Starania o dziecko w 2020 roku :) - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2020-05-17, 14:13   #4201
faithworkswonders
Wtajemniczenie

Dot.: Starania o dziecko w 2020 roku :)

Dzień dobry
Witam się w 1dc 🤦☠♀️ Zaskoczył mi ten okres. Ani bólu brzucha, szyjka jeszcze rano była wysoko 🤷☠♀️🤷☠♀️ no nic zaczynamy II cs

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Emilia
faithworkswonders jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-17, 14:36   #4202
MadziQ6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karo991 Pokaż wiadomość
Enigvaa, jak masz takie warunki pracy to myślę, że tym bardziej powinnaś iść szybciutko do lekarza i na L4. Swoją drogą 50 wypadków i incydentów miesięcznie to chyba dużo, nawet jak na zakład produkcyjny

Jak mówiłam to dopiero mój 2cs, wcześniej aż wstyd przyznać nic za bardzo mnie nie interesowało oprócz tego ile dni mają moje cykle, niczego nie obserwowałam. I teraz jak się bardziej interesuję to zauważyłam że drugi cykl nie mam żadnego śluzu praktycznie. Wcześniej pamiętam że bywał. To normalne czy powinnam jednak coś z tym zrobić już teraz?
Ja też zauważyłam że u mnie kiepsko że śluzem tzn żadnego nie zauważam u siebie🤷☠♀️

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Cytat:
Napisane przez faithworkswonders Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Witam się w 1dc 🤦♀️ Zaskoczył mi ten okres. Ani bólu brzucha, szyjka jeszcze rano była wysoko 🤷♀️🤷♀️ no nic zaczynamy II cs

Tule

MadziQ6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-17, 15:45   #4203
Shadoww90
Zadomowienie

MadziQ bo wybrałam suknie za 6 tys.

Co prawda stać nas na to ale żal mi wydać 6 tys. Na kilka godzin a wiec szyje i będzie połowa mniej . Obu dały rade mówiły ze będzie identyczna
Shadoww90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-17, 15:58   #4204
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Karo991 Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi w mojej sprawie ja to czasem mam tak, że za dużo myślę i analizuję, zastanawiając się kto co sobie pomyśli. I macie rację, pracodawcy często nie patrzą na nasze dobro, więc dlaczego my byśmy miały stawiać ich dobro przed nasze. Tym bardziej, że niewiadomo ile czasu zajmą starania.
I żeby nie było, bo uważam, że wymagając uczciwości należy zacząć od siebie ale nic złego nie widzę w staraniach przy przedłużeniu umowy.

Cytat:
Napisane przez faithworkswonders Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Witam się w 1dc 🤦☠♀️ Zaskoczył mi ten okres. Ani bólu brzucha, szyjka jeszcze rano była wysoko 🤷☠♀️🤷☠♀️ no nic zaczynamy II cs
Jak beta ujemna, to niech szybko przychodzi @.
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-17, 17:53   #4205
MadziQ6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shadoww90 Pokaż wiadomość
MadziQ bo wybrałam suknie za 6 tys.

Co prawda stać nas na to ale żal mi wydać 6 tys. Na kilka godzin a wiec szyje i będzie połowa mniej . Obu dały rade mówiły ze będzie identyczna
Jak uszyje za połowę ceny sukienki to super! Obyś była zadowolona

Stary 2020-05-17, 18:10   #4206
Shadoww90
Zadomowienie

No zobaczyny zreszta najważniejsze ze będę miała męża u boku tego dnia i możemy starać się o fasoleczki 🤰🏻🥰❤️
Stary 2020-05-17, 18:14   #4207
NikaVera
Raczkowanie

Czy któraś z was wspomaga się lub zna kogoś kto wspomaga się i stosuje Inofem? Produkt można stosować dwojako, jako suplement i pić jedną saszetkę lub w walce z PCOS i pić dwie, i o ile jest wiele wątków dotyczących stosowania tego produktu w walce z PCOS tak nie znalazłam żadnych informacji o poprawie funkcjonowania hormonów, a przez to pomocy w zajściu w ciążę u osób, które nie mają stwierdzonego PCOS.

Niestety mam problem z progesteronem i stosunkiem LH do FSH. Od lekarza dostałam Duphaston na problemy z progesteronem i uspokojenie cykli ale zaczęłam też pić Inofem, żeby wspomóc jakoś organizm. Jak na razie zgodnie z zaleceniami producenta - 1 saszetkę ale zastanawiam się czo by się stało gdybym zwęszyła do 2 saszetek... Stąd moje pytanie o doświadczenia ze stosowania tego produktu przez osoby bez PCOS.

Edytowane przez NikaVera
Czas edycji: 2020-05-17 o 18:16
NikaVera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-17, 18:19   #4208
MadziQ6
Zakorzenienie

Cytat:
No zobaczyny zreszta najważniejsze ze będę miała męża u boku tego dnia i możemy starać się o fasoleczki 🤰🏻🥰
Właśnie! To tylko jeden dzień i noc a nieważna jaką suknie napewno pięknie będziesz wygladac

Stary 2020-05-17, 18:39   #4209
Shadoww90
Zadomowienie

Dziękuje MadziQ 🥰❤️😘
Stary 2020-05-17, 19:25   #4210
manuilla
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NikaVera Pokaż wiadomość
Czy któraś z was wspomaga się lub zna kogoś kto wspomaga się i stosuje Inofem? Produkt można stosować dwojako, jako suplement i pić jedną saszetkę lub w walce z PCOS i pić dwie, i o ile jest wiele wątków dotyczących stosowania tego produktu w walce z PCOS tak nie znalazłam żadnych informacji o poprawie funkcjonowania hormonów, a przez to pomocy w zajściu w ciążę u osób, które nie mają stwierdzonego PCOS.

Niestety mam problem z progesteronem i stosunkiem LH do FSH. Od lekarza dostałam Duphaston na problemy z progesteronem i uspokojenie cykli ale zaczęłam też pić Inofem, żeby wspomóc jakoś organizm. Jak na razie zgodnie z zaleceniami producenta - 1 saszetkę ale zastanawiam się czo by się stało gdybym zwęszyła do 2 saszetek... Stąd moje pytanie o doświadczenia ze stosowania tego produktu przez osoby bez PCOS.

Piłam przez trzy miesiące - przez miesiąc jedna saszetkę, potem przez dwa miesiące po dwie dziennie. W drugim cs staran i po dwóch msc inofemu zaszłam w ciążę.
U mnie sytuacja wyglądała następująco - odstawiłam pigułki, cykle niby wróciły, ale miesiączki mega skąpe. Po tych dwóch msc stosowania podwójnej dawki dostałam porządny okres, i zaraz po widocznie owulacja. Ale miałam tez jeszcze przed odstąpieniem stwierdzony pcos, oraz choruje na tarczycę.
Kolezanka bez pcos również stosuje, ale dopiero jakiś czas podwójna dawkę, wiec jeszcze rezultatów nie ma.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
manuilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-17, 19:30   #4211
NikaVera
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez manuilla Pokaż wiadomość
Piłam przez trzy miesiące - przez miesiąc jedna saszetkę, potem przez dwa miesiące po dwie dziennie. W drugim cs staran i po dwóch msc inofemu zaszłam w ciążę.
U mnie sytuacja wyglądała następująco - odstawiłam pigułki, cykle niby wróciły, ale miesiączki mega skąpe. Po tych dwóch msc stosowania podwójnej dawki dostałam porządny okres, i zaraz po widocznie owulacja. Ale miałam tez jeszcze przed odstąpieniem stwierdzony pcos, oraz choruje na tarczycę.
Kolezanka bez pcos również stosuje, ale dopiero jakiś czas podwójna dawkę, wiec jeszcze rezultatów nie ma.

Dzięki za odpowiedz Ja właśnie jestem na starcie uregulowania cyklu dupkiem (pierwszy cykl) I tak właśnie założyłam, że może bym spróbowała pierwszy miesiąc pić Inofem po 1 saszetce a w kolejnym zwiększyła do 2.
Gdybyś dowiedziała się od koleżanki jak jaj wrażenia to daj znać będę bardzo wdzięczna
Stary 2020-05-17, 19:35   #4212
manuilla
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki za odpowiedz Ja właśnie jestem na starcie uregulowania cyklu dupkiem (pierwszy cykl) I tak właśnie założyłam, że może bym spróbowała pierwszy miesiąc pić Inofem po 1 saszetce a w kolejnym zwiększyła do 2.
Gdybyś dowiedziała się od koleżanki jak jaj wrażenia to daj znać będę bardzo wdzięczna

Jestem z nią w stałym kontakcie i na razie bez szczegolnych zmian, ostatnio jej się tez spóźnił, ale ona pije to dosłownie może jeden miesiąc dopiero - czytałam, że efekty po 2-3 msc najprędzej.
Skonsultuj to na pewno z lekarzem, ale wydaje mi się, że podwójna dawka tez chyba nie powinna zaszkodzić, to w sumie tylko suplement (tylko nie bierz już dodatkowego kwasu foliowego). Chociaż jak bierzesz duphaston to może niepotrzebnie wydawać kasę na ten Inofem... ciężko mi powiedzieć. Nie wiem tez, na ile on rzeczywiście przywrócił mi cykle i tak uregulował, a na ile to „natura”
Odezwij się do mnie za miesiąc - dwa, to dam znać jak koleżanka bez pcos

manuilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-17, 19:42   #4213
Enigvaa
Zadomowienie

Cytat:

Vera a my nie znamy się z of?

Enigvaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-17, 19:45   #4214
NikaVera
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Enigvaa Pokaż wiadomość
Vera a my nie znamy się z of?

To samo miałam Ci napisać koleżanko
Stary 2020-05-17, 19:47   #4215
Enigvaa
Zadomowienie

Cytat:
To samo miałam Ci napisać koleżanko

Haha, co za spotkanie :p

Stary 2020-05-17, 19:55   #4216
NikaVera
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez manuilla Pokaż wiadomość
Jestem z nią w stałym kontakcie i na razie bez szczegolnych zmian, ostatnio jej się tez spóźnił, ale ona pije to dosłownie może jeden miesiąc dopiero - czytałam, że efekty po 2-3 msc najprędzej.
Skonsultuj to na pewno z lekarzem, ale wydaje mi się, że podwójna dawka tez chyba nie powinna zaszkodzić, to w sumie tylko suplement (tylko nie bierz już dodatkowego kwasu foliowego). Chociaż jak bierzesz duphaston to może niepotrzebnie wydawać kasę na ten Inofem... ciężko mi powiedzieć. Nie wiem tez, na ile on rzeczywiście przywrócił mi cykle i tak uregulował, a na ile to „natura”
Odezwij się do mnie za miesiąc - dwa, to dam znać jak koleżanka bez pcos

Okej dzięki mimo wszystko Będę pamiętała i podpytam za miesiąc

Ja właśnie nadzieję pokładam bardziej w Duphastonie ale uznałam, że jedna saszetka jaku suplement mnie nie powinna zabić, a coś może da dodatkowo bo jednak stosowana każdego dnia. Jak tylko będę miała okazję to dopytam lekarza co i jak ale prawda jest taka, że dopiero po zobaczeniu kolejnych wyników badań albo zajściu w ciążę okaże się czy coś pomogło (mam na myśli całe leczenie).

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Cytat:
Haha, co za spotkanie :p

Jak to mówią... "Wszystkie drogi prowadzą do Rzymu" a w naszym przypadku do ciąży tzn. u mnie jeszcze oby do ciąży
Stary 2020-05-17, 20:00   #4217
MadziQ6
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuje MadziQ 🥰
Kiedy idziesz na pierwszą przymiarkę?

Stary 2020-05-17, 20:11   #4218
Enigvaa
Zadomowienie

Cytat:
Okej dzięki mimo wszystko Będę pamiętała i podpytam za miesiąc

Ja właśnie nadzieję pokładam bardziej w Duphastonie ale uznałam, że jedna saszetka jaku suplement mnie nie powinna zabić, a coś może da dodatkowo bo jednak stosowana każdego dnia. Jak tylko będę miała okazję to dopytam lekarza co i jak ale prawda jest taka, że dopiero po zobaczeniu kolejnych wyników badań albo zajściu w ciążę okaże się czy coś pomogło (mam na myśli całe leczenie).

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Jak to mówią... "Wszystkie drogi prowadzą do Rzymu" a w naszym przypadku do ciąży tzn. u mnie jeszcze oby do ciąży

Na pewno tak kochana!

Stary 2020-05-17, 20:43   #4219
PannaMagda
Zakorzenienie

Shadow piekna masz ta sukienke, mega w moim stylu

U mnie jajniki naparzaja.. ale mikroskop nie pokazuje mi plodnych. Temp niska, a mam inne objawy plodne wiec czekam jak owu sobie pojdzie, zeby pobrykac

A tak btw. to troche sie pozale, na innym watku dziewczyna napisala, ze jej test owu wyszedl prawie pozytywy jakos w 30-40dc i pytala czy mozliwe ze owu ma tak pozno, wiec jej odp. ze mozliwe, a czasem sie zdarza, ze takie testy wychodza jak kobieta jest w ciazy. Zostalam nazwana “malo inteligentna”, powiedzialam co mialam powiedziec i sie z watku usunelam.
Dziewczyna potem przepraszala, ze ja to zle odebralam. Bo namawialam dziewczyny do robienia testow owu zamiast ciazowych, a one do czegos innego sluza (!)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Stary 2020-05-17, 20:52   #4220
Shadoww90
Zadomowienie

Jeszcze nie mam terminu 1 przymiarki
Stary 2020-05-17, 20:55   #4221
PannaMagda
Zakorzenienie

Cytat:

Wazne, ze juz cos dzialasz zawsze to juz jakis punkt odhaczony na liscie

Stary 2020-05-17, 20:59   #4222
MadziQ6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PannaMagda Pokaż wiadomość
Shadow piekna masz ta sukienke, mega w moim stylu

U mnie jajniki naparzaja.. ale mikroskop nie pokazuje mi plodnych. Temp niska, a mam inne objawy plodne wiec czekam jak owu sobie pojdzie, zeby pobrykac

A tak btw. to troche sie pozale, na innym watku dziewczyna napisala, ze jej test owu wyszedl prawie pozytywy jakos w 30-40dc i pytala czy mozliwe ze owu ma tak pozno, wiec jej odp. ze mozliwe, a czasem sie zdarza, ze takie testy wychodza jak kobieta jest w ciazy. Zostalam nazwana “malo inteligentna”, powiedzialam co mialam powiedziec i sie z watku usunelam.
Dziewczyna potem przepraszala, ze ja to zle odebralam. Bo namawialam dziewczyny do robienia testow owu zamiast ciazowych, a one do czegos innego sluza (!)

Dziwna tą dziewczynajak panuje taka zła atmosfera to niedziwie ci się że się usunęłaś. Ale określanie cię odrazu mało inteligentna jest nie na miejscu zwłaszcza że też słyszałam o przypadkach że owu wychodziły pozytywne a to była ciaza

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Cytat:
Oprócz sukni dużo macie załatwiania jeszcze?

Stary 2020-05-17, 21:01   #4223
Shadoww90
Zadomowienie

Ja brałam dusp.... jak moj przyszły mąż a przy tym były :P rozstaliśmy się na rok .. ( gdy się denerwuje nie jem ) wiec przestałam jeść

Schudłam do 44 kilo i dostałam @ ze miałam pod 3 tyg

I tym mi ginekolog sprowadziła do normy @ .

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Fotograf , obrączki , alkohol 🤪garnitur ( ale Moj jest na etapie chudnięcia wiec na razie czekamy &#128523 i później różne drobiazgi . A No i fryzjer ale we wtorek dzwonię się umówić i kwiaciarnia
Stary 2020-05-17, 21:03   #4224
MadziQ6
Zakorzenienie

Cytat:
Ja brałam dusp.... jak moj przyszły mąż a przy tym były rozstaliśmy się na rok .. ( gdy się denerwuje nie jem ) wiec przestałam jeść

Schudłam do 44 kilo i dostałam @ ze miałam pod 3 tyg

I tym mi ginekolog sprowadziła do normy @ .

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Fotograf , obrączki , alkohol garnitur ( ale Moj jest na etapie chudnięcia wiec na razie czekamy ) i później różne drobiazgi . A No i fryzjer ale we wtorek dzwonię się umówić i kwiaciarnia
A to już takie mniejsze rzeczy, choć fotograf to tak jak orkiestra niby dużo wcześniej się zalatwia

Stary 2020-05-17, 21:08   #4225
Shadoww90
Zadomowienie

Tak , dlatego Moj na CiTo ma załatwić w tym tygodniu to jego działka

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Podzieliliśmy sobie szukanie różnych osób potem tylko przestawiamy najlepsze opcje i spośród nich już wybieramy razem :P
Stary 2020-05-17, 21:08   #4226
MadziQ6
Zakorzenienie

Cytat:
Tak , dlatego Moj na CiTo ma załatwić w tym tygodniu to jego działka
To niech zalatwia bo do września niezaduzo czasuchoć jest szansa że będą wolni bo ludzie przekłada lub rezygnują teraz z wesel

Stary 2020-05-17, 21:15   #4227
Shadoww90
Zadomowienie

Taaaaak spokojnie ja tam chillout znajdzie Hihi
Stary 2020-05-17, 22:09   #4228
MadziQ6
Zakorzenienie

Cytat:
Taaaaak spokojnie ja tam chillout znajdzie Hihi
Hehe jak nie znajdzie będzie mieć do czynienia z tobą 🤣🤣

Stary 2020-05-17, 22:14   #4229
Enigvaa
Zadomowienie

Starania o dziecko w 2020 roku

Cytat:
Napisane przez MadziQ6 Pokaż wiadomość
Dziwna tą dziewczynajak panuje taka zła atmosfera to niedziwie ci się że się usunęłaś. Ale określanie cię odrazu mało inteligentna jest nie na miejscu zwłaszcza że też słyszałam o przypadkach że owu wychodziły pozytywne a to była ciaza

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Oprócz sukni dużo macie załatwiania jeszcze?

Mi tak wyszło. Zrobiłam razem owulaka i ciążowy i oba pozytywne

Ale dziewczyna jakaś paranoiczka...

Stary 2020-05-17, 22:20   #4230
MadziQ6
Zakorzenienie

Dot.: Starania o dziecko w 2020 roku

Cytat:
Mi tak wyszło. Zrobiłam razem owulaka i ciążowy i oba pozytywne

Ale dziewczyna jakaś paranoiczka...

No widzisz.... Tamta dziewczyna jakąś przewrażliwiona chyba🤷☠♀️

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości