|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 |
Zadomowienie
|
Dot.: Walka z łysieniem androgenowym i innymi typami przewlekłego łysienia.cz IV
Cześć Dziewczyny,
Dołączam i ja - póki co jestem na etapie nadrabiania wątku. Moja historia: podczas przerwy w przyjmowaniu tabletek anty (w ok pół roku) przytyłam dobre 20kg i wypadło mi ok 70% włosów niestety w tym okresie mieszkałam poza krajem, dopiero po ok roku zaczęłam wycieczki po lekarzach w Polsce diagnoza - hashimoto, niedoczynność i początki IO wszystko pod kontrolą endokrynologa i gina, waga powoli idzie w dół włosy poczatkowo coś ruszyły ale mam wrażenie że co urosną jakieś baby hair to za chwilę nikną mam 35lat, biorę lethrox 75, glucophage 1750, tabletki any yasminelle biorę różne sulpementy w nadziei że coś pomoże ostatnio lekarz poradził abym może udała się do kliniki i zorientowała jak wygląda przeszczep (nie wiem z czego mieliby mi przeszczepiać...) fryzjerka doradza przyszywaną perukę (niestety wszystkie metody zagęszczania włosów nie są dla mnie - widac łączenia) jak odpowiednio zaczeszę włosy i utwalę lakierem nie jest źle ale widać że mam malutko włosów ale większy wiatr czy nie daj boże basen czy słońce(mam natychmiast poparzoną na czerwono skórę głowy) - natychmiast widać jak rzadkie są Jakieś rady na szybko zanim nadrobię? Jakie suplementy warto spróbować, kosmetyki? Testowałam wcierki vichy czy radical, jestem po dwóch seriach (po kilkanaście zabiegów) mezo ale to była strata kasy. POMOCY ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2702 |
Raczkowanie
|
Dot.: Walka z łysieniem androgenowym i innymi typami przewlekłego łysienia.cz IV
Agunia witaj w naszym klubie,aczkolwiek domyślam się,ze wolałbys tu nigdy nie trafic
![]() A od kiedy jesteś ponownie na anty?Moze przede wszystkim trzeba czekac az leki zrobią swoje?Rozumiem ze chesz sie wspomoc odpowiednią pielęgnacją,niestety ja tutaj nic nie doradzę,bo ja zawsze głównie na loxonie jechałam.Swoją drogą ostatnio wyczytalam,ze minoksydyl tez sie w lysieniu telogenowym stosuje.No ale trzeba pamietac,ze to lek i jego stosowanie wymaga konsultacji z lekarzem czy trychologiem chociażby. Ej a znacie pewnie red lipstick monster?widzialam ostatnio filmik o kolekcji jej peruk,cudne trzeba przyznac.Byłam ciekawa z czego wynika jej skromna czuprynka ,ale nie znalazłam odpowiedzi,mowi,ze po prostu ma takie wlosy i juz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2703 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Niestety Loxon próbowałam kilkukrotnie - za każdym razem dostawałam mega uczulenia, na skórze głowy, skroniach, nawet tam gdzie płyn trochę ściekł (szyja) - mega bolące bąble, zaczerwienienia. Od dawna miotam się - to poużywam wcierek polecanych na blogach banfi, agafi i inne, czasami drogeryjne jantar czy radical. Witaminy na włosy rózne od polecanych keratincell czy kerabione i innych po skrzypowity, mega dawki biotyny. Nic nie zrobiło efektu wow. Co mam wrażenie że ruszyło - jakiś mały wysyp baby hair coś, to po jakimś czasie ustaje. Nowe włoski baby hair są mega mega cienkie i tylko na skroniach - a ja mam przerzedzone prawie na całości, zwłaszcza "góra" głowy jest w stanie opłakanym, a tam nic nie chce rosnąć. Zainwestowałam grube tysiące w kuracje kerastase - powinna przyjśc na dniach i zacznę z grubej rury. Polecacie jakieś suplementy? Obecnie biorę multiwitaminę dla wegan, wit d3 4000jednostek, b12, olejek z wiesiołka, lizynę, Halier Harivity Women. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2704 |
Raczkowanie
|
Agunia a co trichoskopia pokazuje? Hm mnie trycholog pytała czy jestem wege...ze ma sporo pacjentek na takich dietach,ktore maja problem z wlosami.Oczywiście przytaczam tylko jej slowa,bo nie mam pojęcia czy da sie zbadac pod kazdym wzgledem czy organizmowi na takiej roslinnej diecie niczego nie brakuje. Mi np. dermatolog kiedyś zleciła do picia kolagen -gelacet.Nie wiem czy sie nie myle ale chyba białka roslinne nie są tsk dobrze przyswajalne przez nasz ogranizm jak te zwierzęce?
Edytowane przez Zoya11 Czas edycji: 2020-04-28 o 19:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2705 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie dieta nie ma nic wspólnego z włosami - wypadły 10 lat temu a weganka jestem od 2 lat ![]() Jedna lekarka jak mi zaczęła dawac wykład jak złe jest niejedzenie mięsa bardzo się zdziwła, że włosy wypadły wcześniej kiedy jeszcze jadłam wszystko no i miałam wyniki badań z których wynika że niedoborów brak i zdrowa jestem (no poza hashi i IO które są pod kontrolą). Mój endokrynolog jest pod wrażeniem moich wyników badań na wege, tylko muszę jeszcze z 10kg zrzucić (przytyłam jak mi hormony powariowały). Dlatego tak ciężko się pogodzić z tym, że włosy nie chcą mi ruszyć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2706 |
Przyczajenie
|
Na kondycję włosów ma wpływ wiele czynników szczególnie to jak żyjemy, czy zdrowo się odżywiamy, czy jesteśmy aktywne fizycznie czy dobrze śpimy. Jak mnie włosy zaczęły wypadać to mocno panikowałam, nie chciałam być łysa.. Zmieniłam swój styl życia, zainwestowałam w szampon xxx przeciw wypadaniu włosów.. Zaczęłam regularnie ćwiczyć, przygotowywać jedzenie na parze.. To poskutkowało tym, że lepiej się czuję, lepiej śpię.. Nie tylko kondycja włosów mi się poprawiła, ale i skóra na twarzy zyskała koloryt przestała być szara i nijaka.
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2020-05-04 o 18:53 Powód: Reklama. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2707 |
Zadomowienie
|
Witam się i ja
![]() Problem z włosami mam od dawna, bardzo mi się przerzedziły, do tej pory z racji braku czasu ignorowałam ten problem, teraz postanowiłam się za to wziać. Po pierwsze większość szamponów bardzo podrażnia mi skórę głowy. Możecie mi polecić coś delilatnego? Poza tym odkad pamiętam to zawsze gdy podrapię się po skórze głowy to pod paznokciami mam biała/żółtawa wydzielinę. Jak patrzę to może to być łojotokowe zapalenie skóry głowy. Możecie polecić sprawdzonego dermatologa z Warszawy lub z Łodzi? Jestem w stanie dojeżdżać, byle by zastosowane leczenie było skuteczne. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#2708 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2709 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Który konkretnie? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
![]() |
#2710 |
Zakorzenienie
|
Jeśli już to wersja "men", ale ja ze swojej strony nie polecam Dermeny przy łojotoku... Może na wypadnie działa (i to całkiem nieźle), ale kiepsko myje. U mnie nie domywała skóry głowy, co w rezultacie przyczyniało się do wypadania. Dla tłustej skóry głowy o wiele lepszy jest szampon Ziaja Med przeciw wypadaniu włosów.. Tylko jest słabiej dostępny niestety.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2711 |
Rozeznanie
|
KARO123 i jak u ciebie sparwuje się Monat? Bo ja muszę przyznać, że mam mnóstwo nowych włosów, niestety są cieniutkie i tak rewelacyjnych efektów jak na zdjęciach (które nadal uważam, że są podrasowane) nie ma, ale odpukać dawno nie miałam tylu nowych włosów. Tylko końcówki liche, to znaczy nie rozdowjone tylko takie rzadkie, bo nowe włosy jeszcze nie przerosły na długość. No i mimo wszystko to koszmarne wypadanie trochę się uspokoiło. Nawet moje gniazdo z tyłu trochę zarosło na co nie miałam już nadziei.
I tak cały czas się zastanawiam czy to zasługa osocza, Kerabione booster czy monatu.
![]() - , -magnez B6, kerabione booster, kolagen -pielęgnacja włosów: kosmetyki Monat, farba Biokap delicato https://www.instagram.com/fioletowa_nessie/ ![]() ![]() Edytowane przez MM-1968 Czas edycji: 2020-05-09 o 07:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2712 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja tak stwierdziłam, że nie chcę się "truć" tym Spironolem... bo jakieś spektakularnej poprawy z włosami nie ma po ponad 1,5 roku. Byłam u endokrynologa, dala skierowanie na badania i poprosiła o odstawienie Spiro na miesiąc, żeby nie fałszowały wyniki badań. Trochę się boję co może z włosami się stać przez ten czas a z drugiej... może akurat odnajdziemy prawdziwą przyczynę co to się narobiło...
![]() |
#2713 |
Przyczajenie
|
Cześć. Forum czytam od dłuższego czasu. Niestety ja również zmagam się z łysieniem androgenowym. Hormony wyszły ok. Mam nadwrażliwość mieszków na DHT. Obecnie stosuję Minovivax 5% od 2 miesięcy + vit.D + gelacet plus do picia + żelazo. Planuję włączyć jeszcze śliwę afrykańską. Narazie włosy jeszcze wypadają... oczywiście przeszłam okres lnienia, który teraz chyba zmierza ku końcowi...
Moje włosy są trochę przerzedzone. Chciałabym zapytać o środek nanogen. Czy są tu osoby, które go stosowały? Czy rzeczywiście zagęszcza on wizualnie włosy? Zastanawiam się, czy warto... Jak nie dla siebie to dla mamy, która ma również ten problem i to bardzo zaawansowany. Może ktoś poleci jakąś fajną piankę unoszącą włosy u nasady? Będę wdzięczna za odpowiedzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2714 |
Raczkowanie
|
Yes ja to myślę,ze odstawianie spironolu z dnia na dzien nie jest dobre,na obcojęzycznych forach mozna przeczytac,ze lekarze zalecają stopniowe schodzenie z leku...jesli ja kiedys wroce do spiro to juz na pewno nie odostawie z dnia na dzien,tylko powolutku zeby organizm sie dostosowal.
Ka_mii ja kupiłam sobie ten proszek do wlosow - biothik,jak dla mnie to nie robi doslownie nic,zero jakiegokolwiek efektu zagęszczenia,moze tak marka jakas taka slaba.Za to polecam płyn z rossmana Isana Volume Heat Spray,serio niesamowity efekt daje.Na zasadzie spryskania przed suszeniem suszarką.Wlosow wydaje sie z trzy razy wiecej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2715 |
Przyczajenie
|
Zoya11 dziękuję za odpowiedź. Na pewno wypróbuję ten płyn Isana
![]() Dziewczyny, a słyszałyście coś na temat zabiegu Regenera Activa? Z tego co czytałam jest bardzo drogi ok. 6 tys. Z drugiej strony zliczając wszystkie wcierki, szampony, witaminki, mezoterapie... które dają marne rezultaty... Gdyby tylko była pewność, że ten zabieg pomoże... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2716 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, czy wiecie może ile teraz się czeka na termin do Rakowskiej?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2718 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny a polecicie kogos z Poznania/okolic?
Próbowałyście terapię osoczem? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2719 |
Przyczajenie
|
nietoperek83 ja zapisywałam się do dr Rakowskiej w marcu, termin mam na styczeń 2021.
Polecam dr Słowińską, przyjmuje w Warszawie, teraz na wizytę czeka się około miesiąc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2720 |
Raczkowanie
|
Yes ja trafilam do endo z wlasnym podejrzeniem,ze nieslusznie inny endo leczy mnie na tarczyce.I okazalo sie,ze rzeczywscie mam ją zdrową.I powiedziałam lekarzowi ze męczę sie z tradzikiem,ze mam zakola i pomaga loxon.I on zobaczyl moje wyniki badan i postawił hipoteze ze to ta nadwrażliwość receptorów,i przepisal anty qlaire i spironol i pomagało,dopiero jakos po ponad 1,5r dzialanie dawki 100mg zaczelo slabnac.
Da sie w jakikolwiek sposob zbadac i mieć na papierze ze to nadwrażliwość receptorow?To chyba glownie drogą eliminacji innych przyczyn idzie? Teraz bede chciala wrocic do spiro ale ze względu na cerę,bo wlosy to mi teraz telogenowo wypadają wg mnie,chociaz juz sama nie wiem:/ ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Yes ja trafilam do endo z wlasnym podejrzeniem,ze nieslusznie inny endo leczy mnie na tarczyce.I okazalo sie,ze rzeczywscie mam ją zdrową.I powiedziałam lekarzowi ze męczę sie z tradzikiem,ze mam zakola i pomaga loxon.I on zobaczyl moje wyniki badan i postawił hipoteze ze to ta nadwrażliwość receptorów,i przepisal anty qlaire i spironol i pomagało,dopiero jakos po ponad 1,5r dzialanie dawki 100mg zaczelo slabnac. Da sie w jakikolwiek sposob zbadac i mieć na papierze ze to nadwrażliwość receptorow?To chyba glownie drogą eliminacji innych przyczyn idzie? Teraz bede chciala wrocic do spiro ale ze względu na cerę,bo wlosy to mi teraz telogenowo wypadają wg mnie,chociaz juz sama nie wiem:/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2721 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#2722 |
Raczkowanie
|
Yes po odstawieniu lekow byl koszmar,po wielu staraniach,tj odpowiedniej suplementacji i pielęgnacji po ok 8miesiacach zaczelo sie wszystko uspokajac,potem przez pol roku bylo super,wlosy odrastaly,wygladaly zdrowo,nie przetluszczaly się mocno.A teraz od polowy marca znowu sie zaczelo,wypadaja...skora glowy sie przetluszcza,łupież sie pojawił,wlosy wygladaja smętnie i bez życia,takie jakieś przyklapniete:/ w styczniu na trichoskopii nie miałam oznak lysienia androgenowego dlatego przypuszczam ze znowu telogen.Daj znać jak u Ciebie badania wyjdą,czy uda Ci się czegos dowiedzieć.Nie pamietam jaka dawke bralas spiro,moze za mała?Mi i endo i derma mówili ze jak ma dzialac na wlosy to min 100mg
![]() A,i ja to już po 30stce jestem,pocieszam sie ze ponoć gruczoly lojowe sie starzeją😂derma chciala poraz kolejny izo doustnie dac na lojotok,juz rece opadaja,gdyby izo miała pomoc to by pomogla wczesniej bo brałam bardzo długo z przerwami.To juz wole spiro,ktory jest bezpieczniejszy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2723 |
Zakorzenienie
|
Ja brałam dawkę 25mg... Ale mimo to jakoś spektakularnych efektów nie było. Poza tym ja mam naturalnie niskie ciśnienie, a po Spiro to juz w ogóle poranki były koszmarne
![]() Umówiłam się na badania właśnie przez pakiet medyczny z pracy na przyszły tydzień. Mam nadzieję, że uda się je wykonać bez problemu ![]() Ja naprawdę wolałabym żebym miała np. chorą tarczycę niż taką "nadwrażliwość" z którą jak widać nic się nie da zrobić...
![]() |
#2724 |
Raczkowanie
|
Odpowiedzi na kilka zapytań:
1.Szampon delikatny dla skóry: Ecolab szampon przeciwłupieżowy dla mężczyzn myje nim od już przeszło dwóch lat! Po łzs ani śladu a jak pielęgnuje skórę i włosy ! Bajka! 2. Yes ja odstawiłam spiro na miesiąc też na badanie i gdy miesiąc się kończył zaczęło się straszne wypadanie. Myślimy sobie "przecież ten spiro nic nie robi..." A jak widać jednak robi 3. NIE POLECAM dr Słowińskiej bo jest wredna i wgl jakaś taka bez uczyć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2725 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję za polecenie szamponu. Już kupiony ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
![]() |
#2726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2727 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, czy któraś z Was miała karboksyterapię? Czy są jakieś efekty
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2728 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2729 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() W końcu wyszłam z Alpicortem E ... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2730 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() - , -magnez B6, kerabione booster, kolagen -pielęgnacja włosów: kosmetyki Monat, farba Biokap delicato https://www.instagram.com/fioletowa_nessie/ ![]() ![]() Edytowane przez MM-1968 Czas edycji: 2020-05-22 o 22:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:38.