Włosomaniaczki :D - część III - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-08-27, 18:53   #2491
Jolie2601
Zakorzenienie

Dot.: Włosomaniaczki :D - część III

Cytat:
Napisane przez atsenka Pokaż wiadomość
Bardzo ladna, w moim typie
P.S. Tez kocham rozowy
Ahh zapomnialabym - super avatar
dzięki a co do Twojego wcześniejszego pytania- ja bym wybrała brąz na głowie
Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Jolie, bardzo ładna bluzka I pazurki jakie do niej
Jednak wszystko pobija avatar- nareszcie można Cię znów zobaczyć
pazurki w piknym fiolecie od inglota (mój ostatni nabytek sasasa)
Merci Olu
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-27, 18:57   #2492
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolie2601 Pokaż wiadomość
no nie

a no właśnie- teraz w sklepach to kaplica [tudzież wieś śpiewa i tanczy] ale udało mi się ostatnio kupić bluzeczkę [różowa rzecz jasna]. Ino zapomniałam Wam pokazać ale już nadrabiam
Bluzeczka podoba mi się tym bardziej, że kosztowała całe 19zł
Fajna Ja jutro idę na polowania Kocham wyprzedaże

Cytat:
dzięki a co do Twojego wcześniejszego pytania- ja bym wybrała brąz na głowie

pazurki w piknym fiolecie od inglota (mój ostatni nabytek sasasa)
Merci Olu
Dziwny masz ten aparat Paznokcie mimo, że fioletowe wyglądają na czarne, a czarna sukienka wygląda na fioletową

A i zapomniałam...av
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-27, 19:33   #2493
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karla_92 Pokaż wiadomość
Fajna Ja jutro idę na polowania Kocham wyprzedaże

Dziwny masz ten aparat Paznokcie mimo, że fioletowe wyglądają na czarne, a czarna sukienka wygląda na fioletową

A i zapomniałam...av
dzięki a zdj. robione tel. lakier jest bardzo ciemny więc pewnie dlatego- a sukienka faktycznie ma lekko śliwkowy odcień [oblookałam]

av tak dla odmiany- i żeby ludzi nie straszyć
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-08-27, 20:44   #2494
19agusia91
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też ostatnio (od miesiąca) nic nie wcieram, bo mi sie nie chce Ekstrakty kupiłam ze 2 miesiące temu i jeszcze prawie nie używałam. Tak się właśnie zastanawiam, czy można by dorzucić do jantara jakieś ekstrakty? Chyba muszę spróbować, bo boję się nakładać alkohol na skórę, zwłaszcza, że jeszcze jej nie wyleczyłam i nadal swędzi
A jak leczysz takie podrażnienie ? Bo ja sama nie wiem co mam robić z ta moją głową.

Jolie, bardzo ładny nowy avek
Cytat:
Szczególnie tą szybką grę na perkusji

Jeśli chodzi o grę na perkusji: http://shancez.wrzuta.pl/audio/7UAyA...r_-_repentance
Hula Hop
440/5000 minut
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-27, 22:38   #2495
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Tak nie może być, bo ja jeszcze nie widzialam
Jak to nie widziałaś Tych z Chorwacji nie widziałaś??? Widziałaś przecież

Jolie
super bluzeczka Ja też pragnę taką Gdzie kupiłaś przyznaj no się szybciutko No i avek też fajowy

Kurcze znowu czytam fantastyczną książkę, tak mnie wciągnęła, że ledwo co się na chwilę do Was oderwałam , dla fanek "My dzieci..." i "Pamiętnika narkomanki" podam tytuł i autora, bo to w tym samym stylu, mianowicie - "Ćpun" Melvina Burgerssa. Rewelacyjna jest

virka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-27, 23:02   #2496
PelniaNocy
Rozeznanie

Cytat:
no nie

a no właśnie- teraz w sklepach to kaplica [tudzież wieś śpiewa i tanczy] ale udało mi się ostatnio kupić bluzeczkę [różowa rzecz jasna]. Ino zapomniałam Wam pokazać ale już nadrabiam
bluzeczka swietna, ja poluje tlyko na jakeis kolorowe ubranka, żółty, czerwony, fioletowy, zielony, bo 2 lata ubierania sie na czrano i mam dosc, zresztą takie ubrania kolorowe dodaja optymizmu

a Rec był swietny, 1 horror na którym sie naprawde bałam, nie jakies science fiction i jakie stworki z których jest tylko rycie tylko taki realny

Książe z bajki? Mam go w dupi**!
Zostanę niezależną księżniczką
PelniaNocy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-27, 23:08   #2497
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19agusia91 Pokaż wiadomość
Jolie, bardzo ładny nowy avek
dzięk
Cytat:
Napisane przez virka Pokaż wiadomość

Jolie
super bluzeczka Ja też pragnę taką Gdzie kupiłaś przyznaj no się szybciutko No i avek też fajowy
merci w krośnie w sklepie obok domu handlowego (koło sądu) tam w zasadzie wszystko oczoj**ne ale udało mi się ją wyszukać mam nadzieję, że wiesz o który chodzi
Cytat:
Napisane przez PelniaNocy Pokaż wiadomość
bluzeczka swietna, ja poluje tlyko na jakeis kolorowe ubranka, żółty, czerwony, fioletowy, zielony, bo 2 lata ubierania sie na czrano i mam dosc, zresztą takie ubrania kolorowe dodaja optymizmu

a Rec był swietny, 1 horror na którym sie naprawde bałam, nie jakies science fiction i jakie stworki z których jest tylko rycie tylko taki realny
co kto lubi- ja za bardzo za żywymi kolorami nie przepadam a i nie wyglądam w nich za dobrze

A rec widziałam- niezły- są momenty, że się można bać ale widziałam lepsze [mam na myśli te starsze filmy- bo te teraz np. Boo to w większości kicha przeokrutna]
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-08-27, 23:14   #2498
virka
Zakorzenienie

Cytat:
merci w krośnie w sklepie obok domu handlowego (koło sądu) tam w zasadzie wszystko oczoj**ne ale udało mi się ją wyszukać mam nadzieję, że wiesz o który chodzi
Chyba wiem Niedaleko jest sklep dla plastyków ?
A propos - to kontynuuję Twoje pudełeczka

Stary 2008-08-27, 23:14   #2499
oleczka87
Rozeznanie

Cytat:
Mi zostało jakieś hmm, 50ml?
Ja kupiłam 2 buteleczki. Jedna poszła cała, drugiej 1/3. I jednak Seboradinowi nie dorasta do pięt .
Cytat:

Jeszcze 3 słowa o masie ciała- ja mam podobnie jak Marzena- czasami wolałabym ważyć nieco więcej (chociaż nie jestem jakimś strasznych chudzielcem) z tego względu, że czasami cieżko coś na mnie kupić- tak jak było z sukienką- łaziłam z przyjaciółką po rzeszowie i większość sukienek, które mi się podobały były na mnie za duże- mimo, że był to rozmiar 36. Do niedawna miałam też problem z dzinsami- na szczęście teraz już robią więcej mniejszych wersji ale jak byłam w liceum to ciężko było coś nabyć. Ja jestem zwolenniczką kobiecych kształtów- ale jak to w życiu bywa- nie zawsze mamy to czego chcemy
No rozmiarówka to jakaś parodia. Jeśli ja mam czasem za duże s to co ma powiedzieć osoba, która naprawdę s nosi

Cytat:

Ale tak na poważnie – zostało mi w tym momencie 200zł na koncie i jeśli szybko nie znajdę jakiejkolwiek pracy to będzie ciężko...
A muszę jeszcze kupić prezent dla TŻ – w sierpniu imieniny a we wrześniu urodziny i dzień chłopaka...
No i ten olej z wiesiołka...
Nie mówiąc już o kafejce internetowej, bilecie miesięcznym itd...
Dobrze, że kartę do telefonu kupiłam teraz więc przynajmniej o to będę musiała się martwić dopiero za 3 miesiące.
Mi też teraz dużo pieniędzy pójdzie. Trzeba kupić kartę do telefonu, opłacić miesiąc studium (280 złotych) i dojazdy cały wrzesień 150 złotych :/.
A dzisiaj skusiłam się na balsam, czerwony lakier do paznokci i szampon :/.

Cytat:

Nie ma nic bardziej dołującego niż spotkać przy kasie kogoś znajomego, kogo nie mam ochoty widzieć, i słyszeć potem komentarze, że oto ta "kujonka", która co roku miała świadectwo z paskiem, zarówno w podstawówce jak i w liceum, która poszła na studia i miała stypendium naukowe, skończyła na kasie w supermarkecie

A propo filmów – od pewnego czasu (chyba jak zaczęłam oglądać seriale na komputerze ) nie znoszę oglądać filmu z lektorem Kiedy muszę obejrzeć coś w tv to aż mnie zęby bolą od słuchania tego
Mój brat natomiast i wiele znanych mi osób nie znosi z kolei filmów z napisami – twierdzą, ze nie potrafi dobrze skupić się na filmie bo musi czytać napisy – ja tam nie mam z tym żadnych problemów i wręcz uwielbiam oglądać film i móc słyszeć oryginalny głos aktora
Nie mówiąc już o tym ile obcojęzycznych zwrotów mimochodem zostaje w pamięci

Wrzuciłam do albumu fotki moich zwierzaków - większość maniaczek już je widziała ale może są jeszcze takie, któe chciałyby je popodziwiać
Wiem o czym mówisz, ja pracowałam 2 miesiące po liceum w supermarkecie na kasie, nawet nie wiedziałam czy się na studia dostanę,bo matura poszła mi średnio - jestem wielką przeciwniczką nowej matury, bo nic nie sprawdza. Byłam najlepszą uczennica w klasie w liceum i widziałam niektóre pogardliwe spojrzenia znajomych jak na tej kasie siedziałam.

Ja też nienawidzę filmów z lektorem. Często potrafi mi lektor tak film zepsuć, że mi się film nie podoba. A jak słyszę głos Adamczyka to mnie trzepie Lubię filmy z napisami, nic mi nie ucieka .

Obejrzałam foty zwierzaków. Ten kot jest cudny, kocham czarne koty, są takie piękne i tajemnicze

Nie wiem jak koleżance wybić z głowy faceta. Okłamuję ją na każdym kroku - łącznie z tym, że zerwie z dziewczyną (z którą 6 lat już jest) a jeździ do niej do Katowic (ona tam studiuje). Ciągle ją zwodzi i coś wymyśla. A ona go broni
oleczka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-27, 23:16   #2500
PelniaNocy
Rozeznanie

Cytat:
dzięk

co kto lubi- ja za bardzo za żywymi kolorami nie przepadam a i nie wyglądam w nich za dobrze

A rec widziałam- niezły- są momenty, że się można bać ale widziałam lepsze [mam na myśli te starsze filmy- bo te teraz np. Boo to w większości kicha przeokrutna]
ja jak patrze w lustro i widze siebie ubraną na czarno to czuje sie taka zwykła a jak widze taka żywą to napełnia mnie optymizm, ale masz racje co kto lubi

a momenty faktycznie fajne, ale początek mega nudny był, a zarzuc fajnymi tytułami, bo ja zawsze na jakies badziewia trafiam;/

PS: sliczny nowy av

Stary 2008-08-27, 23:22   #2501
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba wiem Niedaleko jest sklep dla plastyków ?
A propos - to kontynuuję Twoje pudełeczka
si si - to tam. Co do pudełek to cieszę się niezmiernie. Już się nie mogę doczekać
Cytat:
Napisane przez oleczka87 Pokaż wiadomość
Ja też nienawidzę filmów z lektorem. Często potrafi mi lektor tak film zepsuć, że mi się film nie podoba. A jak słyszę głos Adamczyka to mnie trzepie Lubię filmy z napisami, nic mi nie ucieka .
zgadzam się- lektor bywa do bani- zwłaszcza przy dr. Hous'ie. Ile wtedy ciętych ripost i docinek przepada ehhh
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-08-27, 23:26   #2502
virka
Zakorzenienie

Cytat:
si si - to tam. Co do pudełek to cieszę się niezmiernie. Już się nie mogę doczekać
Ja też W zasadzie brązik już czeka na lakiernię, ale ten biały, to spędza sen z powiek Ale dam mu radę Jeszcze tylko musimy ustalić szczegóły co do środka.

Stary 2008-08-27, 23:37   #2503
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
av tak dla odmiany- i żeby ludzi nie straszyć
Myślisz, że teraz się nikt nie wystraszy?

Cytat:
A jak leczysz takie podrażnienie ? Bo ja sama nie wiem co mam robić z ta moją głową.
Myłam już długo Babydreamem, potem Bebi i znowu tym Babydreamem, teraz myję odżywką i 2 razy w tygodniu nizoralem i nic Może odrobinkę mniej swędzi no ale to i tak sytuacja beznadziejna. Spróbuję jeszcze jakiś czas "smarować" skórę olejem np. kokosowym i tym słynnym żelem aloesowym z Palomy, a jak nic się nie zmieni to chyba muszę iść do dermatologa. Aha i polecam lekturę tego wątku http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=102571
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-27, 23:43   #2504
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
a momenty faktycznie fajne, ale początek mega nudny był, a zarzuc fajnymi tytułami, bo ja zawsze na jakies badziewia trafiam;/

PS: sliczny nowy av
oj ciężko mi sobie wszystko przypomnieć. Z tych starszych na pewno Ptaki, Candyman-y, Boogeyman-y, Misery, dzieci kukurydzy- generalnie filmy oparte na twórczości Kinga- [czyli oprócz 2 ostatnich miasteczko salem (to nowsze) i [nie pamiętam tytułu] ale o tej dziewczynie co usmażyła wszystkich na sali gomnastycznej podczas balu absolwentów [taki nieco psychologiczny]. Do tego wszystkie części Masters of Horror, Halloween-y, Fredy Kruger rzecz jasna, Dracula, milczenie owiec jak i pozostałe części Hanibala (chociaż 1 najlepsza).
Z tych "nowszych" to blair witch (obie części), zejście, wzgórza mają oczy i wrong turn (chociaż te są nieco obrzydliwe momentami), zejście i OKO (dość nowy z Albą).
Na pewno nie polecam BOO, Dom tysiąca trupów czy noc żywych trupów/powrót żywych trupów (i wszelkie inne części żywych trupów).
Dobry jest też film "pokój 3tyś coś tam" czy nie 3 tyś Za ch**lerę nie mogę sobie przypomnieć- na podstawie zdaje się KInga- ale przy mojej sklerozie wszystko jest możliwe.
Nie wiem czy Ci się to spodoba- ja mam dość specyficzny gust

PS: dzięki
Cytat:
Ja też W zasadzie brązik już czeka na lakiernię, ale ten biały, to spędza sen z powiek Ale dam mu radę Jeszcze tylko musimy ustalić szczegóły co do środka.
ołki dołki- i tak wiem, że będzie piknie

Karla no taką mam cichą nadzieję
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-08-28, 08:21   #2505
19agusia91
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dopiero będę to oglądać. Tzn , obejrzałam do połowy,mniej więcej, ale oczy mnie bolały, bo byłam bez brylloków . Faktycznie, można się przestraszyć, raz nawet krzyknęłam Swoją drogą, ta prowadząca miała fajne wlosy

Cytat:
Ja kupiłam 2 buteleczki. Jedna poszła cała, drugiej 1/3. I jednak Seboradinowi nie dorasta do pięt .
Ja mam we wrzesniu urodziny, musze kupić sobie jakieś nowe ubranka, ale coś czuję,że połowa pieniędzy, które dostanę pójdzie na włosy .
Cytat:

Nie wiem jak koleżance wybić z głowy faceta. Okłamuję ją na każdym kroku - łącznie z tym, że zerwie z dziewczyną (z którą 6 lat już jest) a jeździ do niej do Katowic (ona tam studiuje). Ciągle ją zwodzi i coś wymyśla. A ona go broni
Z takim czymś to nic jakoś nie zrobisz, a jescze się koleżanka obrazi ,że sie wtrącasz. Moim zdaniem raz mozna powiedziec, moze dziewczyna zacznie obserwować, porozmawia z nim,ale prawda jest taka,że pewnie dopiero jak się sparzy to zrozumie.

Cytat:
Myłam już długo Babydreamem, potem Bebi i znowu tym Babydreamem, teraz myję odżywką i 2 razy w tygodniu nizoralem i nic Może odrobinkę mniej swędzi no ale to i tak sytuacja beznadziejna. Spróbuję jeszcze jakiś czas "smarować" skórę olejem np. kokosowym i tym słynnym żelem aloesowym z Palomy, a jak nic się nie zmieni to chyba muszę iść do dermatologa. Aha i polecam lekturę tego wątku http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=102571
Dziękuję. Ech, ja czekam tylko na jakies pieniadze, od razu polecę po Babydream i Barwę czarną rzepą. Ech, te pieniądze
Cytat:
Dom tysiąca trupów czy noc żywych trupów/powrót żywych trupów (i wszelkie inne części żywych trupów).
Horror najwyższej jakości

A oglądałyście "Szalony akademik" ? Oglądałam to z koleżankami, nie jestesmy jakies nierozumne , a komentarz po filmie brzmiał : "O cholera, kto mógł wymyślić taki poje*** film?!" . Naprawdę, najgorszy film jaki widziałam.

Lubicie myć okna? Wlaśnie dziś jadę myć, do długowłosej babci. Wkurza mnei to mycie okien, zawsze jak umyje to pada deszcz .

Ciepłego dnia!
Hula Hop
440/5000 minut
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-28, 08:41   #2506
Milka19
Zakorzenienie

Smile Dot.: Włosomaniaczki :D - część III

Cytat:

Przynajmniej tym razem nie kupiłam nic do włosów...
Ale tak na poważnie – zostało mi w tym momencie 200zł na koncie i jeśli szybko nie znajdę jakiejkolwiek pracy to będzie ciężko...
A muszę jeszcze kupić prezent dla TŻ – w sierpniu imieniny a we wrześniu urodziny i dzień chłopaka...
No i ten olej z wiesiołka...
Nie mówiąc już o kafejce internetowej, bilecie miesięcznym itd...
Dobrze, że kartę do telefonu kupiłam teraz więc przynajmniej o to będę musiała się martwić dopiero za 3 miesiące.

Cytat:

Moze pomyślę o przeprowadzce
Zresztą już nad tym myślałam, chociażby o Łodzi - bo jeśli już mam skończyć w jakimś markecie albo czymś podobnym to wolę pracować tam gdzie mnie nikt nie zna...
Nie ma nic bardziej dołującego niż spotkać przy kasie kogoś znajomego, kogo nie mam ochoty widzieć, i słyszeć potem komentarze, że oto ta "kujonka", która co roku miała świadectwo z paskiem, zarówno w podstawówce jak i w liceum, która poszła na studia i miała stypendium naukowe, skończyła na kasie w supermarkecie
Nie powinnaś tak myśleć. W życiu każdego z nasz są te gorsze i lepsze momenty. Moim zdaniem to żaden wstyd pracować na kasie w supermarkecie i tu bez znaczenia są szkolne osiągnięcia. Praca jak każda - nawet jeżeli miałabym pracować na kasie potraktowałabym to jako coś chwilowego. Nie przeszkadzałaby mi opinia znajomych osób, przeszkadzałaby mi raczej świadomość bycia na tak niskim stanowisku, bo uważam, że zwyczajnie stać mnie na coś więcej. Jestem pewna, że Tobie uda się znaleźć coś bardziej Tobie odpowiadającego Ja mocno w to wierze i trzymam kciuki

Cytat:
Dzięki
W takim razie to ten, o którym myślałam, ale jak sprawdziłam gdzie on jest to mi normalnie szczęka opadła - ciekawe jak ja się tam dostanę
Dobrze, ze koleżanka zadzwoniła dziś do mnie i powiedziała, że mogę się zabrać z jej ciocią, uff
No widzisz i sprawa sama się rozwiązała

Cytat:
Wiem o czym mówisz, ja pracowałam 2 miesiące po liceum w supermarkecie na kasie, nawet nie wiedziałam czy się na studia dostanę,bo matura poszła mi średnio - jestem wielką przeciwniczką nowej matury, bo nic nie sprawdza. Byłam najlepszą uczennica w klasie w liceum i widziałam niektóre pogardliwe spojrzenia znajomych jak na tej kasie siedziałam.
A mi tak szczerze nigdy nie przyszło by do głowy stwierdzenie typu "o ta wzorowa, co to zawsze wszystko umiała i skończyła na kasie" W sumie ja zazwyczaj nie przykładałam się do nauki i uczyłam się jedynie tego co mi przyjemnośc sprawiało, a reszte kompletnie olewałam Nigdy też jakoś szczególnie nie zwracałam uwagi na stopnie, bo zawsze wychodziłam z założenia, że ocena o umiejętnościach nie świadczy i nigdy nie będzie dostatecznie obiektywna. Zapewne fajnie być tą najlepszą w klasie, ale stopnie są stopniami, a w prawdziwym życiu liczy się umiejętność praktycznego wykorzystania zdobytej wiedzy, a z tym jest chyba najtrudniej. Może nie do końca Was rozumie, bo w końcu nie byłam wzorową uczennicą, ale praca w supermarkecie jako to najsłabsze ogniwo obca mi nie jest

Podsumowanie minionego tygodnia: jedna para butów (przygaszona czerwień), eleganckie spodnie na kant, czerwona bluzka, dwie maseczki do twarzy i dwa kremy do twarzy Całe szczęście sponsor się znalzał

Miłego dnia

I nie nawidzę myć okien - wszystko tylko nie okna.

Edit: Kasiu sukienka Oczywiście nie aż tak ładna jak sama modelka Bluzeczka nie w moim stylu, ale ładnie się prezentuje. Nowy ava cudny

Edytowane przez Milka19
Czas edycji: 2008-08-28 o 09:04 Powód: dopisek dla Kasi;)
Milka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-28, 10:12   #2507
PelniaNocy
Rozeznanie

Cytat:
oj ciężko mi sobie wszystko przypomnieć. Z tych starszych na pewno Ptaki, Candyman-y, Boogeyman-y, Misery, dzieci kukurydzy- generalnie filmy oparte na twórczości Kinga- [czyli oprócz 2 ostatnich miasteczko salem (to nowsze) i [nie pamiętam tytułu] ale o tej dziewczynie co usmażyła wszystkich na sali gomnastycznej podczas balu absolwentów [taki nieco psychologiczny]. Do tego wszystkie części Masters of Horror, Halloween-y, Fredy Kruger rzecz jasna, Dracula, milczenie owiec jak i pozostałe części Hanibala (chociaż 1 najlepsza).
Z tych "nowszych" to blair witch (obie części), zejście, wzgórza mają oczy i wrong turn (chociaż te są nieco obrzydliwe momentami), zejście i OKO (dość nowy z Albą).
Na pewno nie polecam BOO, Dom tysiąca trupów czy noc żywych trupów/powrót żywych trupów (i wszelkie inne części żywych trupów).
Dobry jest też film "pokój 3tyś coś tam" czy nie 3 tyś Za ch**lerę nie mogę sobie przypomnieć- na podstawie zdaje się KInga- ale przy mojej sklerozie wszystko jest możliwe.

ołki dołki- i tak wiem, że będzie piknie

Karla no taką mam cichą nadzieję
jak nie latają w nich jakies bajkowe stworki to się będą podobać halloween widziałam jedna części i podobał mi się, ale Rec bardziej, a oglądałam noc zywych trupów i to była żenada. Milczenie owiec tez polecał mi kolega, a ostatnio oglądałam 2 części smakosza i niby horror a mysmy z kolezanką cały czas się ryły na tym filmie bo to było takie cholernie nierealne za to mam ochote na Egzorcyzmy Emily Jones czy jakos tak ale sie boje bo to na faktach

Cytat:
Ja dopiero będę to oglądać. Tzn , obejrzałam do połowy,mniej więcej, ale oczy mnie bolały, bo byłam bez brylloków . Faktycznie, można się przestraszyć, raz nawet krzyknęłam Swoją drogą, ta prowadząca miała fajne wlosy

czym dalej tym lepsze a ta babka była poryta ja tylko chciałam zeby ją zabili bo tylko się darła komentowała i nic nie robiła, a w dodatku kretynka tylko za nimi latała i wszystko kamerowała a z tego jej filmu nic nie zostało
za to podobno nie patrzyłam się w najleposyzm momencie jak ten caly Pablo rozglądał sie po tym strychu i wyskoczyło te okropne dziecko to ja miałam głowe w drugą strone

Stary 2008-08-28, 10:40   #2508
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
A tak poza tym... szwagier mi zalatwil prace Legalnie, u jego znajomego Anglika, co prawda w I strefie ale mam bardzo szybki dojazd od siebie, wiec nie powinno byc problemow.
Super
Cytat:
Poza tym... chyba spowrotem zaczne farbowac wlosy na braz.... tylko po tym jak sie zniszczyly od rozjasniania obstawiaalbym henne. Ktoras z was pisala tylko ze drogo wychodzi malowanie henna.
Ja pisałam, ale u Ciebie będzie taniej na pewno, bo masz sporo krótsze włosy ode mnie i co za tym idzie, zużyjesz mniej materiału, a do tego chcesz robić brąz a nie czerń, więc wystarczy mieszać. U mnie - czerń - wymaga podwójnego farbowania, raz henną i raz indygo, za każdym razem po pół kilo proszku, co daje koszt ok. 200 zł wg cennika z mazideł.
100 g kosztuje ok. 18 zł.

Cytat:

Estelle
Będę miała wszystkie sezony Sex and the city na dvd!
Poprosiłam koleżankę, żeby mi ściągnęła i wczoraj dostałam pierwszą płytkę – 19 odcinków (tak jak lubię – z napisami ) czyli cały pierwszy sezon i kilka z drugiego
Łaaaaaa ja też chcę
Ostatnio przez barówę nie mogłam oglądać a nie wiem, czy po wakacjach nadal TVN będzie je emitował. Na DVD mam tylko jeden sezon, dostałam kiedyś w prezencie.
I marzy mi się całe Twim Peaks

Cytat:

[...]
A kiedy słucham takich zespołów Rhapsody, Sonata Arctica to aż mnie... normalnie nie potrafię tego wyrazić – gra na perkusji jest tak strasznie szybka, ma tak niesamowity power... Nic dziwnego, ze ten gatunek został nazwany power (albo speed) metal
hehe, zapodaj sobie przy okazji Camelot "Karma", tam są tez fajne perkusyjne wstawki od słuchania tej piosenki, zawsze dostajemy z TŻ'em powera.

Cytat:
J
Mleczka też lubię, najbardziej owsiane do twarzy, a teraz już go nie będzie
Karla, skąd Ty masz te informacje? Czy to już oficjalnie potwierdzone?

Cytat:
no nie
Fajna i widzę nowy av w tej bluzeczce

Cytat:
Mnie w fotel wcisnął "Silent Hill".
Tym większe wrażenie na mnie zrobił, że unikano w nim typowego dźwiękowego zabiegu "przestraszającego" - czyli podkręcania i kumulacji skrzeczącej muzyki w momentach, które tak naprawdę wcale straszne nie są.
I lubię Piły
Cytat:
Łaaa, żywe trupy to horrory mojego dzieciństwa, uwielbiam je, chociaż na miarę dzisiejszych czasów są może i tandetne. Ach, i jeszcze "Martwe zło"

Widzę, Kasiu, że pasuje Ci gore ["Wzgórza...", "Wrong turn"], mi podobał się (nie wiedzieć czemu )"Dom woskowych ciał" .
A, i podobno nieżły jest ten polski horror "Pora mroku", czy jakoś tak, jest niezły, ale jeszcze go nie widziałam.

Cytat:
Hm, trzeba to zrobić sposobem
Nie mówić jej wprost - zostaw go, bo on Cie oszukuje itd...
Trzeba ją zaintrygować, podszeptem, półsłowkami...
Coś w stylu "Obserwuj go. Uważnie. " albo "Myślę, że powinnaś bardziej się przyjrzeć *temu czy *innemu zachowaniu", "Jak myślisz, dlaczego *zrobił to i to..." - i nie precyzować dokładnie, o co Ci chodzi, żeby dziewczyna miała nad czym myśleć i sama doszła do pewnych wniosków, bo podaniem na tacy nic się często nie wskóra. Zasiej w niej niepewność, niech ona sama nabierze podejrzeń.

Cytat:
Napisane przez Milka19 Pokaż wiadomość
Nie powinnaś tak myśleć. W życiu każdego z nasz są te gorsze i lepsze momenty. Moim zdaniem to żaden wstyd pracować na kasie w supermarkecie i tu bez znaczenia są szkolne osiągnięcia. Praca jak każda - nawet jeżeli miałabym pracować na kasie potraktowałabym to jako coś chwilowego. Nie przeszkadzałaby mi opinia znajomych osób, przeszkadzałaby mi raczej świadomość bycia na tak niskim stanowisku, bo uważam, że zwyczajnie stać mnie na coś więcej. Jestem pewna, że Tobie uda się znaleźć coś bardziej Tobie odpowiadającego Ja mocno w to wierze i trzymam kciuki
Zgadzam się z Milką. Sama zresztą też miałam epizod w superaku, chociaz pracowałam akurat za granicą. Ale i moja praca barowa niewiele ma wspólnego z prestiżem, wykształceniem itp. Jednak, jak to się mówi - żadna praca nie hańbi, a pieniądze nie śmierdzą. Mój TŻ zresztą też doszedł do takiego wniosku . Na początku miał wielkie obiekcje - jak to, on - prawie dr - za barem? A co znajomi powiedzą
Ale poszedł ze mną raz, drugi, olał ludzkie opinie i dzisiaj nie żałuje.

Cytat:
Podsumowanie minionego tygodnia: jedna para butów (przygaszona czerwień), eleganckie spodnie na kant, czerwona bluzka, dwie maseczki do twarzy i dwa kremy do twarzy Całe szczęście sponsor się znalzał
[/FONT][/COLOR]
Czytam o Waszych zakupach i dochodzę do wniosku, że dawno sobie nic nie kupiłam, zwłaszcza ubraniowe sprawy u mnie leżą, natomiast ostatnio... nie mogłam nie skorzystać z okazji i kupiłam maskę Age Recharge
A teraz widzę, że w Naturze jest wyprzedaż na serię Shea z MYPA...
A ja ledwie zaczęłam te olejki pielęgnacyjne Gliss Kura i pewnie będę się z tym męczyć 4 miesiące
'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-28, 10:57   #2509
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Edit: Kasiu sukienka Oczywiście nie aż tak ładna jak sama modelka Bluzeczka nie w moim stylu, ale ładnie się prezentuje. Nowy ava cudny
dziękuję
Cytat:
jak nie latają w nich jakies bajkowe stworki to się będą podobać
dlatego ciężko oddać filmowcom książki kinga- on w większości z nich pisze o niestorzonych rzeczach- ale pisze tak, że wszystkko to staje się realne- gorzej z ekranizacją tego. Ale muszę przyznać, że Miasteczko salem im się udało.
Egzorcyzmy polecam- w tym stylu fajne są też stygmaty.
Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
dzięki

Cytat:
Widzę, Kasiu, że pasuje Ci gore ["Wzgórza...", "Wrong turn"], mi podobał się (nie wiedzieć czemu )"Dom woskowych ciał" .
nawet mi pasuje- mimo, że mijscami jest nieco okrutny/okropny. Dom woskowych ciał też może być (chociaż pokręcone to nieco) ale dm 1000 trupów odradzam każdemu- chyba, że ktoś lubi sadystyczne widoczki. Zeschozowany jest też film "masakra w chicago" oparty na faktach. Fajny (chociaż nie powala) jest film 13 duchów. Kurcze tyle tego jest .......aż przypomnieć sobie wszystkiego nie idzie.

Bry tak w ogóle
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-08-28, 11:06   #2510
atsenka
Zadomowienie

witam

Cytat:
ja jak patrze w lustro i widze siebie ubraną na czarno to czuje sie taka zwykła a jak widze taka żywą to napełnia mnie optymizm, ale masz racje co kto lubi
Mam dokladnie tak samo. Ubrania w mojej szafie to w 80% ubrania koloru czarnego, ale ostatnio jak spojrzalam na siebie w lustro to jakos tak wygladalam ponuro i smutno. Bardzo ladnie mi w brazach i niebieskim i wygladam duzo korzystniej a mimo to i tak dominuje ten czarny. Musze pokupowac troche ciuchow w innych kolorach

Cytat:

Widze ze mamy podobny gust Lubie tego typu filmy.

Cytat:
Ja pisałam, ale u Ciebie będzie taniej na pewno, bo masz sporo krótsze włosy ode mnie i co za tym idzie, zużyjesz mniej materiału, a do tego chcesz robić brąz a nie czerń, więc wystarczy mieszać. U mnie - czerń - wymaga podwójnego farbowania, raz henną i raz indygo, za każdym razem po pół kilo proszku, co daje koszt ok. 200 zł wg cennika z mazideł.
Dziekuje za odp
A powiedz mi jeszcze, czy na rozjasnianych wlosach henna sie przyjmie?

Cytat:
Czytam o Waszych zakupach i dochodzę do wniosku, że dawno sobie nic nie kupiłam, zwłaszcza ubraniowe sprawy u mnie leżą, natomiast ostatnio... nie mogłam nie skorzystać z okazji i kupiłam maskę Age Recharge
A ja ledwie zaczęłam te olejki pielęgnacyjne Gliss Kura i pewnie będę się z tym męczyć 4 miesiące
Ja od ponad miesiaca nic sobie nie kupilam Splukana jestem. Najgorsze bylo chodzenie po sklepach z kolezanka- wszedzie promocje, wyprzedaze, tyle kosmetykow i perfum ahhh az mnie skrecalo

A tak poza tym to chlop mi wyjechal nad morze a ja musialam zostac w Londynie. Smutno mi bo nie bedziemy sie prawdopodobnie widziec 2 tyg.

U mnie beznadziejna pogoda, ledwo zwloklam sie z lozka o 9:35
Za 2 h mam spotkanie ze znajomym a nawet nie mam sily wstac zrobic sobie kawe. Myslicie ze mnie juz nachodzi jesienna depresja?

Instagram
http://instagram.com/through_the_world_
atsenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-28, 11:21   #2511
Milka19
Zakorzenienie

Asiu ja znam kilka osób, które pracują w knajpach tylko dlatego, że im to frajde sprawia i traktują to jako swojego rodzaju rozrywkę i podobnie jak Ty mają wyższe wykształcenie. A Ty pracujesz tam tylko dla pieniędzy Ja sama dorabiałam jako kelnerka i ogólnie bardzo to lubiłam Nogi bolały, ale podobał mi się cały ten gwar Oczywiście jak pracowałam to narzekałam - taki standard

Rozumiem taki tok rozumowania, że nie chce tam pracować, bo mam wyższe aspiracje, chce się rozwijać w inny sposób itp. a nie rozumię takiego toku: nie wypada mi tam pracować, bo mam na przykład wyższe wykształcenie, a co sobie ludzie powiedzą jak mnie zobaczą na takim stanowisku itp.

Tak szczerze czy to 8 godzin siedzenia za biurkiem i fakturowania, czy 8 godzin siedzenia za kasą i obsługiwania klientów, czy znowu 8 godzin przy telefonie (a nawet niech i będzie pod 0-700) – no praca jak to praca – ważne żeby dawała nam satysfakcję, a to co kto sobie pomyśli to już jego sprawa.

Nawet jeśli w życiu zdarzy się tak, że będziemy nijako zmuszeni do robienia zawodowo rzeczy, które niekoniecznie przynoszą nam satysfakcję, należy to traktować jako coś przejściowego. No czasem po prostu nie mamy większego wyboru, ale to przecież nie znaczy, że już nic się nie zmieni

Agnieszko
ja coś czuje, że już niedługo znajdziesz jakąś fajną pracę Nie pytaj się skąd to wiem. Takie wewnętrzne przeczucie

Atsenka jak to nie ma Cię nad morzem
Stary 2008-08-28, 11:43   #2512
oleczka87
Rozeznanie

Cytat:
Lubicie myć okna? Wlaśnie dziś jadę myć, do długowłosej babci. Wkurza mnei to mycie okien, zawsze jak umyje to pada deszcz .
Ja lubię. Nienawidzę za to odkurzać

Cytat:

Nigdy też jakoś szczególnie nie zwracałam uwagi na stopnie, bo zawsze wychodziłam z założenia, że ocena o umiejętnościach nie świadczy i nigdy nie będzie dostatecznie obiektywna. Zapewne fajnie być tą najlepszą w klasie, ale stopnie są stopniami, a w prawdziwym życiu liczy się umiejętność praktycznego wykorzystania zdobytej wiedzy, a z tym jest chyba najtrudniej. Może nie do końca Was rozumie, bo w końcu nie byłam wzorową uczennicą, ale praca w supermarkecie jako to najsłabsze ogniwo obca mi nie jest
Ja zawsze byłam pod straszną presją w domu. Jestem jedynaczką, jedyna z całej rodzina poszłam na studia, wszyscy zawsze oczekiwali ode mnie, że będę przynosiła świadectwa z paskiem, później chwalili się znajomym. W liceum nic z tego w sumie nie miałam, ale teraz może mi wpadnie stypendium naukowe (po cichu na to liczę), ale dowiem się dopiero na początku października. Bardzo by mi się przydało, niesamowicie ułatwiło pewne sprawy.

Jutro i pojutrze ide pracować jako hostessa do supermarketu obok, bede actimele rozdawać. Dostałam taki śmieszny, ciepły dres. Tylko rozmiar L mi dali. W tej bluzie się utopie Praca po 5 godzin dziennie, koło 80 złotych dostane, więc piechotą nie chodzi. I może jakieś actimele dla mnie zostaną .
Stary 2008-08-28, 11:46   #2513
Eyna
Zadomowienie

GG do Eyna

Cytat:

Cytat:
Ja, kiedy widzę się ubraną na czarno, czuje się po prostu sobą ale nigdy nie trzymam się jakiejś reguły, zdarza mi się ubrać kolorowego ciucha, ale czerń po prostu lubię

a REC - ze zwiastunów myślałam, że będzie niezły, później przeczytałam niepochlebne recenzje.. Przede wszystkim nie lubię horrorów, w którym jedynym "czynnikiem straszącym" jest lejąca się krew. Jak jest z REC ?

Cytat:
Hmm.. Pokój Tysiącczterystacoś? Pokój w hotelu, owiany tajemnicą, do którego nikt dłużej niż na minutę nie wchodził? Jeśli myślimy o tym samym filmie, był niezły

Poza tym szukam dobrego horroru, bo mało co jest w stanie mnie przestraszyć. Bardzo chętnie obejrzałabym porządny horror, może psychologiczny..

Cytat:
Hm, mnie od dłuższego czasu głowa swędzi - nie jest to stopień uciążliwy, na pewno nie jest to spowodowane nadmiarem mazideł, odżywek, a jeszcze nie znalazłam nic, co by pomogło.
Eyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-28, 12:07   #2514
atsenka
Zadomowienie

Cytat:
Asiu ja znam kilka osób, które pracują w knajpach tylko dlatego, że im to frajde sprawia i traktują to jako swojego rodzaju rozrywkę i podobnie jak Ty mają wyższe wykształcenie. A Ty pracujesz tam tylko dla pieniędzy Ja sama dorabiałam jako kelnerka i ogólnie bardzo to lubiłam Nogi bolały, ale podobał mi się cały ten gwar Oczywiście jak pracowałam to narzekałam - taki standard

Rozumiem taki tok rozumowania, że nie chce tam pracować, bo mam wyższe aspiracje, chce się rozwijać w inny sposób itp. a nie rozumię takiego toku: nie wypada mi tam pracować, bo mam na przykład wyższe wykształcenie, a co sobie ludzie powiedzą jak mnie zobaczą na takim stanowisku itp.

Tak szczerze czy to 8 godzin siedzenia za biurkiem i fakturowania, czy 8 godzin siedzenia za kasą i obsługiwania klientów, czy znowu 8 godzin przy telefonie (a nawet niech i będzie pod 0-700) – no praca jak to praca – ważne żeby dawała nam satysfakcję, a to co kto sobie pomyśli to już jego sprawa.

Nawet jeśli w życiu zdarzy się tak, że będziemy nijako zmuszeni do robienia zawodowo rzeczy, które niekoniecznie przynoszą nam satysfakcję, należy to traktować jako coś przejściowego. No czasem po prostu nie mamy większego wyboru, ale to przecież nie znaczy, że już nic się nie zmieni

Agnieszko ja coś czuje, że już niedługo znajdziesz jakąś fajną pracę Nie pytaj się skąd to wiem. Takie wewnętrzne przeczucie

Atsenka jak to nie ma Cię nad morzem
Ja jestem w tym momencie mloda, niedoswiadczona i niewyksztalcona i kiedys sobie myslalam, jak ja bym mogla wykonywac prace np ekspedientki, skoro taka dobra uczennica ze mnie byla, co roku swiadectwo z paskiem, stypendia naukowe w liceum itp Ale teraz podchodze do tego w nieco inny sposob. Zadna praca nie hanbi. Powiem Wam tak szczerze, ze moglam pracowac tu w UK w pubie, ale jak pisalam chyba albo u Turka, ktory patrzyl na mnie jakby mnie chcial wzrokiem rozebrac, albo tylko na nocne zmiany... To nie byloby wygodne, a dostalam propozycje pracy jako cleanerka juz 3 tyg temu i ciagle mialam obawy jak ja mam tak pracowac? Ale teraz doszlam do wniosku, ze nie tyylko bede miala lepsza kase, ale tez bede pracowac sobie spokojnie w ciagu dnia, konczyc o 16, caly wieczor bede miec dla siebie... Why not? Nie mam wyzszego wyksztalcenia, bo wtedy napewno czulabym sie upokorzona pracujac w ten sposob. Mam dopiero 20 lat i od czegos trzeba zaczac, a ze jestem w obcym kraju to mam troche trudniej. Zaliczylam w swoim zyyciu juz prace jako opiekunka, kelnerka, barmanka i pracownik administracyjny (az 7 miesiecy). Lubie wyzwania i jesli mi bardzo nie bedzie odpowiadac to zmienie "branze"...

Mam powazna wade wzroku i nosze soczewki ktore kosztuja 500 zl na pol roku wliczajac w to cene plynu do soczewek... To troche duzo birac pod uwage ze mam 20 lat i sama musze za nie placic... Gdyby jeszcze mozna bylo te kwote rozlozyc na miesieczne "raty" byloby mi o wiele latwiej, ale wydac 500 zl naraz co pol roku to sporo.Do niedawna jeszcze musialam miesiecznie placic 70 zl za wizyty u ortodonty i 1000zl za aparat z wlasnej kieszeni! Ale pierwszy raz mam tak powazne klopoty finansowe

A co do morza... no to wlansie musze tu przypilnowac sprawy \zwiazane z praca i nie moglam jechac Morze na weekend, ale kasy nie mam wiec neiwiem za co bilet kupie

No ale nie mozna byc pesymista. Zycie w gruncie rzeczy jest piekne

I tym optymistycznym akcentem koncze swojego posta. Ide sie troche ogarnac i wracam do Was spowrotem.

Buziaki

Instagram
http://instagram.com/through_the_world_
atsenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-28, 12:14   #2515
blonndee
Wtajemniczenie

Cytat:
taka wolna jazda po mieście to jest to
Jedynie na niektórych odcinkach dwupasmówek, nie wiedzieć czemu, jakimś dziwnym trafem sqt zaczyna żyć własnym życiem , ale tam jest w ogóle chyba jakiś "lepsiejszy" asfalt, taki samoprzyspieszający wystarczy lekko skręcić manetkę a na liczniku już 70 nie wiadomo skąd

No to sprawa jeszcze cięższa i tez wygląda mi to na kompleksy.
W takim razie niestety czas się rozstać, odczekać i sprawdzić, czy coś się w temacie zmieniło.
Wydaje mi się również, że ta dziewczyna wykorzystuje swoją pozycję, widzi, że chcesz walczyć o tę przyjaźń i Tobie zależy, więc pozwala sobie na więcej, bo ma te pewność, że ujdzie jej na sucho. Może to najwyższa pora, żeby utrzeć jej nosa troszeczkę i uświadomic jej, że miarka się już przebrała? Po tym wszystkim, jak się zachowała wobec Ciebie, chyba nie zaprosiłabym jej na imprezę, tym samym dając jej do zrozumienia, że jej postawa nie będzie już dłużej tolerowana...
taaaak, a zjazdy z wiaduktow to juz w ogole masakra, szczegolnie gdy koleiny sa
kurcze, musze nad tym pomyslec... generalnie? juz naprawde wszelkie eocje mi przeszly, moglabym wrecz ordynarnie okreslic [jak to zrobil moj dobry kumpel, chlopak, ktorego ona potraktowala jeszcze gorzej niz mnie] 'mam w to wyj***'
Cytat:
sliczna! i jak sie prezentuje... bardzo ladnie ci w takim odcieniu
Cytat:
witam w klubie. ja rowniez wole okna, ale odkurzanie albo zamiatanie to dla mnie horror. moze to przez wspomnienia z pracy gdy do moich obowiazkow nalezalo codzienne zamiatanie wszystkich podlog i latanie z ciezkim odkurzaczem po 4pietrach [+schody]

aaa, od kilku dni mam chandre. kurcze, chyba w zwiazku z tym pojade po moje ukochane lody i nakupuje bananow!
tak w ogole to zdziadzialam. naszlo mnie na taka dziwna muzyke, nie wiem jaki to styl. duffy? amy winehouse? ania dabrowska? slucham na okraglo na zmiane z the beatles i the cure. robiac w tym czasie na drutach szalik. bladorozowy
Stary 2008-08-28, 12:19   #2516
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
Jutro i pojutrze ide pracować jako hostessa do supermarketu obok, bede actimele rozdawać. Dostałam taki śmieszny, ciepły dres. Tylko rozmiar L mi dali. W tej bluzie się utopie Praca po 5 godzin dziennie, koło 80 złotych dostane, więc piechotą nie chodzi. I może jakieś actimele dla mnie zostaną .
Przynajmniej będzie Ci cieplutko Ja nigdy nie miałam okazji pracować obok lodówek i w sumie to dobrze, bo straszny ze mnie zmarźluch, więc pewnie me fioletowo-sine z zimna oblicze odstraszałoby wszystkich potencjalnych klientów jogurtów

Cytat:
Ja jestem w tym momencie mloda, niedoswiadczona i niewyksztalcona i kiedys sobie myslalam, jak ja bym mogla wykonywac prace np ekspedientki, skoro taka dobra uczennica ze mnie byla, co roku swiadectwo z paskiem, stypendia naukowe w liceum itp Ale teraz podchodze do tego w nieco inny sposob. Zadna praca nie hanbi. Powiem Wam tak szczerze, ze moglam pracowac tu w UK w pubie, ale jak pisalam chyba albo u Turka, ktory patrzyl na mnie jakby mnie chcial wzrokiem rozebrac, albo tylko na nocne zmiany... To nie byloby wygodne, a dostalam propozycje pracy jako cleanerka juz 3 tyg temu i ciagle mialam obawy jak ja mam tak pracowac? Ale teraz doszlam do wniosku, ze nie tyylko bede miala lepsza kase, ale tez bede pracowac sobie spokojnie w ciagu dnia, konczyc o 16, caly wieczor bede miec dla siebie... Why not? Nie mam wyzszego wyksztalcenia, bo wtedy napewno czulabym sie upokorzona pracujac w ten sposob. Mam dopiero 20 lat i od czegos trzeba zaczac, a ze jestem w obcym kraju to mam troche trudniej. Zaliczylam w swoim zyyciu juz prace jako opiekunka, kelnerka, barmanka i pracownik administracyjny (az 7 miesiecy). Lubie wyzwania i jesli mi bardzo nie bedzie odpowiadac to zmienie "branze"...
Atsenka w obcym kraju jest na pewno dużo trudniej niż gdybyś starała się o pracę w PL. Jesteś bardzo dzielna Ja też różnie dorabiałam w życiu - też byłam sprzątaczką za granicą. Nie wstydzę się tego. Nawet jeśli czasem było ciężko, świadomość tego w jaki sposób wydam zarobione pieniądze dodawała mi otuchy Dodatkowo praca na takim stanowisku, które nie wymaga zbyt wielkich kwalfikacji uczy nas poszanowania dla czyjejś pracy tego typu.
Stary 2008-08-28, 12:25   #2517
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eyna Pokaż wiadomość
Hmm.. Pokój Tysiącczterystacoś? Pokój w hotelu, owiany tajemnicą, do którego nikt dłużej niż na minutę nie wchodził? Jeśli myślimy o tym samym filmie, był niezły
.
może być ze tysiąc a nie 3tyś- w każdym razie o ten film chodzi- dobry jest
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-08-28, 13:57   #2518
oleczka87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez blonndee Pokaż wiadomość
witam w klubie. ja rowniez wole okna, ale odkurzanie albo zamiatanie to dla mnie horror. moze to przez wspomnienia z pracy gdy do moich obowiazkow nalezalo codzienne zamiatanie wszystkich podlog i latanie z ciezkim odkurzaczem po 4pietrach [+schody]
mnie boli krzyż od odkurzania. Stara już jestem

Cytat:
Przynajmniej będzie Ci cieplutko Ja nigdy nie miałam okazji pracować obok lodówek i w sumie to dobrze, bo straszny ze mnie zmarźluch, więc pewnie me fioletowo-sine z zimna oblicze odstraszałoby wszystkich potencjalnych klientów jogurtów
Ale ja nie będę robiła przy lodówkach tylko przy wejściu, więc nie rozumiem skąd ten dres . I przy lodówkach też bym godziny nie wytrzymała, kiedyś robiłam tak niedaleko lodówek, dział obok i na drugi dzień byłam chora, tak przemarzłam.

Cytat:
zgadzam się- lektor bywa do bani- zwłaszcza przy dr. Hous'ie. Ile wtedy ciętych ripost i docinek przepada ehhh
no, a niektóre tłumaczenia właśnie ripost czy przekleństw w filmach to mnie zupełnie rozwalają

Cytat:
I lubię Piły

Coś w stylu "Obserwuj go. Uważnie. " albo "Myślę, że powinnaś bardziej się przyjrzeć *temu czy *innemu zachowaniu", "Jak myślisz, dlaczego *zrobił to i to..." - i nie precyzować dokładnie, o co Ci chodzi, żeby dziewczyna miała nad czym myśleć i sama doszła do pewnych wniosków, bo podaniem na tacy nic się często nie wskóra. Zasiej w niej niepewność, niech ona sama nabierze podejrzeń.
Ja też piły lubię bardzo . Ale najlepsza i tak jedynka była.

Spróbuję, tylko ona dobrze wie, że on ma dziewczynę, a z nią kręci na boku. Dziwne, zachowuje się tak, jakby chciała być tą drugą.

Dziewczyny poradźcie !
Mam tego płynu L-102 jeszcze 2/3 buteleczki (ok. 80 ml) i oczywiście on ma alkohol w sobie i tam różne substancje w nim rozpuszczone. Ale słaby jest. Mam w domu korzeń łopianu ok. 40 gramów i nie wiem jak zrobić z tego jakiś ekstrakt. Z tyłu jest napisane, że do płukanki to na 5 gramów łopianu szklanka wody, gotować, odcedzić i studzić i już można płukać. Ale ja chce to dodać do tej wcierki i nie mam pojęcia ile i jak żeby mi włosy nie wypadły
Stary 2008-08-28, 14:01   #2519
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
dziękuję
nawet mi pasuje- mimo, że mijscami jest nieco okrutny/okropny. Dom woskowych ciał też może być (chociaż pokręcone to nieco) ale dm 1000 trupów odradzam każdemu- chyba, że ktoś lubi sadystyczne widoczki. Zeschozowany jest też film "masakra w chicago" oparty na faktach. Fajny (chociaż nie powala) jest film 13 duchów. Kurcze tyle tego jest .......aż przypomnieć sobie wszystkiego nie idzie.

Bry tak w ogóle
Ano dużo, ja też nie pamiętam wszystkich, tylko te, które jakoś szczególnie wpadły mi w oko. No i dawno nie oglądałam Po tych wszystkich historiach nalotów policji mój kumpel, generalny dostawca filmów "zamknął interes", tj. stronkę, na której umieszczał wszystkie filmy, jakie może pożyczyć sąsiadom, a zasoby miał spore
I od tamtej pory jakoś tak mniej oglądam

Cytat:
Dziekuje za odp
Powinna. Moga pojawić sie jaśniejsze pasemka tam, gdzie były jaśniejsze włosy, ale nie jest to regułą, jedynie zastrzeżeniem.

Cytat:
A tak poza tym to chlop mi wyjechal nad morze a ja musialam zostac w Londynie. Smutno mi bo nie bedziemy sie prawdopodobnie widziec 2 tyg.

Cytat:

Nieee, nie tylko dla kasy traktuję to właśnie bardziej jako rozrywkę i dobrze się bawię, chociaż ostatnio zaczynam mieć trochę dosyć. I fajnie się tam w sumie pracuje, więc jakaś tam satysfakcja też jest.

Mój TŻ obawiał się właśnie reakcji środowiska, że znajomi go zobaczą i pomyślą, że skończył sromotną klęską za barem, bo niewiele osób pewnie zdaje sobie sprawę, że to dodatkowe, właściwie pozazawodowe zajęcie... że ktoś puści fame i zrobi tym samym koło pióra jego reputacji... w dodatku cała ta dyskoteka jest w miejscowości, z której on pochodzi i w której wszyscy się znają. Ale początkowe obiekcje już mu przeszły, a praca się spodobała i już nic sobie z tego nie robi... nawet konfrontacja ze znajomymi przebiegła zupełnie inaczej, niż zakładał pierwotnie.

A epizod jako cleaning lady też miałam i... chwalę sobie, bo ze mnie straszna bałaganiara

Cytat:
A ja odkurzać lubię, ale nie cierpię ścierania kurzu
W ogóle tak dziwnie mam trochę... lubię odkurzanie, ale nie lubię wyciągać i skłądac odkurzacza. Lubię zmywanie, ale nie lubie myć garnków. No i w zlewie nie może być "piramidy" tylko wszystko ma stać na zewnątrz. Mogę prasować, ale nie cierpię podłączania i wyłączania żelazka z kontaktu i inne takie smaczki

Cytat:
taaaak, a zjazdy z wiaduktow to juz w ogole masakra, szczegolnie gdy koleiny sa
Na koleiny trzeba uważać. I nie daj Boże frezy, bo skuter zaczyna pływać. O żwirach i piasku nie wspominając, bo to już masakra
Cytat:
kurcze, musze nad tym pomyslec... generalnie? juz naprawde wszelkie eocje mi przeszly, moglabym wrecz ordynarnie okreslic [jak to zrobil moj dobry kumpel, chlopak, ktorego ona potraktowala jeszcze gorzej niz mnie] 'mam w to wyj***'
Zaje***** określenie hihi
'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-28, 14:12   #2520
PelniaNocy
Rozeznanie

Cytat:
Super

Łaaaaaa ja też chcę
Ostatnio przez barówę nie mogłam oglądać a nie wiem, czy po wakacjach nadal TVN będzie je emitował. Na DVD mam tylko jeden sezon, dostałam kiedyś w prezencie.
I marzy mi się całe Twim Peaks

hehe, zapodaj sobie przy okazji Camelot "Karma", tam są tez fajne perkusyjne wstawki od słuchania tej piosenki, zawsze dostajemy z TŻ'em powera.

Karla, skąd Ty masz te informacje? Czy to już oficjalnie potwierdzone?

Mnie w fotel wcisnął "Silent Hill".
Tym większe wrażenie na mnie zrobił, że unikano w nim typowego dźwiękowego zabiegu "przestraszającego" - czyli podkręcania i kumulacji skrzeczącej muzyki w momentach, które tak naprawdę wcale straszne nie są.
I lubię Piły

Łaaa, żywe trupy to horrory mojego dzieciństwa, uwielbiam je, chociaż na miarę dzisiejszych czasów są może i tandetne. Ach, i jeszcze "Martwe zło"

A, i podobno nieżły jest ten polski horror "Pora mroku", czy jakoś tak, jest niezły, ale jeszcze go nie widziałam.

Zgadzam się z Milką. Sama zresztą też miałam epizod w superaku, chociaz pracowałam akurat za granicą. Ale i moja praca barowa niewiele ma wspólnego z prestiżem, wykształceniem itp. Jednak, jak to się mówi - żadna praca nie hańbi, a pieniądze nie śmierdzą. Mój TŻ zresztą też doszedł do takiego wniosku . Na początku miał wielkie obiekcje - jak to, on - prawie dr - za barem? A co znajomi powiedzą
Ale poszedł ze mną raz, drugi, olał ludzkie opinie i dzisiaj nie żałuje.

piły były ok ale nie straszne, za to 4 była beznadziejna, kompletnie nie straszna tylko obrzydliwa, nie lubie krwi;/

Estelle dlaczego na naszym wątku oddziałowym siedziało ostatnio tyle modów? czemu taki nagły atak na niego? i ban poleciał do naszej koleżanki od złośliwca

Cytat:
dziękuję

dlatego ciężko oddać filmowcom książki kinga- on w większości z nich pisze o niestorzonych rzeczach- ale pisze tak, że wszystkko to staje się realne- gorzej z ekranizacją tego. Ale muszę przyznać, że Miasteczko salem im się udało.
Egzorcyzmy polecam- w tym stylu fajne są też stygmaty.

dzięki

Bry tak w ogóle
miasteczko salem, tytuł jest zachęcający a czytałam kawałek ksiażki tych egzorcyzmów i była naprawde fajna, ale musze przyznac ze boje sie strasznych filmów na faktach bo potem przeraza mnie to ze i mi moze się to zdarzyc
a dzis na wieczór planuje z kolezanka oglądac komedie by zatuszowac wczorajszy horror

Cytat:
witam

Mam dokladnie tak samo. Ubrania w mojej szafie to w 80% ubrania koloru czarnego, ale ostatnio jak spojrzalam na siebie w lustro to jakos tak wygladalam ponuro i smutno. Bardzo ladnie mi w brazach i niebieskim i wygladam duzo korzystniej a mimo to i tak dominuje ten czarny. Musze pokupowac troche ciuchow w innych kolorach

Widze ze mamy podobny gust Lubie tego typu filmy.

Dziekuje za odp

Ja od ponad miesiaca nic sobie nie kupilam Splukana jestem. Najgorsze bylo chodzenie po sklepach z kolezanka- wszedzie promocje, wyprzedaze, tyle kosmetykow i perfum ahhh az mnie skrecalo

U mnie beznadziejna pogoda, ledwo zwloklam sie z lozka o 9:35
Za 2 h mam spotkanie ze znajomym a nawet nie mam sily wstac zrobic sobie kawe. Myslicie ze mnie juz nachodzi jesienna depresja?
ja w brązach wyglądam okropnie, a niebieski tez mnie przytłacza swoją zwykłością, wole ostatnio żywsze kolory np intensywna czerwien, jasny i ciemny fiolet, jasniutka zieleń i mocna żółć, jednak z czarnego nie zrezygnuje bo do twarzy mi w nim

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości