|
|
#2581 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ♡ Mamy wrześniowe 2020 ♡ cz. 2
Po mnie w normalnych ciuchach (nosze się na luźno raczej) nie widać ciąży za bardzo wiec ani w Pepco ani w Rossmannie jeszcze nikt mnie nie przepuścił
ale ja mam ogólnie bardzo duża nadwagę wiec może nigdy to nie nastąpi bo ludzie będą się zastanawiać czy w ciąży czy taka gruba ![]() ![]() o 13 połówkowe
|
|
|
|
#2582 |
|
Zakorzenienie
|
Czy któraś z Was zamawiała w ostatnim czasie coś z Bonprix? Długo się czeka na dostawę?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez sunshine16 Czas edycji: 2020-05-06 o 11:04 |
|
|
|
#2583 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Widziałam sytuacje że kobiety podchodziły i się pytały wlasnie ludzi w kolejce czy mogą wejść bez kolejki, a to chyba nie na tym powinno polegać ![]() Ja jestem chuda, wąska w biodrach, więc cały brzuch mam z przodu i dlatego rzuca się w oczy.
|
|
#2584 |
|
Zakorzenienie
|
Laluna, ale ja jestem w 21t5d, to dwa tygodnie różnicy
![]() Sunshine nie zamawiałam, a często tam wchodzę, oglądam i wychodzę ![]() Co do pierwszeństwa to w sklepie mi się nie zdarzyło jeszcze. A nie, pardon, wczoraj w osiedlowym sklepie mnie Pan przepuścił. Z pierwszeństwa skorzystałam w labie w poniedziałek Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2585 |
|
Raczkowanie
|
Zmiana tematu 😃 słuchajcie, jaki materac do łóżeczka wybieracie? Im więcej czytam tym mam większe wątpliwości z jakim wypełnieniem wybrać... ogolnie to wszystkie takie rzeczy dla dziecka szukam na ceneo, segreguje według popularności i taknsobie przeglądam
|
|
|
|
#2586 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2587 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Akurat wizyta bedzie jakoś po 20.05 to zobaczymy ![]() Ja nie korzystam z pierwszeństwa. Po mnie bardzo nie widać bo ubieram luźniejsze rzeczy. A że dobrze się czuje to nie zamierzam korzystać Jestem po zakupach. W tesco dziś ludzie zaczeli szaleć, oznakowań już dziś sporo ze -40%. Widziałam dwie babeczki które miały całkowicie wypchane duże wózki samymi dziecięcymi ciuszkami ![]() Póki co rozmiarów sporo, ale widać że może być szał. Kupiłam coś maluszkowi, sobie birliznę, pantofle i koszule nocną. Chciałam klapki do szpitala żeby miec pod prysznic ale nie było rozmiaru ![]() Później pepco i o dziwo bardzo mało ludzi, towaru dużo bo to pepco w galerii więc było zamknięte wcześniej. Chyba już kończę z zakupami wyprawkowymi-ubraniowymi. Chociaż muszę sobie kiedyś spisać to co już mam a mam do 92 nawet, najwięcej do 80. Ale jeszcze w Tesco będę, może się skusze na takie ogrodniczki z ładną koszulką pod spodem, mega urocze ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
Ja zwykle na allegro przeglądam wg popoularności i czytam opinie.Cytat:
Ktoś chyba jeszcze miał wczoraj połówkowe i się nie odzywa ![]() Do raportu! |
|||
|
|
|
#2588 | |
|
Zakorzenienie
|
Co do materacy to polecane są materace Havea
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2589 | |
|
Zakorzenienie
|
♡ Mamy wrześniowe 2020 ♡ cz. 2
Cytat:
Jak tak pobierznie przeglądałam to myślałam o takim https://www.smyk.com/p/sensillo-mate...-vera-i5770002 I chyba w taki piankowe-kokosowy będę celować. Pamietam ze przy córce wymienialiśmy materac bo zdażyło jej się przesikac pieluszkę i materac :/ wiec nie będę kupować drogiego bo może być podobnie ![]() Byłam w pepco i miałam dla małego kupić tylko dwie rzeczy ![]() Adjustments.jpg Jak sprawdziłam listę to mam już kupione praktycznie wszystko z takich rzeczy tekstylno- ubraniowych. Zostały mi kosmetyki i higieniczne rzeczy około porodowe. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Edytowane przez senira666 Czas edycji: 2020-05-06 o 13:00 |
|
|
|
|
#2590 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na pewno będę unikać miękkich materacy oraz z gryką. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2591 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale to ponoć norma.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2592 |
|
Rozeznanie
|
Jeśli chodzi o wyprawkę tekstylno- ubraniowa to ja mam ful do rozm. 68 i po kilka rzeczy z 74-80.
A co do materacy to ja mam piankowo- kokosowy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2593 |
|
Raczkowanie
|
Mieszkam obok Tesco więc zaszłam dzisiaj na chwilę. Z małymi rozmiarami bywa różnie, ale kilka rzeczy udało mi się kupić.
Dziewczyny, kupujecie dużo rzeczy na rozmiar 56? Ja nie mam jeszcze nic. Moja siostra niedawno rodziła i poradziła mi aby zaczynać od 62, że najwyżej rękawki podwinę. |
|
|
|
#2594 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A z dziś mam takie cuda |
|
|
|
|
#2595 |
|
Rozeznanie
|
Zależy od dziecka. My z mężem raczej nie radzilismy się wielcy , wiec ja idac tym tropem kupowałam 56... tym bardziej, ze jak patrze przykladajac 56 i 62 to spora jest różnica.
Także popatrzcie na siebie i swoje książeczki zdrowia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2596 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja niestety wcześnie zaczęłam szaleć z ubrankami i za bardzo poszalałam z 56 także mam dużo a może byc tak że wcale nie ubiore albo na chwile Pocieszam się tym że sporo tych 56 co mam np z kika to rozmiarowo wypadają co najmniej 62-68 |
|
|
|
|
#2597 |
|
Zakorzenienie
|
♡ Mamy wrześniowe 2020 ♡ cz. 2
Mam 56 sporo ale tylko dlatego ze dostałam od brata całe pudło
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#2598 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
śliczne rzeczy!! |
|
|
|
|
#2599 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie kupuje dużo 56, moja córka była duża, tutaj chyba też szykuje się spora więc pewnie głównie skupie się na 62
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2600 |
|
Raczkowanie
|
Ja byłam kolosem 4800g, mąż też nie gorszy, jako bliźniak ważył tyle co normalne dziecko ponad 3200g. Na połówkowych mała ważyła już 509g i miała długą kość udową więc chyba narazie zostanę przy 62 a najwyżej pod koniec dokupię 56 jeśli będzie zapowiadać się mniejsza.
W temacie imion codziennie mówię inaczej do mojego brzucha ;-) Czekam na jakiś znak ;-) Na naszej liście imion jest Michalina, Agata, Pola i Marysia(Maria albo Marianna). |
|
|
|
#2601 |
|
Rozeznanie
|
Ja liczę że skoro teraz waga nie jest za duża to i pod koniec nie będzie jakieś 4kg
Liczę bardzo na sn. Ale jak to dziecko waży dopiero 300g to ile jeszcze to przybędzie ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2602 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2603 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pola też już popularne a Agata za to zupełnie teraz niespotykane tak mi się wydaje. Ale ile imion tyle gustów Ja wiem że jakby była dziewczynka to Milenka a z chłopcem mamy tyle możliwości że nie możemy się zdecydować ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2604 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam trochę rzeczy w rozmiarze 56. Tak na szpital i początki domowe (oo 6 szt. body z krótkim rekawem z 2 lub 3 pary spiochow, jakiś komplecik na wyjście ze szpitala, spodenki z 2 pary i ogrodniczki)
może jeszcze kilka rzeczy kupie a jak już się urodzi to zobaczę w praktyce czy mam wystarczająco Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2605 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2606 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale znowu demotywujemnie to że teraz w rankingu imion nadawanych w ost latach to imię jest w ścisłej czołówce. Chciałabym uniknąć żeby potem w żłobku czy przedszkolu nie było 5 chłopców z tym samym imieniem ale znowu rzadkiego imienia też nie chce bo wydaje mi się że krzywdę dziecku zrobię 🤣 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śliczne ubranka ![]() Ja nie miałam nic do gadania - córka wybierała dla brata ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#2608 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam dzisiaj wizytę o 18tej aby sprawdzić czy szyjka przestała się skracać. Mam nadzieję, że będzie lepiej bo nie wyobrażam sobie wytrzymać do końca ciąży z mężem który nawet podłogi mi nie pozwala umyć bo to zbyt męczące, a on to już od 3 dni robi ;-) |
|
|
|
|
#2609 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2610 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:46.

ale ja mam ogólnie bardzo duża nadwagę wiec może nigdy to nie nastąpi bo ludzie będą się zastanawiać czy w ciąży czy taka gruba 

ale to ponoć norma.
Pola też już popularne a Agata za to zupełnie teraz niespotykane tak mi się wydaje. Ale ile imion tyle gustów