|
|
#2701 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie październik 2020
Od wczorajszego wieczora trzy razy coś poczułam bardzo nisko, w podbrzuszu, jak trzymałam tam rękę
Takie dwukrotne puknięcie w stronę ręki, myślicie, że to może być dziecko? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2702 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2703 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2704 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Myślę że tak, bardzo prawdopodobne ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2705 |
|
Raczkowanie
|
Super! Gratulacje! Teraz już z górki😁
|
|
|
|
#2706 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja pod ręką jeszcze nic nie czuję, ale czuję w środku właśnie poniżej pępka takie dziwne hm kopniaki.. Nie wiem jak to nazwać, ale na pewno nie motylki, jak to większość dziewczyn opisuje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2707 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie wyleguje się na słoneczku, na świeżym powietrzu
Ale mi tego brakowało ![]() Ja jeszcze dziecka nie czuje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2708 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi już motylki przeszły w takie bardziej „puknięcia” ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2709 |
|
Wtajemniczenie
|
ja już wczoraj czułam przekraczające się dziecko, nawet przez chwilę ciut odstający brzuch z jednej strony
|
|
|
#2710 |
|
Zaszynszylowana
|
Hej
![]() Ja mam zaś z Michałami tak, że wszytskich których znam to takie ciapy, wiecznie spóźnieni :P Myślę margitta, że jak najbardziej to dzidzia Ja też pierwszy raz coś takiego czułam jak miałam 17+4tc. W sumie cały czas takie puknięcia czuje póki co :P Czekam na pierwszego solidniejszego kopniaczka. Aktualnie 18+5tc ![]() Ja też już mocno myślę o odwiedzeniu babci na wsi, bo nie widziałam się z nią od lutego przez to wszystko A od mamy wiem, że babcia tęskni za mną i za moim mężem, którego bardzo lubi Także pewnie się wkrótce na weekend wybierzemy
|
#2711 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My z mężem uparcie trzymamy się zdania że Michał i Michalina to zupełnie inne imiona i tak je traktujemy jakby nie miały ze sobą zupełnie nic wspólnego ![]() Znamy wielu Michałów w tym brata męża i przez to jakoś rozmyte jest to imię, nie ma takiego jednoznacznego spaczenia w żadna stronę. Syna bysmy na pewno nie nazwali Michał Za to Michaliny żadnej nie znam dlatego nasza Misia będzie pierwszą dla nas przedstawicielką tego imienia bez skojarzeń z żadną osobą ![]() Ja jadę na cały czerwiec na wieś do babci, mąż będzie urządzał wtedy remont w mieszkaniu i przyjedzie tylko na weekendy albo kilka dni na koniec odpocząć. Taki będziemy mieć urlop w tym roku ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też czekam na mocniejsze żeby tez móc pokazać mężowi Właśnie wróciłam z mini wycieczki do dolinki, przeszlam 5,5 km, dla niektorych nic, a dla mnie rekord odkąd jestem w ciąży Teraz leżę, bo normalnie mnie wszystko boli jakbym maraton przebiegła I zamowiłam trochę ubranek i kocyk wkleję jak przyjdą Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2713 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2714 | |
|
Zaszynszylowana
|
Cytat:
Co do Michalinki to znam jedną osobę o tym imieniu, ale ona go nie znosi i każdy jej mówi Asia (jej drugie imię i tak się zawsze przedstawia). Ja się przez przypadek dowiedziałam jak ma naprawdę na imię :P Wg mnie imię ładne A i Miśka która pierwsza mi się kojarzy to oczywiście Michalina Wisłocka
|
|
#2715 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Właśnie tak już było 3 razy! ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2716 |
|
Przyczajenie
|
U mnie też tak samo. Czuję już dość mocne ruchy, ale jak tylko tata kładzie dłoń to nagle spokój.
|
|
|
|
#2717 |
|
Wtajemniczenie
|
ja jutro idę na badanie krwi ..
nienawidzę się kłuć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2718 |
|
Zadomowienie
|
Rez chce ruchy poczuć zazdroszczę wam
jak leżę to tylko mi jelita bulgoczą czekam z niecierpliwością na t3n moment.Kanarkowaaa bedzke dobrze byke sie dobrze wkuc udało bez siniaków ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2719 |
|
Wtajemniczenie
|
ej właśnie
jak ja mam zrobić badanie moczu, jak sikam w nocy co dwie godziny ? 🤣Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak nie byłam w nocy to mi wyszły znowu bakterie, widać się skumulowało A do pobierania w kółko krwi się zdążyłam przyzwyczaić Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2721 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie na szczęście idzie szybko bo mam dość widoczne żyły Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2722 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2723 | |
|
Realistka
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2724 | |
|
Zaszynszylowana
|
Cytat:
|
|
#2725 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć wam. ja po badaniu, na szczęście poszło bez problemu.
|
|
|
#2726 |
|
Zadomowienie
|
Ja też już po, poszło sprawnie. Ale jestem taka nie wyspana, drzemka dzisiaj obowiązkowa
|
|
|
#2727 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2728 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja dopiero z łóżka się zwlekłam ![]() ![]() Wstyd się przyznać U nas po paru dniach samopoczucia na poziomie -10, nadeszły lepsze dni Może dlatego, ze cieszy mnie wizja wyjazdu do Polski boje się trochę podróży, bo to prawie 1000 km w jedna stronę, a ja już kiepsko znoszę jazdę samochodem macie jakieś rady jak to przetrwać? ![]() A tak wgl, często macie badana krew teraz? Ja do tej pory miałam raz robione badania, zaraz na początku ciąży U nas dziś oficjalnie połowa! ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2729 |
|
Raczkowanie
|
Hania- gratulacje połowy ciąży!!!
Ja też dzisiaj po badaniach a wieczorem wizyta... Kanarkowa- jak znajdziesz chwilę to dodaj mnie proszę na grupie na Facebooku 😁 ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Na 5-10-15 jest wyprzedaż jak coś😁 ja pozamawiałam kilka ubrań i powiem tak... Bodów nie zamawiałam ale bluzeczki i sukienki😁 sukienki generalnie jakość ok ale bluzeczki w porównaniu do tych łupkowych są bardzo cienkie. Nie wiem jak po praniu ale były po 12 zł więc bez tragedii. A żeby było śmieszniej to zamawiałam to jeszcze przed prenatalnymi w zeszłym tygodniu i niby wtedy była ta sama promocja -60% a teraz sprawdzam i bluzeczki które ja kupiłam po 12 teraz za 20zł a sukienka z 27 skoczyła chyba na 41 więc niby ta sama promocja a jednak nie |
|
|
|
#2730 |
|
Rozeznanie
|
Hej, ja dziś wstałam o 10 i siedzę na tarasie. Przyjemnie cieplutko ale wieje, mója piesa przerażona bo się boi odgłosu wiatru
Nie wiem co się jej stało, wcześniej się nie bała a teraz fajerwerki tragedia, burza tragedia a ostatnio nawet boi się deszczu i wiatru Nie wiem co wie jej stało z ta nadwrażliwością słuchową Boi się głośnych dźwięków, nawet jak ktoś krzyknie. Przez to się boję co to będzie jak dziecko będzie płakać, muszę ją chyba zacząć przyzwyczajać do płaczu dziecka puszczonego z głośników, bo co mi zostaje...Fajnie że badania poszły spoko, mnie to zazwyczaj w ogóle nie rusza Mogą mnie kłuć do woli, sama się mogę kłuć, kogoś kłuć i mnie to nie rusza. Ale zawsze wystawiam prawy łokieć bo mam tam ładna żyłę do pobierania z która każdy powinien sobie sprawnie radzić żeby nie robić problemów ![]() Co do podróży samochodem Hania... Zostaje chyba znaleźć wygodne miejsce w samochodzie, odsunąć fotel do tyłu i robić częste przerwy w których dużo spacerować... Pamiętaj żeby dużo pić bo kobiety w ciąży przy długim bezruchu są bardziej narażone na zatorowość. Ja mam takie profilaktyczne podkolanówki przeciwżylakowe uciskowe i ubierałam je w lutym jak już byłam w ciąży na lot samolotem ![]() Ja nam wizytę 1 czerwca na wtedy tez badania morf, mocz i tsh, ale zrobię dopiero w przyszłym tygodniu. Mój lekarz zlecał ogólnie jakieś co miesiąc ale teraz w epidemii rzadziej. Zależy czy masz dobre wyniki czy odchyły od normy i czy jesteś ogólnie zdrowa czy masz jakieś problemu dodatkowe (poza ciążą ). Potem zależy od tego jak lekarz uważa i w jakim kraju prowadzisz ciążę. Ogólnie nie ma jakichś wytycznych, częstość badań dobierana jest indywidualnie.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:06.

Takie dwukrotne puknięcie w stronę ręki, myślicie, że to może być dziecko? 

Ale mi tego brakowało 

A od mamy wiem, że babcia tęskni za mną i za moim mężem, którego bardzo lubi 

Też czekam na mocniejsze żeby tez móc pokazać mężowi
Teraz leżę, bo normalnie mnie wszystko boli jakbym maraton przebiegła

jak ja mam zrobić badanie moczu, jak sikam w nocy co dwie godziny ? 🤣
a jak nie byłam w nocy to mi wyszły znowu bakterie, widać się skumulowało
macie jakieś rady jak to przetrwać?
Nie wiem co się jej stało, wcześniej się nie bała a teraz fajerwerki tragedia, burza tragedia a ostatnio nawet boi się deszczu i wiatru
Nie wiem co wie jej stało z ta nadwrażliwością słuchową
Mogą mnie kłuć do woli, sama się mogę kłuć, kogoś kłuć i mnie to nie rusza. Ale zawsze wystawiam prawy łokieć bo mam tam ładna żyłę do pobierania z która każdy powinien sobie sprawnie radzić żeby nie robić problemów