|
|
#2761 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Starania o dziecko w 2020 roku :)
Cytat:
Skoro nie na listopadówkach, to może uda nam się spotkać na innym wątku mamusiowym Długo już się staracie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2762 |
|
Zakorzenienie
|
Za wszystkie testujące trzymam kciuki!!!
![]() ![]() ![]() Ja powinnam dostać @ dziś lub w weekend bo mam cykle tak 26-29 dni, dziś 26 i na razie nic, ale nawet nie próbuje testować bo mam wszelkie możliwe i standardowe swoje objawy okresowe, więc nie chce się dolowac, wystarczy że dół przyjdzie razem z @ ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2763 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja jest z 17 listopada. My dopiero zaczniemy się starać po @ za parę dni dostanę a potem chce już pełna piersią zacząć starania a ty jak długo się starasz?? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Cytat:
ja mam cykl krótki więc niby powinno to szybciej lecieć, ale jak mi gin tłumaczył po roku okres powinien wrócić do normy a tu ni hu hu 🤷☠♀️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2764 |
|
Zadomowienie
|
Kciuki za testujące!
U mnie dziś 16dc i trochę mi smutno, to miał być nasz 1 cykl ale wstrzymaliśmy się... Wszędzie sprzeczne informacje co do korony, nie wiadomo w co wierzyć :/ Rozmawialiśmy wczoraj z mężem że chyba od czerwca już nie odpuścimy i zaczniemy działać mimo wszystko... Cześć nowe staraczki
|
|
|
|
#2765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2766 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale to nie zniknie. To jest wirus. One nie umieraja tak latwo. To my musimy nauczyc sie z nim zyc. Niestety. A nie wiadomo jeszcze jaki on bedzie. Czy bedzie mutowal tak jak grypa? Co roku inna odmiana? Nic nie wiadomo. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w kwestii budzika może być rozwiązaniem taki z wibracjami, bez dźwięku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2769 |
|
Zadomowienie
|
Szczyt zachorowań co kilka dni przesuwają, błądzą strasznie, maseczki nie, zaraz maseczki tak, motają się w informacjach. Rozumiem że to coś nie znanego, ale ile można żyć w takim "strachu"? :/ Dla mnie jedynym powodem, dla którego czekam ze staraniami jest słaba dostępność labów i to, że w klinice gdzie przyjmuje mój gin są poki co mocne ograniczenia. Ale orientowałam się, że w maju mają przyjmować więcej pacjentek i wtedy już chyba podziałamy... Mój syn ma 1.5 roku, nie chcę dużej różnicy między dziećmi no i jestem po 30. Zobaczymy jak to będzie. Jakoś ostatnio zaczęłam patrzeć bardziej optymistycznie na to wszystko
|
|
|
|
#2770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie labo są otwarte ale znowu gin obecnie przyjmuje tylko ciężarne więc niema szans się dostać do niego i to mnie wkurza... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2771 | |
|
Zadomowienie
|
Starania o dziecko w 2020 roku
Cytat:
Tak na prawdę to ciężko cokolwiek w tym temacie przewidzieć. Jest za duży natłok sprzecznych informacji. Ja się nie spotkałam w sumie z wielkimi problemami przez koronawirusa. Moi lekarze przyjmują normalnie, laboratorium normalnie. Jedyne co to w babku byly mega kolejki. Ja tez pracuje normalnie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2772 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania o dziecko w 2020 roku
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2773 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
u mnie tak samo, synek 1,5 roku i 30 w tym roku Wysłane z aplikacji Forum Wizaz My mieliśmy zacząć się starać w tym cyklu, ale przez wirusa na razie odpuściliśmy, nie wiem kiedy powrócimy do tematu. I podobnie najbardziej odstrasza mnie brak pełnej dostępności lekarza i badań...
Edytowane przez anilani Czas edycji: 2020-04-24 o 17:57 |
||
|
|
|
#2774 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak, chodzę prywatnie. U mnie na nfz same szarlatany, a jak jest jakiś dobry to kolejki na 1,5 miesiąca ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2775 |
|
Zadomowienie
|
Enigva
Dokładnie . 👏🏻 |
|
|
|
#2776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
liczę że od maja jakoś zacznie przyjmowac więcej pacjentów. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- A jeszcze mam takie pytanie obecnie od dwóch miesięcy postanowiłam wziąść się za siebie, zdrowe odżywianie zero słodyczy alko też prawie wogole i ćwiczę. Jeżdżę na rowerku i ćwiczę przed Tv i teraz się zastanawiam czy mogę nadal ćwiczyć czy na czas starań przestać??? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2777 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oo to dobrze ze trafilas na dobrego. Mi sie niestety nie udalo. bylam 2 lata z granica wiec chodzilam tylko prywatnie i tak juz zostalo Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja miałam cdziwna sytuację bo na obciążeniu glukozy pierwszy i ostatni wynik wyszedł bardzo dobry a środkowy wyszedł lekko większy potem miałam robiona średnia cukrów i wynik też bardzo dobry a w szpitalu mi wmawiali ze mam cukrzycę i mój gin tego niedopilnowal🤷☠♀️🤷☠♀️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2779 |
|
Zadomowienie
|
MadziQ
Ja czytałam tez , bo dużo ćwiczyłam w domu , teraz znów zaczynam i jest ze w pierwszym trymestrze lepiej nie tym bardziej siłowe . Nawet Ania Lewandowska xD o tym mówiła , bo wiadomo nie dość ze Normlanie ten czas jest ryzykowny to tez dobrze jest na ten czas odpuścić ćwiczenia . chociaz taki rowerek myśle ze ny nie zaszkodził |
|
|
|
#2780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2782 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja się chyba ogółem nie przedstawiałam wam🤭
To więc tak mam na imię Magda(widać po niku🤪 jestem mamą dwóch dziewczyn obie zakończone CC jedna będzie mieć w czerwcu 9lat i to była totalna wpadka z tz bo planowaliśmy ślub mieliśmy wszystko zaklepane a po 3tyg okazało się że w ciąży jestem🤭dodam że wpadłam biorąc tabletki o druga córkę staraliśmy się od stycznia 2018 i zaskoczyło w 3 cyklu. Niestety obie ciąże bardzo źle znosiłam duuzo chudłam po 10-13kg nie przybierałam. W ostatniej ciąży niestety miałam pod koniec problemy z blizna miałam. Gdy zgłosiłam się do szpitala okazało się że mala jest za mała groziła hipotrofia jej ale urodziła się zdrowa z 10/10. Po ciąży miałam problem z pologiem tzn wogole go niemialam bo się okazało że źle mnie oczyścili nie zrobili kanalika i odchody zbierały się we mnie więc po urodzeniu małej leżałam potem 1,5tyg w szpitalu i co 2 dzień miałam łyżeczkowanie albo oczyszczanie cewnikiem(nawet bez znieczulenia nie polecam!!) teraz mała ma 1,5roku i postanowiliśmy wrócić do starań ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#2783 |
|
Zadomowienie
|
MadziQ6, to kolejna rzecz nas "łączy"
Też od jakiegoś czasu ćwiczę żeby startować z ciążą z mniejszą wagą. Obecnie robię wyzwanie 30 dni z Moniką Kołakowską. Plus zdrowsze odżywianie, więcej wody. Zobaczymy czy to coś zadziała A i myślę, że od cyklu w którym będziemy sie starać to zaprzestanę intensywnych ćwiczeń w razie W. Bo nie ćwiczę regularnie, teraz się zerwałam, więc nie chcialabym ryzykować, że sobie i maluszkowi zaszkodzę.
|
|
|
|
#2784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też niechce zaszkodzić więc wolę zrezygnować ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2785 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny witam się w sobotę zaraz wszystko nadrabiam... A tymczasem wzrok raczej mnie nie mylił
Na zdjęciu widać i tak dużo mniej niż w rzeczywistości. Dziś 26 dc owu była prawdopodobnie 13-14 dnia. IMG_20200425_070426_compress42.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2786 |
|
Raczkowanie
|
Może na tym widać bardziej
IMG_20200425_071130_compress62.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2787 |
|
Konto usunięte
|
Widać widać gratulacje
️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2789 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2790 | |
|
Raczkowanie
|
[1=5e34ff6befca073180cbcc6 6321058714c7d55ca_5effb87 2cc7f0;87788090]Widać widać gratulacje
️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Cytat:
![]() Enigva pytała czemu biorę taka dawkę. Jeszcze nigdy takiej wysokiej nie brałam. Ja nie mam zmian na USG w tarczycy jakiś dużych ale mam hashimoto. I tsh w listopadzie miałam 9,70 w styczniu byłam u Endokrunologa i mówiłam że od Marca chcemy się starać i zwiększył mi dawkę pod koniec lutego było 0,98. Po niedzieli zrobię sobie tsh i ft4 i zobaczymy co tam słychać. Pewnie też mi zwiekszy jeszcze. Widziałam że był temat ćwiczeń i diet. Ja od stycznia też dbałam o siebie bardzo ale schudłam tylko4 kg bardzo wolno spada mi waga. Ale jakbym jeszcze miała czekać aż schudnę bardziej to nie wiem kiedy byłabym mamą. Będę walczyć o siebie po porodzie. Z ćwiczeń lubię tylko rower i basen 🤷 ♀Będę się bardzo pilnować i mam nadzieję że dużo nie przytyję.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Lilou_898 Czas edycji: 2020-04-25 o 08:48 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:32.

Długo już się staracie? 

ja mam cykl krótki więc niby powinno to szybciej lecieć, ale jak mi gin tłumaczył po roku okres powinien wrócić do normy a tu ni hu hu 🤷☠♀️

dużo też pisze ze na jesień on się może złączyć z sezonem grypowym i boję się żeby znowu nie pozamykali szkół i nas w domach

jestem mamą dwóch dziewczyn obie zakończone CC jedna będzie mieć w czerwcu 9lat i to była totalna wpadka z tz bo planowaliśmy ślub mieliśmy wszystko zaklepane a po 3tyg okazało się że w ciąży jestem🤭dodam że wpadłam biorąc tabletki
ja też niechce zaszkodzić więc wolę zrezygnować