Terminacja ciąży cz. 4 - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2020-04-28, 13:41   #1261
Sosnanieradosna
Zadomowienie

Dot.: Terminacja ciąży cz. 4

Majlo32 dobrze, że tak szybko Cię przyjęli, ominęła Cię walka o prawo do przerwania ciąży.
Pamiętaj, żeby po którejś juz dawce tabletek jak beda skurcze itp uwazac przy chodzeniu do toalety.
Trzymaj sie

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Sosnanieradosna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-04-28, 16:47   #1262
maxim7
Raczkowanie

Hej! Okazało się że na patologii mojego szpitala nie ma jednak koronawirusa!!! Rano pojechałam do innego starać się o przyjęcie a tu nagle telefon że mam dziś stawić się na oddział (powinnam być przyjęta w poniedziałek) więc jestem od godziny. Warunki są wspaniałe, mam jednoosobowa sale z łazienką wszystko byłoby super tylko rodzic zdrowe dziecko... No ale....
maxim7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-04-28, 17:00   #1263
Beznadziejny_przypadek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nowa13 Pokaż wiadomość
Trzymaj się! Będzie dobrze, mam nadzieję że dostaniesz dziś, wiadomo że im szybciej tym lepiej. Dawaj znać na bieżąco, jesteśmy z Tobą

Nowa13 to dobrze że masz taką opieke ja stwierdziłam że wstrzymam się jeszcze co najmniej 2 miesiące, żeby minęło pół roku od T. I wtedy zobaczymy jak sytuacja będzie wyglądała. Wolałabym dostawać skierowania na badania na NFZ, po naszych przejściach przynajmniej prenatalne miałybyśmy refundowane... A prywatny lekarz nie może wystawić takiego skierowania...

Beznadziejny_przypadek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-04-28, 17:07   #1264
mala_iskierka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Beznadziejny_przypadek Pokaż wiadomość
Nowa13 to dobrze że masz taką opieke ja stwierdziłam że wstrzymam się jeszcze co najmniej 2 miesiące, żeby minęło pół roku od T. I wtedy zobaczymy jak sytuacja będzie wyglądała. Wolałabym dostawać skierowania na badania na NFZ, po naszych przejściach przynajmniej prenatalne miałybyśmy refundowane... A prywatny lekarz nie może wystawić takiego skierowania...

Ja chodzę prywatnie i pierwsze i drugie badania miałam za darmo, wystawiła skierowanie ze względu na wady i nic nie płaciłam. Jedynie za 3 bo ono nie jest refundowane.

mala_iskierka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-04-28, 17:40   #1265
zwyklylogin
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Najgorszykwiecienzycia Pokaż wiadomość

[/COLOR]A do dziewczyn które długo nie mogły sobie poradzić z tym wszystkim.... ja jestem 10 dni po i mam wrażenie ze w tym czasie przeszłam przez wszystkie fazy .... od pogodzenia się przez zrozumienie ze jednak nie przez obwinianie męża i reszty świata .... na dzien dzisiejszy wiem ze jestem w sytuacji trudnej - nie potrafię porozmawiać o tym z nikim bliskim . Z mężem w ogole nie rozmawiamy, matka w ogole nie pyta a cała reszta myśli ze poroniłam . Skończy się to na tym ze sama się pogubię we wszystkim ... nie chce iść do psychologa ani psychiatry ale tak dluzej się nie da. Najgorszy będzie dla mnie powrót do pracy pytania, ten wzrok ludzi wiedzących o wsyzstkim ale bojących się zadać pytanie . Tragedia myślałam ze poukładam sobie to wszystko ale. Jest coraz gorzej[COLOR="Silver"]

....
poukladasz sobie..napewno..tylko potrzeba czasu...
co do ludzi w pracy to tak jak piszesz..oni tez nie wiedza jak sie zachowac... moze wyjsc im na przeciw..i samemu zaczac rozmowe..wtedy potoczy sie ona na twoich warunkach ..np." czesc, jak widzicie wrocilam do pracy, pewnie wiecie co się ostatnio u mnie wydarzylo...dzis mi jest cięzko i nie jestem w stanie jeszcze o tym rozmawiac"..i juz..
Ja z kolei mam zamiar zrobic odwrotnie..i powiedziec ze jesli dziewczyny są ciekawe i chcą mnie o cos zapytac czy po prostu porozmawiac to jestem gotowa na ten temat mowic. Mysle ze przez to dam im do zrozumienia by traktowaly mnie normalnie i nie omijaly szerokim lukiem bo niewiedza jak sie zachowac.
Oczywiscie moje podejscie nie jest niczym nadzwyczajnym bo przypomne ze moj porod byl w listopadzie..wiec troche minelo. Do tego ostatecznie rodzilam juz martwe dziecko bo ciaza obumarla sama w dniu przewidzianym na amniopunkcje. Byl Zespol Edwardsa.
Co do naszych partnerow..oni to inaczej przezywaja, nie pokazuja....mysle tez ze dla nich temat konczy sie z dniem porodu lub z dniem pochowku gdy ktos sie na niego zdecyduje. Oni są zadaniowi...a "zadanie" konczy sie wlasnie wtedy...bo nie mogą już nic zrobic. Jesli placza i sie zamartwiaja to wtedy gdy jest jeszcze nadzieja lub gdy sie martwią jak przetrwamy szpital. Pozniej nic juz nie mogą zrobic, wiec zamykaja w pewien sposob temat...dlatego tak trudno im zrozumiec ze my to tak "rozwlekamy w czasie" Oczywiscie nie kazdy z nim tak ma, ale wiekszosc.

Trzymam kciuki za obie dziewczyny w szpitalach
zwyklylogin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-04-28, 19:34   #1266
maciejka_5
Rozeznanie

Maxim, majlo jestem przy Was myślami! Oby poszło szybko!
maciejka_5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-04-28, 21:39   #1267
Beznadziejny_przypadek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mala_iskierka Pokaż wiadomość
Ja chodzę prywatnie i pierwsze i drugie badania miałam za darmo, wystawiła skierowanie ze względu na wady i nic nie płaciłam. Jedynie za 3 bo ono nie jest refundowane.

Prywatny lekarz chyba nie może wystawić skierowania na NFZ chybaze pracuje gdzieś państwowo i wystawia skierowania tak jakby z tamtego miejsca pracy? Ja jak chodziłam prywatnie to wszystkie badania miałam zlecane płatne, włącznie z badaniami krwi, dlatego wolałabym na NFZ skoro jest taka możliwość...

Beznadziejny_przypadek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-04-29, 08:46   #1268
maxim7
Raczkowanie

Już jestem po USG, teraz czekam na obchód, dostanę dokumenty do podpisu i pewnie się zacznie ... Denerwuje się strasznie, boli mnie brzuch, żałuję że zjadłam śniadanie...
Stary 2020-04-29, 09:16   #1269
Sosnanieradosna
Zadomowienie

Dobrze ze zjadlas, pozniej bedziesz bardzo głodna a nie bedzieez mogla jesc. Z reguly dopiero po drugiej dawce tabletek cos sie dzieje, wiec teraz dopoki dobrze bedziesz sie czula to odpoczywaj, czytaj ksiazke, ogladaj tv

Stary 2020-04-29, 09:19   #1270
maxim7
Raczkowanie

Ciekawe jak z tym jedzeniem, rano była pielęgniarka i pytała co wybieram na obiad...koleżanka która ma t w innym szpitalu też dostaje jedzenie, jesteśmy w kontakcie. Na nią wczorajsza dawka leków nie zadziałała. Dr mówiła że jeśli mam poród za sobą to teoretycznie powinno byc łatwiej, zobaczymy. Chce mi się płakać.
Stary 2020-04-29, 10:20   #1271
Marine29
Raczkowanie

Hej Dziewczyny.

