimy.. Dzwoniłam, niby otwarte w soboty. Uff. Tak dokładnie, nie da się tak przez rok. Mam nadzieję, że w końcu odmrożą służbę zdrowia i będzie normalnie. Mam w rodzinie dziecko, które chorowało na raka. Nawet kontroli teraz nie robią bo korona.A kontrolę musi mieć co trzy miesiące przez 5 lat. Przecież to się w głowie nie mieści.. Ile ludzi umrze bo nie otrzyma opieki na czas?

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

A jeszcze co do maseczek. Z tego co czytalam w większości szpitali każą rodzic w maseczce 🙄
Stary 2020-04-23, 13:57   #2046
margitta
Zakorzenienie

Ja oglądałam wywiad z jakimś dyrektorem szpitala i wyraźnie mówił, że stanowczo nie i że tylko na życzenie rodzącej i że tak się nie da rodzić. Juz nic nie wiadomo Ale nie ma co się martwić na zapas. Najważniejsze, żeby się nasze dzieciaki urodziły zdrowe

Stary 2020-04-23, 14:35   #2047
juka_juka
Wtajemniczenie

O to tego nie widziałam. Super. Nawet gdyby mi kazali to i tak bym nie założyła. Tak się po prostu nie da rodzic. Ogólnie mysle, że do października wiele może się zmienic.Miejmy nadzieję że na lepsze🙂
Stary 2020-04-23, 14:51   #2048
margitta
Zakorzenienie

Kurcze, jeśli można to ja teraz się pożalę, właśnie się załamałam.

Ja przed ciążą - od wiosny do jesieni bieganie trzy razy w tygodniu, pilates, rower, spacery, co jakiś czas basen.
Ja dzisiaj - włączyłam zumbę poziom dla oferm (kilka dni temu jeszcze ją ćwiczyłam) i po 5 min zaczęły mnie boleć i uda i cały dół brzucha jak na okres. Wyłączyłam to, siadłam i się rozpłakałam (a to mi się nigdy nie zdarzało). Czuję się jak ruina. Na szczęście ból po chwili przeszedł. Tyle się gada, ze w ciąży powinno się ruszać, a jak człowiek chce, to nic nie może. I potem się dziwić, że się tyje 30 kg :/

Ale już mi humor wrócił na szczęście.

Stary 2020-04-23, 14:55   #2049
kanarkowaaa
Wtajemniczenie

kupiłam w reserved dwie koszulki i dwa body miałam nic nie kupować 🤪

Stary 2020-04-23, 14:56   #2050
oblakanyobloczek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość

Ja przed ciążą - od wiosny do jesieni bieganie trzy razy w tygodniu, pilates, rower, spacery, co jakiś czas basen.
Ja dzisiaj - włączyłam zumbę poziom dla oferm (kilka dni temu jeszcze ją ćwiczyłam) i po 5 min zaczęły mnie boleć i uda i cały dół brzucha jak na okres. Wyłączyłam to, siadłam i się rozpłakałam (a to mi się nigdy nie zdarzało). Czuję się jak ruina. Na szczęście ból po chwili przeszedł. Tyle się gada, ze w ciąży powinno się ruszać, a jak człowiek chce, to nic nie może. I potem się dziwić, że się tyje 30 kg :/

Ja właśnie wróciłam z powolniutkiego godzinnego spacerku z lasu. Mam odczucie ze przebiegłam chociaż półmaraton. Dodatkowo jak mi strzykanelo z krzyżu tak jakoś po boku to myślałam ze potem do domu nie wrócę. Więzadła się rozluźniają? Czy coś innego? Do tego wszystkiego jak szlam to nie wierzyłam ze mam już taki duży brzuch, jak dorodny melonik. Kilka dni temu mi się taki nie wydawał, co będzie dopiero na końcu ciąży... Masakra co się dzieje z człowiekiem...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
oblakanyobloczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-04-23, 15:05   #2051
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oblakanyobloczek Pokaż wiadomość
Ja właśnie wróciłam z powolniutkiego godzinnego spacerku z lasu. Mam odczucie ze przebiegłam chociaż półmaraton. Dodatkowo jak mi strzykanelo z krzyżu tak jakoś po boku to myślałam ze potem do domu nie wrócę. Więzadła się rozluźniają? Czy coś innego? Do tego wszystkiego jak szlam to nie wierzyłam ze mam już taki duży brzuch, jak dorodny melonik. Kilka dni temu mi się taki nie wydawał, co będzie dopiero na końcu ciąży... Masakra co się dzieje z człowiekiem...

Ja wczoraj byłam na takim spacerze po lesie godzinę i jak kawałek był pod górę to miałam w pewnym momencie puls 130 ale poza tym mi się super szło! Chyba zostają spacery i joga dla ciężarnych

Stary 2020-04-23, 15:25   #2052
agra123
Raczkowanie

Hahahaha tak jak Lewandowska cała ciążę ćwiczy

agra123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-04-23, 15:27   #2053
juka_juka
Wtajemniczenie

Ja jeśli mam być szczera, to nie lubię być w ciąży. Sto razy bardziej wolę miec już dziecko, wstawać w nocy, mieć baby bluesa i w ogóle. Stan ciąży jest dla mnie straszny, właśnie dlatego że czuję się jak staruszka. Tu boli, tam boli. Tego nie wolno, tamtego nie wolno. Ostatni miesiąc bezsenność. Choć teraz, jak narazie nie mogę narzekać na samopoczucie bo jest naprawdę ok. Mam nadzieję, że tak zostanie. Jeśli bardzo Wam dokucza rozciąganie macicy, możecie sobie brać magnez.Ja już biorę od miesiąca i zapomniałam co to bóle. Odrazu inne życie.
Stary 2020-04-23, 16:12   #2054
kanarkowaaa
Wtajemniczenie

ja teraz nawet lubię być w ciąży. te pierwsze trzy miesiące trochę mniej 🤣🤣

Stary 2020-04-23, 18:35   #2055
FALLinLOVE
Realistka

Ja sie strasznie cieszę ze juz te 3 mce minely bo ciezki był ten czas, teraz juz widze ze mdłości przechodza wiec jest duzo lepiej

Stary 2020-04-23, 19:04   #2056
kanarkowaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez FALLinLOVE Pokaż wiadomość
Ja sie strasznie cieszę ze juz te 3 mce minely bo ciezki był ten czas, teraz juz widze ze mdłości przechodza wiec jest duzo lepiej

no mi też jest całkiem ok.

cycki tylko ważą sto kilo i nadal wrażliwe, ale chyba już przywykłam 🤣 no i brzuch zaczyna coraz częściej mi przeszkadzać w spaniu i lezeniu 🤪

Stary 2020-04-23, 21:34   #2057
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość

Może jakieś ćwiczenia typowo dla kobiet w ciąży?
Ja jedynie jeżdżę na rowerku stacjonarnym, ale jak schodzę to cały dół mnie ciągnie, chociaż jeżdżę dużo wolniej niż przed ciąża :/ no ale ruszać się chce chociaż trochę
Cytat:
Napisane przez kanarkowaaa Pokaż wiadomość
kupiłam w reserved dwie koszulki i dwa body miałam nic nie kupować 🤪

Ja się przyznam że jeszcze przed poznaniem płci zrobiłam w Reserved zamówienie na chłopięce ciuszki ale stwierdziłam że skoro jest 90 dni na zwrot to zdążę oddać takie mocne miałam przeczucia!
A dzisiaj poszalałam i kupiłam pakę ubranek z newbie, narazie z innymi zakupami się wstrzymuje i muszę przejrzeć worki ubranek po córce, bo pamiętam że sporo unisex miałam 🤦☠♀️

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-04-23, 23:47   #2058
Mug95
Rozeznanie

Ja dzisiaj zaszalałam znowu z rzeczami z wyprawki i kolejne pół kafla poszło

Ale przynajmniej lista sukcesywnie się zmniejsza i będzie szybciej wszystko skompletowane. Jakbym miała na ostatni moment wszystko kupować to bym oszalała chyba...

Poszłam też na spacer do okolicznej apteki i rossmanna. Wracając myślałam, że braknie mi siły żeby się doczłapać do domu, takiej zadyszki dostałam
Stary 2020-04-24, 07:00   #2059
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
Może jakieś ćwiczenia typowo dla kobiet w ciąży?
Ja jedynie jeżdżę na rowerku stacjonarnym, ale jak schodzę to cały dół mnie ciągnie, chociaż jeżdżę dużo wolniej niż przed ciąża :/ no ale ruszać się chce chociaż trochę Ja się przyznam że jeszcze przed poznaniem płci zrobiłam w Reserved zamówienie na chłopięce ciuszki ale stwierdziłam że skoro jest 90 dni na zwrot to zdążę oddać takie mocne miałam przeczucia!
A dzisiaj poszalałam i kupiłam pakę ubranek z newbie, narazie z innymi zakupami się wstrzymuje i muszę przejrzeć worki ubranek po córce, bo pamiętam że sporo unisex miałam 🤦♀️

Tą jogę robię typowo dla kobiet w ciąży

Moja siostra jest fizjoterapeutką i zabroniła mi rowerku, orbitreka i steppera. Ale wiem, ze wiele kobiet ćwiczy i nic się nie dzieje, wiec nie jest to jakaś obowiązująca teoria Jej samej dawno temu rozeszła się przez to jakaś chrząstka w ciąży (nie znam się), bo jest jakieś złe ustawienie miednicy i wzrasta ciśnienie wewnątrzmaciczne.

Mug dawaj co kupiłaś
Stary 2020-04-24, 08:59   #2060
kanarkowaaa
Wtajemniczenie

ja ostatnio się śmiałam, że jedyne na co wydam kasę to chyba pampersy 🤣

ciuszki mam od koleżanek za darmo, przyjaciółka mi dała cały zestaw "poporodowy" który jest został, będę miała wanienke ze stojakiem od niej, bujak też, wózek może odkupie od innej koleżanki za te magiczne 300 zł 🤣

fotelik kupią moi rodzice, pościel kocyki itp koleżanki od mamy, łóżeczko pewnie teście... 🤪

inne rzeczy podejrzewam że "załatwi" baby shower 🤪

dlatego ja się delektuje i kupię jakieś glupotki 🤣

Stary 2020-04-24, 09:02   #2061
margitta
Zakorzenienie

Zazdro ja cały czas czekam czy ktoś coś zadeklaruje Na razie cisza, ale jeszcze dużo czasu mają Jak nie, to postaram się kupić wiele rzeczy używanych. Mam już całą listę, która nie ma końca.

Stary 2020-04-24, 09:08   #2062
Margaret210
Raczkowanie

Ja mam tak często. Pytałam lekarza i stwierdził że to są więzadła które się rozciągają
Margaret210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-04-24, 09:15   #2063
oblakanyobloczek
Rozeznanie

Ja jeszcze nic nie mam ale to będzie moje pierwsze dziecko i kupowanie wyprawki to będzie radocha Planujemy kupić wszystko za jakiś czas i pewnie to będzie kilka ogromnych wypadów na sklepy. Czekamy jednak na otwarcie sklepów bo chcemy naocznie pooglądać co jest, coś kupić a coś potem dokupić z necie jak będzie trzeba. Mówię o małych pierdołach bo grube rzeczy typu wózek czy fotelik to czuje ze będzie długa i ciężka przeprawa z wyborem i tak mnie słabi sama myśl tego ogromnego wyboru i ciężkości porównań ze narazie się w ogóle za to nie zabieram

Nie mogę się doczekać poniedziałkowej wizyty. Miesiąc odstępu między usg to jednak jest przynajmniej o tydzień za długo, zastanawiam się czy wszystko ok bo od jakiegoś czasu to co wydawało mi się ze coś czuje to jednak tego nie czuję teraz :/ Niby w drugim trymestrze już mniejsze ryzyko czegokolwiek ale kto to może wiedzieć na pewno... Eh a kiedyś nie rozumiałam jak moja matka może się o wszystko o mnie martwić i mowila ze zrozumiesz jak będziesz mieć dzieci. Przerażajace ze to martwienie się może nigdy nie skończyć

oblakanyobloczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-04-24, 09:16   #2064
kanarkowaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Margaret210 Pokaż wiadomość
Ja mam tak często. Pytałam lekarza i stwierdził że to są więzadła które się rozciągają
no to dobrze, znaczy że moje się często rozciągają

Stary 2020-04-24, 09:22   #2065
Margaret210
Raczkowanie

Chodzi oczywiście o b9le brzucha przy wstawaniu. Jeśli chodzi o Imiona to będzie Iga albo Marcel. Z wyprawki to zabieram się ale ciężko mi to idzie...niby chcę, niby się podoba ale każdego dnia odkładam...Zmobilizowałyś cie mnie😘
Margaret210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-04-24, 10:05   #2066
kanarkowaaa
Wtajemniczenie

Ooo, jedyne co będę robić sama i gdzie się będę mogła wyżyć to wszelkie dekoracyjne głupotki już zaczęłam nawet..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 94231249_622321638360122_1093261913489408000_n.jpg (77,6 KB, 58 załadowań)
Stary 2020-04-24, 11:02   #2067
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez kanarkowaaa Pokaż wiadomość
ja ostatnio się śmiałam, że jedyne na co wydam kasę to chyba pampersy 🤣

ciuszki mam od koleżanek za darmo, przyjaciółka mi dała cały zestaw "poporodowy" który jest został, będę miała wanienke ze stojakiem od niej, bujak też, wózek może odkupie od innej koleżanki za te magiczne 300 zł 🤣

fotelik kupią moi rodzice, pościel kocyki itp koleżanki od mamy, łóżeczko pewnie teście... 🤪

inne rzeczy podejrzewam że "załatwi" baby shower 🤪

dlatego ja się delektuje i kupię jakieś glupotki 🤣

Kanarkowa my to właśnie pampersów mało kupowaliśmy bo każdy nam przynosił jak nas odwiedzał

Chwalcie się dziewczyny Waszymi zakupami

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-04-24, 11:40   #2068
Hania134
Raczkowanie

Mamusie październik 2020

Kupowanie wyprawki to coś na co najbardziej czekam tylko żeby te sklepy otworzyli, ja mam większa radochę jak mogę pójść, zobaczyć, podotykać
U nas tez pierwszy bobas wiec wszystko trzeba kupić, coś pewnie dostaniemy ale ja jakieś mam takie podejście do tego ze chce sama kupić dla swojego dziecka to co mi się podoba

Kupiłam trochę białych body i jakieś czapeczki i tyle narazie muszę się dowiedziec kto tam sobie mieszka żeby zacząć isc w kolory
A przepraszam.. jeszcze większa inwestycja poszła w pampersy.. mamy zapas już do rozmiaru 4

Edytowane przez Hania134
Czas edycji: 2020-04-24 o 11:42
Hania134 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-04-24, 11:54   #2069
kanarkowaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hania134 Pokaż wiadomość
Kupowanie wyprawki to coś na co najbardziej czekam tylko żeby te sklepy otworzyli, ja mam większa radochę jak mogę pójść, zobaczyć, podotykać
U nas tez pierwszy bobas wiec wszystko trzeba kupić, coś pewnie dostaniemy ale ja jakieś mam takie podejście do tego ze chce sama kupić dla swojego dziecka to co mi się podoba

Kupiłam trochę białych body i jakieś czapeczki i tyle narazie muszę się dowiedziec kto tam sobie mieszka żeby zacząć isc w kolory
A przepraszam.. jeszcze większa inwestycja poszła w pampersy.. mamy zapas już do rozmiaru 4

ja bym też chciała zapas pampersow zrobić, ale nie mam tego gdzie trzymać.

Stary 2020-04-24, 12:43   #2070
nancy822
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny!
Ja wczoraj wyszłam w końcu na jakiś spacer. Jak mi lżej na duszy
Dzisiaj pojechałam na chwilę do koleżanki z pracy. Dała mi 3 siatki ciuszków dla dziewczynki jeszcze mówi, że w razie czego dla chłopca też będzie coś mieć i ma wózek, zrobi mi zdjęcia czy mi podpasuje I jeszcze tak patrzy na mnie, 2 miesiące mnie nie widziała i mówi, że schudłam ale brzuszek już ładny, widoczny
A co do wyprawki to my mamy łóżeczko, wanienkę, pościele i kocyki, ręczniki dla maluszka. Nawet podkłady gdzieś miałam schowane Jakiś Bujaczek też się znajdzie. Wszystko leży u mojego taty na strychu i czeka

nancy822 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości