|
|
#1201 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Terminacja ciąży cz. 4
Dziękuję za odpowiedź, muszę w takim razie pisać do kadr.
|
|
|
|
|
#1202 |
|
Rozeznanie
|
Na L4 nie jest też odprowadzana chyba jakaś składka, dlatego z reguły to wychodzi więcej .
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1203 |
|
Raczkowanie
|
Hej u mnie ZD potwierdzony amniopunkcją już oficjalnie. Jutro jadę ustalić termin T. Trzymajcie kciuki żeby było szybko. Jutro stuknie mi 17tydz. Bardzo się boje....
|
|
|
|
|
#1204 |
|
Konto usunięte
|
Maxim, przykro mi
Jeśli chcesz to napisz do mnie prywatną wiadomość (bo ja nie umiem ), ja teraz leżę w szpitalu. Mojego wyniku jeszcze nie ma, a tego samego dnia robiłyśmy.
|
|
|
|
|
#1205 |
|
Rozeznanie
|
KoniecSwiata123 cieszę się, że jesteś w szpitalu, teraz są ciężkie czasy, super, że Cię przyjeli. Jestem z Tobą myślami! Oby poszło szybko!
Maxim7 u mnie też był ZD. Wiele lekarzy nie komentuje tego negatywnie, tylko popierają nasza decyzję jak najbardziej, mam nadzieję że u Cb nie będą robić problemów! Ja miałam w 16tyg T, poszło szybko (roche ponad 24h byłam w szpitalu). |
|
|
|
|
#1206 |
|
Raczkowanie
|
KoniecSwiata123 czemu jesteś w szpitalu? Nie wiem jak tu się prywatną wiadomość pisze... Ja poznałam na innym forum dziewczynę która miała takie same wyniki jak ja, razem też miałyśmy amnio w Gdańsku i jutro razem jedziemy umówić t. Zawsze to raźniej....
W Gdańsku nikt nie robi problemów z t. w uck profesor genetyk powiedział że żadne problemy nie mają prawa mnie spotkać jak coś to dzwonić do niego. ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- KoniecSwiata123 czemu jesteś w szpitalu? Nie wiem jak tu się prywatną wiadomość pisze... Ja poznałam na innym forum dziewczynę która miała takie same wyniki jak ja, razem też miałyśmy amnio w Gdańsku i jutro razem jedziemy umówić t. Zawsze to raźniej.... W Gdańsku nikt nie robi problemów z t. w uck profesor genetyk powiedział że żadne problemy nie mają prawa mnie spotkać jak coś to dzwonić do niego. |
|
|
|
|
#1207 |
|
Raczkowanie
|
Maxim - przykro mi ze i u ciebie się potwierdziło .... ja jestem po T. 4 dzien .... było bardzo ciężko ale dzisiaj już na prawde dobrze. Chyba ulga psychiczna ze już po....
jak sobie pomyśle ze was to czeka to mam ciarki... 3mam kciuki dziewczyny |
|
|
|
|
#1208 |
|
Raczkowanie
|
Mam termin T. Aż na 4maja ech z możliwym przesunięciem max do 6 maja....myślałam że będzie szybciej cóż...pozostaje czekać. W szpitalu żadnych problemów, komentarzy.
|
|
|
|
|
#1209 |
|
Konto usunięte
|
Maxim, wysłałam ci wiadomość prywatna. Sprawdzisz czy doszła?
|
|
|
|
|
#1210 |
|
Raczkowanie
|
Odpisałam! Czekam na wiadomość
|
|
|
|
|
#1211 |
|
Przyczajenie
|
Terminacja ciąży.
Hej czy ktoras z Was miala terminacje ciazy ? Jak to u Was wyglądało od czasu przyjęcia na oddzial ? Jak zaczyna sie akcja to jest sie na sali porodowej czy zwykłej? Czy bardzo Was bolało? W jakim mieście
|
|
|
|
|
#1212 |
|
Raczkowanie
|
Poczytaj sobie forum, jest mnóstwo obszernych opisów jak to się odbywa.
|
|
|
|
|
#1213 |
|
Raczkowanie
|
Marvelove002 w tym wątku praktycznie wszystkie dziewczyny miały lub są chwilę przed terminacja ciąży... To jest 4 część tego wątku... Jest tu mnóstwo różnych historii, każda osoba przeszła terminację inaczej i u każdej inaczej się to odbywało.
|
|
|
|
#1214 |
|
Rozeznanie
|
A ja chyba znów byłam w ciąży i nastąpiło wczesne poronienie. Już nie mam sił.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1215 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
️a czemu podejrzewasz, że to ciaza ?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1216 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wczoraj dostałam bardzo obfitego krwawienia, które nadal się utrzymuje. Jak z kranu. Krew jest bardzo jasna i jest bardzo dużo skrzepów. I okropny ból. Zwariuję. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1217 |
|
Raczkowanie
|
An Angel...: przykro mi strasznie ... a robiłaś betę ?
Dziewczyny jak wyglądało wasze krwawienie po terminacji ? Długo trwało ? Ja miałam 3 dni przerwa 2 dni i znowu mi leci ale taka jasna czerwona krew - mało ale dziwne |
|
|
|
|
#1218 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1219 |
|
Zadomowienie
|
Najgorszykwiecienzycia mi leciala krew taka czerwona tez pare dni raz mocniej raz slabiej, ale w sumie do tej pory utrzymuja sie plamienia brązowe (a minal ponad miesiac) w przyszłym tyg ide do ginekologa bo mnie to niepokoi.
|
|
|
|
#1220 |
|
Rozeznanie
|
U mnie to trwało 3 tygodnie, ale lekarka mówiła, że do 6 tygodni może macica się oczyszczać.
Brązowe plamienie może być z powodu hormonów, które szaleją w naszym organizmie po T. |
|
|
|
|
#1221 |
|
Rozeznanie
|
U mnie trwało to też niecałe trzy tygodnie. Miesiączkę dostałam 30 dni od T.
|
|
|
|
|
#1222 |
|
Raczkowanie
|
Ja nadal mam plamienia, ale bardzo skąpe (jestem prawie miesiąc po T.) w tym tygodniu przyszedł mi wynik histopotologiczny łożyska i niestety tam też była tragedia. Obrzęk, przekrwienie łożyska, pępowiny. Mój ginekolog stwierdził, że to wcale nie musiało być powiązane z chorobą dziecka (zespół patau) i ciąży i tak bym nie donosiła. Ja się od razu przestraszyłam, że to zaś coś ze mną nie tak. Stwierdził też, że mam poczekać dwa cykle i zacząć się starać, co dla mnie jest ewidentnie za szybko. Pytałam też o badania dodatkowe czy suplementacje i powiedział, że kwas foliowy i nic więcej. Nie wiem szczerze co na ten temat myśleć, chyba jeszcze skonsultuje to z innym lekarzem. Jakby któraś z dziewczyn była z okolic Katowic i miała namiary na dobrego ginekologa, to byłabym wdzięczna.
Ogólnie ja wróciłam w miarę normalnego funkcjonowania. Zaczęłam ćwiczyć i znajduję sobie dużo zajęć co mi bardzo pomaga. Może to głupie, ale przerzuciłam mnóstwo energii na zakup kwiatków na balkon, co mnie mega uspokaja. Wiem, że pewnie jakieś doły mnie jeszcze złapią, ale trzeba starać się myśleć pozytywnie. Jeszcze będzie dobrze, ja w to wierzę. |
|
|
|
|
#1223 |
|
Rozeznanie
|
Karolaaaa89 mój ginekolog mówił, żebym z ćwiczeniami wstrzymała się do miesiąca - może stąd to Twoje plamienie. Macica potrzebuje miesiąc na regenerację.
|
|
|
|
|
#1224 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez mam skape plamienia juz ponad miesiąc, mysle ze to zalezy od organizmu albo od tego jak dokładnie zrobili lyzeczkowanie. Dzis mija 40 dni i chyba doczekalam sie okresu (przez te ciagle plamienia to juz sama nie wiem czy to okres czy co)
Wyniku histo nie odebralam jeszcze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1225 |
|
Wtajemniczenie
|
Wydaje mi się, że to kwestia wyłyżeczkowania. Urodziłam całe łożysko i do łyżeczkowania było niewiele, zrobiono to dobrze i po T. krwawiłam 3 dni, plamiłam kolejne 3 dni ,a później czyściutko, aż do samego okresu. 30 dni. A teraz drugi po 28 dniach.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez MoszKa88 Czas edycji: 2020-04-25 o 20:05 |
|
|
|
|
#1226 |
|
Raczkowanie
|
u mnie minął rok po t.ostatnio udostępniłam tą godek smrodek na fb i koleżanka zaczęła się pod moim postem rozpisywać ze jak można itd ze ona tez miała mieć chorędzie dziecko a urodziła zdrowe.ci ludzie naprawdę nie wiedzą czego ta ustawa dotyczy.napisałam do niej wiadomość prywatną i faktycznie ona pojęcia nie ma o co chodzi a wypisuje mi tu o tym. tak mnie to denerwuje. drażnią mnie tacy ludzie
|
|
|
|
|
#1227 |
|
Przyczajenie
|
Jestem tu nowa. W ubiegłą środę dowiedzialam się na usg w 12 tygodniu że dziecko ma nieprawidłowo uwapnione kości czaszki, nieprawidłową budowę tułowia, przesuniętą sylwetkę serca i Holoprozencefalia alobar. We wtorek mam się zgłosić do szpitala. Ale kompletnie nie wiem co mnie czeka. Dowiedziałam się jedynie że inny lekarz w szpitalu wykona mi usg aby to potwierdzić. Czy to wystarczy do wykonania T? Bardzo się boję. Mam w domu zdrową dwulatka a to moja druga ciąża. Czy wiecie czy w takiej sytuacji zabieg wykonywany jest od razu czy potrzebne są jeszvze jakieś badania. Zastanawiam się jak długo zostanę w szpitalu...
---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Dodam jeszcze, że dostałam tylko zdjęcia i opis usg z dopiskiem że jest to wada letalna. Nie jest to skierowanie do szpitala ale podobno z tym właśnie mam się zgłosić. |
|
|
|
|
#1228 |
|
Rozeznanie
|
Majlo, przykro mi, że tu trafiłaś. Niestety, u mnie byla wada genetyczna, więc Ci nie pomogę. Podejrzewam, że skoro skierowali Cię do szpitala, to nie potrzebujesz więcej badań...
|
|
|
|
|
#1229 |
|
Przyczajenie
|
Wady na usg byly straszne. O części lekarz pewnie nawet nie chcial mi mówić. Mimo ze serce bilo, nie było widać żadnych ruchów dziecka. Od początku ciąży miałam bardzo zle przeczucia. Tak silne ze juz idąc na usg wiedziałam że coś będzie nie tak. Nie sądziłam że aż tak. Psychicznie byłam na to przygotowana... Tylko to czekanie teraz mnie dobija. Boję się że w szpitalu powiedzą ze jednak usg nie wystarczy że potrzeba badań... I że znów każą czekać...chociaż z drugiej strony wady przecież są widoczne. Na zdjęciu które otrzymałam tam gdzie jest główka jest czarna dziura..
|
|
|
|
|
#1230 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:33.

Jeśli chcesz to napisz do mnie prywatną wiadomość (bo ja nie umiem
), ja teraz leżę w szpitalu. Mojego wyniku jeszcze nie ma, a tego samego dnia robiłyśmy.

️a czemu podejrzewasz, że to ciaza ?