|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Starania o dziecko w 2020 roku :)
Dzień dobry
![]() Witam się w 1dc 🤦☠♀️ Zaskoczył mi ten okres. Ani bólu brzucha, szyjka jeszcze rano była wysoko 🤷☠♀️🤷☠♀️ no nic zaczynamy II cs ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4202 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4203 |
|
Zadomowienie
|
MadziQ bo wybrałam suknie za 6 tys.
Co prawda stać nas na to ale żal mi wydać 6 tys. Na kilka godzin a wiec szyje i będzie połowa mniej . Obu dały rade mówiły ze będzie identyczna |
|
|
|
#4204 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale nic złego nie widzę w staraniach przy przedłużeniu umowy.Jak beta ujemna, to niech szybko przychodzi @. |
|
|
|
|
#4205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4206 |
|
Zadomowienie
|
No zobaczyny
zreszta najważniejsze ze będę miała męża u boku tego dnia i możemy starać się o fasoleczki 🤰🏻🥰❤️
|
|
|
|
#4207 |
|
Raczkowanie
|
Czy któraś z was wspomaga się lub zna kogoś kto wspomaga się i stosuje Inofem? Produkt można stosować dwojako, jako suplement i pić jedną saszetkę lub w walce z PCOS i pić dwie, i o ile jest wiele wątków dotyczących stosowania tego produktu w walce z PCOS tak nie znalazłam żadnych informacji o poprawie funkcjonowania hormonów, a przez to pomocy w zajściu w ciążę u osób, które nie mają stwierdzonego PCOS.
Niestety mam problem z progesteronem i stosunkiem LH do FSH. Od lekarza dostałam Duphaston na problemy z progesteronem i uspokojenie cykli ale zaczęłam też pić Inofem, żeby wspomóc jakoś organizm. Jak na razie zgodnie z zaleceniami producenta - 1 saszetkę ale zastanawiam się czo by się stało gdybym zwęszyła do 2 saszetek... Stąd moje pytanie o doświadczenia ze stosowania tego produktu przez osoby bez PCOS. Edytowane przez NikaVera Czas edycji: 2020-05-17 o 18:16 |
|
|
|
#4208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4209 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuje MadziQ 🥰❤️😘
|
|
|
|
#4210 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Piłam przez trzy miesiące - przez miesiąc jedna saszetkę, potem przez dwa miesiące po dwie dziennie. W drugim cs staran i po dwóch msc inofemu zaszłam w ciążę. U mnie sytuacja wyglądała następująco - odstawiłam pigułki, cykle niby wróciły, ale miesiączki mega skąpe. Po tych dwóch msc stosowania podwójnej dawki dostałam porządny okres, i zaraz po widocznie owulacja. Ale miałam tez jeszcze przed odstąpieniem stwierdzony pcos, oraz choruje na tarczycę. Kolezanka bez pcos również stosuje, ale dopiero jakiś czas podwójna dawkę, wiec jeszcze rezultatów nie ma. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4211 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki za odpowiedz Ja właśnie jestem na starcie uregulowania cyklu dupkiem (pierwszy cykl) I tak właśnie założyłam, że może bym spróbowała pierwszy miesiąc pić Inofem po 1 saszetce a w kolejnym zwiększyła do 2. Gdybyś dowiedziała się od koleżanki jak jaj wrażenia to daj znać będę bardzo wdzięczna |
|
|
|
|
#4212 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jestem z nią w stałym kontakcie i na razie bez szczegolnych zmian, ostatnio jej się tez spóźnił, ale ona pije to dosłownie może jeden miesiąc dopiero - czytałam, że efekty po 2-3 msc najprędzej. Skonsultuj to na pewno z lekarzem, ale wydaje mi się, że podwójna dawka tez chyba nie powinna zaszkodzić, to w sumie tylko suplement (tylko nie bierz już dodatkowego kwasu foliowego). Chociaż jak bierzesz duphaston to może niepotrzebnie wydawać kasę na ten Inofem... ciężko mi powiedzieć. Nie wiem tez, na ile on rzeczywiście przywrócił mi cykle i tak uregulował, a na ile to „natura” ![]() Odezwij się do mnie za miesiąc - dwa, to dam znać jak koleżanka bez pcos Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4213 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Vera a my nie znamy się z of? ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4214 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4215 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4216 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Okej dzięki mimo wszystko Będę pamiętała i podpytam za miesiąc ![]() Ja właśnie nadzieję pokładam bardziej w Duphastonie ale uznałam, że jedna saszetka jaku suplement mnie nie powinna zabić, a coś może da dodatkowo bo jednak stosowana każdego dnia. Jak tylko będę miała okazję to dopytam lekarza co i jak ale prawda jest taka, że dopiero po zobaczeniu kolejnych wyników badań albo zajściu w ciążę okaże się czy coś pomogło (mam na myśli całe leczenie). ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Jak to mówią... "Wszystkie drogi prowadzą do Rzymu" a w naszym przypadku do ciąży tzn. u mnie jeszcze oby do ciąży |
|
|
|
|
#4217 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedy idziesz na pierwszą przymiarkę?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4218 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na pewno tak kochana! ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4219 |
|
Zakorzenienie
|
Shadow piekna masz ta sukienke, mega w moim stylu
U mnie jajniki naparzaja.. ale mikroskop nie pokazuje mi plodnych. Temp niska, a mam inne objawy plodne wiec czekam jak owu sobie pojdzie, zeby pobrykac A tak btw. to troche sie pozale, na innym watku dziewczyna napisala, ze jej test owu wyszedl prawie pozytywy jakos w 30-40dc i pytala czy mozliwe ze owu ma tak pozno, wiec jej odp. ze mozliwe, a czasem sie zdarza, ze takie testy wychodza jak kobieta jest w ciazy. Zostalam nazwana “malo inteligentna”, powiedzialam co mialam powiedziec i sie z watku usunelam. Dziewczyna potem przepraszala, ze ja to zle odebralam. Bo namawialam dziewczyny do robienia testow owu zamiast ciazowych, a one do czegos innego sluza (!) ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
#4220 |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze nie mam terminu 1 przymiarki
|
|
|
|
#4221 |
|
Zakorzenienie
|
Wazne, ze juz cos dzialasz zawsze to juz jakis punkt odhaczony na liscie Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
#4222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak panuje taka zła atmosfera to niedziwie ci się że się usunęłaś. Ale określanie cię odrazu mało inteligentna jest nie na miejscu zwłaszcza że też słyszałam o przypadkach że owu wychodziły pozytywne a to była ciaza![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Oprócz sukni dużo macie załatwiania jeszcze? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4223 |
|
Zadomowienie
|
Ja brałam dusp.... jak moj przyszły mąż a przy tym były :P rozstaliśmy się na rok .. ( gdy się denerwuje nie jem ) wiec przestałam jeść
Schudłam do 44 kilo i dostałam @ ze miałam pod 3 tyg I tym mi ginekolog sprowadziła do normy @ . ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Fotograf , obrączki , alkohol 🤪garnitur ( ale Moj jest na etapie chudnięcia wiec na razie czekamy 😋 i później różne drobiazgi . A No i fryzjer ale we wtorek dzwonię się umówić i kwiaciarnia
|
|
|
|
#4224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4225 |
|
Zadomowienie
|
Tak , dlatego Moj na CiTo ma załatwić w tym tygodniu to jego działka
![]() ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Podzieliliśmy sobie szukanie różnych osób potem tylko przestawiamy najlepsze opcje i spośród nich już wybieramy razem :P
|
|
|
|
#4226 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4227 |
|
Zadomowienie
|
Taaaaak spokojnie ja tam chillout
znajdzie Hihi
|
|
|
|
#4228 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe jak nie znajdzie będzie mieć do czynienia z tobą
🤣🤣Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4229 | |
|
Zadomowienie
|
Starania o dziecko w 2020 roku
Cytat:
Mi tak wyszło. Zrobiłam razem owulaka i ciążowy i oba pozytywne Ale dziewczyna jakaś paranoiczka... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4230 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania o dziecko w 2020 roku
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:22.

♀️ Zaskoczył mi ten okres. Ani bólu brzucha, szyjka jeszcze rano była wysoko 🤷
ja to czasem mam tak, że za dużo myślę i analizuję, zastanawiając się kto co sobie pomyśli. I macie rację, pracodawcy często nie patrzą na nasze dobro, więc dlaczego my byśmy miały stawiać ich dobro przed nasze. Tym bardziej, że niewiadomo ile czasu zajmą starania.
ale nic złego nie widzę w staraniach przy przedłużeniu umowy.

️

wiec czekam jak owu sobie pojdzie, zeby pobrykac 

rozstaliśmy się na rok .. ( gdy się denerwuje nie jem ) wiec przestałam jeść
garnitur ( ale Moj jest na etapie chudnięcia wiec na razie czekamy
) i później różne drobiazgi . A No i fryzjer ale we wtorek dzwonię się umówić i kwiaciarnia