Chciałam zapytać jak układają się Wasze relacje z partnerami. Ja drugą terminację miałam w sierpniu i mam wrażenie,że mimo iz zaniosłam wszystko lepiej niż przy pierwszej, relacje małzenskie posypały się.

Jeśli chodzi o posiłki,to przynoszą ale lepiej jest mało. Chodzi o ewentualne łyżeczkowanie i narkozę. Życzę dużo siły!
Marine29 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-04-29, 10:29   #1272
maxim7
Raczkowanie

Marine29 czemu aż dwie? Jestem w wątku od niedawna więc nie wiem, przepraszam że pytam...ja póki co o relacjach nie mogę wiele powiedzieć, bo jeszcze nie jestem po. Odczuwam jednak ogromne wsparcie, miłość i wbrew pozorom chyba nas ta sytuacja umocniła.
Stary 2020-04-29, 10:55   #1273
nowa13
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Beznadziejny_przypadek Pokaż wiadomość
Prywatny lekarz chyba nie może wystawić skierowania na NFZ chybaze pracuje gdzieś państwowo i wystawia skierowania tak jakby z tamtego miejsca pracy? Ja jak chodziłam prywatnie to wszystkie badania miałam zlecane płatne, włącznie z badaniami krwi, dlatego wolałabym na NFZ skoro jest taka możliwość...

Niektóre prywatne placówki mają podpisaną umowę z NFZ również i jeśli jest taka możliwość to refundują to co można. My poszliśmy na konsultację w poprzedniej ciąży i jak lekarz zobaczył wady to powiedział "od tej chwili wchodzimy na ścieżkę NFZ" mieliśmy od razu na miejscu konsultacje z genetykiem i biopsję kosmówki za które nie zapłaciliśmy, więc zapłaciliśmy jedynie za USG.

nowa13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-04-29, 11:05   #1274
maciejka_5
Rozeznanie

Marine29 wspolczuje Ci, że spotkało Cię to podwójnie...

jeśli chodzi o relacje, to dogadujemy się z mężem dobrze, na początku po T i przed dawał mi ogromne wsparcie. Jednak obiecałam mu, że nie będę płakać już, bo widziałam, że on chce iść do przodu. Przebolałam swoje, myślę o przyszłości, naprawdę jest ok. Widzę jednak, że jak ktoś już wyżej pisał faceci myślą zadaniowo,a my chcemy rozmawiać i rozmawiać.... Ja chciałam nie raz rozmawiać, coś mówiłam, przeżywalam, on mnie słuchał, ale widziałam, że robi to dla mnie, a on już zakończył w swojej głowie temat. Widziałam, że czuł ulgę jak wróciłam do domu, jak powiedziałam o tęsknocie to się zdziwił, bo nie pomyślał, że bede tęsknić za Małą. Jesteśmy zupełnie różni pod tym względem.

Może Twój maz przerabia to w sobie jeszcze? Może się podłamał dlatego macie gorszy kontakt? Może on się poddał, a nie chce Cię zranić?

Mamy znajomego który ma dziecko po 4 próbie (3poronienia wcześniej, w tym z powodów gen więc nie wiadomo czy poronienie czy T) i widzę, że to pocieszyło mojego męża, uwierzył, że nie jesteśmy na straconej pozycji. Inaczej nie wiem jak byśmy się czuli.

Mam nadzieję, że Wam się uda i przebrniecie razem przez ten trudny czas.
Stary 2020-04-29, 11:12   #1275
Sosnanieradosna
Zadomowienie

Maxim7 mi cały czas mowili ze moge jesc ze nic sie nie wydarzy tak szybko, a jednak urodzilam w paręnaście godzin. O 12 mialam pierwsza tabletke dopochwowo (lekkie bóle) o 17 drugą tabletkę i od 21 mialam bardzo silne bole, 24 odejscie wód, 5 rano urodziłam. Zjadlam ostatni posilek jakos po drugiej tabletce czyli kolo 18.
Musi byc 6 h przerwy przed lyzeczkowaniem (wiec jak poczujesz ból silniejszy niz podczas miesiaczki to juz nic nie jedz)
Marine29 moje relacje dobrze, minelo dzis 6 tyg. Po 4 tyg mieliśmy kryzys bo narosly niewypowiedziane emocje. Ja ciagle mowilam ze sie dobrze czuje a mąż udawal ze tez sie dobrze czuje, a tak naprawde to ja coraz bardziej sie obwinialam że zabiłam swoje dziecko (wmowilam sobie tez ze to byla tylko moja decyzja bo mąż by zrobil to co ja postanowie, czyli jakbym chciała urodizc to bym urodzila) ale powiedzial że by mi nie pozwolil urodzic, wiec z tym mi lepiej. Mysle że ta cala sytuacja z Godek zle wplynela na mnie bo tam sie naczytalam glupot. A dalej zoabczymy jak nam bedzie szło. Za jakies 3 msc mamy zamiar sie starać o dziecko. Na sierpień mialam termin, w sierpniu mamy rocznicę i w sierpniu będziemy sie starac o kolejne.

Stary 2020-04-29, 12:20   #1276
mala_iskierka
Rozeznanie

Czyli u mnie było chyba najszybciej- 1 tabletka ok. 09.00 a o 18.49 urodziłam. Także chyba nie warto szaleć z jedzeniem (ja nie jadłam nic, chyba? Nie pamiętam... Piłam wody trochę, a wymioty miałam po łyżeczkowaniu okropne)

Stary 2020-04-29, 13:14   #1277
Majlo32
Przyczajenie

Wczoraj zostałam przyjęta na oddział, po konsultacjach dziś dostałam pierwsza dawkę na wywołanie. Leżę i czekam... 13 tydzien u mnie więc ciekawe jak szybko to się potoczy. Cieszę się że zapadła już decyzja...
Majlo32 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-04-29, 13:36   #1278
maxim7
Raczkowanie

Majlo w jakim mieście jesteś? Ja już po drugiej dawce jestem, póki co boli brzuch i plecy mocno ale dostałam leki przeciwbólowe więc zobaczymy. U mnie 18tydz dokładnie dzisiaj
Stary 2020-04-29, 15:31   #1279
Sosnanieradosna
Zadomowienie

Maxim jak juz boli mocno plecy i brzuch to znaczy że pare godzin i bedzie po wszystkim. Jak poczujesz parcie (jak na kupe) to uwazaj bo może to oznaczac że to juz zaraz

Stary 2020-04-29, 15:46   #1280
iskiereczka_mruga
Raczkowanie

Majlo ja miałam t w 14 tygodniu, pierwsza dawka leków po 12.00 jakoś, druga chyba koło 17.00, o północy było po wszystkim. Zanim się zakończyło powiedzieli, że być może wezmą mnie na łyżeczkowanie od razu, skoro juz tyle krwi poleciało. Myślałam, że zasnę i obudzę się po wszystkim, ale Pani doktor niestety dokończyła dzieła na fotelu i dopiero potem było łyżeczkowanie. Ból był silny, ale tylko do momentu pęknięcia wód około 18.00. Pozniej tylko silne krwawienie i duzo skrzepów. Wolałam leżeć i się nie ruszać bo delikatny ruch i wszystko było czerwone. Trzymajcie się dziewczyny!
iskiereczka_mruga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-04-29, 15:59   #1281
Marine29
Raczkowanie

Majlo, staraj się chodzić i robić przysiady,oczywiście podpierając się,to znacznie przyspiesza akcję. Jak poczujesz,że chce Ci się (przepraszam) kupkę, to znaczy że już niedługo .bądź silna,dasz radę.

Kto pytał czemu dwa razy miałam T. Dwukrotnie przytrafiło nam się bezczaszkowie.
Marine29 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-04-29, 17:58   #1282
Najgorszykwiecienzycia
Raczkowanie

Maxim 7

Ja miałam poród za sobą a urodziłam po 24 h od pierwszej dawki - dostałam 16 albo 18 tabletek .... nie pamietam bo już się później zgubiłam

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Marine29

Ja właśnie pisałam o moich relacjach kilka str temu.... jest tragedia ale bardziej z mojej strony. Ja potraktowałam ta ciąże jako MOJA - o niczym praktycznie męża nie informowałam i nie pytałam o zdanie .... po tym jak przy biopsji lekarka potwierdziła wszystkie wady poinformowałam go ze jak tylko przyjdzie wynik z genetyki to przerywam ciąże, imię tez ja wybrałam. Nie umiem z nim rozmawiac o tym , jak już zaczynał pytac o coś wpadałam w szał , później wpadałam w szał bo szlak mnie trafiał ze Byłam sama w szpitalu ze nie widział tego co się działo i jak to wyglada . Teraz wpadam w szał przy każdym spojrzeniu .... nie wiem jak się ogarnąć
Najgorszykwiecienzycia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-04-29, 20:46   #1283
iskiereczka_mruga
Raczkowanie

U nas wszystko między nami było dobrze praktycznie do dnia pochówku (zdecydowalismy się na pochówek do zbiorowego grobu dzieci nienarodzonych, ponieważ szpital takich pochówków nie robi, z tego co zrozumiałam). Po tym była ulga z jednej strony i myślałam, że już jest ze mną wszystko dobrze, że doszłam do siebie. Ale okazało się, że to tylko pozory. Mi zaczęło wszystko wracac, a mezowi wręcz przeciwnie. Na moje poruszanie tematu reagował złością. Stopniowo oddalaliśmy się od siebie, żyliśmy razem ale jakoś oddzielnie. W końcu doszło do mega kłótni i było kilka cichych dni, a później porozmawialismy szczerze przy winku i wyjaśniliśmy sobie wszystko. Powiedział mi że był zły bo nie chciał do tego wracać, dla niego to już był trochę zamknięty etap i nie wiedział jak może mi pomóc. Wolał po prostu wyjść z domu. Mówił że myślał że będzie silniejszy w radzeniu sobie z moją trauma. Powiedziałam mu ze czasami wystarczy żeby po prostu mnie przytulil i że tak jak nam mówiła psycholog to będzie wracać więc musi jakoś się z tym oswoić. Psycholog powiedziała nam tez że albo to przetrwamy jakoś razem i wyjdziemy z tego silniejsi albo wszystko się posypie. Coś w tym jest... Nawet zaczęłam rozważać jakas terapię dla par albo chociaż dla siebie, ale na razie czekam na koniec epidemii.
iskiereczka_mruga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-04-29, 20:53   #1284
moli2iii
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mala_iskierka Pokaż wiadomość
Czyli u mnie było chyba najszybciej- 1 tabletka ok. 09.00 a o 18.49 urodziłam. Także chyba nie warto szaleć z jedzeniem (ja nie jadłam nic, chyba? Nie pamiętam... Piłam wody trochę, a wymioty miałam po łyżeczkowaniu okropne)

U mnie też szybko poszło. O 13 dostałam tabletki,a o 20 było po wszystkim

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

A jeśli chodzi o męża,to ja czasem chciałabym o tym pogadać i jeśli zacznę to rozmawiamy ale on raczej sam nie porusza tematu. Czasem chciałabym żeby to on zaczął,ale w sumie może dobrze hmm nie wracać do tego? Nie wiem. Ja dzień w dzień o tym myślę. Mija pół roku po t a u mnie nie było dnia bym nie myślała o córeczce i o tym co nas spotkało. Mam ogromny żal to tak musiało być.

moli2iii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-04-30, 00:55   #1285
Najgorszykwiecienzycia
Raczkowanie

Iskiereczka

Mi psycholog w szpitalu powiedziała to samo. Rozmawiac trzeba .... nie ma innego wyjścia. Ja nie umiem rozmawiac . Powiedziała tez ze albo się posypie całkiem albo wyjdziemy silniejsi .... niestety ... sypie się. Tez myśle codziennie o synku... upragnionym zreszta.... liczę tygodnie tak jakbym była nadal w ciąży ... nie mogę zapomnieć o tym co było w szpitalu . Każda minute dokładnie pamietam. Wszystko jak klatki z filmu. Widze wc przypomina mi się jak go urodziłam. Widze łóżeczko które czekało na niego wózek którym miał jeździć. Dzieci znajomych na ig albo fb irytują mnie tak jakby mi coś zrobiły. Ograniczam w ogole wejścia na portale żeby tylko tego nie oglądać ....

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ----------

Za dwa tygodnie maja być wyniki histopatologiczne do odbioru będę musiała tam wrócić ... wtedy tez chce iść na grób. Czuje ze to będzie jeszcze gorsze od tego porodu od tego wszystkiego ale muszę iść czuje taki obowiązek tym bardziej ze sama go nie pochowałam ....
Najgorszykwiecienzycia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-04-30, 06:45   #1286
Majlo32
Przyczajenie

Przyjęta byłam w szpitalu w Lublinie we wtorek. Wczoraj połówka tabletki o 13, nie mogłam pić jeść ani wstawać. PO 19 po 6h poszłam siku. Nic mnie nie bolało. Wracając odeszły mi wody. Położyłam się na łóżku i zanim położne dowiozły mnie do swojej dyżurki ja już urodziłam. Praktycznie zero bolu. Delikatne skurcze.Miałam zwiększone krwawienie. Chwilę później uśpili mnie do łyżeczkowania. O 22 już byłam w starej sali. Mogłam jeść i pić i dobrze się czułam. Dziś już po wszystkim. Nic nie boli.
Majlo32 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-04-30, 07:12   #1287
maciejka_5
Rozeznanie

Cieszę się, że to już za Tobą! Jesteś silna, pamiętaj!
Stary 2020-04-30, 08:51   #1288
mala_iskierka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Majlo32 Pokaż wiadomość
Przyjęta byłam w szpitalu w Lublinie we wtorek. Wczoraj połówka tabletki o 13, nie mogłam pić jeść ani wstawać. PO 19 po 6h poszłam siku. Nic mnie nie bolało. Wracając odeszły mi wody. Położyłam się na łóżku i zanim położne dowiozły mnie do swojej dyżurki ja już urodziłam. Praktycznie zero bolu. Delikatne skurcze.Miałam zwiększone krwawienie. Chwilę później uśpili mnie do łyżeczkowania. O 22 już byłam w starej sali. Mogłam jeść i pić i dobrze się czułam. Dziś już po wszystkim. Nic nie boli.
Trzymaj się ! Dobrze, że już masz to za sobą, że udało się urodzić szybko i w miarę bezboleśnie.

Stary 2020-04-30, 09:06   #1289
maxim7
Raczkowanie

Hej ja tez jestem już po. Gdyby nie środki przeciwbólowe, ciężko byłoby mi przetrwać. Skurcze typowo porodowe, na szczęście położne/pielęgniarki były cudowne i co chwila dawały mi tabletki a potem leki dożylnie. Pierwsza tabletkę dostałam o 10.30 natomiast urodziłam o 5.50. końcówka przebiegła spokojnie, bez dramatów, w skupieniu.
Stary 2020-04-30, 12:49   #1290
Macarena 25
Raczkowanie

Dziewczyny, które miały T z przyczyny ZD, a wiem, że sporo nas tutaj. Jeśli macie fejsa albo Instagram, to polecam przeczytać post Przemka Kossakowskiego. W swoim poście ujął to wszystko, czym ja się kierowałam, jeśli chodzi o T. Oglądając Down the Road miałam mieszane uczucia. Ale polecam przeczytanie postu.

Macarena 25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości