|
|||||||
| Notka |
|
| Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Co robicie na obiad? - część XIX.
|
#1442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Calzone sie lekko spieklo ale było bardzo smaczne! Dziekuje Ci Lego bardzo za wskazówki! O tym sosie pomidorowym to juz za pozno przeczytałam.... Moj piekarnik chyba mocno przypieka dlatego wyszło bardzo zarumienione ale super smaczne |
|
|
|
|
#1443 | ||||
|
Piekielnie Ubrunetowiona
|
Cytat:
Cytat:
![]() Pelagia, Twoja sałatka wymiata ![]() Zrobiłam ją wreszcie - na jutro do pracy. Na razie nie dodałam sałaty, żeby nie zwiędła - zrobię to jutro rano. Ale jak zaczęłam próbować, to się przestraszyłam, że braknie na jutro ![]() Z nasionek dodałam: słonecznik, dynię i orzeszki piniowe (robię co jakiś czas większą ilość takiej prażonej mieszanki, bo często dodaję do sałatek; przechowuję potem w słoiku). Dorzuciłam też kulkę mozzarelli, bo za parę dni wychodzi jej termin Aha, świeżą bazylię też dodam jutro, razem z sałatą
|
|
|
#1444 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ogórek wzmacnia naskórek
|
|
#1445 | |
|
Zakorzenienie
|
https://www.ofeminin.pl/kuchnia/hit-...opsiki/bmzmdyl
ja sosu nie zjadłam bo ze śmietaną, a nie miałam jogurtu, ale inni jedli z sosem i chwalili Cytat:
![]() Sezon otwarty,. podwójny debiut bo jeszcze nowy rower, przeżyliśmy oboje
Every siren often my lullaby Every heartbeat functioning thrown to the night I'm quenched in your light And see the floor rising through a dream Forgotten thoughts lost in a memorable theme And soaked to the skin Mój kulinarny kącik |
|
|
|
|
#1446 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nas dziś naszło na tosty z pieczarkami i serem, średnio obiadowe danie, ale smaczne Jedliśmy z korniszonami i ketchupem.
|
||
|
|
|
#1447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Karolina piękne calzone. Tez musze zrobić , tak dawno nie było. Ile można zyc pizza ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1448 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
i dziękuję za przepis na tortille, zapisałam.Cytat:
Ja dziś intensywnie pracowałam zdalnie od rana, później szybki obiad: wczorajsze kotleciki z piersi (szuszu) duszone w sosie pomidorowym i z plastrami mozzarelli na wierzchu, do tego znów surówka z marchwii, jabłka i pora bo smakowała wszystkim i ziemniaki. Niestety nawet nie zrobiłam zdjęcia. Później szybkie małe zakupy i leniwy grill na kolację Dziś żadnego treningu bo byłam zmęczona, ale za to zajadałam się słodyczami :d Zarobiłam jeszcze chleb i rośnie w lodówce . Miałam podejrzany zaczyn także zobaczymy IMG_20200423_171522_resize_64.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#1449 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje Lego za wskazówki jeszcze raz! Oczywiscie standardowo miała byc sałatka
ale czasu zabrakło juz na je zrobienie . Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1450 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ---------- Cytat:
Tz dzis ma przymusowy urlop .
|
||
|
|
|
#1451 |
|
Zakorzenienie
|
mam nadzieję,że pójdzie sprawnie! ja wczoraj byłam w Lidlu, zero kolejek, duże zakupy zrobiłam w 10 minut od wejścia do wyjścia!
Every siren often my lullaby Every heartbeat functioning thrown to the night I'm quenched in your light And see the floor rising through a dream Forgotten thoughts lost in a memorable theme And soaked to the skin Mój kulinarny kącik |
|
|
|
#1452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas sie stoi najpierw przed marketem bo w markecie moze byc tylko jakas określona liczba osob. WsYscy musza stać w odstępie 2 metrów i nie mozesz przechodIc miedzy ludźmi... musisz stać przez wszystkie alejki odstępem 2 m az wszyscy przed Toba kupią co potrzebuja i potem Ty mozesz... jak zapomnisz czegos z początku to od nowa |
|
|
|
|
#1453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1454 |
|
Zakorzenienie
|
Serio od tej pizzy można przytyć. Ja mam na szczęście już -3 kg , ale nie jem słodyczy kupnych. Zrezygnowałam ze slodzenia . Pije wodę
![]() U mnie dziś na szybko , bo jesteśmy z synem na pikniku w lesie. Będzie makaron z mielonka swojska z szynkowaru. Z warzywami ( cebula , marchew , papryka ) z passata pomidorową. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1455 | |
|
Bang Bang Lucky Luck !
|
Cytat:
O matko! Ale kosmos znając życie i moja pamięć i szczęście zrobiłabym z 3 kółka Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1456 |
|
Pani Mizantrop
|
Zupa pomidorowa z makaronem na szybko - z passaty i bulionu ktory zostal mi z zeszlotygodniowego pho.
|
#1457 |
|
BAN stały
|
Ja dzis kupilam pierwsze szparagi w tym sezonie i bedzie zielony obiad wiosenny - makaron ze szparagami, tarta cukinia i mascarpone.
|
|
|
|
#1458 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Boski! Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja dziś i w ubiegły piątek poszłam na zakupy około 6.30, tak żeby zdążyć do 7.30 na pracę zdalną. I to był dobry pomysł bo w sklepach (ostatnio Lidl, dziś Biedronka) było pusto, weszłam od razu i w spokoju zrobiłam zakupy. Przyjaciółka dała mi wczoraj cynk, że w Biedrze ładne kwiaty doniczkowe są - myślałam, że w mojej mikro nic nie będzie - ale udało mi się dostać ładną calatheę ![]() Cytat:
szkoda, że ja szparagów nie kupiłam ![]() Dziś TŻ miał resztę bolognese, a ja testowałam sos Alfredo, o którym pisała Personal. Część wody z makaronu zastąpiłam słodką śmietanką 18%. Wyszło super pysznie i sycąco - a mój wewnętrzny żarłok najbardziej się obawiał, że głodna będę na pewno danie do powtórki Obiad był dość wcześnie bo na kolację (przez Was!) czuję już wszystkimi zmysłami, że zamówimy pizzę
|
||||||
|
|
|
#1459 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie dziś tradycyjnie po polsku Ja pyra gotowana w mundurku z gzikiem, a reszta ze śledziem z cebulką w śmietanie (do śledzia się nie zbliżam). Do tego naleśniki z serem i sosem truskawkowym. A rano upiekłam chlebki na zakwasieIMG_20200424_141901_resize_24.jpgIMG_20200424_142226_resize_95.jpgIMG_20200424_142649_resize_2.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1460 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
Lubie ziemniaki pod kazda postacia.
|
|
#1461 |
|
Rozeznanie
|
Rosół z lanymi kluskami bo przeziebienie mi troche weszlo :P
|
|
|
|
#1462 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
My dziś wspieramy innych i zaraz jadę odebrać bałkańskie burgery. |
|||
|
|
|
#1463 |
|
Zakorzenienie
|
Rizotto z malzami.
|
|
|
|
#1464 |
|
Zakorzenienie
|
Kotlety z fasoli + pieczone frytki z buraków + "tzatziki" z ogórków kiszonych
|
|
|
|
#1465 |
|
Zakorzenienie
|
Pytanie do pieczacych chleb i bulki. Chce dziś wyrobić ciasto , ale rano upiec bulki. Lepiej zostawić w lodowce samo ciasto ,czy bulki wyrobione ? Może nic z tego ?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyrastanie ciasta w lodówce ma tą zaletę, że bardzo dobrze się formuje bułki i można mieć luźniejsze ciasto - w mojej opinii wychodzą wtedy lepsze wypieki. Jednak realnie zjeść możesz dopiero gdzieś po 2 godzinach od wyjęcia z lodówki. Uformowane zaraz po wyrobieniu i włożone do lodówki na całą noc też są fajne, choć czasem nieco spłaszczone wychodzą. Przede wszystkim skraca się rano czas przygotowania. Ale jedna zasadnicza wada: trzeba zmieścić blachę z bułkami w lodówce. Ja robię i tak i tak, jak mi wyjdzie czasowo. |
|
|
|
|
#1467 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na co dzień niestety nie mamy.Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1468 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1469 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
przyniosła na szczescie... Cytat:
Ja to bym mogła nawet jeździć wcześnie rano ale Tz od 7 jest juz przy komputerze w ciagu dnia ledwo znajduje czas na 15 minut lunch a i tak pracuje do 19 wiec nie mam szans zostawić małego z Tz bo ten cały czas jest na videokonferencjach. Cytat:
Cytat:
Rena czemu nigdy fotek nie wstawiasz? Pysznie brzmi. U mnie odgrzewana pizza z wczoraj. |
|||||
|
|
|
#1470 | |
|
Bang Bang Lucky Luck !
|
Cytat:
No to grubo... szok, ze takie cyrki robią z tymi zakupami... Boje się pomyśleć jak jakaś osoba stoi np w dziale z wędlina i myśli 30min które wybrać parowki, szynki itd to potem blokuje cała kolejkę pewnie... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:14.

. handmade jest zawsze cenione

Aha, świeżą bazylię też dodam jutro, razem z sałatą 

dzis takie widoki mielismy. Od kilku dni mamy w naszym parku konie, podeszły i dały sie pogłaskać jednak syn sie ich bardzo przestraszył
Dziś żadnego treningu bo byłam zmęczona, ale za to zajadałam się słodyczami :d
.

znając życie i moja pamięć i szczęście zrobiłabym z 3 kółka 

to potem blokuje cała kolejkę pewnie...