Piękne, młode i szalone, 30+, 40+- III część - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2020-05-21, 18:42   #1921
kasztanka3
Pani Mizantrop

Dot.: Piękne, młode i szalone, 30+, 40+- III część

Cytat:
Napisane przez Pani_Robot Pokaż wiadomość
Ja pracując na nogach byłam wymęczona, ale bardzo szczęśliwa. Gdyby nie problemy zdrowotne, nie rzuciłabym długo tej pracy. Czułam się po powrocie do domu jakbym wróciła z roweru z lasu. Zero stresów. Nie lubię codziennej pracy umysłowej, bardzo mnie męczy.

Gosia przy takim ruchu zachowasz figurę na długo, zresztą tak, jak reszta dziewczyn Ja chodzę mało - średnio 3km dziennie z psami, a to wiadomo raz jest marsz, a raz przystawanie co pół metra. Anyż ma rację, że prewencyjnie należałoby wzmocnić gorset mięśniowy.

Aussie piękne okoliczności na kawę, chociaż ja pierwszą preferuję przy tościku w piżamie.

Mój misiek miał dziś kleszcza na powiece i nie udało mi się go ładnie wyjąć, tzn wyjęłam, ale najpierw go przypadkiem zmiażdżyłam. Mam nadzieję, że nie zachoruje. Dziś będzie kąpane, bo dostałam kilka pochwał za sierść, a on taki brudny Puchaty bardzo, zaczyna dopiero linieć, a moja Braava się popsuła. Dobrze, że Roomba działa. Tzn robot bez zarzutu, ale poszła guma na kółku i czujniki nie pozwalają mu jeździć z taką niedogodnością.

Też mam ochotę skoczyć do galerii, pomacać, popatrzeć, coś kupić. Chociaż pędzelek, serum do rzęs

Ja mogę polecić Innisfree No Sebum Mineral Powder, na niego kładę rozświetlacz w Paletce z GR
https://koreanskisekret.pl/innisfree...mineral-powder
https://makeup.pl/product/433632/?gc...iABEgJbz_D_BwE

Tylko raz miałam puder marki premium i przy mojej tłustej cerze nie ma żadnej różnicy, ale jak to wszystko minie pójdę testować Wasze polecenia, a nuż.
Trzymam kciuki za brak kleszczowych powiklan.

Tez bardzo lubie ten puder Innisfree Ale mam wersje prasowana, a nie sypka.
Stary 2020-05-21, 19:04   #1922
caffeine
Zakorzenienie

Ja lubię pudry mineralne. Bare Minerals na przykład są super.

Cinderella, tobie polecam na te bielące filtry, kilka lat temu to był duży trend na wizażu - maksymalnie wysokie filtry + minerały. Pewnie gdzieś tam jeszcze te wątki można odkopać.

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Robot, niedobrze! Ale trzeba być dobrej myśli
Dużo jest zakażonych kleszczy w twojej okolicy?

Kasztanka, jak kocie dziecko?
caffeine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-21, 19:28   #1923
uklika
Zadomowienie

Piękne, młode i szalone, 30+, 40+- III część

Tym razem w zakupach byłam prawie tak szybka jak Kama i zegarek już mam. Dostawa super szybka, wczoraj wieczorem zamówiony, dziś 8.30 dostarczony. Kupiłam garmin vivoactive, bo chciałam, żeby można było słuchać muzyki z zegarka. Powoli rozgryzam funkcje. Jest bardzo lekki, a to lubię, bo nie lubię czuć niczego na nadgarstkach. Aussie, styl zegarka podobny do Twojego. Caffe, fitbit to był też jeden z faworytów

Kosmetycznie zafundowałam sobie szminkę i kredkę do ust charlotte tilbury w kultowym pillow talk. Widziałam ten kolor na kilku osobach i u jednych wyglada super, u innych nie aż tak. Zobaczymy.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Edytowane przez uklika
Czas edycji: 2020-05-21 o 19:30
uklika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-21, 19:36   #1924
caffeine
Zakorzenienie

Uklika, super!
Zajrzałam na nowości Fitbit, mają też wagi - zsynchronizowane z zegarkiem! Hmmmm ...no nie wiem czy bym taka chciała
Może lepiej żyć iluzją

... na jakim typie urody ten kolor szminki lepiej wygląda?
Stary 2020-05-21, 19:37   #1925
caffeine
Zakorzenienie

Chyba jednak kupię ten komplet... ale najpier pójdę go przymierzyć
Ciekawe czy wygląda tak fajnie jak na zdjęciach.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpeg BEFB5210-E61F-4553-8917-2FCC10FCE1D5.jpeg (79,8 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpeg 14388DEA-4E2B-4DE0-8BE9-9FF3C42903C3.jpeg (79,4 KB, 44 załadowań)
Stary 2020-05-21, 19:54   #1926
caffeine
Zakorzenienie

Jeszcze ciuchowo... widziałam komplet Samsøe na żywo (to bluzka i sódnica a nie sukienka), kolor to raczej słoneczna ochra, nie musztarda. Tak czy siak - macie rację - trudny i mało kto w nim wygląda super.

Cinderella, twoje zdanie się liczy - dla mnie na pewno! ...masz dobry gust!

Anyż, wersja różowa jest śliczna, taka zwiewna, delikatna... lubię takie na miejskie lato. Nie wiem tylko czy warto tyle wydawać na ciuchy tego typu (cena poraża). O ile bez mrugnięcia okiem wydaje na sportowe wdzianka - o tyle na inne już mniej ochoczo, mam i tak w nadmiarze.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 49A8C0D7-EBEB-4630-BFB0-1D9CAAADF375.jpg (136,6 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpeg 02A185FF-7560-41FE-86F1-BF0D680F6532.jpeg (39,7 KB, 31 załadowań)
Stary 2020-05-21, 20:00   #1927
uklika
Zadomowienie

Caffe, bardzo ciekawy komplet. Czy to len? Spódnica też mi się podoba.

Jeśli chodzi o pomadkę to sama nie wiem od czego to zależy. Tu u brunetki i wyglada ładnie https://www.beautylish.com/b/charlot...alk-collection , tu u blondynki i też ładnie https://www.charlottetilbury.com/us/...ic-pillow-talk A Tobie która wersja się podoba?

Edytowane przez uklika
Czas edycji: 2020-05-21 o 20:04
Stary 2020-05-21, 20:02   #1928
caffeine
Zakorzenienie

Uklika, no właśnie nie... tylko chyba jakieś 25% lnu.
Stary 2020-05-21, 20:06   #1929
uklika
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez caffeine Pokaż wiadomość
Uklika, no właśnie nie... tylko chyba jakieś 25% lnu.

Ciekawe z czym mieszany. Bo fajnie byłoby gdyby był wyglad lnu, a nie gniótł by się jak len
Stary 2020-05-21, 21:29   #1930
eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez caffeine Pokaż wiadomość
Ja lubię pudry mineralne. Bare Minerals na przykład są super.
Tak, to jest dość znana firma, i ma dobrą opinie Pamiętam ich stoiska w UK. W Polsce chyba nie ma Szkoda, bo potestowałabym, w szczególności, że polecasz .

Caffee, ten komplet wiązany (tj. spodnie i bluzka, jakby kimono) bardzo oryginalny. Powiem Ci szczerze, że przynajmniej w Polsce, nie widziałam nikogo w czymś takim . Spódnica - ładna, do jakiegoś jasnego krótkiego topu, ewentualnie body.

Cytat:
Napisane przez uklika Pokaż wiadomość
Kosmetycznie zafundowałam sobie szminkę i kredkę do ust charlotte tilbury w kultowym pillow talk. Widziałam ten kolor na kilku osobach i u jednych wyglada super, u innych nie aż tak. Zobaczymy.
Faktycznie, ten odcień jest kultowy . Swego czasu sama się mu przyglądałam, jednak dla mnie chyba za jasny. Mi jest dobrze w jasnych brązach, ewentualnie w jagodowych odcieniach. Ze wszystkich testowanych konturówek do ust, najkorzystniej jest mi w odcieniu Mahogany od Nyx - bardzo fajnie podbija mi szary kolor tęczówki.

Żałuje, że w Polsce nie ma kosmetyków Charlotte Tilbury - z chęcią bym pooglądała, i potestowała.

Cytat:
Napisane przez Michell72 Pokaż wiadomość
Fajnie wygląda .

Cytat:
Też mam ochotę skoczyć do galerii, pomacać, popatrzeć, coś kupić. Chociaż pędzelek, serum do rzęs
Trzymam kciuki, żeby pieskowi nic nie było. Co do galerii, to trzeba iść Sytuacja już się uspokaja.

My byliśmy dzisiaj, po raz pierwszy, w Manufakturze. Pojechaliśmy głównie do Kakadu kupić jedzenie kotce. Jak zobaczyłam tam papuge agresywnie gryzącą te metalową klatke, to mnie autentycznie zesłabiło. Miała bardzo smutne oczy

A później, po raz pierwszy, poszliśmy coś zjeść, bo umieraliśmy z głodu. Jadłam rybe - dorade. Wiecie co? Jedno mnie w Polsce zawsze zastanawia (bo w innych krajach tego nie doświadczyłam nigdzie), tj. czosnek do ryby? Zawsze mnie to dziwi. Ryba była bardzo dobra, ale skąpana w maśle... no cóż - zaryzykowałam, trzymajcie kciuki, żeby mnie w kolejnych dniach pryszczami nie wywaliło
eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-21, 21:36   #1931
Kamlisa
Zakorzenienie

LaMary, przybij piątke - owsianka z truskawkami i jabłkiem i u mnie No, dla scisłosci wersja uproszczona - czyli wieczorem zalałam płatki/otreby coco-rice dink, a rano dodałam potarkowane jabłko i truskawki i cynamon. jutro rano to samo
Fryzjer popularny - dziś w ogródki witali się teściowie z sąsiadami z kilku domow, wszyscy po swiezym strzyżeniu
Gosia, to faktycznie nie potrzebujesz więcej chodzenia, tylko ćwiczenia rozciagajace i wzmacniające kregosłup…
LaMary i kawa w kawiarni, czyli wszystko wraca do normy...no i dobrze. U mnie pierwszy masaz… Dzis w pracy kolezanka planowała urlop we Włoszech - w sierpniu...Tz uważa, ze to jeszcze mocno ryzykowne, a kto ma racje to dopiero zobaczymy. Ja na mój urlop musze czekac jeszcze dłużej i będę go bronic, jelsi to tylko będzie możliwe.
Ja jestem punktualna i nei lubie, jak ktoś się spoznia. Wiadomo - może być sprawa awaryjna, popsuty samochod, wypadek itp. Ale wiekszosc sytuacji da się ogarnąć z odpowiednio zaplanowanym wyjściem. A nałogowe spóźnianie jest dla mnie niepojęte, takich pacjentow, lekarzy z naszego miasta - po prostu spławilismy. Oni się spozniaja zawsze, wszędzie, kompletnie nie szanując czasu innych ludzi - typu: przedszkolanka czeka z ich dzieckiem 30 min, bo się nie wyrobili...dzień po dniu...Pacjenci czekaja, bo się spozniaja do pracy 45 min...godzine...bo wyszli na zakupy w trakcie przyjec...itp...Dla mnie to choroba braku zorganizowania i olewanie innych i powinno być tepione.
Kasztanka, co za awatar...?
Uklika, pokaz zegarek
Caffe, spodnica mi się podoba, a dla Ciebie ten sportowy komplet może być akurat, ale faktycznie warto zobaczyć go na zywo.
Cinde, bare minerals chyba sa w Polsce? Moim zdaniem widziałam jej w perfumeriach, bodaj w sephorze...ale głowy nie dam.
Szminka - nie moje odcienie, miałam chyba podobna, dobrana przez wizazystke i jej nie lubiłam. za ciepła, jak dla mnie, wszystkie brazy sa u mnie od razu na out.
Swoja droga - dla mnie muzyka z zegarka to nadal sci-fi Szczytem wyuzdanej nowoczesności sa dla mnie słuchawki do smartfona…
Tak sobie popatrzyłam na zegarek garmin, jakies mp4 ( ja mam mp3 stare używane kiedys na siłowni) i stwierdziłam, ze nagle zostałam za Murzynami, Bangladaszem i koszykiem po ryżu... Zacofanie normalnie...

Edytowane przez Kamlisa
Czas edycji: 2020-05-21 o 22:06
Kamlisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-21, 22:42   #1932
dircikowa
Zadomowienie

Cinde - właśnie ja zauważyłam, że w Polsce rzadko się przyprawia ryby czosnkiem a w krajach śródziemnomorskich często - Chorwacja, Włochy, Francja. Prawie za każdym razem jeśli sama ryba nie była podana w takim zestawieniu, to np. towarzyszył jej szpinak, lekko czosnkiem podkręcony.
Z pudrów droższych - również lubię Hourglass. Z tańszych - niezłą jakość ma np. Paese.
Właśnie - chyba Wam nie wspomniałam, że skusiłam się na przetestowanie chwalonego podkładu drogeryjnego - czyli Selfie Time Eveline. Jestem pod pozytywnym wrażeniem. Jest lekki i niezbyt widoczny na skórze a jednocześnie ma dość konkretną pigmentację. Myślę, że mieszanie z Kanebo może też dać spektakularne rezultaty
dircikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-21, 22:53   #1933
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dircikowa Pokaż wiadomość
Cinde - właśnie ja zauważyłam, że w Polsce rzadko się przyprawia ryby czosnkiem a w krajach śródziemnomorskich często - Chorwacja, Włochy, Francja. Prawie za każdym razem jeśli sama ryba nie była podana w takim zestawieniu, to np. towarzyszył jej szpinak, lekko czosnkiem podkręcony.
Kurcze, ciekawe . Mamy zupełnie inne doświadczenia w takim razie!

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Kamlisa Pokaż wiadomość
Cinde, bare minerals chyba sa w Polsce? Moim zdaniem widziałam jej w perfumeriach, bodaj w sephorze...ale głowy nie dam.
A faktycznie - widze, ze w Douglas mają Ja tak rzadko bywam w Douglas, że nawet nigdy nie zauważyłam.
eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-21, 23:06   #1934
Anyzkowa
Zakorzenienie

Dla mnie ryba z czosnkiem jest znana. Włosi często przyprawiają właśnie czosnkiem i oliwą. Nie lubię czosnku, wiec to opcja nie dla mnie.

Bare minerals jest w Polsce. Mam puder sypki, ale nie kupiony w Polsce. Któraś z dziewczyn pytała niedawno o tę markę.
Nie umiem minerałami robić makijażu.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Anyzkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-21, 23:17   #1935
uklika
Zadomowienie

My na obiad mieliśmy dziś rybę, której w Polsce nie znałam haddock, czyli jak słownik tłumaczy łupacz lub plamiak. Kupujemy surowy wędzony. Syn je łososia. Robię w piekarniku i zawsze z czosnkiem, zamiast masła oliwa, świeży tymianek, wędzona słodka sproszkowana papryka, sól. Pycha. Czasem robie sos koperkowy i do tego frytki z batatów, jakaś surówka. Rozpisałam się, a miałam tylko napisać, że u mnie czosnek do ryby zawsze Chyba głodna jestem

Kama:
FullSizeRender-compressed.jpg
IMG_5093-compressed.jpg

Edytowane przez uklika
Czas edycji: 2020-05-21 o 23:25
Stary 2020-05-21, 23:34   #1936
Pani_Robot
Śnięta Mucha

Uklika piękna pomadka, chyba miałam kiedyś podobny odcień. Bardzo twarzowy i pasuje w każdym wieku. Brakuje mi takiej.

Cinde Ty mnie zainspirowałaś do spróbowania śliwki na ustach. Czerwienie mi zdecydowanie nie pasują, ale właśnie fiolety i ciemne róże bardzo. W brązach wyglądam jak z trumny, a w jasnych różach jak glonojad Uwielbiam rybę z czosnkiem. Już się jakoś tak nauczyłam, że w knajpach tak dają. Za to ogromne było moje zdziwienie jako dzieciaka jak w UK dali mi rybę z cytryną.

Byłam w dwóch galeriach. Smętnie, smutnawo, dziwna atmosfera. Odzieżówka mnie nie ciągnie, wszystko załatwiłam online, ale drogerie i dodatki do domu Napatrzyłam się, namacałam (chociaż instrukcje są na wejściu, żeby nie dotykać jak nie musisz). W Sephorze testery pozakrywane folią, bramki oklejone biało-czerwoną taśmą, więc nawet nie miałam ochoty wchodzić. Chciałam kupić Effaclar Duo+, bo CHYBA po nim mnie nie wysypuje, a tu figa, bo Superpharm otwarty tylko do 19. Nabyłam w końcu podpatrzone w błędach makijażowych na YT pędzle (kształt, nie markę). Są rewelacyjne, bo zamiast pędzelka do nakładania i drugiego do blendowania wystarcza jeden, którym precyzyjnie nałożymy, a później wyblendujemy. W końcu robię smugę na policzku roztartą w górę, a nie brązową plamę. Do cienia jeszcze nie próbowałam, zaraz będę testować. Poza dziwną atmosferą w galeriach, bardzo podoba mi się oddech jaki można złapać w mieście. Zero tłumów, tłoku. Jest przestrzeń Za duże miasto do życia sobie wybrałam...

Czytam, że okres inkubacji choroby odkleszczowej, to 1-4 tygodnie, więc tak będę teraz trochę żyła w stresie z psiakiem. Nie mam pojęcia, czy w okolicy była babeszjoza. Pierwszy raz złapał kleszcza w centrum, a mieszkamy tu 4 lata i akurat nie zakropiłam, bo chciałam go najpierw wykąpać, a wcześniejsza dawka już widocznie przestała działać

Kasztanka jak Twoje maleństwo? Ten puder, to chyba mam z Twojego polecenia.

Caffe spódnica ma cudny kolor, kimono zresztą też. Jedno i drugie mi się podoba Te wcześniejsze rzeczy nie bardzo.

Kama za koszykiem po ryżu Ja trochę też i mam wrażenie, że z wieloma rzeczami coraz ciężej mi idzie nauka. Pani w sklepie musiała mi jakiś czas temu pokazać jak mam zrestartować aplikację w telefonie (i nie był to nowy telefon) Mój EX był techniczny, podpinał iPhone do lustrzanki, żeby cośtam zdalnie sterować i uzyskać bracketing... Mieliśmy ten sam model aparatu, ale ja ograniczałam się tylko do światła i przysłony... Nie potrafię nadal zainstalować windowsa.

Wrzucam foto pędzli. Kupiłam jeszcze mopa, ale ten

EDIT:

Mierzyłam dziś te oprawki i znowu się będę zastanawiać https://kodano.pl/media/catalog/prod...6/5/6553_1.jpg
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg share-7A461C40-88CE-4571-80E3-203DD852116D.jpg (189,5 KB, 40 załadowań)

Wyzwanie Czytelnicze 25 / 34 (26)
Wyzwanie Filmowe
5 / 100
100 książek w 2023 92 / 55

Edytowane przez Pani_Robot
Czas edycji: 2020-05-22 o 00:37
Pani_Robot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-22, 00:10   #1937
uklika
Zadomowienie

Pani Robot, oprawki świetne

Sent from my iPhone using Tapatalk
Stary 2020-05-22, 03:04   #1938
kasztanka3
Pani Mizantrop

Co do Buffy, to dzwonilam do kliniki i powiedzieli, ze dadza mi znac jutro, czy bede mogla ja odebrac jutro wieczorem, czy dopiero po weekendzie. Nie miala trzeciej operacji, ale cos kiepsko sie na niej rany goja.
Stary 2020-05-22, 08:40   #1939
Kamlisa
Zakorzenienie

Kasztanka, ciagnie się to strasznie, biedna kotka, cos ei wyluzuje to znowu laduje w klatce pani jej etz biedna, co kot wlezie na kolana to znowu lecznica...
Pani R, fajne pedzle.
Uklika, zegarek się prezentuje ładnie, mam jednak poczucie, ze bym się musiałą długo uczyc obsługi, a tego nei lubie…
To kolejne techniczne pytanie do was, jako bardzie zaawansowanych. Muzyka na orbitreku ? mp4? jakies słuchawki bezprzewodowe z muzyka...? Jak będzie stał przed kompem nie ma problemu, ale w sypialni... Lubie cwiczyc z muzyka...
Kamlisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-22, 08:56   #1940
Soso
Zakorzenienie

Kamlisa bezprzewodowe słuchawki ja mam jedne Denony do biegania, ale dałam za nie coś koło 500, więc to raczej trzeba być przekonanym, że chcesz, natomiast są świetnie dopasowane i nieźle grają. Mam tez jbl (robią naprawdę przyzwoite słuchawki) bezprzewodowe (za ok 200), które też są wygodne, ale już nie wiem czy nie wypadałyby z uszu przy bardziej dynamicznych ruchach. Wniosek - bezprzewodowe super, ale poszukaj takich do sportu. Większość firm takie będzie miała, Jbl też. Lekkie, douszne, parowane np. bluetooth z telefonem czy laptopem.

Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka

Aaa i Spotify, miłość mojego życia znajdziesz tam mnóstwo predefiniowanych list do ćwiczeń, plus - jeśli biegasz w terenie, to także muzykę, która dopasowuje się do tempa Twoich kroków.

Edytowane przez Soso
Czas edycji: 2020-05-22 o 09:01
Soso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-22, 09:12   #1941
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
Kasztanka, ciagnie się to strasznie, biedna kotka, cos ei wyluzuje to znowu laduje w klatce pani jej etz biedna, co kot wlezie na kolana to znowu lecznica...
Pani R, fajne pedzle.
Uklika, zegarek się prezentuje ładnie, mam jednak poczucie, ze bym się musiałą długo uczyc obsługi, a tego nei lubie…
To kolejne techniczne pytanie do was, jako bardzie zaawansowanych. Muzyka na orbitreku ? mp4? jakies słuchawki bezprzewodowe z muzyka...? Jak będzie stał przed kompem nie ma problemu, ale w sypialni... Lubie cwiczyc z muzyka...
Biedne malenstwo, dzisiaj przez telefon pielegniarka przyznala, ze wet nie zlapal odpowiedniej ilosci tkanki zaszywajac ja po raz drugi i z uwagi na to, ze w srodku zawsze daja te rozpuszczalne szwy, to puscily wczesniej, niz powinny. Jutro z rana jade ja stamtad odebrac i od razu wziac ja do "naszego" weta, chetnie zrobilabym to dzis, ale niestety nie udalo mi sie zabukowac wizyty na dzisiaj, bo wet ma jakies sprawy rodzinne i musial zamknac gabinet o 17. Jutro o 9:30 mam odebrac Buffy i po 10 nasz wet bedzie czekal na nas, zeby ja obejrzec.
Stary 2020-05-22, 09:34   #1942
Anyzkowa
Zakorzenienie

Spotify również bardzo lubię. Poznałam tylu ciekawych wykonawców przez ich sugestie.
Słuchając muzyki u nich wręcz ogarnia mnie rozpacz jak słucham naszych rodzimych stacji radiowych. I tak miałko wypadają nasi polscy muzycy. A szkoda .

PaniRobot mam kilka pędzli z hebe i jestem z nich bardzo zadowolona.

Galerie wyglądają smętnie, ale mi to kompletnie nie przszkadza.
Jednak widzę jak ludzie chcą się integrować. Wyprawia się teraz imieniny. Jej, kto robi takie imprezy. Jednak mam zaproszenie na sb. Pójdę. Od lat nie byłam na tego typu imprezce.

Stary 2020-05-22, 09:39   #1943
uklika
Zadomowienie

Kama, jeśli chodzi o słuchawki w niezłej cenie to te ma mój syn. On ćwiczy mocno na siłowni i jest z nich bardzo zadowolony: Adjustments.jpg

Mój maż ma nauszne beats, ale mówi, że przy większym wysiłku poca się uszy. Zreszta do bardziej ruchowych sportów to one się nie nadaja. Tak mi się przynajmniej wydaje, ale ja nausznych nie lubię w ogóle.

Jeszcze jakieś niedrogie, a fajne polecał kolega. Dopytam i Ci napiszę. Teraz jadę auto na serwis zawieźć.

Edytowane przez uklika
Czas edycji: 2020-05-22 o 09:48
Stary 2020-05-22, 09:45   #1944
Soso
Zakorzenienie

W Gdańsku najbardziej popularne galerie (baltycka i forum) są raczej mocno obłożone, jasne, wciąż nie jest to stan sprzed narodowej histerii, ale ludzi raczej sporo. I coraz więcej bez maseczek, zresztą coś mi się obiło o uszy że lada dzień mają znieść ich obowiązek?

Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka
Soso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-22, 10:16   #1945
Anyzkowa
Zakorzenienie

Tak, podobno od 1 czerwca.

Stary 2020-05-22, 10:18   #1946
a41e5628ec20eaaf3266066f6eafe0f03253103a_68100871c0c55
Konto usunięte

Miałam napisać Kamie o słuchawkach bezprzewodowych i Soso mnie wyręczyła
Kama, ja mam takie "zwykłe", jako akcesoria do telefonu apple. W zupełności mi wystarczają można posłuchać i z telefonu i z zegarka. jakość dobra powiedzmy... a muzę jak chcę posłuchać z dodatkową opcją gęsiej skórki to musze udać się na poddasze mojego domu.

Uklika, bardzo ładny Twój swatch zresztą bardzo podobny do Aussie. Busole jednym słowem Podobnie jak mój Zajmuje cały nadgarstek

Pani Robot, fajne te pędzle, dotykałam w Hebe ale nie kupiłam. Oprawki twarzowe, sądzę że też by mi pasowały

Cinderella, kosmetyki charlotte Tilbury sa dostępne u nas od dawna Makijażystka... nazwiska teraz nie pamietam ale bardziej celebrytka chyba niż makijażystka je promuje
Oczywiście uległam w temacie pomadek (głupia ja, bowiem nie od dziś mi wiadomo, że żadna pomadka nie jest dla mnie, ale wciąż naiwna szukam...). Kupiłam również próbkę podkładu ale tak jak pomadka była komfortowa w noszeniu, tak do podkładu nie przekonałam się. O niedopasowanym kolorze juz nie będę wspominała
A co do ryby z czosnkiem, to na pewno nie raz nie dwa jadłaś Tyle, że ta wczorajsza po prostu miała za dużo czosnku abo raczej masła czosnkowego

W temacie czosnku jeszcze pozostanę Kupiłam wczoraj botwinkę i dzisiaj działam w kuchni i nie zawaham użyć dużej ilości czosnku

Co do galerii handlowej, byłam wczoraj 2. raz przyznaję jednak, ze w ogóle mnie tam nie ciągnie (poszłam dla towarzystwa) A już do perfumerii w ogóle. Wszytko mam a i tak teraz mało co używam. Chociaż... tak sobie teraz myślę, że przydałaby mi się paletka do oczu...

Kama, ja też owsiankę dosmaczam cynamonem. Kocham cynamon
Hehe... przyznaję się bez bicia, że z roku na rok oddalam sie od fikcji naukowej czyli tej na drodze technologicznej
Gdyby nie wiedza Tż juz dawno byłabym w strefie cienia A co mnie pociesza, to myśl, że ilość osób upośledzonych w tej technologii jest duża A i tak nigdy nie czułam się Stevem Jobsem

I coś miałam jeszcze napisać
Co tam technologia, nowinki, jak muszę się zaopiekować moim zaburzeniem pamięci

O! przypomniało mi się ta makijażystka to p. Pieczonka.

https://lipstickshop.online/product-...lotte-tilbury/

Miałam napisać ze nad morze nie jedziemy, przewidywany jest deszczowy front atmosferyczny

Edytowane przez a41e5628ec20eaaf3266066f6eafe0f03253103a_68100871c0c55
Czas edycji: 2020-05-22 o 10:29
a41e5628ec20eaaf3266066f6eafe0f03253103a_68100871c0c55 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-22, 10:47   #1947
Konto usunięte

Cytat:
LaMary, przybij piątke - owsianka z truskawkami i jabłkiem i u mnie
Chyba do następnej części trzeba będzie dodać: piękne, tryskające zdrowiem, młode i szalone .

Cytat:
Cinde Ty mnie zainspirowałaś do spróbowania śliwki na ustach. Czerwienie mi zdecydowanie nie pasują, ale właśnie fiolety i ciemne róże bardzo. W brązach wyglądam jak z trumny, a w jasnych różach jak glonojad Uwielbiam rybę z czosnkiem. Już się jakoś tak nauczyłam, że w knajpach tak dają. Za to ogromne było moje zdziwienie jako dzieciaka jak w UK dali mi rybę z cytryną.
Myśle, że Tobie w jagodowych odcieniach jest pięknie Ja lubie obrysować wargi konturówką, rozmazać, a środek zostawić lekko jaśniejszy, nakładam błyszczyk, żeby nie było zbyt mocnego przejścia. Jednak nie robie tego na co dzień - jedynie na specjalne okazje. Czasami zaszaleje z taką ciemną śliwką - np. z MAC, odcień High Drama. Moją ulubioną jest też zestaw od Max Factor Lipfinity - pomadka z balsamem, który utrwala (odcień So Exquisite) - wklejam fotke o jaki kolor chodzi.

A jeszcze co do tej ryby i czosnku... Mi osobiście to połączenie nie pasuje. Nie mam nic do czosnku, używam w kuchni, ale z rybą mi zgrzyta. Wczoraj przed pójściem spać było mi troche niedobrze (a nigdy po jedzeniu nie jest mi niedobrze)... Myśle, że to to masło, bo rzuciłam nabiał miesiąc temu, a wczoraj sporą ilość w siebie wpakowałam z tą rybą. Bleee

Oprawki mi się bardzo podobają .

Cytat:
Chciałam kupić Effaclar Duo+, bo CHYBA po nim mnie nie wysypuje, a tu figa, bo Superpharm otwarty tylko do 19.
To jest skuteczny produkt - mi bardzo pomógł na krostki, ALE Caffee kiedyś o nim pisząc miała racje - jest mocny, lubi podrażnić, i przesuszyć. Dam Ci rade: nakładaj go tylko w miejsca gdzie widzisz, że Cię wysypuje, absolutnie nie na całą twarz. Ja o tym nie wiedziałam, i nakładałam na całą twarz, również na moje kości policzkowe (mam tam bardzo delikatną skóre), i uwrażliwił mi tam skóre, tj. do tej pory lubi tam być lekko zaczerwieniona - w życiu bym tego nie połączyła z Effaclar Duo+ gdybym nie przeczytała bloga pewnej dziewczyny, która napisała, że po jego używaniu ma ten problem na policzkach.

Cytat:
Napisane przez Anyzkowa Pokaż wiadomość
Wyprawia się teraz imieniny. Jej, kto robi takie imprezy. Jednak mam zaproszenie na sb. Pójdę. Od lat nie byłam na tego typu imprezce.
Fajnie, baw się dobrze

Kasztanka, kotki żal Biedactwo. Czekam na pozytywne wieści.

LaMary, masz na myśli, ze kosmetyki Charlotte Tilbury są dostępne stacjonarnie? Gdzie? Bo ja bym chciała je potestować, pooglądać, dać sobie czas . Testowałam troche jak byłam w Paryżu w grudniu, ale za dużo czasu na to nie miałam.

Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64
Czas edycji: 2020-05-22 o 10:49
Stary 2020-05-22, 10:50   #1948
Konto usunięte

Pieczonka chyba przez neta zamawia.
Stary 2020-05-22, 11:04   #1949
kasztanka3
Pani Mizantrop

[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;87869715]Kasztanka, kotki żal Biedactwo. Czekam na pozytywne wieści. [/QUOTE]

Ja tez, licze na to, ze juz za kilka dni bedzie dobrze.
Stary 2020-05-22, 11:04   #1950
a41e5628ec20eaaf3266066f6eafe0f03253103a_68100871c0c55
Konto usunięte

Przywieźli nam przed chwilą nowe rolety na okna. Miały być nowe trzyszybowe czy tam trzykomorowe ( tak się "znam") okna ale mamy w tym roku dużo wydatków więc stanęło na roletach

I oczywiście zapomniałam Wam napisać, że wczoraj podobnie jak Pani Robot poszłam za ciosem i kupiłam... suplement
Zaobserwowałam na szczotce wiecie włosów
Kupiłam Kerabione. Nie działają na mnie wyciągi z ziół ( brałam długo Maxi krzem) więc zainwestowałam teraz w aminokwasy siarkowe L- i biotynę
Chce Wam podlinkować stronę i oczom nie wierzę Nie znoszę pisać konkretnie, co ile kosztowało ale szlag mnie trafia że w stacjonarnej aptece płacę 49 zł a necie widzę za niecałe 30 zł
zdzierstwo
https://www.aptekagemini.pl/kerabione-x-60-kaps.html

Miłego weekendu, kończę bo zamaskowani panowie do mnie przyszli
a41e5628ec20eaaf3266066f6eafe0f03253103a_68100871c0c55 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości