|
|
#2641 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: mamuski styczniowo-lutowe 2009
Widze, ze temacik kombinezonów sie pojawił. Do porodu jeszcze duzo czasu,a ja juz jakis czas temu zastanawiałam sie jak tu dzidziolka ze szpitala przywieźć. Więc chce was zapytac czy wy o tym myslicie. U nas szpital 25 km, to będzie luty więc może być zima w pełni, dzidzius obowiązkowo w foteliku, tylko nie wiem jak się nastawic na ubranie go: kombinezon i co... Myslę o dwóch rzeczach albo o fotelki z przykryciem na nózki mniejwięcej tak to wyglada: http://www.allegro.pl/item419680099_...lorow_hit.html, albo śpiworek do fotelika coś takiego:
http://www.allegro.pl/item422158303_...lika_nowy.html czy może tyle co do samochodu to wystarczy zwykły ciepły kocyk.
|
#2642 |
|
Zadomowienie
|
Asiu jaki model wozeczka wybraliscie?
ja juz mam upatrzony kombinezon, niestety wersja niebieska lub rozowa do wyboru, usg mam dopiero na listopad-wtedy juz bedzie prawie pewne jaka plec, ale kombinezonow moze nie byc ale drogi nie jjest to moze sie teraz skusze..na rozowy
|
#2643 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zreszta ja będe dzidzie ubierała w neutralne barwy..jakoś nie jestem zwolenniczka dziewczynki ubranej od stóp do głow na różowo, a chłopca na niebiesko.
|
|
|
#2645 |
|
Zadomowienie
|
Wózek wybralismy Quinny Speedi.
Do tego Dreami carrycot + Maxi Cosi fotelik. Zamówilam przez net z UK bo po przeliczeniu £ na € wychodzi duuuuzo taniej. Generalnie polecam zakupy w GB .Na wózku zaoszczedzilismy €210 ![]() Dzis maja dzwonic z potwierdzeniem i kiedy bedzie dostawa, mam nadzieje, ze wszystko bedzie OK, bo wybralam ostatni model czerwony a reszta to niebieskie. Jak mi go kto inny sprzatnal z przed nosa to Co do ciuchów to ja jak na razie mam same biale i bezowe
|
|
|
|
#2646 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co do ciuszków to ja też narazie kupuje białe, beżowe...za dużo ich jeszcze nie mam ale w grę jeszcze wchodzą odcienie zieleni póki nie będę wiedziała płci
|
||||
|
|
|
#2647 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciekawa jaka bedzie zima? Zastanawiam sie czy jak mam termin na 24-go stycznia,to czy jeszcze ten termin moze sie zmienic? Bardzo bolal mnie dzis jajnik i dol brzucha jak na okres.Bol obodzil mnie w nocy,czy to normalne ![]() Mam ciagle koszmary zwiazane z plcia mojej dzidzi juz zaczyna mnie to meczyc naprawde ![]()
|
|
#2648 |
|
BAN stały
|
Mam ciagle koszmary zwiazane z plcia mojej dzidzi juz zaczyna mnie to meczyc naprawde ![]() [/quote] Wiem coś o tym ja też tak mam już nie tylko chodzi o płeć ale ogólnie śni mi sie, że jest chore, że lekarz cos zaniedbał, dzis miałam sen że USG źle wyszło i z dzidziolem jest coś nie dobrze.... normalnie rano wstaje jeszcze bardziej zmęczona niz sie kłade. Nie wiem czym to jest spowodowane ale mam dość. Może teraz za duzo o tym wszytkim myślę bo 3 wrzesnia mam USG ale ja zaczynam schizy dostawać za dnia jest super ale te sny to koszmar!! A ja czekam jeszcze z ubrankami twardo sie trzymam że jeszcze się wstrzymam i poczekam na płeć a potem na znajomych co sie zdeklarowali że dadza nam ubranka a tak patrząc może byc tego sporo A potem mysle zacznę ostro działać w sumie od kilku dni siedzę na alegro i tak mnie korca te ciuszki ale do USG poczekam
|
|
|
|
#2649 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2650 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem coś o tym ja też tak mam już nie tylko chodzi o płeć ale ogólnie śni mi sie, że jest chore, że lekarz cos zaniedbał, dzis miałam sen że USG źle wyszło i z dzidziolem jest coś nie dobrze.... normalnie rano wstaje jeszcze bardziej zmęczona niz sie kłade. Nie wiem czym to jest spowodowane ale mam dość. Może teraz za duzo o tym wszytkim myślę bo 3 wrzesnia mam USG ale ja zaczynam schizy dostawać za dnia jest super ale te sny to koszmar!! A ja czekam jeszcze z ubrankami twardo sie trzymam że jeszcze się wstrzymam i poczekam na płeć a potem na znajomych co sie zdeklarowali że dadza nam ubranka a tak patrząc może byc tego sporo A potem mysle zacznę ostro działać w sumie od kilku dni siedzę na alegro i tak mnie korca te ciuszki ale do USG poczekam [/quote]Mi sie ostatnio snilo,ze mial cipcie i penisa razem Meczace te sny strasznie Ja mam usg 15wrzesnia i nie moge sie juz doczekac Wogole stresuje sie porodem ostatnio.Coraz czesciej o nim mysle i zaczynam sie bac. ![]()
|
|
#2651 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
www.baby-pages.co.uk niestet odsluguja tylko GB + Chanel Islands + wyspy szkockie + Irl pólnocna + Republike Irl. Ja sie zalapalam, co prawda przesylka dos, dosc, ale i tak taniej nic tu. Mój to dokladnie: http://www.baby-pages.co.uk/acatalog...unm_Offer.html zestaw Spedii + Dreami + Maxi na £338.99 Moze ktos skorzysta. A |
|
|
|
|
#2652 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To dobrze niezauwazylam.Bedzie bomblowi cieplutko
|
|
#2653 |
|
Rozeznanie
|
Ja z kolei ostatnio troche się uspokoiłam jeśli chodzi o koszmarne myśli, i odpukac nie śnią mi się straszności
![]() Dzidziol za to coraz częściej daje o sobie znać kopaniem i to mnie strasznie rozczula, uspokaja i dystansuje ![]() Ja z zakupami miałam zamiar zaczekać do wrzesnia, ale nie wytrzymałam - i cieszę się z tego. Bo o ile kupić nie muszę wszystkiego od razu, to wolę mieć już coś wybranego - jestem wtedy spokojniejsza. Bo przecież tyle musiałam się dowiedzieć - jaki wózek, jaki fotelik, jakie łóżeczko - itp. A jeszcze pokój muszę zrobić - już mam nawet tanią wizję Ostatnio myślenie o sprawach dzidziola zajmuje mi prawie cały czas ![]() A ubranka kupuję w kolorach zielonym i żółtym. Jest tyle innych fajnych kolorów - biały i bezowy - jak dziewczyny pisały, wszelkie odcienie niebieskiego - też uważam odpowiednie dla dziewczynki, łososiowy i wszelkie niesprecyzowane odcienie - jest ich bardzo dużo! I tez nie wiem dlaczego miałabym sie ograniczyć do niebieskiego albo różowego, tez nie bardzo mi się to podaba. Z resztą - pomyłki się zdarzają mimo tego iż dowiemy się od lekarz czy mamy córeczkę czy synka. Oby ich było jak najmniej - ale są. Chyba więc lepiej nie będę ryzykować z jednobarwną wyprawką. Poza tym jak się szuka to łatwiej o okazję i wyszperanie czegoś naprawde ładnego. Ja zaczynałam kupowanie od szmatek - kilka pieluch tetrowych, kilka flanelowych, 1 komplecik ubranek biały, bałam się kupować ubranka i wstrzymywałam się z kolejnymi zakupami przed każdą wizytą u lekarza, i tak stopniowo, potem jakiś pajac, śpioszek. A teraz zacznę to wszystko zliczać i inwentaryzować ![]() W pewnym momemcie zrezygnowałam też z zakupów i wzięłam się za stworzenie spisu wyprawkowego - żeby nie przesadzać z ilością a i tez żeby o niczym nie zapomnieć. Chyba powinnam się zacząć do spisu dostosowywać
|
|
|
|
#2654 |
|
Zadomowienie
|
a ja dzis jechałam na szczescie po malutku na rowerze i sie wywaliłam,lądowałam na kolana i rece,kolana mam zdarte do krwi a moje spodnie ciazowe z dziura
,nie moge ich przebolec bo sporo kosztowały i były wygodne. chce mi sie smiac z samej siebie bo to musiało niezle wygladac.rower idzie w odstawke...narazie przynajmniej .
|
|
|
|
#2655 |
|
Zadomowienie
|
no ja tez nie chce miec dziecka ubranego jak kroliczek playboya ale co ja poradze ze irole tak dzieciaki ubieraja-a co z tego wynika 80% ciuchow ma wlasnie takie kolory
jeszcze te zestawy co znalazlam dla noworodkow ew mialy wersje zolta i kremowa ale tego jest naprawde niewiele
|
#2656 |
|
Zadomowienie
|
Popieram że dziewczynki tylko na różowo to lekka przesada, jest tyle innych ślicznych kolorów!
Dzisiaj w nocy obudziło mnie moje maleństwo tak się wierciło, a jak przyłożyłam szczelnie rękę do brzucha to czuć było czasem takie puk puk............super uczucie ![]() Ale jestem szczęśliwa W niedzielę jadę do rodziców na obiad i porywam im wszystkie tomiki Muminków pierwszą lekturę mojego szkraba Krolowaa Szczęście ze nic poważnego się nie stało, uważaj kochana
|
#2657 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wstrzasajace, wiem, ale ku przestrodze. Uwazac na siebie kobitki!!!!!! Cytat:
Szkoda, ze u nas nie ma lumpeksów, bo bym sobie pobuszowala ![]() Zazdroszcze. |
||
|
|
|
#2658 |
|
BAN stały
|
Ja też zrezygnowałam z roweru po pierwsze lekarz mi zakazał a po drugie jak byłam w drugim m-cu i jechałam do pracy to znienacka babcia mi wyskoczyła centralnie pod rower fakt też sie nikomu nic nie stało - babcia się tłumaczyła, że mnie nie widziała pozatym ona na auta patrzała i nic nie jechało więc weszła na ulice. No ja przy aucie to pryszcz ale nie koniecznie musiało sie to wszytko tak dobrze skończyc. Pozatym tak sie wk... że szkoda słów i od tego dnia rower zostawiłam juz w domu bo nie warto narażać siebie i dziecka.
A dzis mam taki nastrój, że najchetniej bym poszła spać i nikogo nie widziała. Wczoraj strzeliłam focha na TŻ za to ze nie przyniosł takich ciastek jakie ja akurat chciałam, w sumie biedak nie wiedzial jakie chce - bo ja sama tego nie wiedziałam. Zjadłam jedno i juz mi sie odechciało słodyczy. Czasem mam dość sama siebie...a wogóle mam dzień marudzenia;( |
|
|
|
#2659 |
|
Raczkowanie
|
No cóż, u mnie też przewaga typowo chłopięcych lub dzięwczęcych ubranek. Chciałam coś kupić, gdy były promocje ale to masakra bo te obojętne już były wykupione a stwierdziłam, że jak w normalnej cenie to wolę kupić tańsze w Polsce i przesłać lub dać namiary babciom
A ja dziś w domu Pojechałam rano po kartę ubezpieczenia europejskiego (czy jak to się nazywa) i miałam takie problemy ze znalezieniem miejsca bo to na obrzeżach miasta, że ledwie wróciłam do domu. Dosłoanie człapałam i modliłam się by w końcu być w domu. Nie miałam już siły jechać do pracy. Teraz co chwila się kładę i drzemię a i Maleństwo coś dziś się nie odzywa Dostałam w kość bo zasuwałam parę kilometrów na piechotkę a jest troszeczkę ciepło.... Mieszkam we wspaniale oznaczonym mieście z super organizacją! Ech...
|
#2660 |
|
Zadomowienie
|
znalazłam fajny sklep internetowy z markowymi ciuszkami w okazyjnych cenach,chyba nie wytrzymam i cos kupie
![]() http://www.barline.eu/category_code.php?code_id=D00 |
|
|
|
#2661 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
po wypłacie coś sobie napewno zamówię.Dziękuje
|
|
|
#2662 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pajace po 2zl i body po 1zl
|
|
|
#2663 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny tak sie rozpisujecie ze ledwie nadazam was czytac
byłam dzis na pierwzych zakupach dla maluszka, tak delikatnie i wogóle na 3 body, 3 pary skarpetek ,2 czapeczki i jeden pajcky wydałam "tylko" 70 zł ![]() ![]() chyba czesciej musze robic takie wypady zakupowe bo na raz to psychika mi nie wytrzyma wydatku ![]() ![]() konczymy juz powoli pokoik dla dzidzi - w kolorach zieleni, TZ wziął sie twardo do pracy ![]() normalnie dumna z niego jetstemi dzielnie znosi wszystkie moje humory ![]() moze któras z was wie czy w ciazy wolno pic coca-cole? napiłam sie kilka dni temu trochę i od tego czasu obsesyjnie za mna chodzi... bez problemu wypiłbym te 3 litry , ale nie chce zaszkodzic dziecku...
|
#2664 |
|
Rozeznanie
|
coca-cola zawiera duzo cukru, barwników i konserwantów a to nie jest dobre bez względu na to czy jesteś w ciąży czy nie... po za tym ma tez w sobie sporą dawkę kofeiny a to już mniej zalecane w ciąży... Ja pije od czasu do czasu bo mam niskie cisnienie a kofeina je ponoc podnosi troche
|
|
#2665 |
|
Zadomowienie
|
Mi lekarz powiedział, że to najgorsze świństwo, więc nie piję.
A z zakupami wstrzyam się jeszcze dokładnie tydzień - tymi ciuszowymi. W przyszły piątek mam wizytę i liczę na przychylność malucha i bystre oko lekarza. Zakupiłam już jakieś komplety bodziaków i pajacy, ale w uniwersalnych kolorach. Inna sprawa, że jeśli okaże się, ża mieszka u mnie córcia, to na 100% nie zamierzam z niej robić różowej landrynki ![]() Zbliża się weekend, a co za tym idzie-buszowanie po sklepach. Może na Ikeę napadnę?
|
|
|
|
#2666 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja jeszcze nie kupuję ciuszków ale się rozglądam. Jak mnie coś zauroczy to biorę, ale prawdopodobieństwo że zauroczy mnie coś różowego jest zerowe, więc moja Landrynka na pewno nie będzie różowa ![]() Mam zamiar dziś wybrać się na wstępny rekonesans do sklepu z wózkami, coby zmacać w realnym świecie moje typy z "kartki marzeń". Fajną stronę o fotelikach znalazłam, wkleję link, może się komuś przyda, bo nie widział jej wcześniej: http://fotelik.info/ praktyczne rady jak wybrać fotelik, jakie normy powinien spełniać, trochę testów i rankingów. Wg mnie przydatne informacje. |
|
|
|
|
#2667 |
|
Zakorzenienie
|
Ale produkujecie!
U mnie zakupów nadal brak Ale wczoraj byłam na basenie i jestem mega wypoczęta. Mój kręgosłup jest chyba mi wdzięczny za ten relaks.A niektóre z Was już pokoiki dla dzidzi remontują...nas jeszcze czeka przeprowadzka do swojego mieszkania....o matko to będzie szalony czas. A coca-coę piję raz na jakiś czas. A....odnosnie pokoiku to ja się cały czas zastanawiam co będzie lepsze. Czy postawienie łóżeczka w naszej sypialni czy osobny pokoik dla maluszka. Co do spania u nas to bedzie wygoda dla nas w nocy. Będziemy widzieli dziecko i ne trzeba będzie latać do innego pokoju. Nawet taka prozaiczna sprawa jak smoczek. Jak wypadnie to rączką chyc przez szczebelki łóżeczka i dalej spać. Tylko, żeby dziecko się nie przyzwyczaiło do spania z niami w jednym pokoju za bardzo...
|
|
#2668 |
|
Zakorzenienie
|
Tez sie zastanawialam nad umiejscowieniem lozeczka i chyba bedzie z nami w pokoju chociaz na poczatek.Juz niedlugo przeprowadzka coraz bardziej sie boje ...
wczoraj wzielam od tesciowej stetoskop i az lzy mialam w oczach jak cos mi tam plumkalo napewno nie byl to zoladek Zgapilam od Kasi i polecam reszcie Dzis mam szkolenie Bhp zastanawiam sie po co skoro konczy mi sie umowa chyba ze maja w planach przedluzyc mi ja No i dzis wizyta o 18
|
|
|
|
#2669 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamuśki!
Co do roweru- to rzeczywiście - nie najlepszejszy pomysł. Ale dobrze że terz poszedł w odstawke a nie póżniej- a dziurę w spodniach trzeba przeboleć. Wczoraj mój TZ wziął wolne- wykorzystałam go nicnie i przepuściałam przez wszytkie sklepy z rzeczami dla bejbi. I przy okazji skoczyliśmy na rynek gdzie babki sprzedaja urzywane firmowe ciuszki z USA i dokonałam zakupów na 25 zł :O w pakiecie mam: - cieplutki dresik 10 zł kolor biało-beżowy - sweterek niebieski 5zł - kombinezonik beżowy H&M beżowo-biały 10 zł Zacieszałam jak murzyn blaszką. Poniżej zamieszczam fortki. Wypatrzyłam takze że w sklepach u nas mozna kupic całkiem ładne drewniane łużeczko bez materaca za 310 zł Jeśli chodzi o wózki- u nas nikt nie sprowadza firmowych- maja jedynie w katalogach a na sklepie sa takie do 800 zł. A mi się wymarzy wózk z hamulcem ręcznym- gdyz zamiezam z nim smigać na rolkach - zobacze czy takiowy wynajdę.Pokolik dla maleństw kiedyś sama wykańczałam z myslą o nim- a przez czas kiedy Go nie było miałam w nim bióro. Reaz tylko wyniesiemy biórko, dwie szafki i juz pokoik gotowy do zmiany lokatora. Na ścianie wymalowałam takie big drzewko.Jesli chcecie- to gdzieś może mam foteczkę to wrzucę. A teraz wrzucam foto moich wczorajszych zdobyczy: |
|
|
|
#2670 |
|
Zadomowienie
|
[quote=siobhan1;8791333]Dlatego wlasnie mój lekarz kategorycznie mi zabronil wsiadac na rower, bo nawet jak ty bedziesz ostroznie jechac, to ktos moze do ciebie dowalic. Takie wypadki sa dla ciezarnych bardzo niebezpieczne (tak samo upadki w autobusach i tramwajach przy naglym chamowaniu!) poniewaz moze dojsc do odklejenia lozyska w skutek wstrzasnienia i w najlepszym wypadku bedzie trzeba operacyjnie usunac plód wraz z macica(dziecko powyzej 24tc moze byc uratowane pod warunkiem, ze nie nastapi znaczne niedotlenienie w wyniku odklejenia lozyska). Jak nie bedziecie mialy szczescia i nie zdazycie dojechac do szpitala, to po was.
Wstrzasajace, wiem, ale ku przestrodze. Uwazac na siebie kobitki!!!!!! Jejku az mi ciarki przeszy jak to przeczytalam.Nie mialam pojecia,ze glupi wypadek w autobsie przy ostrym hamowaniu moze byc tak niebezpieczny Dobrze wiedziec na przyszlosc,a Ja sobie jezdze bez pasow,bo mnie boli brzuch(obojetnie czy jestem pasazerem czy kierowca)Co do ciuszkow,przewaga rozowej landrynki ,ale czekam jak na szpilkach do 15wrzesnia,czy zamieszkuje moj brzuszek Monisia![]()
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:27.

ale drogi nie jjest to moze sie teraz skusze..na rozowy

Ech...