![]() |
#1441 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1442 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Witamina E - 30 mg Witamina C - 120 mg Witamina B1 - 1.8 mg Witamina B2 - 4 mg Niacyna - 20 mg Witamina B6 - 25 mg Kwas foliowy - 1 mg Witamina B12 - 12 mikrogram Betakaroten - 3000 IU Żelazo - 29 mg Magnez - 25 mg Cynk - 25 mg Miedz - 2 mg Wapn - 200 mg Moje witaminy sa pakowane razem z kapsulka, w ktorej jest 250 mg kwasow tluszczowych Omega 3, z zawartoscia conajmniej 200 mg nienasyconych kwasow tluszczowych DHA A oprocz tego to widze, ze sklad naszych witamin jest bardzo rozny, tyle samo dostajemy tylko niacyny... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1443 |
Zadomowienie
|
Wchodzę na wątek a tu trzy smutne wiadomości
Nyana przykro mi bardzo ![]() Madziwnia jeszcze nic straconego, może okaże się że wszystko jest ok. Wiem co przeżywasz bo sama leżałam w szpitalu z podejrzeniem martwej ciąży. Trzymam kciuki. Zanka przykro mi również z powodu Twojej mamy. Życzę zdrówka a Tobie bycia dobrej myśli. A u mnie się okazało że na zwolnieniu sprzed m-ca na tym poszpitalnym brakuje durnej literki B. Kadrowa mnie dorwała na zakupach i jutro idę do szpitala po korektę zwolnienia. Że też ci lekarze są tacy niekompetentni ![]()
13 luty 2015 - 4kg i 58 cm 13 maj 2015 - 6,9 kg i 64 cm Edytowane przez ewccik Czas edycji: 2008-08-27 o 18:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#1444 |
Zakorzenienie
|
a ja dzisiaj kupiłam w biedronce cztery pary skarpetek dla dzidzi
takie jak na fotce
#1445 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczynki, ewcik ma rację, smutno tu dzisiaj... Właściwie musiałabym napisać dokładnie to samo co moja przedmówczyni... Takie jest życie, czasem po prostu trzeba tylko czekać i mieć nadzieję, że będzie lepiej... Trzymajcie się Dziewczyny
![]() Madziwnia kochana, nawet nie próbuję sobie wyobrazić, co teraz czujesz... Wiem, że takie pocieszenia z czasem zaczynają wkurzać, ale nie wolno Ci tracić nadziei!!! Moja koleżanka będąc w ciąży z drugim dzieckiem jakoś tak właśnie na początku wyszła od ginekologa (który, nota bene prowadził szczęśliwie całą pierwszą ciążę) z diagnozą: płód obumarł, czyszczenie na następny dzień. Nie pamięta jak doszła do domu. Na szczęście jej mama zachowała przytomność umysłu i zabrała ją do innego ginekologa. No i ma cudną już półroczną córeczkę ![]() ![]() Ja też idę w piątek do gina.. Boję się trochę... Zamierzam zmienić lekarza, więc temu u którego będę w piątek nie powiem, że już raz byłam potwierdzić ciążę. I obawiam się, czy na przykład nie stwierdzi, że nic tam nie widać lub coś podobnego... To czekanie jest strasznie dołujące... Powiem Wam, że teraz, gdyby nie brak @ i ból piersi to w ogóle bym nie czuła, że jestem w ciąży... To takie dziwne, że nie ma jakichś takich naprawdę innych objawów potwierdzających ciążę... Oj, chyba zaczynam już coś motać ![]() Dobrej nocy babeczki i kolorowych snów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1446 |
Zadomowienie
|
zanka sliczne skarpetki, ale masz fajnie, juz cos masz dla malenstwa, nie moge sie doczekac, kiedy ja cos kupie (najpierw, kurcze, musze kupic dom).
Nie spijcie jeszcze, bo ja w pracy przysypiam przed komputerem. A wlasnie, to jak to jest, ja pracuje 8 godzin dziennie przec monitorem, czy nie powinnam? Bo ja za bardzo nie mam co innego do roboty... moze jakis filtr niech mi firma zamowi na monitor? Czy to jednak nie szkodzi? Bo sama nie wiem. Ostatnio u mnie 3 babki w ciazy chodzily do samego konca do pracy i tez na komputerach pracowaly, wiec moze nie wydziwiac? |
![]() ![]() |
![]() |
#1447 |
Raczkowanie
|
Nyana strasznie mi przykro, ale następnym razem na pewno się uda
![]() Madziwina jeszcze nie wszystko stracone, trzymam kciuki. U mnie bez zmian dalej jestem ledwo żywa i mnie muli całymi dniami, ale jeszcze trochę.. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1448 |
Zakorzenienie
|
takie skarpeteczki tanie są więc wzięłam, nie wiadomo czy jeszcze będą. Inne rzeczy zacznę kupować po wypłacie październikowej
![]()
#1449 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1450 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Sorceress_Sorceress Czas edycji: 2008-08-28 o 07:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1451 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za słowa pociechy !!
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1452 |
Rozeznanie
|
Nie wiem czemu ale wczoraj wogole nie mogłam się zalogować na wizaż. Ale ciuchutko wczoraj było.
Dzisiaj byłam na badaniach krwi i tych wszystkich, szybko poszło, jakies 10 min. Pobrala mi piec fiolek, pod koniec to mi reka juz dretwiala ale bylo dobrze. Pare dni temu u meża w rodzinie urodził się chłopczyk wiec bedziemy isc z jakims prezentem, jak zaczne wybierac jakis to i pewnie dla naszego malenstwa cos zakupimy. ![]()
#1453 |
Raczkowanie
|
Nie gadaj, że 5 fiolek
![]() Mi lekarz powiedział na pierwszej wizycie, że mam zrobić tylko morfologię, ale bez przesady. Zrobię wszystko co trzeba i moczyk też ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1454 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#1455 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pamiętam jak mi badali grupę krwi i na toksoplazmozę i dodatkowe morfologia to mi pobrali taką dużą prawie pełną fiolkę i wtedy już ledwo wytrzymałam, więc dobrze że teraz nie trzeba będzie pobierać aż 5 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1456 |
Zakorzenienie
|
hej, do mnie rano dzwoniła szefowa, pewnie spytać czy przyjdę popracować, ale nie odebrałam. Czy do niej nie dociera, powiedziałam, że jak będę się dobrze czuła to przyjdę, a skoro nie przychodzę to znaczy, że czuję się źle. I będę się źle czuła do końca. W ogóle jak można kazać przyjść pracownikowi na L4 masakra... nie będę odbierała telefonów i koniec bo nie chcę trzeci raz powtarzać tego samego.
#1457 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#1458 |
Zakorzenienie
|
no właśnie, mimo, że ze mną nie jest jakoś źle, bo czuję się dobrze w miarę, ale mam to L4 co znaczy, że nie mogę pracować a ona się mnie pyta co chwilę, poza tym może jakby zaproponowała za to dodatkową kasę to może bym pomyślała, ale ona chce żebym się narażała ot tak, przecież mi się w domu nie nudzi skoro chcę siedzieć na L4. Och ta baba, poza tym w poniedziałek idę do gina i powiem mu jak u mnie sprawa stoi, że potrzebuję L4 do 20 września żeby mieć ubezpieczenie z Up, a potem rezygnuję ze stażu. Myślę, że problemów nie będzie robił, bo na kasę chorych jak chodzę to niechętnie wypisuje, ale myslę, że jak mu zapłacę za wizytę na której ma wypisać L4 to zgodzi się. Bo ja juz nie chcę wracać do pracy do tej kobiety, nie wytrzymałabym
#1459 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ehh....no właśnie a propo L4 to ja muszę iść na pocztę i wysłać swoje ale tak mi się nie chce, że lepiej nie mówić.Jednak najpierw muszę zjeść śniadanko, wypić herbatkę i dopiero pójdę.Tak wogóle to wczoraj jak szłam z moją psiną do siostry to koło bloku spotkałam mamy sąsiadkę...powiedziałam oczywiście "Dzień Dobry" a ona "Dzień Dobry....ale już widać ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1460 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1461 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojeju jak mi się nie chce iść na tą pocztę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1462 |
Zakorzenienie
|
odebrałam od niej telefon i chodziło jej o to, że dzwoniła do UP czy może dostać nowego stażyste skoro ja i tak nie pracuję, a jedna osoba za tydzien idzie na urlop i nie będzie mial kto pracować. Powiedzieli jej, że drugiego nie dostanie, może ze mną zerwać umowę ale ja tracę wtedy status osoby bezrobotnej czyli tez ubezpieczenie i kazała mi się zastanowić czy wracam do pracy i przemeczę do końca czy ma mnie zwolnić
![]() ![]()
#1463 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1464 |
Zakorzenienie
|
postanowiłam że wytrzymam na stażu do ślubu, żeby mąż mógł mi ubezpieczenie zdrowotne płacić. I chciałam zrezygnować właśnie po 20 września, bo jak zrezygnuje to trace status osoby bezrobotnej i nie ma mi kto placic ubezpieczenia
#1465 |
Raczkowanie
|
przepraszam, ze moze wtracam sie, ale czy nie moga Cie w najgorszym przypadku rodzice podpiac pod swoje ubezpieczenie?? a tak poza tym, to kobieta ciezarna i w czasie pologu nawet jak jest nieubezpieczona z zakladu pracy to i tak ma ubezpiczenie, placi nfz.
#1466 |
Raczkowanie
|
Zanko a nie możesz być do końca stażu na L4?? Przecież Twoja szefowa nie ponosi żadnych kosztów z Tobą związanych, więc co jej za różnica. Jedynie to nie będzie mogła wziąć nowego stażysty a przynajmniej Ty będziesz miała ubezpieczenie. A po stażu mąż Cię ubezpieczy u siebie w pracy. Przynajmniej będziesz miała płacone do końca stażu. Ty nie musisz się jej z niczego tłumaczyć i podejmować decyzji. Jeżeli powiesz jej że jesteś teraz na L4 i do końca stażu chcesz być to będziesz. No nie wiem to jest moje zdanie, ale z tego co wiem to Ty nie chciałaś być na stażu do końca.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1467 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No widzisz zanka...dobrze, że ktoś podpowiedział ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1468 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie chce zebys sie poczula urazona, ale skoro nie jest tak zle to warto sie przemeczyc, jesli oczywiscie warunki nie sa szkodliwe dla dziecka.
![]() |
#1469 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko, że na stażu mają trochę inne warunki i tam zanka wcześniej pisała...że szefowa albo zerwie z nią umowę albo będzie musiała przyjść do pracy.Ale swoją drogą to wydaje mi się, że jak Ty jesteś na L4 to ona nawet stażu nie może od tak sobie poprostu zerwać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1470 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://praca.gazetaprawna.pl/artykul..._leczenia.html własnie to przeczytała, będąc w ciaży mam prawo do bezplatnej opieki zdrowotnej, więc rezygnuje z tego głupiego stażu w poniedziałek
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:18.